Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر بخش کشاورزی دفتر تالیف وزارت آموزش و پرورش  گفت: ما با گذر از دانش‌محوری، تالیف کتاب‌های درسی را در حوزه فنی و حرفه‌ای و کاردانش به سمت شایسته‌محوری سوق دادیم تا با آموزش و مهارت کاربردی زمینه توانمندی هنرآموزان و هنرجویان فراهم آید.

به گزارش ایسنا، تاجیک در حاشیه کارگاه هنرآموزان زراعی و باغی سراسر کشور در گفت‌وگو با جمعی از خبرنگاران اظهارکرد: ما بر اساس تحول سند بنیادین کتاب‌های دوره متوسطه دوم را شامل دوره دهم و یازدهم به نحوی تغییر دادیم تا هدف‌گذاری‌ها و رویکردها از سمت دانش‌محوری به سمت شایستگی محوری حرکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: طبق اسناد بالادستی و مطالعاتی که در بازار کار و آمار و اطلاعات گرداوری شده از چند کشور مشابه ایران و پیشرفته در حوزه آموزش فنی و حرفه‌ای و کار دانش داشتیم به این نتیجه رسیدم که باید الگوی موفقی از ایجاد اشتغال مولد را بعد از تحصیل هنرآموزان در رشته‌های فنی و حرفه‌ای فراهم کنیم.

مدیر بخش کشاورزی دفتر تالیف وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: ما در این زمینه از تجربیات موفق اساتید دانشگاه‌ها و دانشکده‌های مختلف و همچنین هنرآموزان خبره و صاحبان حرف مختلف استفاده کردیم تا یک تعریف دقیقی از شغل قابل قبول در جامعه و همچنین علاقمندی بیشتر دانش‌آموزان به این سمت به دست آوریم که بر اساس سند تحول بنیادین تمام برنامه‌ریزی‌ها و هدف‌گذاری‌ها بر این بوده تا از یک مرحله دانش‌محوری به سمت شایسته محوری حرکت کنیم.

تاجیک ادامه داد: در این فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های آموزشی به دنبال آن نیستیم که دانش‌آموزان با حفظیات و برخی مطالبی که یاد می‌گیرند تنها در حافظه آنها برخی الگوها، اعداد و ارقام را جا بیندازیم در حالی که مبنای کار ما این است تا در نظام آموزشی شایسته محور بتوانیم یک کمک تکنسین را تربیت کرده و تحویل دهیم.

وی یادآور شد: بر همین اساس 1800 ساعت برنامه آموزشی بر محور مهارت‌آموزی برای هنرجویان در نظر گرفتیم تا بتوانیم شایستگی لازم را در انجام وظیفه و همچنین به ثمر رسیدن کارها و مشاغل مختلف انجام دهند که در این زمینه مبنای کار نیز ارتقای توان مهارتی هنرجویان است.

مدیر بخش کشاورزی دفتر تالیف وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در سه سال دوره آموزش فنی و حرفه‌ای و کار و دانش هر سال 600 ساعت برنامه آموزشی بر محور مهارت‌آموزی تعریف شده و ارزشیابی ما نیز از شکل سنتی امتحانات پایان ترم به سمت نمره‌دهی بر اساس مهارت‌ها و کارهای عملی تغییر پیدا کرده تا در یک فرایند ارزشیابی هنرآموزان نمره‌های مورد نظر را برای هنرجویان ارائه کنند.

تاجیک افزود: در این نظام جدید آموزشی که بر محور مهارت‌آموزی و شایستگی تعریف شده است سعی ما بر این است که دانش‌آموزان بعد از سه سال با توانمندی وارد کار شوند که بر همین اساس نیز کتاب‌های جدید تالیف و در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: در هر رشته دو کتاب همه ساله تغییر یافته و ما بیش از 46 رشته فنی و حرفه‌ای و کار و دانش داریم که بر همین اساس همه ساله بیش از 100 جلد کتاب جدید در این حوزه تالیف و در اختیار هنرآموزان و هنرجویان قرار می‌گیرد.

مدیر بخش کشاورزی دفتر تالیف وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده از سال دهم هنرستان‌ها روند فعلی یک روند موفقیت‌آمیزی بوده که بر اساس بسته‌های آموزشی که در اختیار هنرستان‌ها قرار می‌گیرد انتظار می‌رود این روش‌ها به سود بازار کار باشد.

تاجیک افزود: همه ساله ما دوره‌های فراگیر آموزشی را برای هنرآموزان در رشته‌های مختلف برگزار می‌کنیم تا در کنار حضور در این دوره‌های توجیهی و آموزشی بتوانند با راهکارهای مناسب و همراه داشتن بسته‌های نرم‌افزاری، کتاب‌های آموزشی راهنمای نوآموزان و همچنین بر اساس روش‌های یاددهی و یادگیری تعریف شده به اهداف مورد نظر دست پیدا کنند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۴۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد

به گزارش قدس خراسان، سید امیر شوشتری روز یکشنبه در نشست خبری در آستانه هفته گرامیداشت مقام معلم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پنج هزار نفر از این تعداد بازماندگان از تحصیل سال گذشته هستند که به صورت تکراری در آمار اعلام شده اند.

وی با بیان اینکه شمار دانش آموزان اتباع خارجی استان خراسان رضوی ۷۰ هزار نفر است، بیان کرد: علاوه بر این سه هزار نفر از دانش آموزان اتباع خارجی نیز در مدارس خودگردان مشغول تحصیل هستند که این مدارس زیر پوشش اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی قرار ندارند.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: بیشترین شمار دانش آموزان با حدود ۹۰ درصد را دانش آموزان افغان تشکیل می‌دهند و اتباع عراقی و سوری در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه شعار امسال هفته معلم تحت عنوان «همه مدیون تو هستیم» اعلام شده است، گفت: در قالب برگزاری آزمون‌های استخدامی مختلف برای سال تحصیلی آینده ۱۰ هزار و ۲۰۸معلم جدید در استان جذب می‌شوند که با استفاده از معلمان قراردادی این شمار به ۱۲ هزارو ۶۸۹ نفر افزایش می‌یابد، بنابراین در سال تحصیلی آینده کمبود معلم نخواهیم داشت.

شوشتری در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح رتبه بندی معلمان در خراسان رضوی نیز گفت: کلیه اعتراضات در این زمینه رسیدگی شده است و احکام لازم برای معلمان استان صادر شد.

به گفته وی، کلیه معلمانی که احکام آنان تا پایان اسفند ماه پارسال صادر شده است، معوقات را دریافت کردند.

تحویل ۳۰۱ فضای آموزشی در خراسان رضوی

مدیر کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان خراسان رضوی نیز گفت: در سال گذشته ۳۰۱ پروژه آموزشی با تعداد هزار و ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۵۰ درصد افزایش دارد.

جاسم حسین پور افزود: سال گذشته پنج استخر دانش آموزی تحویل آموزش و پرورش استان شد و امسال نیز چهار استخر دیگر تحویل و برای چهار استخر جدید نیز تامین اعتبار انجام شده است.

وی اظهار کرد: پیش بینی احداث پنج هزار کلاس درس از محل تحقق مولدسازی از مهمترین اقدامات انجام شده خراسان رضوی در این زمینه است.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی ادامه داد: سال گذشته بنیاد علوی ۱۰۵ کلاس، بنیاد برکت ۱۷۷ کلاس، کمیساریای عالی ۴۰ کلاس، سازمان مسوولیت‌های اجتماعی ۷۰ کلاس و خیرین ۵۰۰ کلاس درس را در این استان ساختند.

وی اظهار کرد: سرانه فضای آموزشی در کشور پنج و ۲ دهم متر مربع است، در حالی که این رقم در خراسان رضوی چهار و سه دهم متر مربع است.

حسین پور با بیان اینکه خراسان رضوی جزو استان‌های پرجمعیت دانش آموزی کشور است، گفت: هر چه جمعیت دانش آموزی بیشتر باشد، سرانه فضای آموزشی نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: سال گذشته این اداره کل سه هزار میلیارد ریال جهت تجهیز هنرستان‌ها و نمازخانه‌های مدارس استان هزینه کرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • آموزش مهارتی بیش از ۱۵ هزار کردستانی 
  • ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور آموزش‌های مهارتی می‌بینند
  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد