Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-26@19:51:22 GMT

ماموت، پرده از ماهیت قرارداد با فولکس برداشت

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۵۵۱۵۴

مسئولان ماموت مدعی بودند که این همکاری در قالب تولید مشترک است در حالی که مسئولان فولکس واگن رسما اعلام کردند قرار است محصولات این برند آلمانی توسط شرکت ماموت خودرو به عنوان نماینده شرکت فولکس واگن، به ایران وارد شود. به گزارش جهان نيوز، سایت پردیس خودرو نوشت: در ادامه سریال قراردادهای پرحاشیه خودرویی در دولت یازدهم این بار نوبت به قرارداد بین شرکت ماموت و فولکس واگن رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اظهارات مسئولان دو شرکت قرار بود در 16 مرداد 1396 دو محصول تیگوان و پاسات به عنوان اولین خودروهای ماحصل همکاری ماموت و فولکس واگن در ایران عرضه شود. مسئولان ماموت مدعی بودند که این همکاری در قالب تولید مشترک است در حالی که مسئولان فولکس واگن رسما اعلام کردند قرار است محصولات این برند آلمانی توسط شرکت ماموت خودرو به عنوان نماینده شرکت فولکس واگن، به ایران وارد شود. همین مسئله سبب شد که در ماهیت قرارداد فیمابین این دو شرکت این ابهام ایجاد شود که بالاخره محصولات این شرکت مطرح آلمانی قرار است به ایران وارد شود یا در ایران تولید گردد.

پیش از این میثم رضایی، رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو، در این خصوص اعلام کرد:یک شرکت خصوصی که چند ماهی است با هیاهوی فراوان و با نقاب تولیدکننده اقدام به مذاکره با شرکت فولکس واگن کرده و مسئولان دولتی نیز هیچ نظارتی بر عملکرد آن نداشتند، حالا مشخص شده که تنها توانسته مجوز واردات ۳ محصول از این شرکت آلمانی را بگیرد و تن‌ها با دروغی به نام تولید مشترک مسئولان و مشتریان را فریب دهد. همچنین بیانیه های شرکت فولکس واگن نیز رسما از واردات محصولات فولکس واگن به ایران خبر داده بود به طوری که طبق گفته سخنگوی فولکس واگن این کمپانی بزرگ به زودی دو خودروی تیگوان و پاسات را به شکل کاملا رسمی به بازار ایران وارد خواهد کرد. این خودروساز در این بیانیه خود می نویسد:پس از گذشت ۱۷ سال امروز مدیران بالارتبه کمپانی ما و کمپانی ماموت خودرو به‌عنوان نماینده اصلی ما در ایران توافق کردند تا دو خودروی تیگوان و پاسات را به ایران وارد کنند، واردات این دو خودرو به وسیله ی هشت واسطه و خرده‌فروش فولکس‌واگن در منطقه شروع خواهد شد. در ضمن بازار هدف ما در حال حاضر تهران و اطراف آن است.

برآیند همین اظهارات باعث شد به یکباره یک روز مانده به رونمایی از محصولات فولکس واگن در ایران، برنامه رونمایی کنسل شود. طی تماس های مکرر پردیس خودرو با روابط عمومی و مسئولان ماموت، مشخص شد که این رونمایی به یک باره لغو شده و هیچ کس از علت لغو مطلع نیست. جالب اینجا است که هیچ اطلاعیه و بیانیه نیز از طرف شرکت ماموت تاکنون در خصوص لغو این برنامه صادر نشده است.

قطعا لغو مراسم رونمایی از محصولات مشترک فولکس واگن و ماموت بی ارتباط با ابهام در ماهیت قرارداد فیمابین دو شرکت نیست. طی آخرین پیگیری های صورت گرفته از مسئولان شرکت ماموت خودرو در خصوص ماهیت قرارداد فمابین رسما اعلام شد که قرار بوده دو محصول اول فولکس واگن یعنی تیگوان و پاسات به ایران وارد شود در حالی که پیش از این آقای بلورچی، عضو هیئت مدیره ماموت در تماس با خبرنگار پردیس خودرو مدعی شد که به هیچ عنوان اینگونه نیست و قرار است تولید مشترک صورت گیرد.

در این خصوص یکی از مسئولان بخش مارکتینگ شرکت ماموت خودرو در خصوص لغو رونمایی 16 مراد ماه به خبرنگار پردیس خودرو گفت: روز 16 مرداد قرار بود از سایت رونمایی شود که انجام شد ولی رونمایی از دو خودروی تیگوان و پاسات به تعویق افتاده و تاریخی مشخصی برای آن فعلا اعلام نشده است.

وی افزود: ما برنامه ریزی های خود را برای برگزاری مراسم رونمایی از این دو خودرو انجام داده بودیم ولی به دلایلی که ما هم نمی دانیم به تعویق افتاد. همچنین آقای شفیعی سرپرست تبلیغات شرکت ماموت خودرو نیز در گفتگو با خبرنگار پردیس خودرو در پاسخ به این سوال که آیا قرار است ماموت خودرو، محصولات فولکس واگن را به ایران وارد کند یا نه گفت: قرارداد بین ماموت و فولکس واگن هم واردات است و هم تولید.

وی با اشاره به اینکه دو محصول تیگوان و پاسات توسط ماموت خودرو در حال حاضر به ایران وارد شده است، تصریح کرد: قطعا این دو محصول قرار است به ایران وارد شوند و در خصوص این دو خودرو برنامه تولید مشترک وجود ندارد.

در حالی مسئولان ماموت رسما مقوله واردات خودروهای فولکس واگن را تایید می کنند که مجوز همکاری این دو شرکت تحت قالب تولید مشترک از سوی وزارت صنعت صادر شده بود و لذا بایستی مسئولان وزارت صنعت در این خصوص پاسخگو باشند که چرا شرکت ماموت با مجوز تولید مشترک اقدام به واردات خودرو کرده است.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۵۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان

تین نیوز

​صنعت خودروسازی ایران این روزها در کنار زیاندهی شدید به دلیل دخالت های سیاسی دولت ها و مجالس و ضعف های مدیریتی، گرفتار زیاده خواهی سفته بازان و دلالان هم شده که از فاصله قیمتی وحشتناک کارخانه تا بازار برخی خودروها سودی به جیب بزنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، در سالهای اخیر داستان صنعت خودروسازی ایران به یکی از چالشهای مشهود اقتصاد ایران بدل شده است. در برهه های مختلف زمانی، اتهامات جدی به عملکرد خودروساز، دولت و قانون گذار در خصوص کوتاهی در انجام وظایف، حیف و میل منابع، عرضه محصولات کم کیفیت و انحصار گرایی وارد شده است.

تیغ تیز انتقاد به سمت خودروساز با زیان انباشته 100 هزار میلیاردی

از یک سو، در سالهای اخیر تیغ تیز انتقادات به سمت خودروسازان بوده و جدا از وضعیت محصولات ارائه شده به بازار وضعیت صورتهای مالی آنها با زیان انباشته 100 هزار میلیارد تومانی سوالات متعددی در ذهن کارشناسان و ناظران ایجاد کرده است.

در واقع این سوال مطرح  می شود که چگونه است که بازار خودروی ایران در اختیار چند خودروسازی محدود داخلی قرار گرفته و منابع سالیانه تا 8 میلیارد دلار ارز به این حوزه تخصیص یافته اما وضعیت نهایی تولیدات در مقایسه با محصولات خارجی، مورد تایید و رضایت مصرف کننده نیست.

نقش مخرب دولت با سیاست گذاری غیر اصولی در صنعت خودرو

از سوی دیگر، در مقاطع مختلف زمانی نیز نقش مخرب دولت در دخالتهای غیر استاندارد و سیاسی در صنعت خودروسازی مورد توجه قرار گرفته و بخشی از ناظران مشکلات این صنعت را ناشی از سیاست گذاریهای غیر اصولی و مداخله جویانه دولتهای مختلف مرتبط دانسته اند. در حالی که دولت سهم حداقلی را در شرکتهای خودروسازی دارد ولی مدیریت این شرکتها با دخالت مستقیم دولت تعیین می شود و تا حدودی مجلس هم طی سالهای گذشت دخالتهای سیاسی زیادی در صنعت خودروسازی کشور داشته است.

در سالهای اخیر و بعد از تشدید تحریمها و ناترازی بیشتر بین عرضه و تقاضای خودرو یک ضلع جدید نیز به پازل ناترازی خودرو در اقتصاد ایران اضافه شده است.

ضلع جدید گرفتاری صنعت خودرو؛ رانت خواهی مصرف کننده

طی سال های اخیر سیاست گذار صنعت خودرو، با مشی سیاسی متفاوت تصمیم گرفته علیرغم زیان انباشته صنعت خودرو،  از رویکرد تخصیص خودرو با محدودیت  قیمتی به متقاضایان و مصرف کننده نهایی استفاده کند. در این بین شاهد تشکیل صفوف بسیار سنگین متقاضیان برای استفاده از رانت قیمتی بین قیمت عرضه دولتی و بازار آزاد هستیم.

در واقع تلاش برای دسترسی به خودرو به تلاش برای دستیابی به رانت قیمت تغییر کرده است. این وضعیت که متقاضی را به رانت جوی جدید پازل خودرو تبدیل کرده، مشکلات صنعت خودروسازی کشور را بیش  از گذشته تشدید کرده است. موضوعی که اخیرا در خصوص خودروی پژوپارس به دلیل رانت بی سابقه در فاصله قیمت خودرو و بازار تبدیل به سوژه رسانه ای شده است.

در این بین به نظر میرسد جدای از نقش دولت و خودروسازی چه در بحث ناکارمدی مدیریتی و فنی و سیاست گذاریهای غیر اصولی بایستی به نقش مصرف کننده در استفاده از رانت قیمتی نیز توجه کرد.

جولان سوداگران در بازار خودرو/ دوستی خاله خرسه ی سفته بازان در جمع متقاضیان واقعی خودرو

نکته دیگری که جدا از ضعف مدیریتی و همچنین کوتاهی وزارت صمت در ساماندهی وضعیت خودرو با ابزار های مختلف از جمله واردات و یا برنامه ریزی برای افزایش تولید خودرو، باید به آن اشاره کرد، حضور سفته بازان و سوداگران در بازار خودرو است.

اتفاقی که در این روزها به وضوح در حال رخ دادن است حضور دلالان و سوداگران در قالب متقاضیان واقعی خودرو در بازار آشفته ی خودرو است. سابقه ی فروش های سابق دو شرکت خودرو سازی نشان می دهد به دلیل عدم مدیریت تقاضای واقعی، حجم خریدارانی که صرفا به دلیل سفته بازی در بازار خودرو حضور پیدا کرده اند، قابل توجه است.

طبق همین تجارب، می توان این ادعا را مطرح کرد، که بخش زیادی از حواشی این روزها خصوصا تجمعاتی که برای عرضه ی خودروی پژو پارس و افزایش قیمتی که این خودرو متناسب با سایر خودرو ها داشته است، اتفاق افتاده، احتمالا ردی از حضور سفته بازان در آن دیده می شود.

لازم به ذکر است به علاوه گلایه ی به حقی که برخی از خریداران خودرو در خصوص افزایش قیمت ها مطرح می کنند، اما این نکته نیز باید مورد توجه قرار گیرد که بسیاری از حواشی ایجاد شده توسط کسانی است که صرفا به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود بازار خودرو و سفته بازی در این بازار هستند و اساسا مصرف کننده ی واقعی به شمار نمی روند.

و کلام آخر اینکه، صنعت خودروی کشور که باید بدون دخالت های سیاسی دولت و مجلس به دست مهندسان و دانشمندان حوزه صنعت کشور زبانزد باشد، گرفتار موجی از رانت خواری ها از جوانب مختلف شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افت فروش خودرو‌های برقی فولکس واگن/ چرا اروپایی‌ها دوباره به خودرو‌های بنزینی روی آوردند؟
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع نیشکر خرمشهر
  • این خودرو با چشم‌هایش شما را می‌بیند!/ عکس
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین
  • پشت پرده افزایش خودکشی رزیدنت‌ها در ایران
  • آیا ارز دیجیتال حلال است؟
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی؛ اولین عرضه در روزهای آینده
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • افتتاح شبکه بازچرخانی آب یک شرکت خودرویی