Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@07:37:22 GMT

لطف دولت به واردکنندگان کالاهای مصرفی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۵۴۱۱۷

لطف دولت به واردکنندگان کالاهای مصرفی

به لطف حمایتهای دولت از وارد کنندگان کالاهای مصرفی که بسیاری از آنها مشابه داخلی دارد، متوسط نرخ حقوق ورودی بابت واردات کالا به کشور از ۱۱.۵ درصد در سال ۹۰ به کمتر از ۹.۵ درصد در سال ۹۵ کاهش یافته که این نشان دهنده واردات بیشتر با عوارض پرداختی کمتر و تسهیل در امر واردات است!

به گزارش قدس آنلاین، آخرین گزارش گمرک در مورد آمار تجارت خارجی کشور بعد از دو ماه سانسور بالاخره اعلام شد، تا مشخص شود تراز تجاری کشور که در پایان سال ۹۵ مثبت اعلام شده بود در عرض چند ماه مجددا منفی شده و واردات از صادرات پیشی گرفته است! برخی شنیده‌های خبرنگار «نود اقتصادی» حاکی از آن است که رشد ۱۹ درصدی واردات که در چهار ماه نخست سال ۹۶ اتفاق افتاده ناشی از افزایش واردات کالاهای مصرفی است!

طبق اعلام سازمان توسعه تجارت بعد از برجام چیزی در حدود ۴۰۰ هیات تجاری به ایران آمدند که حالا به نظر می‌رسد با توجه به عدم توفیق دولت در جذب سرمایه گذاری خارجی این هیاتها بیشتر وقت خود را به فروش کالاهای مصرفی خود به دولتمردان معطوف کرده‌اند!

اما رشد واردات کالاهای مصرفی در دولت یازدهم به خصوص در ماههای بعد از برجام را می‌توان از جوانب مختلفی مورد بررسی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این موارد حمایت عجیب دولتمردان تدبیر و امید از واردات کالاهای مصرفی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که عمده مصوبات و آئین‌نامه‌هایی که دولتمردان یازدهم در حوزه تجارت خارجی تصویب کرده‌اند، بیشتر به رشد واردات کالاهای مصرفی کمک کرده و حمایت از صادرات غیرنفتی سهم چندانی در آن‌ها ندارد.

در دولت روحانی ۵۰۰ قلم به تعداد کالاهای وارداتی اضافه شد!

براساس آمار گمرک مجموع وارداتی که در دولت حسن روحانی اتفاق افتاده است، چیزی در حدود ۵۲۰ هزار میلیارد تومان آب خورده است! همچنین تعداد اقلام وارداتی از ۵۲۰۰ قلم در سال ۹۲ به ۵۷۰۰ قلم در سال ۹۵ رسیده است.

جالب اینجاست که دولتمردان تدبیر و امید در اقدامی عجیب و به منظور تسهیل در امر واردات به خصوص واردات کالاهای مصرفی، تعداد طبقات واردات کالا را از ۴۱ طبقه در سال ۹۰ به ۸ طبقه در سال ۹۵ کاهش داده‌اند!

در کنار این حمایتهایی که دولت از واردات کالاهای مصرفی انجام داده، تعرفه‌های کالاهای وارداتی هم به شدت کم شده است به شکلی که حداکثر نرخ تعرفه دریافتی واردات کالا از ۱۲۰ درصد در سال ۹۰ به ۵۵ درصد در سال ۹۵ تقلیل یافته است. ارزش کالاهای وارداتی هم از ۶۷۳ هزار میلیارد ریال در سال ۹۰ بیش از دو برابر شده و به ۱۴۰۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۵ افزایش یافته است!

دولت یازدهم عوارض واردات کالاهای مصرفی را کم کرد

جالب اینجاست که به لطف حمایتهای دولت از وارد کنندگان کالاهای مصرفی که بسیاری از آنها مشابه داخلی دارد، متوسط نرخ حقوق ورودی بابت واردات کالا به کشور از ۱۱.۵ درصد در سال ۹۰ به کمتر از ۹.۵ درصد در سال ۹۵ کاهش یافته که این نشان دهنده واردات بیشتر با عوارض پرداختی کمتر و تسهیل در امر واردات است!

جزئیات آمار گمرک در خصوص واردات کالا به کشور نشان می‌دهد که تا پایان سال ۹۵ سهم واردات کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای که به عنوان مواد اولیه کارخانه‌ها به شمار می‌رود کاهش قابل ملاحظه‌ای در کل آمار واردات داشته و از ۷۲ درصد در سال ۹۰ به ۶۳ درصد در سال ۹۵ رسیده است.

رشد ۶.۴ درصدی واردات کالاهای مصرفی در عرض ۵ سال!

در مقابل کاهش واردات کالاهای تاثیرگذار در روند تولید، واردات کالاهای مصرفی هم نسبت به سال ۹۰ با افزایش قابل توجهی مواجه بوده به شکلی که از ۱۱ درصد در سال ۹۰ به ۱۷.۴ درصد در سال ۹۵ افزایش یافته است.

همچنین ارزش کالاهای مصرفی وارداتی در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ با ۱۶% افزایش مواجه شده در حالیکه کل واردات در سال ۹۵ نسبت به ۹۴ با ۵% افزایش مواجه شده است! بنابراین باید گفت که تصمیمات دولت حسن روحانی در طول چهار سال گذشته تاثیر زیادی در افزایش واردات کالاهای مصرفی و کاهش واردات مواد اولیه مورد نیاز برای تولید داشته و شرایطی را فراهم کرده که رکود اقتصادی موجود در کشور شدت بیشتری به خودش بگیرد. باید دید دولتمردان تدبیر و امید این بار در دولت دوازدهم تلاشی در جهت جبران تصمیمات اشتباه خود در زمینه تجارت خارجی اتخاذ خواهند کرد یا همچنان شرایط تجارت خارجی کشور در طول چهار سال آینده نامناسب خواهد بود.

منبع: سایت نود اقتصادی

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۴۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، امیرجمشیدی گفت: در فروردین ماه ۱۴۰۳، ۴۳۵ هزار و ۲۲۹ تن کالا به ارزش۱۵۵میلیون و ۶۲۴ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شد.

وی اظهار داشت: ذرت دامی با ارزش ۹۶ میلیون دلار، جو دامی با ارزش ۲۰ میلیون دلار، چربی‌ها و روغن‌های حیوانی و نباتی با ۲۵ میلیون دلار، کک نفتی با ارزش ۳ میلیون دلار و چوب با۳ میلیون دلار مهم‌ترین اقلام عمده وارداتی به گمرکات مازندران در مدت یادشده هستند.

جمشیدی بیان داشت: امارات حدودا ۲۲۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۸ میلیون دلار، روسیه ۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ دلارمیلیون، ترکیه با ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیون دلار، انگلستان با سه هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۵۹۱ هزار دلار و سنگاپور با ۸ هزار تن کالا به ارزش ۲میلیون دلار پنج کشور اول طرف معامله در حوزه واردات به گمرکات مازندران بودند که در مجموع ۴۱۵ هزار تن از وزن و ۱۴۹ میلیون دلار از ارزش کالا‌های وارداتی گمرکات مازندران در فروردین ماه سال‌جاری مربوط به این کشور‌ها است.

وی افزود: واردات کالا از این پنج کشور ۹۵ درصد از کل وزن و ۹۶درصد از کل ارزش واردات گمرکات مازندران را دربرمی‌گیرد.

جمشیدی با اشاره به واردات کالا‌های اساسی از گمرکات مازندران اظهار داشت طی این مدت ۴۱۳ هزارتن کالای اساسی شامل ذرت دامی، جو دامی، چربی‌ها وروغن‌های حیوانی و نباتی و خوراک آماده دام به ارزش ۱۴۲ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از طریق کمرکات نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار وارد کشور شده که از نظر وزنی ۶۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهند.

دیگر خبرها

  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • واردات خودرو‌های کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟