Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@02:35:01 GMT

موزه قرآن در قزوین راه اندازی می شود

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۴۸۹۱۵

موزه قرآن در قزوین راه اندازی می شود

قزوین- مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین گفت: با توجه به وجود شخصیت های برجسته قرآن پژوه، مولف و خوشنویسان قرآنی و نیز نسخ خطی قرآنی نفیس بزودی موزه قرآنی را در قزوین راه اندازی می کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد حضرتی شنبه شب در مراسم اهداء دو جلد قرآن نفیس به موزه خوشنویسی قزوین که در محل موزه خوشنویسی برگزار شد اظهارداشت: پس از آنکه مطلع شدیم قرآن نفیسی در منزل خاندان صدیقی وجود دارد و افراد خانواده مایلند آن را برای نگهداری بهتر اهداء کنند گروه کارشناسی از آن دیدن کرده و مشخص شد این قرآنها واقعا نفیس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خوشبختانه در قزوین شخصیت های قرآنی، قران پژوهان، خوشنویسان قرآنی برجسته ای داریم و بزرگترین تفسیر قرآن در ۷۰۰ جلد در این منطقه نگارش شده که هرچند امروز اثری از آن نیست اما اثارش در کتابخانه های بزرگ دیده شده است.

حضرتی تصریح کرد: با این قدمت ارزشمند درصددیم بزودی موزه قرآنی را نیز در استان راه اندازی کنیم تا بتوانیم آثار خطی و دست نویس قرآنی ارزشمندی که در منازل موجود است را جمع آوری کرده و در اختیار عموم مردم قرار دهیم و این آثار نفیس را از خطر نابودی هم نجات دهیم.

وی بیان کرد: این دو جلد قرآن نفیس متعلق به خاندان صدیقی و مرحوم صدیق الواعظین از وعاظ مشهور قزوین است که به فرزندان رسیده و امروز توسط فرزندانش به موزه اهدا می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین یادآورشد: این دو جلد قرآن تقریبا تورق شده و شیرازه آن دچار آسیب شده و لازم است پس از تطبیق و اثبات صحت آیات نسبت به کتاب آرایی، تجلید و تقویت شیرازه آن اقدام شود.

قرانهایی که ارزش نگهداری در موزه را دارد

حضرتی در خصوص ارزش گذاری قرآن های یاد شده تصریح کرد: معمولا درخصوص قرآن ها هیچگاه قیمت گذاری نمیشود و هبه و هدیه در مورد آن بکار می رود و ما نیز برای این دو جلد قرآن نفیس قیمت نمی گذاریم اما اصالت آن تایید شده وارزش نگهداری در موزه را دارد.

حداقل قدمت ۳۵۰ ساله برای قرآن های اهدایی

وی گفت: برای ارزیابی قدمت تاریخی این دو جلد قران باید کارشناسان حرفه ای نظر دهند اما موارد بررسی شده و تاریح نگارش در سال۱۱۲۲ هجری قمری نشان می دهد که حداقل قدمت آن بالای ۳۵۰ سال است و شاید به دوران قبل از صفویه هم برسد.

حضرتی در مورد راه اندازی موزه قرآنی در استان یادآورشد: با راه اندازی موزه قرآنی امیدواریم بتوانیم قرآنهای نفیس خطی که به احتمال زیاد در خانه های برخی از خانواده های اصیل قزوینی وجود دارد جمع آوری و در معرض دید علاقمندان قرار گیرد.

در این مراسم لوح یادبودی به خانواده صدیقی به پاس اهداء این قرآن های نفیس اهداء شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۴۸۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، حجت‌الاسلام رستمی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین رویکرد‌های سازمان تبلیغات اسلامی نشر برنامه‌های قرآنی و دینی در جامعه است، گفت: در این زمینه مؤسسات و خانه‌های قرآنی با مجوز این نهاد در سطح شهرستان فعالیت می‌کنند.

او با اشاره به فعالیت مؤسسات و خانه‌های قرآنی شهرستان ملایر افزود: علاوه بر این مؤسسات و خانه‌های قرآنی جلسات خانگی قرآن نیز در این شهرستان فعال است.

رئیس تبلیغات اسلامی ملایر به برگزاری بیش از ۱۳۰ محفل و کرسی تلاوت قرآن در دو سال اخیر در سطح مساجد شهرستان اشاره و تأکید کرد: این برنامه‌های قرآنی همچنین با همکاری آموزش و پرورش به شکل کرسی‌های تلاوت هفتگی در مدارس برگزار می‌شود.

او گفت: همچنین کرسی‌های تلاوت قرآن کریم با عنوان طرح شهید محمودی نیر از سوی آموزش و پرورش و دارالقرآن در مساجد شهری و روستایی در حال برگزاری است و با استقبال خوبی نیز همراه بوده است.

رستمی تصریح کرد: قرار است برای روستا‌های بدون خانه قرآن یک رابط آقا و یک رابط خانم برای آموزش‌های تکمیلی معرفی شود که برای برخی روستا‌ها معرفی انجام شده است.

دیگر خبرها

  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • غوغای «فرشته‌های کابلی» در «قصر دارالامان»
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر