Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار الف؛ ششمین و هفتمین جلسه در چهارمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم صبح امروز آغاز شد. در جلسه‌های قبلی صلاحیت وزرای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصاد و دارایی، امور خارجه، بهداشت و درمان، تعاون کار و رفاه اجتماعی بررسی شد؛ جلسه امروز هم مانند جلسات قبل با حاشیه ای خواندنی همراه بود که در ادامه می‌خوانید: باز هم نماینده غایب بودند
ششمین چهارمین روز جلسات علنی بهارستان برای بررسی برنامه‌ها و صلاحیت وزرای پیشنهادی حسن روحانی امروز در حالی در ساعت ۸:۱۰ صبح شروع شد که ۸۲ نماینده غایب بودند و جلسه تنها با حضور ۲۰۸ نماینده آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تفاوت جلسه علنی امروز با جلسات اخیر، نظم نسبتا بیشتر نمایندگان و حضور منظم‌تر آنها بر سر صندلی‌هایشان بود؛ گویا فشارهای مردمی و پخش زنده جلسات بررسی صلاحیت وزرا، کار خودش را کرده و حالا معلوم نیست که چرا محمد حسن‌نژاد نماینده مرند از این مسئله گلایه کرده بود.

مخالفان جای موافقان نشستند
جلسه امروز مجلس و اظهارات مخالفان و موافقان باز هم شاهد رفتار نمایندگانی بود که مانند هفته گذشته راهنمای چپ را می‌زدند و به راست می‌پیچیدند؛ از جمله سکینه الماسی نماینده دیر، کنگان، جم و عسلویه که در مخالفت با آخوندی سحن می‌گفت، بخش‌ عمده‌ای از صحبت‌های خود را به بیان مشکلات حوزه‌های انتخابیه‌اش و ظرفیت‌های معطل مانده آن اختصاص داد.

همین مسئله باعث اعتراض نمایندگان و تذکر علی لاریجانی رئیس مجلس شد که این نماینده در موضوع صحبت کند؛ همچنین جهانبخش محبی‌نیا نماینده مردم شاهین‌دژ و میاندوآب که علاقه زیادی به بازی با الفاظ و مقدمه‌چینی‌های خاص دارد، وقتی برای موافقت با آخوندی صحبت خود را آغاز کرد، از فرصت استفاده کرد و با اسم آوردن از امثال زنگنه و نعمت‌زاده گفت که من به آنان گفتم تجربه‌هایتان را با خودتان نبرید!. همین مسئله دوباره باعث اعتراض نمایندگان و تذکر آنان برای صحبت کردن در دستور شد.
پای باباشاه هم به مجلس باز شد/ وزیرانی در سطح شهید چمران جهانبخش محبی نیا که در موافقت با آخوندی وزیر پیشنهادی راه نطق می کرد، گفت: می گویند سه یا چهار وزیر پیشنهادی را بیندازید بخاطر اینکه حرمت مجلس حفظ شود. شاید 18 نفر در سطح شهید چمران معرفی شده باشند باید همه را بیندازیم؟ یا خدای ناکرده 18 نفر در حد باباشاه معرفی شده باشند باید به همه رای بدهیم.

نکته عجیب سخنان محبی‌نیا برخی عبارات خاصی بود که به کار می‌برد؛ وی گفت می‌گویند دو، سه نفر را بیندازید تا حرمت مجلس حفظ شود؛ اگر ۱۸ نفر در حد و اندازه چمران هستند، چرا رأی ندهیم و اگر ۱۸ نفر باباشاه هستند، چرا رأی بدهیم!؟

تماشا و دانلود
وزیری در 8 سال خدمت 700 میلیارد تومان کسب کرد
جلسه امروز مجلس هم باز شاهد تذکر چند نماینده درباره اصل ۱۴۲ قانون اساسی و لزوم اعلام اموال و دارایی وزرای پیشنهادی بود.
احمد بیگدلی نماینده مردم خدابنده در مجلس در نشست علنی صبح پارلمان در اخطاری با استناد به اصل 142 قانون اساسی، اظهار داشت: وزرا باید لیست دارایی‌های خود و خانواده‌هایشان را به دستگاه قضا بدهند تا نمایندگان بتوانند طبق آن در رأی اعتماد به وزرا با شفافیت تصمیم‌گیری کنند.

وی افزود: یکی از وزرا طی 7 الی 8 سال فعالیت خود 700 میلیارد تومان به دست آورده است، اگر در این باره و مسائل مشابه آن، شفاف‌سازی صورت نگیرد، نمایندگان مجلس نمی‌توانند اظهارنظر کنند؛ باید قوه قضائیه هر چه سریعتر لیست دارایی‌های این عزیزان را مشخص کرده و تقدیم نمایندگان مجلس کند تا آنها بتوانند در این باره اظهارنظر کنند.

لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به اخطار این نماینده، توضیح داد: طبق قانون اساس، دارایی‌های رهبر، رئیس‌جمهور، معاونان رئیس‌جمهور و وزرا و همسر و فرزندان آنها، قبل و بعد از خدمت توسط رئیس قوه قضائیه رسیدگی می‌شود؛ بنابراین وزرایی که قبلاً در کابینه بودند، لیست دارایی‌های خود را به قوه قضائیه داده‌اند و به آنها رسیدگی می‌شود.

وی تصریح کرد: درباره وزرای پیشنهادی جدید هم نمایندگان می‌توانند از آنان درباره اموال‌شان سوال کنند تا در خصوص دارایی‌های آنها مطلع شوند، چرا که سوال نمایندگان از وزرا می‌تواند هم سیاسی باشد و هم سایر شئون را در برگیرد. نمایندگان می‌توانند از وزرای پیشنهادی درباره دارایی‌هایشان تحقیق و تفحص هم کنند.

سلام آخوندی به خبرنگاران
عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی سخنانش را در جلسه امروز در حالی آغاز کرد که علاوه بر سلام به نمایندگان و اعضای دولت، به خبرنگاران هم سلام داد؛ آخوندی که سابقه رفتارهایش در مواجهه با سؤالات خبرنگاران از جمله گرفتن میکروفن خبرنگار و برخورد تند با او از یاد نرفته است، گویا حواسش بود که این جلسه پخش زنده می‌شود و بد نیست که از خبرنگاران هم نامی ببرد!

نماینده‌ای با 123 موافق
نکته جالب جلسه دفاعیه امروز، ترافیک۱۳۲ نماینده‌ای بودند که برای دفاع از آخوندی ثبت‌نام کرده بودند و آخوندی برای یاد کردن از این آمار، از آنها تشکر کرد. وزیر راه و شهرسازی حسن روحانی از پیامک‌هایی گفت که احتمالا نظام مهندسی این روزها زیاد برای نمایندگان می‌فرستد؛ وی ادعا کرد علت این مسئله امضافروشی‌هایی است که آنها می‌کنند و وعده داد که این وضعیت را ساماندهی می‌کند.
وقتی لاریجانی مبصر می‌شود/ مجلس را تعطیل کنید ما هم راحت شویم!
یکی دیگر از جلوه‌های حاشیه‌ای جلسه علنی امروز، تذکر محمد حسن‌نژاد نماینده مرند و جلفا در مجلس بود که گفت: در روزهایی که صحن مجلس مستقیم پخش می شود با یک حرف کل مجلس زیر سوال می رود. اگر بعضی های نمی توانند مجلس را ببینند، تعطیل کنید ما هم راحت شویم. اینها تصور می‌کنند که انگار نمایندگان در حال زد و بند و لابی هستند که مدام در حال رفت و آمد در صحن هستند؛ فردی که این مطالب را می‌نویسد انگار رئیس چند مجلس در جهان بوده است!

حسن نژاد با استناد به ماده 24 آیین نامه داخلی مجلس با تأکید بر این که هیات‌رئیسه مجلس وظیفه دارد از شأن مجلس و نمایندگان دفاع کند،گفت: متأسفانه روزهایی که صحن علنی مجلس به‌صورت زنده از سیما پخش می‌شود، بهانه‌ای به دست رسانه‌ها داده می‌شود تا مجلس را بکوبند. در جلسه اخیر، رئیس مجلس به تعدادی از نمایندگان که بیشتر از پنج نفر نمی شدند تذکر داد که در صندلی‌های خود بنشینند، اما رسانه‌ها این گونه منعکس کردند که آقای لاریجانی مبصر شده و نمی‌تواند نمایندگان را سر جای خود بنشاند.

علی لاریجانی رئیس مجلس هم در پاسخ، تذکر نماینده مرند و جلفا را درست خواند و گفت: البته بهتر است نمایندگان در صندلی خود بنشینند، اما رایزنی هم وجود دارد و نمایندگان مجبورند نظر افراد متخصص را بگیرند. آقای رئیس البته برای آنکه دل این نماینده را هم به دست بیاورد، یادآور شد که رفت و آمد و زد و بند در صحن مجلس طبیعی است.

تماشا و دانلود
خوش و بش زنگنه، بیطرف و رحمانی فضلی در جریان روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم زنگنه، بیطرف و رحمانی فضلی مشغول خوش و بش هستند.

دلجویی نماینده معترض از ظریف با دیده بوسی در زمان بررسی رای اعتماد به آخوندی وزیر پیشنهادی راه و ترابری عبدالله سامری نماینده مردم خرمشهر که در جریان رسیدگی به بررسی برنامه‌های محمد جواد ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه و حین سخنرانی وی در اقدامی نامتعارف با هتاکی به این وزیر الفاظی را به ظریف نسبت داد که موجب بهم ریختگی جو جلسه روز چهارشنبه شد که در نهایت با همراهی تعدادی از نمایندگان این نماینده از صحن علنی مجلس خارج شد، امروز برای دلجویی به نزد ظریف رفت.

سامری با همراهی برخی نمایندگان مجلس از جمله محمدرضا تابش، دهقانی عضو کمیسیون امنیت ملی و قشقاوی معاون پارلمانی وزارت امور خارجه به ظریف نزدیک شده و با وی دیده و بوسی و دلجویی کرد.




مخالفان به جای مخالفت و نقد وزیر پیشنهادی
جهانبخش محبی‌نیا نماینده مردم تکاب و میاندواب که به‌عنوان موافق عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی پشت تریبون قرار رفته بود و در بخش‌هایی از صحبت خود، در مخالفت با این وزیر صحبت کرد و در ادامه نیز به تعریف و تمجید از بیژن زنگنه وزیر پیشنهادی نفت و وزیر نفت دولت یازدهم پرداخت، فریادهای «دو ، دو» نمایندگان مجلس به نشانه اعتراض برخاست.
همچنین محبی‌نیا در بخش دیگری درباره کلیت نحوه معرفی وزرا و رأی اعتماد مجلس نیز صحبت کرد که باز هم با اعتراض نمایندگان مواجه شد که علی لاریجانی رئیس مجلس از نماینده میاندواب و تکاب خواست که صرفاً در موافقت با وزیر پیشنهادی سخن بگوید.

در روزهای گذشته نیز بعضی نمایندگان مجلس که در مخالفت با وزرای پیشنهادی ثبت‌نام کرده بودند در سخنان خود در پشت تریبون مجلس که به‌جای مخالفت، مطالبات خود و حوزه انتخابیه خود را از وزیر مربوطه می‌کردند که پس از سه روز با اعتراض سایر نمایندگان در قالب تذکر آیین‌نامه‌ای مواجه شد.

گفته می‌شود با توجه به این که مذاکرات مجلس به ویژه سخنان مخالفان وزرای پیشنهادی در زمان بررسی صلاحیت آنان به‌طور مستقیم از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌شود،برخی نمایندگان به قصد استفاده از فرصت جهت بیشتر دیده شدن در میان مردم حوزه انتخابیه خود به‌عنوان مخالف ثبت‌نام می‌کنند، تا مطالباتشان را از وزیر مربوطه مطرح کنند.
واکنش آخوندی به صحبت‌های مخالف خود آخوندی در جریان سخنرانی نماینده مخالف خود با یادداشت مطالبی واکنش نشان داد.

وزیر بی مهر و 4 میلیون و 700 هزار خانه خالی آخوندی در جریان دفاع از برنامه های خود گفت: می توانستم یک وزیر محبوب باشم 900هزار واحد یعنی بیش از 400بار افتتاح، بنده 1400 روز وزیر بودم، می توانستم هر سه روز یکبار یک افتتاح انجام دهم اما این کار را نکردم. معروف به کسی شدم که در مورد مسکن مهر بی مهری می‌کند در حالی‌که اساساً این گونه نبود.
وی با اشاره به وجود 2 میلیون و یکصد هزار خانه دوم و 2 میلیون و 587 هزار خانه خالی، گفت: با احتساب خانه های خالی و خانه های دوم در ایران باید گفت که مجموعا 4 میلیون و 700 هزار خانه بدون سکنه در کشور وجود دارد؛ یعنی 470 میلیارد دلار از ثروت مملکت معادل 4 برابر سرمابه بازار بورس، بدون استفاده در خانه های خالی و خانه های دوم باقی مانده است.
انتقاد ابطحی از معرفی نشدن وزیر پیشنهادی علوم
محمدجواد ابطحی در جلسه علنی نوبت صبح، با استناد به وصول ۸۷، ۱۳۵ و ۱۳۷ قانون اساسی و مواد ۲۰۴ و ۲۰۶ آیین نامه در اخطار و تذکری گفت: بر اساس این اصول و مواد، رئیس جمهور باید وزیر پیشنهادی علوم را به مجلس معرفی می‌کرد و تعیین سرپرست در وزارت خانه منوط به تشکیل هیات وزیران است نه اینکه هنوز وزیر علوم معرفی نشده، رئیس جمهور بخواهد سرپرست تعیین کند.

وی در مورد آذری جهرمی به این موضوع اشاره کرد که افتخار ما است کسی سرباز گمنام امام زمان (عج) باشد.

لاریجانی هم در پاسخ به این تذکر گفت: اصول مورد استناد شما درست است اما در مواردی احتمال بروز استثناء وجود دارد که این درباره‌ی وزیر پیشنهادی علوم صدق می‌کند چون همانطور که رئیس جمهور توضیح داد: شب قبل معرفی هیات وزیران، وزیر پیشنهادی علوم انصراف می‌دهد.
وزیر کتاب خوان! ربیعی وزیر پیشنهادی کار در جلسه بررسی صلاحیت وزرا در حال مطالعه کتاب است.


مردی از شهر کنسرت ممنوع! قاسم میرزایی نیکو مخالف وزیر پیشنهادی فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: جناب جنتی که رفت، داشتیم به هوای تازه سید رضا صالحی امیری عادت می کردیم که تغییری حاصل آمد و شد سید عباس صالح شریعتی معروف به صالحی، مردی از مشهد مقدس شهر کنسرت ممنوع!
آقای وزیر شما گفتید نخ تسبیح هستید. معلوم کنید مهره های این تسبیح چه کسانی هستند.
امیدی‌ها مخالف تدبیری‌ها
مخالفت میرزایی نکو نماینده اصلاح طلب دماوند و فیروزکوه برای خبرنگاران برجستگی داشت که با کلیدواژه‌هایی همچون «جانباز اصلاحات» و «حصر» و ... سعی می‌کرد به بهانه مخالفت با سید عباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، خط خبری روزنامه‌های اصلاح‌طلب و نیز تحرکات نمایندگان فراکسیون امید مجلس برای حمایت دوباره از سران فتنه ۸۸ را جا بیندازد.

این مسئله وقتی بیشتر خودنمایی کرد که محمود صادقی نماینده اصلاح‌طلب و لیست امید تهران نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارشاد صحبت کرد و با طرح سؤالاتی عنوان کرد: آیا وزیر پیشنهادی توان پاسخگویی در قبال ممنوع‌التصویری یکی از شخصیت‌های محبوب جامعه در حوزه مطبوعات را دارد؟

وی مطرح کرد که برخی بودجه‌های فرهنگی جدول شماره ۱۷، صرف زمین‌خواری در شمال کشور می‌شود!

سهم سادات پرداخت شود!
نکته طنز جلسه علنی امروز عبارتی بود که جمشید جعفرپور رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در هنگام موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به کار برد؛ وی که بخشی از وقتش را به سیدعلی ادیانی نماینده قائمشهر و سوادکوه داده بود، در پایان سخنانش برای اینکه ادامه سخن را به این نماینده «سید» بسپارد، اشاره کرد که باید سهم سادات را بدهد و این سخنش باعث خنده نمایندگان شد.
نبود مخالف و سخن گفتن موافقان رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد برخی تذکر‌ها مبنی بر اینکه وقتی وزیر مخالف ندارد، چرا باید موافق صحبت کند، گفت: اینکه گفته می‌شود اگر وزیر مخالف نداشته باشد، موافق به تبع مخالف نباید صحبت کند، چنین چیزی نداریم؛ موافق و مخالف ۲ شخصیت حقیقی و مستقل هستند و می‌توانند نظرات خود را بیان کنند.

شب شعر این بار در مجلس! علی اسماعیلی که در مخالفت با وزیر پیشنهادی کشور نطق می کرد در ابتدای صحبت هایش شعری خواند که با واکنش مثبت نمایندگان مواجه شد و نمایندگان در پاسخ به هر بیت این شعر با به به گفتن فضای جالبی را به جلسه امروز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دادند.

علی لاریجانی هم خطاب به این نماینده گفت از اشعارتان استفاده کردیم دیگر بس است.

که مازندران شهر ما یاد باد همیشه بر و بومش آباد باد، که در بوستانش همیشه گل است به کوه اندرون لاله و سنبل است، هوا خوشگوار زمین پرنگار نه گرم و نه سرد و همیشه بهار گلاب است، گویی به جویش روان همی شاد گردد ز بویش روان دی و بهمن و آذر و فرودین همیشه پر از لاله بینی زمین.

تماشا و دانلود

لاریجانی: آقای قاضی‌پور! شما جای من نطق کردید
نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس در جلسه علنی نوبت عصر، طی تذکری با خطاب قرار دادن علی لاریجانی رئیس جلسه، گفت: امروز 28 مرداد است و سالروز کودتای آمریکا علیه دکتر مصدق است. طبق آئین‌نامه داخلی مجلس، رئیس جلسه می‌تواند درباره مسائل مهم روز نطقی داشته باشد که لازم بود رئیس جلسه در این مورد نطقی داشته باشد.

علی لاریجانی هم در پاسخ به تذکر این نماینده با لحنی طنز گفت: شما به جای ما نطق کردید. طبق آئین‌نامه داخلی مجلس، رئیس مجلس می‌تواند درباره مسائل مهم روز نطقی داشته باشد، اما به دلیل اینکه بحث رای اعتماد به وزرای پیشنهادی مطرح است، ما برای مدیریت زمان این کار را انجام ندادیم و رعایت برخی موضوعات را کردیم.

تماشا و دانلود

توضیح مجدد لاریجانی درباره فهرست اموال وزرا علی لاریجانی در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان درباره فهرست اموال وزرا گفت: من دوبار دیگر در مجلس به این اخطار پاسخ دادم و خواهش می‌کنم این اخطارهای مشابه را نفرمائید، همانطور که خود به قانون اساسی مسلط هستید و می‌دانید آنچه که الزام‌آور است، اینست که اموالشان را باید به رئیس قوه قضائیه بدهند تا ایشان بررسی کنند که مخالف حق افزایش پیدا نکرده باشد.

وی افزود: برخی از آقایان وزرایی که مطرح هستند، قبلا سابقه وزارت داشتند و می‌شود از قوه‌قضائیه پرسید که آیا خلاف حق افزایش پیدا کرده یا نه، برخی نیز تازه اول کارشان است و برای وزارت مطرح هستند بنابراین آنجا سابقه‌ای ندارند که سؤال کنیم اما مثل بقیه شئون، تحقیق و بررسی کنید، از خودشان یا جاهایی که می‌توانید سؤال کنید.

نفس عمیق بکشید
در پایان جلسه علنی صبح وقتی پزشکیان رئیس جلسه در ساعت ۱۳:۰۵ اعلام تنفس کرد، یکی از نمایندگان بلند فریاد زد «نفس عمیق بکشید»!

یک یا دو وزیر پیشنهادی از مجلس رأی اعتماد

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۴۶۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پزشکیان لیدر می‌شود؟

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، یکی از ویژگی‌های مهم انتخابات مجلس دوازدهم آن بود که مردم به یک «لیست واحد» رأی ندادند و به کاندیداهایی از لیست‌های مختلف انتخاباتی اقبال نشان دادند.

در این انتخابات جریان‌های سیاسی نظیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، شورای وحدت اصولگرایان، اُمناء، جبهه صبح ایران و همچنین صدای ملت با محوریت چهار حزب اصلاح‌طلب کارگزاران سازندگی، اعتدال و توسعه، اعتماد ملی و ندای ایرانیان صحنه‌گردانان اصلی انتخابات بودند.

با توجه به اینکه شاخص‌ترین چهره‌های راه‌یافته به مجلس دوازدهم محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی، مسعود پزشکیان، منوچهر متکی و حمید رسایی هستند، احتمالاً فراکسیون‌های عمده مجلس دوازدهم با محوریت این افراد تشکیل خواهد شد.

دیگر خبرها

  • مخالفت عضو هیئت رئیسه مجلس با جدایی ری از تهران
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟
  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • اعتراض شدید نمایندگان تهران به وزیر کشور در خصوص هرگونه تعرض به یکپارچگی شهرستان ری
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • مجلس در این هفته| ساماندهی اجاره و اصلاح مالیات بر سوداگری