Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@13:58:18 GMT

خشکسالی در کمین شالیزار‌های مازندران

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۲۰۵۱۸

خشکسالی در کمین شالیزار‌های مازندران

به گزارش خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازساری، شالیزار‌های مازندران این روز‌ها باید باتلاقی باشد تا آب کافی در ساقه‌ها شرایط را برای باروری خوشه‌های برنج مهیا کند، اما شرایط کنونی به نفع کشاورزان نیست، کشاورزانی که تمام زندگیشان در همان یک تکه زمین است و بس.


کشاورزی که گفت: تا وقتی به یاد دارد پدر و پدربزرگ و همه ابا و اجدادش در همین زمین روزگار گذرانده اند، اما انگار دست روزگار امید او و دیگر اهالی روستا را به ناامیدی بدل کرده، آخر آب که نباشد زمین نیست، آبادانی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کشاورزی دیگر می‌گوید: یک ماهی می‌شود که زمین هایش بی آب مانده، بی آبی که موجب خشک شدن مزارع برنج و هدر رفت زحمت یک ساله او شد.


دیگری هم گفت: ۶ ماه در زمین شالیزاری خود زحمت کشیده و حال بعد از این مدت به دلیل خشکی و کم آب، تمام محصولش پوک و غیرقابل استفاده شده، شالی‌هایی که فقط می‌توان آن را سوزاند.

کم آبی دریاچه الندان و خشکسالی مزارع برنج


مشکل کم آبی مزارع برنج در بخشچهاردانگه ساری را باید در بالادست جستجو کرد، در دریاچه پرآب الندان دیروز


و درباچه الندان امروز


مشکلی که حیدرپور مدیرجهاد کشاورزی مازندران در پاسخ به آن فقط می‌گوید: البته هنوز به طور کامل آب دریاچه الندان خشک نشده است!


یکی از طبیعت گردان نیز که برای سیاحت به دریاچه الندان آمده بود، با دیدن حال و روز این دریاچه، گفت: با دیدن این منظره، کاملا تعجب کرده؛ جایی که نامش دریاچه است و اصلا آبی ندارد!


دریاچه الندان منبع حیات، هزار و ۵۰۰ کشاورز منطقه


دریاچه الندان، منبع تغذیه آب ۴۰۰ هکتار زمین، ۱۰ روستا و هزار و ۵۰۰ کشاورز، کشاورزانی که رفع مشکل را در لایروبی دریاچه می‌دانند و البته نمی‌دانند آه و فغانشان به جایی می‌رسد یا نه؟


کشاورزانی که می‌گویند: استفاده از آب دریاچه الندان حق آن‌ها و شالیزارهایشان است، دریاچه‌ای که حالا کم آب شده و کسی به فریادشان نمی‌رسد.


یخکشی مدیر عامل آب منطقه‌ای مازندران در این باره گفت: دریاچه الندان حدود ۶ سال گذشته یک مرتبه بازسازی و مرمت شد.

این در حالیست که یک از اهالی منطقه اعلام کرد از سال ۷۲ تا به امروز کسی در ارتباط با لایروبی و مرمت دریاچه اقدامی نکرده است.


دیگری نیز اعلام کرد ۲۶ بهمن سال ۹۳ معاونت عمرانی استاندار وعده ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات جهت لایروبی دریاچه را داده که هنوز محقق نشده است.


وی افزود: به مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و همچنین وزیرجهاد کشاورزی نامه زدند و با تمام این تلاش‌ها هنوز هم جوابی دریافت نکردند.


کشاورز دیگر هم گفت: این نامه‌ها متاسفانه از دفتر رئیس می‌رود به دفتر معاون و از دفتر معاون به بایگانی انتقال می‌یابد و در همان اداره می‌چرخد.


اختلافات دستگاه‌ها مانع‌ای برای لایروبی دریاچه الندان


کشاورزان منطقه چهاردانگه ساری گفتند: اختلافات دستگاه‌های دولتی نیز مانع دیگری شد برای لایروبی نشدن دریاچه الندان، به طوری که بین ادراه کل منابع طبیعی و شرکت آب منطقه‌ای مازندران درگیری دعوی در ارتباط با تخریب جنگل وجود دارد.


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در این باره اعلام کرد: بالاخره یک سطحی را در اختیار این شرکت قرار دادند که آبندان را احداث کند.


بابایی مدیر کل منابع طبیعی مازندران نیر گفت: مدیریت آب با دستگاه اداره آب است و به این اداره کل ارتباطی ندارد، اما منابع طبیعی وظیفه منداست شرایط را به صورت طبیعی نگه دارد و از آن ظرفیت اضافه دریاچه که آب آن باشد می‌تواند استفاده کند.


حیدرپور رئیس جهاد کشاورزی مازندران هم اعلام کرد چنانچه دریاچه الندن لایروبی هم شود دیگر فایده‌ای ندارد.


و باز هم کشاورز ماند و شالیزار‌های تشنه مازندران و دریاچه ای که تا دیروز منبع ادامه حیات آنها و مزارع شان بود و امروز نفس هایش به شماره افتاده.

مرگ تدریجی دریاچه الندان خشک شدن زمین‌های کشاورزی است و خشک شدن زمین کشاورزی یعنی روستایی خالی از سکنه و مهاجرت به شهر‌ها.


انتهای پیام/ع


گزارش از مرضیه عابد

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۲۰۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،  وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران در جلسه کارگروه خرید تضمینی محصولات کشاورزی  گفت: ۳۲ مرکز خرید در استان مازندران تجهیز و آماده آغاز عملیات خرید تضمینی گندم هستند و در صورت نیاز به افزایش تعداد مراکز خرید و تصویب کارگروه، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان آمادگی لازم را برای افزایش تعداد مراکز خواهد داشت.

او افزود: در سال جاری سیاست‌های دولت در حمایت از کشاورزان و در راستای تحقق شعار سال بر این است که از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی در خرید دانه روغنی استفاده نماید که در استان مازندران نیز یک شرکت بخش خصوصی به عنوان خریدار دانه روغنی کلزا معرفی شده و همزمان با آغاز برداشت کلزا در استان فعالیت این شرکت نیز با همکاری و نظارت سازمان جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.

مدیرکل غله مازندران گفت: در سال ۱۴۰۲ با خرید ۱۱۸ هزار تن گندم افزایش ۴۲ درصدی و جهش تولید را تجربه کردیم و امیدواریم در سال جاری نیز با شرایط آب و هوایی حاکم، وضعیت مطلوب تری را از لحاظ تامین نیاز کشور در پیش داشته باشیم.

وفائی نژاد افزود: در سال گذشته ۹۶۰۰ تن کلزا در استان مازندران خریداری کردیم و دولت به منظور حمایت از کشاورزان قیمت خرید را از ۲۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش داد.

در ادامه این جلسه، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران نیز با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

حسن خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز می‌باشد تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تامین نماییم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالا‌های اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

دیگر خبرها

  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • توزیع ۲۶ هزار کیلوگرم/لیتر آفت کش نباتی در مازندران