Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-07@00:10:15 GMT

هشدار در مورد عوارض مصرف خودسرانه دو داروی مکمل مو

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۱۹۳۴۱

هشدار در مورد عوارض مصرف خودسرانه دو داروی مکمل مو

به گزارش جام نیوز، دکتر امیرهوشنگ احسانی، با اشاره به این‌که ریزش مو در کشور افزایش یافته است و خانم‌ها به این مسئله بیشتر اهمیت می‌دهند، افزود: مصرف دو دسته از داروهای ذکر شده تقویت کننده مو و ناخن در بین خانم‌ها به ویژه نوع زینک پلاس و سیستین ب ۶، بدون تجویز پزشک رایج شده است.

وی تصریح کرد: اگرچه مصرف برخی داروهای مکمل و تقویتی در زمان مناسب و با تجویز پزشک می‌تواند کمبودهای بدن فرد را جبران کند و در درمان ریزش مو و طراوت پوست و ناخن فرد مؤثر باشد، اما زیاده روی در مصرف روی موجب کم خونی فرد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احسانی افزود: علاوه بر آن مصرف آن در دراز مدت می تواند عوارض کبدی نیز برجای بگذارد، در حقیقت در صورتی زینک پلاس و داروهای مشابه آن می‌تواند تاثیر مثبت در درمان داشته باشد که میزان روی در بدن فرد پایین باشد، بنابراین مصرف این داروها به منظور درمان باید با توجه به آزمایش‌ها و بررسی‌های پزشک صورت گیرد.

به گفته این متخصص پوست تجویز داروهای تقویتی روی نسبت به نوع و شدت بیماری پوست و مو و نیاز بدن به آن، در دوره‌های سه ماهه، یکساله و دو ساله تجویز می‌شود، اگرچه افرادی که بدون تجویز پزشک، داروی مکمل روی را مصرف می‌کنند برای این‌که کمتر دچار عوارض مصرف آن شوند باید بعد از سه ماه، مصرف آن را قطع کرده و حداقل شش یا یکسال بعد آن را دوباره مصرف کنند، اما با این حال نیز، بدون بررسی‌های پزشکی و آزمایش مشخص نمی‌شود که فرد به مصرف آن نیازی دارد یا خیر.

احسانی اظهار داشت: اگرچه داروهای ترکیبات حاوی «ویتامین B» که جزء داروهای محلول در آب هستند و از کلیه دفع می‌شوند، عوارض کمتری نسبت به داروهای حاوی «روی» دارند، اما مصرف این داروها نیز بیش از سه الی چهار ماه توصیه نمی‌شود و مصرف طولانی این داروها کمکی به فرد نخواهد کرد، به علاوه آن‌که این داروها نیز مانند سایر مکمل‌ها باید بدن کمبود نسبت به آن داشته باشد تا مصرف شود بنابراین مصرف آن بدون تجویز پزشک جایز نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: مصرف داروهای مکمل بدون تجویز پزشک در صورتی که تاثیری در بهبود وضعیت فرد نداشته باشد، علاوه بر ایجاد عارضه در فرد با توجه به بالا بودن قیمت برخی از آن‌ها، می‌توانند موجب هدر رفتن پول افراد نیز شود بنابراین توصیه می‌شود، هیچ دارویی، حتی داروهای تقویتی و مکمل بدون دستور پزشک مصرف نشود

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۹۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در واکنش به مسمومیت الکلی جمعی از پزشکان در شیراز گفت: ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، به آن عمل هم بکنند. وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است.

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را  می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این‌‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟