Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقش موثر مساجد در کاهش آسیب‌های اجتماعی، ارتقاء معنویت و تربیت نسل جدید توجه بیشتر به این حوزه را در جامعه مدرن و مماشینی امروز دوچندان می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از شاخص،مسجدالاقصی قبله اول مسلمانان جهان در سی‌ام مرداد ماه سال ۱۳۴۸ توسط صهیونیست‌ها به آتش کشیده شد و همین امر خشم جمع زیادی از مسلمانان را برافروخت و این جریان سبب شد تا این روز به نام روز جهانی مسجد نامیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساجد از دوران گذشته نه تنها محلی برای اقامه نماز بوده‌اند بلکه مکانی برای هم‌اندیشی و برطرف کردن مشکلات اهالی توسط ریش‌سفیدان و بزرگان منطقه به شمار می‌رفتند و در حال حاضر با وجود اینکه این رویکرد در شهرهای بزرگ کم‌رنگ شده است اما همچناندر بعضی از روستاها و آبادی‌های کوچک مشاهدهمی‌شود.

تشکیلکانون‌های فرهنگی و هنری در مساجد و برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی، علمی و تفریحی سبب شده تا جوانان و نوجوانان گرایش بیشتری برای حضور در مساجد داشته باشند.

مساجد در برهه‌های مختلف تاریخ کاربردهای ویژه‌ای داشتند برای مثال در دوران پیش از انقلاب محلی برای رشد نیروهای ارزشی و مبارزات انقلابی بوده و در زمان جنگ تحمیلی نیز پایگاهی به منظور پشتیبانی جبهه‌ها و فعالیت‌های مردمی بوده است.

در جامعه کنونی لازم است به منظور جذب اقشار جوان و نوجوان با نگاهی جدید وارد عمل شد تا بتوان جایگاه و کارکردهای این مکان مقدس را در جامعه مدرن و ماشینی امروز نهادینه کرد چراکه بنا به گفته کارشناسان مساجد نقش موثری در کاهش آسیب‌های اجتماعی، ارتقاء معنویت و تربیت نسل جدید دارند.

روز جهانی مساجد را فرصتی مناسب دیدیم تا درخصوص وضعیت مساجد استان، فعالیت‌ها و جایگاه‌ آن‌ها با مسوولین و کارشناسان این حوزه گفت‌وگو داشته‌ باشیم که در ادامه این گزارش خواهید دید.

۱۵۰۰ حسینیه و مسجد در استان وجود دارد

غلامرضا عادل مدیر کل سازمان اوقاف و امور خیریه استان در گفت‌گو با خبرنگار اجتماعیشاخص،اظهار کرد: در حال حاضر ۱۵۰۰ حسینیه و مسجد در سطح استان قزوین وجود دارد که بیش از ۶۰ خادم مسجد به صورت رسمی و ۳۵۰ خادم افتخاری فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه حکم هیئت امنا توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه صادر می‌شود افزود: هر مسجد دارای حداقل ۴ هیئت امنا است که یکی از این امنا باید روحانی مسجد باشد.

عادل عنوان کرد: کلیه کارهای سخت افزاری مساجد، تهیه اعتبار و ساخت و ساز بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه است و مسائل فرهنگی و نحوه اجرا مرتبط با سازمان تبلیغات خواهد بود.

این مسوول تصریح کرد: ساخت و ساز اصولی و اقدامات سخت افزاری مناسب می‌تواند فضای جامعه را به سمت مساجد سوق دهد و اثرگذاری خوبی در کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشد.

مباحث نظارتی در اولویت برنامه‌های کانون مساجد قرار دارد

حجت الاسلام علی رمضانی دبیر کانون مساجداستان در گفت‌وگو با خبرنگارشاخص،اظهار کرد: در مجموع کانون‌های مساجد تلاش بر این استتا مباحث نظارتی در اولویت قرار گیرد چراکه هماهنگی و نظارت از عمده فعالیت‌های کانون مساجد محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ارتقاء کیفیت یکی از اهداف کانون مساجد است افزود: اگر نظارت در مجموعه فعالیت‌های مساجد و کانون‌های فرهنگی رخ دهد شاهد رشد و اعتلای این کانون‌ها خواهیم بود.

دبیر کانون مساجد استان با اشاره به اینکه برای دست یابی به مساجدی در تراز نظام و انقلاب اسلامی به تلاش روزافزون نیاز داریم گفت: تحقق این امر تنها با همکاری، همدلی و حضور موثر همه سازمان‌های دخیل در امور مساجد اتفاق خواهد افتاد.

این مسوول تاکید کرد: نظارت و هماهنگی مسئولان مرتبط می‌تواند زمینه لازم را برای تحقق اهداف و حضور هرچه بیشتر مردم در مساجد فراهم کند که این امر نیازمند نظارت و پشتیبانی همگانی دستگاه‌های مختلف است.

هنر در دل دین نهفته است

دبیر کانون مساجداستان با اشاره به اینکه هنر در دل دین نهفته است گفت: در حال حاضر نباید هنر را از دین جدا کرد بلکه هنری که با دین تضاد نداشته باشد قطعا سبب ماندگاری و استقبال بیشتر قشر جوان از مساجد خواهد شد.

وی افزود: اوقات فراغت فرصت مناسبی برای جذب قشر جوان به مساجد است از این رو لازم است تا برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری در ایام تابستان فراهم شود.

رمضانی اعلام کرد: کلاس‌های قرآنی، فرهنگی و هنری ، اردوهای درون شهری و برون شهری، برنامه‌هایورزشی و گردشگری از جمله اقداماتی است که در سطح کانون‌های مساجد انجام می‌گیرد و همین امر موجب می‌شود تا قشر نوجوان و جوان گرایش بیشتری نسبت به حضور در مساجد داشته باشند.

دبیر کانون مساجد معتقد است در حال حاضر در فضای مساجد از هنر و فعالیت‌های هنری غافل شده‌ایم و باید زمینهلازم برای انجام فعالیت‌های هنری نیز در مساجد فراهم شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه رسانه‌های دیجیتال امروزه از اقبال بیشتری در نسل جوان برخوردار است باید تلاش شود تا در مساجد نیز در این راستا فعالیت‌هایی صورت گیرد چراکه حضور نسل جوان در مساجد سبب مصونیت آن‌ها از آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.

دبیر کانون‌های مساجد بیان کرد: برنامه‌ریزی در حوزه اوقات فراغت در مساجد می‌تواند همه نیازهای جوانان و نوجوانان را برطرف کند و اگر با مدیریت مناسب مساجد صورت گیرد پاسخگوی دغدغه خانواده‌های زیادی نیز خواهد بود.

اوقات فراغت تابستان می‌تواند فرصتی باشد تا بستر لازم برای حضور نسل جوان در مساجد فراهم شود و در این راستا برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی اثرگذار خواهد بود.

آنچه که نیاز است تا در کانون‌های واقع در مساجد به جد دنبال شود فراهم کردن زمینه لازم جهت استفاده از ظرفیت جوانان و ورود هنر به مساجد است چراکه هنر خود می تواند عللی برای جلب نسل جوان جامعه بهمساجد باشد.

ایجاد کتابخانه‌های شبستانی در مساجد بر عهده سازمان تبلیغات است

حجت الاسلام عباس نظری معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی شاخص، اظهار کرد: درارتباط با مساجد دستگاه‌ها و نهادهای مختلفی فعالیت می‌کنند که در چند سال گذشته مقام معظم رهبری مسئولیت رسیدگی به امور مساجد را به نمایندگان خود در استان‌ها واگذار کرده است.

وی افزود: واگذاری مسئولیت به نمایندگان ولی فقیه به منزله عدم دخالت دیگر نهادها نیست بلکه هر یک از نهادها و مراکز انقلاب اسلامی فعالیت‌هایی را بر عهده دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به کانون فرهنگی و هنری، بسیج، سپاه ، خادمان مساجد ، هیئت امنا و سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد.

نظری خاطرنشان کرد: ایجاد کتابخانه‌های شبستانی در سطح روستاهای استان از جمله اقداماتی است که باید توسط سازمان تبلیغات صورت گیرد که در این راستا تا کنون ۵۵ کتابخانه شبستان ایجاد شده است.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان حمایت از برنامه‌های فرهنگی ائمه جماعت مساجد که هرساله تعدادی به عنوان شاخص فرهنگی در استان فعالیت می‌کنند را نیز از دیگر وظایف سازمان تبلیغات بر شمرد و گفت: برگزاری مراسم‌ها به مناسبت‌های مختلف نیز از جمله اقداماتی است که زیر نظر سازمان تبلیغات صورت می‌گیرد.

اگرچه تا کنون اقدامات متعددی در زمینه سامان‌دهی مساجد و فعالیت‌های مختلف هنری و فرهنگی در مساجد صورت گرفته است اما لازم است تا حمایت مسئولان مرتبط در این زمینه افزایش پیدا کند تا شاهد عزم و اراده‌ای جدی در جوانان جهت حضور در مساجد باشیم.

حضور جوانان و جذب آن‌ها تنها با تنوع برنامه‌های فرهنگی و هنری در مساجد اتفاق خواهد افتاد که این امر تعامل همه جانبه بسیاری از دستگاه‌های اجرایی را می‌طلبد و لازم است تا مسئولان مرتبط فکری اساسی در این زمینه کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۸۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناروی آنا، ناصر چاووشی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در همایش بزرگداشت روز روانشناس و مشاوره که در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: برای استفاده از رایانه اگر سخت‌افزار قوی مونتاژ کرده و بهترین مشخصات را برای آن فراهم کنید، باز هم بدون سیستم عامل، دستگاهی بی‌خاصیت است، روان هم برای انسان همین حکم و شرایط را دارد و در صورت بروز کوچک‌ترین مشکل با همه توانمندی‌ها و خصوصیات بارز، باز هم انسان دچار مشکل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در تقویم روزی به نام روان و روان‌پزشک نداریم و این اهمیت روانشناسی را نشان می‌دهد، عنوان کرد: اهمیت این نقش، ارتباط به ویژگی‌های روانشناسان مانند دلسوزی و امین بودن دارد و اینهاست که به روانشناسی به‌عنوان شغل، ارزش و اهمیت می‌دهد. در کنار درس و مباحث تئوری، روی صفات روانشناس هم کار کنید؛ زیرا افرادی می‌توانند مؤثر باشند که از این ویژگی‌ها برخوردار هستند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: اقدامات پیشگیرانه اهمیت بالایی داشته و ضرورت دارد به سوی طیف در آستانه آسیب برویم و منتظر آمدن آنها نباشیم. روانشناسی برای ما مؤثر است که بر اساس هنجار‌های جامعه عمل کند و اگر بر اساس این هنجار‌ها نباشد اثربخشی ندارد و نیازمند روانشناسی بومی هستیم. بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از فردگرایی نشأت گرفته و این خودمحوری‌ها، مشکلات بسیاری را ایجاد کرده که ازجمله مهم‌ترین آنها، آسیب دیدن کانون خانواده‌ها شده است.

واحد اصفهان، قطب‌ تحقیقات و پژوهش در حوزه روانشناسی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان نیز گفت: افتخار بزرگی است که دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) از دیرباز جزء نخستین دانشگاه‌های مجری رشته روانشناسی و مشاوره در میان دانشگاه‌های آزاد اسلامی کشور بوده؛ امروز بسیاری از روانشناسان، فارغ‌التحصیل این دانشگاه و از روانشناسان برجسته این شهر و استان هستند؛ زیرا گروه روانشناسی این دانشگاه دارای استادان پیشکسوت و نامدار و گروه آن از گروه‌های برجسته و ارزشمند است.

پیام نجفی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، یکی از قطب‌های بزرگ تحقیقات و پژوهش در حوزه روانشناسی و همچنین آموزش روانشناسان است و این افتخار را داریم که امروز میزبان متخصصان روانشناسی از واحد‌های مختلف دانشگاهی در استان اصفهان هستیم. تربیت‌یافتگان این رشته در این دانشگاه و دانشگاه‌های دیگر استان ، امروز در تربیت و ارتقای توانمندی‌های افراد در حوزه شکوفایی استعداد‌ها و توانایی‌های اجتماعی بسیار تأثیرگذار هستند.

وی مطرح کرد: اعضای هیئت علمی، محققان و دانشجویان گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) از چهره‌های برتر و خوش‌فکر و تأثیرگذار هستند و امیدوارم بتوانند این نقش‌آفرینی در راستای رشد اجتماعی کشور ادامه داشته باشد.

به گزارش آنا، در پایان این مراسم با اهدای لوح یادبود از استادان پیشکسوت و برگزیدگان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه اعم از دانشجو و استاد قدردانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • نقش‌آفرینی بانوان خراسان شمالی در کاهش آسیب‌های اجتماعی محوری است
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد