Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری النشره در یادادشتی با عنوان «آیا بازگشت روابط عربستان و قطر نشانه پایان پادشاهی ملک سلمان است»، تلاش عربستان برای ازسرگیری روابط با قطر را نشانه استیصال آل سعود در وادار کردن قطر به پذیرش شروط غیرمنطقی خود توصیف کرد.

در این یادداشت آمده است: جای تردید نیست که سلمان بن عبدالعزیز، شاه سعودی ساز و برگ واگذاری قریب الوقوع قدرت به فرزندش را فراهم کرده است و چه بسا مهم‌ترین کار در این زمینه انتصاب محمد بن سلمان به مقام ولی عهدی و برکناری محمد بن نایف از همه پست‌های حکومتی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما گام دوم ملک سلمان رفتن به تعطیلات طولانی مدت در مغرب و واگذاری امور کشور به فرزندش بود به گونه‌ای که ولی‌عهد بی تردید از این فرصت برای تثبیت ارکان حکومتی و در دست داشتن اختیار مراکز تصمیم ساز امنیتی، دیپلماسی و سیاسی در عربستان استفاده می کند.

روز پنجشنبه پس از گذشت چند هفته از قطعی روابط عربستان با قطر، آل سعود با 2 تصمیم خود شگفتی همگان را برانگیخت، تصمیم نخست را پادشاه سعودی صادر کرد که با صدور حکمی دستور بازگشایی تنها گذرگاه زمینی میان عربستان و قطر برای زائران قطری را صادر کرد.

هدف از بازگشایی گذرگاه«سلوی» فراهم کردن امکان ورود اتباع قطری به عربستان جهت انجام مناسک حج تمتع عنوان شده است. این حکم، همچنین زائران قطری را از انجام بازرسی‌های الکترونیکی معاف می‌کند.

ملک سلمان همچنین هواپیماهایی را برای انتقال زائران قطری با هزینه شخصی خودش عازم این کشور کرده است.

اما تصمیم دوم ریاض، استقبال محمد بن سلمان، ولی‌عهد عربستان از شیخ احمد بن عبدالله بن جاسم الثانی، شاهزاده قطری و تاکید بر روابط برادرانه بین دو ملت و دو کشور عربستان و قطر بود.

اقدام عربستان اگرچه از لحاظ زمانی غیرمنتظره بود، اما مضمون آن غافلگیر کننده نیست چون چرخش در مواضع عربستان به دلایل متعددی منافع زیادی برایش به همراه خواهد داشت.

در بعد سیاسی عربستان در برابر کشورهای خارجی و بخصوص شیخ نشین‌ها در مضیقه است و وحدت و یکپارچگی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بیش از هر زمان دیگری در معرض تهدید است و این برای ریاض و چهره آن در مقام رهبر این کشورها آسیب زننده است بخصوص که کویت و عمان دنباله روز بحرین و امارات نیستند و شکاف در داخل شورای همکاری کاملا آشکار و خطرناک است.

عربستان با محاصره اقتصادی قطر نتوانست به اهداف خود دست یابد آن هم به دلیل اینکه کشورهای غربی، ایران و ترکیه در این شرایط با آغوش باز از درخواست کمک قطر استقبال کردند سعودی‌ها نگران هر اقدام قطر برای جبران تحریم‌ها بودند، بخصوص که دوحه از طریق عقد قراردادهایی هنگفت با آمریکا و اروپا درصدد اعمال فشار بر عربستان برآمده بود.

بنابراین دیدار ولیعهد عربستان با شاهزاده قطری و نتایج آن گام مثبتی برای رسیدن به نقطه آغاز دوره پادشاهی محمد بن سلمان است و نشان می دهد که زمان اعلام کناره گیری شاه سعودی به نفع فرزندش بسیار نزدیک است.

ارتباط با قطر آن هم پس از قطعی اخیر روابط دو کشور عربستان را به جایگاه خود نزد شیخ نشین ها بازگشت می دهد آن هم در زمانی که این جایگاه به شدت در معرض تنزل بوده و نفوذ عربستان را در منطقه به نفع ترکیه و ایران کاهش داده بود.

بنابر گزارش فارس، بی تردید تصمیم ولی عهد سعودی تاثیرات مثبتی خواهد داشت و شاه آینده عربستان با تسلط بر روند امور در داخل کشورش جلوی هر گونه تلاش برای بی ثباتی و مخالفت‌های داخل و خارج خاندان حاکم برای رسیدنش به قدرت خواهد گرفت تا در برابر دنیا هم چهره یک پادشاهی را نشان بدهد که می‌تواند دست خود را برای منافع منطقه دراز کرده و از موانع شخصی و سیاسی که مانع یکپارچگی شیخ نشین‌ها می‌شود عبور کند.

بنابراین ازسرگیری روابط با قطر بازتاب مثبتی برای محمد بن سلمان به همراه خواهد داشت اما آیا گام بعدی عربستان در بهبود روابط با ایران است عربستان چه ثمری از اتخاذ این سیاست جدید خواهد گرفت پاسخ به این سوال زمان درازی نمی‌برد بخصوص که روند حوادث و تحولات در شیخ‌نشین‌ها و به طور کلی منطقه شتاب گرفته است.

آنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۳۳۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت

هرچند این کشور در میانه عملیات اخبار منتشر شده را تکذیب کرد، اما ساعاتی پس از عملیات رسماً از نقش خود در دفاع از اسرائیل پرده برداشت. از طرفی این اقدام ملک عبدالله از دید دوستداران فلسطین هم دور نماند و امت‌های عربی و اسلامی توانستند ذات این شخصیت را بشناسند.

دولت اردن یک دولت مصنوعی است که انگلستان پس از جنگ جهانی اول و تقسیم سرزمین‌های امپراتوری عثمانی در پی معاهده سایکس پیکو ایجاد کرد.انگلستان در آن سال‌ها فرزندان شریف حسین-حاکم  مکه- را که در سرنگونی امپراتوری عثمانی کمک شایانی کرده بود، در عراق(فیصل) و اردن (عبدالله اول) روی کار آورد.

اردن از اساس یک کشور طبیعی و دارنده عناصر تشکیل دهنده یک ملت نیست و در یک قرن اخیر وظایف و مأموریت‌هایی را که غرب به پادشاهانش محول کرده انجام می‌دهد و در عوض از آن‌ها مساعدت مالی و تسلیحاتی می‌گیرد.در جریان عملیات وعده صادق نیز پادشاه اردن آسمان کشورش رادر اختیار کشورهای غربی و صهیونیستی قرار داد تا پهپادهای ایرانی را که عازم سرزمین‌های اشغالی بودند هدف قرار دهند.

البته این اقدام هزینه فراوان  و بی‌آبرویی روی دست این کشور جعلی گذاشت و در میان افکار عمومی دنیای عرب، ملک عبدالله دوم منفوریت بیشتری پیدا کرد و یک خائن و نوکر اسرائیل نامیده شد.

در خصوص نحوه واکنش ایران و کشورهای محور مقاومت به خیانت اردن این نکته را باید ذکر کرد که در حال حاضر این کشور در موضع انفعال قرار دارد و هرگونه اقدام تنش‌زای مستقیم به نفع این پادشاهی تمام خواهد شد.

در نتیجه باید با هوشمندی و تدبیر و دیپلماسی عمومی این وضعیت انفعالی اردن در داخل و خارج را تداوم بخشید.

نباید فراموش کرد ۶۰ درصد جمعیت اردن فلسطینی‌تبار هستند و از حمایت‌های این پادشاهی از اسرائیل منزجر شده‌اند و اگر یک جریان فرهنگی و رسانه‌ای روشنگرانه در خصوص خیانت‌های خاندان شریف هاشمی در یک قرن اخیر و حمایت آن‌ها از طرح های استعمار در منطقه ایجاد شود، بدون شک در سال‌های آینده تحولات اجتماعی و سیاسی در این کشور رنگ و بوی دیگری خواهد گرفت که تقویت جریان‌های مقاومت در آنجا را در پی خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد