Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولید برنج در ایران حدود ۳۰ درصد از استانداردهای تولید برنج در دنیا سختگیرانه تر است که دلیل اصلی این موضوع مصرف بالای این محصول در ایران است. وی در تشریح این موضوع بیان داشت: در عمده کشورهای دنیا سرانه مصرف مردم حدود ۱۰ کیلوگرم است که این مقدار در کشور ما حدود ۴۰ کیلوگرم برای هر نفر است. لذا طبیعی است وقتی میزان مصرف کالایی زیاد باشد باید استانداردها سختگیرانه تر و مراقبت ها بیشتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختصاصی قدس آنلاین- برنج به عنوان یکی از اقلام پرمصرف در سبد کالایی خانوار ایرانی سال هاست که در سفره های ما از جایگاه ویژه ای برخوردار است. محصولی که طبق اذعان مسئولین این حوزه علاوه بر تولید بیش از دو میلیون تنی آن در داخل کشور به واسطه نیاز و بالا بودن مصرف مردم، سالیانه مجبور به واردات ده ها هزار تن از این کالای پر مصرف به کشور هستیم که البته خود این موضوع نشان دهنده مصرف بالای این محصول نسبت به جمعیت ما است.

در سال های اخیر اخبار بیشماری درباره برنج های آلوده، غیربهداشتی، قاچاق و... در اخبار و رسانه ها منتشر و حتی گاها برخی از آنها از سوی مسئولین تایید شد. موضوعی که حتی اگر آن را نادیده بگیریم و فرض را بر وجود سلامت کامل در مصرف این محصول بدانیم. باز به نظر می رسد سرانه مصرفی بالای برنج در جامعه ایرانی تهدیدی برای سلامت جامعه به شمار می رود. به نحوی که امروزه بسیاری از پزشکان تغذیه حذف مصرف برنج از سبد خانوار را برای مقابله با بیماری های شایعی همچون کبد چرب و چاقی که رو به افزایش است توصیه می کنند. در این زمینه مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج درباره سلامت و استانداردهای تولید برنج در ایران به قدس آنلاین می گوید: تولید برنج در ایران حدود ۳۰ درصد از استانداردهای تولید برنج در دنیا سختگیرانه تر است که دلیل اصلی این موضوع مصرف بالای این محصول در ایران است. وی در تشریح این موضوع بیان داشت: در عمده کشورهای دنیا سرانه مصرف مردم حدود ۱۰ کیلوگرم است که این مقدار در کشور ما حدود ۴۰ کیلوگرم برای هر نفر است. لذا طبیعی است وقتی میزان مصرف کالایی زیاد باشد باید استانداردها سختگیرانه تر و مراقبت ها بیشتر شود.

با این حال در چند سال اخیر به خصوص سال جاری به واسطه افزایش هزینه های تولید، کاهش قدرت خرید مردم و واسطه گری های موجود در بازار قیمت برنج مرغوب ایرانی به چیزی بین ۱۳ تا ۱۶ هزار تومان رسیده است. موضوعی که طبیعتا یا این محصول را از سبد غذایی برخی از خانوارها حذف و یا خانوار ها را به جایگزینی کالای دیگری به جای برنج ترغیب می کند، موضوعی که در نهایت می تواند منجر به افزایش واردات برنج ارزان قیمت و مصرف برنج بی کیفیت خارجی شود. اما دبیر انجمن واردکنندگان برنج در حمایت از لزوم واردات برنج به خبرنگار ما می گوید: در بیان این موارد قبل از هر چیزی باید امنیت غذایی کشور در نظر گرفته شود. اگر بیاییم و از فردا اجازه واردات حتی یک کیلو برنج به داخل کشور را ندهیم طبیعتا اتفاقی برای تجار و واردکنندگان رخ نخواهد داد چرا که آنها کسب و کار دیگری را انتخاب و کالای دیگری را وارد خواهند کرد. وی ادامه داد: اما وقتی با یک کیلو برنج می توان ۷ تا ۸ نفر را سیر کرد آیا می توان جایگزینی برای آن پیدا کرد؟ به نظرم حمایت از تولید نباید در منع واردات خلاصه شود برای مثال ماشین آلات ما برای ده ها سال پیش است هندوستان وقتی برنج را فرآوری می کند ۵ درصد برنج شکسته می دهد اما برنج شکسته ما حدود ۵۰ درصد است که نشان دهنده به روز نبودن ماشین آلات ما است.

این در حالی است که با توجه به افزایش قیمت کالاهای اساسی همچون گوشت قرمز و سفید که کاهش شدید سهم این اقلام از سبد غذایی خانوار و افزایش بی سابقه قیمت برنج ایرانی این اقلام از سفره بخش قابل توجهی از جامعه ایرانی خداحافظی کرده و حالا برنج های بی کیفیت خارجی که بر اساس میزان مصرف سرانه آن کشورها، با استانداردهای سهل تری در حال تولید هستند به سفره ما ایرانی ها هجوم آورده اند موضوعی که علاوه بر ضربه زدن به تولید داخلی می تواند تبعات بهداشتی و سلامتی را برای جامعه ایرانی در بر داشته باشد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۳۹۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد

نرسی قربان کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی را دارا است، گفت: ایران از لحاظ تئوری می‌تواند به هاب انرژی تبدیل شود و سال‌های سال در رابطه با آن صحبت شده است زیرا ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارا است.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای قرار دارد که به چندین کشور مختلف راه دارد؛ اعم از کشورهایی که گاز دارند به همین جهت همواره بر سر این موضوع بحث بوده که ایران بتواند ایران گاز را از کشورهایی نظیر ترکمنستان که گاز دارند دریافت و به ترکیه، هند و.... بدهد که به دلیل تحریم‌ها مکان پذیر نبود.

به گفته این کارشناس انرژی تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست.

وی ادامه داد: برای به تعادل رسیدن تولید و مصرف باید تولید گاز افزایش پیدا کند زیرا گاز در سبد کشور ما سهم ۷۰ درصدی دارد و اگر بخواهیم تولید گاز را افزایش دهیم که برای تولید برق و سایر مصارف را پاسخگو باشد مستلزم سرمایه گذاری بیشتر است که مقدار آن بسیار بالاست و به گفته وزیر نفت ۲۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری نیاز داریم.

به گفته قربان در صورتی که سرمایه گذاری صورت بگیرد باید سرمایه گذاری خارجی باشد تا پاسخگوی نیاز ما باشد.

قربان در رابطه با راهکارهای بهینه سازی مصرف، خاطر نشان کرد: راه کارهای مختلفی در این زمینه در نظر گرفته شده است که یکی از آنها قیمت گذاری است به گونه‌ای که قیمت انرژی را به جایی برسانند که صرفه‌جویی در آن بسیار جذاب شود که به علت مسائل سیاسی چنین امکانی وجود ندارد

وی ادامه داد: راه کارهای دیگری نظیر سرمایه گذاری وجود دارد و بهینه سازی به طوری که در خانه و ادارات حتی کارخانه‌ها سرمایه گذاری صورت بگیرد تا مصرف بهینه باشد و با توجه به اینکه سرمایه گذاری وجود نداشته این نوع از بهینه سازی هم میسر نشده است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست‌های انرژی دولت مرتباً در حال تغییر است و هیچ زمان سیاست واحدی را در دولت‌ها مختلف نداشته‌ایم و همه این موارد دست به دست هم داده تا بهینه سازی به تعویق می‌افتد.

کد خبر 6090017 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • کاهش تورم ماهانه اجاره مسکن به کمتر از میانگین ۸ ساله
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • میانیگن قبض برق مشترکان با کولر گازی بالای دو میلیون تومان می‌شود