Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولویت‌های شورای پنجم، لزوم بازنگری در قانون شوراها، جدیت در حل مشکل مسائل زیست محیطی شهرهای اقماری و تدبیر برای درآمدزایی شهرهای تابعه از مهم‌ترین عناوین مطرح شده در آخرین جلسه شورای شهرستان قم بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آخرین جلسه شورای چهارم شهرستان و استان قم با حضور اعضا عصر امروز در سالن جلسات فرمانداری قم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن بختیاری با انتقاد از اینکه شوراهای فرادست در قانون تعریف شفاف و روشنی ندارند اظهار داشت: این عدم شفافیت سبب ایجاد محدودیت هایی شده، در حالی که در بسیاری از کشورها به دلیل شفافیت در عملکرد شوراها اعضای شورا در تصمیم گیری های کلان نقش موثر و بسزایی دارند.

رئیس شورای اسلامی استان قم با بیان اینکه شوراهای فرا دست به دلیل نقص قانون و قدرت اعمال سیاست ندارند تصریح کرد: همین خلاها و نقایص سبب شده که جایگاه شوراهای فرا دست به اندازه شوراهای شهر نباشند، در این راستا لازم است مسئولان کشور در سطوح تقنینی و دولتی برای این موضوع چاره‌اندیشی کنند.

وی فعال شدن کمیسیون‌های تخصصی شورای استان را از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در دوره چهارم برشمرد و گفت: بسیاری از مسائل بخش‌های تابعه، شهرها و روستاها در قالب این کمیسیون‌ها بررسی و در سطوح استان پیگیری شد، اگرچه اقدامات صورت گرفته با ایده‌آل فاصله دارد اما با وجود همه موانع صدای شورای استان به گوش مسئولان رسید.

لزوم بازنگری قانون شوراها

علی قاسمی ورجانی در این جلسه با تاکید بر اینکه شوراها از ضرورت های موجود برای توسعه همه جانبه استان است اظهار داشت: با توجه به اینکه شوراهای شهر و روستا با چالش‌های مختلفی مواجه هستند اما یکی از مهم‌ترین مشکلات پیش روی شوراها بی‌اعتنایی به مصوبات شوراها است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان قم با اشاره به رویکرد بخشی و جزیره‌ای برخی نهادها در مواجه با مصوبات شوراها عنوان کرد: امکانات حداقلی و عدم اختصاص اعتبارات لازم برای مصوبات شوراها از دیگر مشکلات پیش روی شوراهای شهرستان است.

وی با انتقاد از عدم تخصیص اعتبارات لازم برای شوراهای شهرستان تصریح کرد: این در حالی است که شورای شهرستان رابط بین شوراهای شهر و استان است، همین موضوع سبب شد تا طی 4 سال تنها 18 جلسه شورای شهرستان برگزار شود.

قاسمی ورجانی با تاکید بر لزوم بازنگری قانون شوراها ادامه داد: متاسفانه هرگاه موضوع بازنگری جدی شده با محدود شدن اختیارات شوراها مواجه شده‌ایم، اما لازم است مباحث مالی شوراهای فرا دست و اختیارات شوراها به عنوان نهادهای اثربخش بازنگری شود.

رئیس شورای اسلامی شهرستان قم موضوع آموزش اعضای شوراهای شهرها و روستاها را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: عدم آگاهی اعضای شوراهای روستا در برخی موضوعات مشکل ساز بوده است از همین رو باید با در نظر گرفتن آموزش‌هایی اعضا به قوانین و اختیارات واقف شوند.

لزوم انتقال تجربیات شورای چهارم به اعضای جدید

علی اصغر ابوالحسنی با اشاره به اینکه وجود شوراها به نفع مردم است از همین رو باید از آن حمایت شود گفت: با توجه به اینکه شوراهای استان رابط انتقال مشکلات و مسائل مردم از روستاها و شهرهای اقماری به مسئولان بوده از همین رو لازم است در شورای پنجم، اعضا بر مطالبه‌گری بیشتر خود بیفزایند.

عضو شورای اسلامی شهرستان قم با تاکید بر لزوم حفظ روحیه مطالبه‌گری اعضای شورا عنوان کرد: حقیقت این است که تا روحیه مطالبه‌گری نداشته باشیم نمی‌توانیم گرهی از مشکلات مردم باز کنیم، بر این اعتقادم که در شورای چهارم مسئولیت خود را به صورت نسبی انجام دادیم.

وی خطاب به اعضایی که در شورای پنجم حضور ندارند گفت: عدم حضور در شورا به معنای عدم مطالبه‌گری نیست، بلکه اعضای دوره چهارم باید با انتقال تجربیات خود به اعضای شورای پنجم برای رفع مشکلات مردم در روستاها و شهرهای اقماری تلاش کنند.

حجت‌الاسلام سعید روحانی دیگر عضو شورای اسلامی استان با انتقاد از ضعف روحیه مطالبه‌گری اعضای شوراها تصریح کرد: در شرایطی که مردم و رسانه‌ها پشتوانه شوراها هستند لازم است اعضای شورا با داشتن روحیه مطالبه‌گری برای حل مشکلات شهر و روستاها بیش از پیش تلاش کنند، حقیقت این است که در بخش ها و روستاها مشکلات عدیده‌ای وجود دارد.

مشکلات زیست محیطی اولویت شورای آینده

علی عبداللهی پارسا به مشکلات و اولویت‌های شورای پنجم اشاره کرد و اظهار داشت: مسایل زیست محیطی در استان قم نسبت به دیگر استان‌ها مسئله‌ای مغفول مانده است از همین رو شورای آینده باید با دقت و جدیت بیشتری به آن توجه کنند.

عضو شورای اسلامی استان با انتقاد از بی‌توجهی برخی مدیران به طرح آمایش استان گفت: سند آمایش استان موضوعی است که به دلیل بی‌اطلاعی مورد غفلت واقع شده، همین موضوع مدیریت سلیقه‌ای در تصمیم‌گیری‌ها را به همراه داشته است.

وی درآمد پایدار شهرداری‌ها در شهرهای اقماری را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: نبود درآمدهای پایدار در شهرهای اقماری مشکلات عدیده‌ای را به همراه داشته است که باید تدبیر لازم در این زمینه صورت بگیرد.

عبداللهی پارسا ادامه داد: اصلاح و زیباسازی ورودی‌های قم و دیگر شهرها موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد، استان قم محور مواصلاتی 17 استان کشور بوده اما متاسفانه توجه به این ورودی‌ها بسیار کم است.

انتهای پیام/

R7854/P1377/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۱۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای اسلامی به‌منظور حکمرانی مردمی شکل گرفتند

رئیس شورای اسلامی استان قم با بیان اینکه به اینکه طبق فرمان امام راحل(ره)، شوراها به‌منظور حکمرانی مردمی شکل گرفتند، گفت: شوراها اولین خاک‌ریز مطالبات مردم هستند - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، احمد امیرآبادی‌فراهانی ظهر امروز در همایش اعضای شوراهای اسلامی استان قم که به مناسبت روز ملی شوراها در سالن همایش‌های رضوان شهرداری قم برگزار شد، اظهار داشت: نهادهایی که با نفس قدسی حضرت امام(ره) تأسیس شدند موجب خیر برکت هستند.

وی با اشاره به اینکه اراده مردم در شوراها نقش اساسی دارد، مطرح کرد: تشکیل شوراها یک پایه و اساس اعتقادی و دینی دارد و از زمان تشکیل اتفاقات بسیار مطلوبی در شوراها رقم خورده است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مقاطعی دولت‌ها همکاری لازم در واگذاری امور به شوراها را نداشته‌اند، عنوان کرد: گردش مسئولیت‌ها می‌تواند در شوراها محقق شود و این اتفاق زمانی رقم می‌خورد که به شوراها بها داده شود.

وی با تأکید بر اینکه مباحث شورایی جزو اعتقادات دینی ماست، خاطرنشان کرد: به همین منظور باید اقدامات بیشتری را به شوراها واگذار کنیم و نگرانی نسبت به بروز مشکلات نداشته باشیم.

امیرآبادی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر هر دوره شوراها قدرتمندتر شده‌اند، تصریح کرد: البته برخی تخلفات سبب شده است که نگاه مردم به شوراها تغییر پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه استان قم همواره سالم‌ترین شوراها را داشته است، یادآور شد: این اتفاق موجب مباهات برای تمام مسئولان استان است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه زحمات مسئولان نظام باید برای مردم تبیین شود، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران با وجود تمام مشکلات، زحمات بسیاری کشیده است.

مسئولان با تصمیمات شوراها همراهی کنند

ماشاءالله سعادتمند ظهر امروز در همایش اعضای شوراهای اسلامی استان قم که به مناسبت روز ملی شوراها در سالن همایش‌های رضوان شهرداری قم، برگزار شد، اظهار داشت: طی سال‌های اخیر دو شهرستان جعفرآباد و کهک به استان قم اضافه شد.

وی با اشاره به اینکه طبق فرمان امام راحل(ره)، شوراها به‌منظور حکمرانی مردمی شکل گرفتند، مطرح کرد: 10 اصل قانون اساسی نیز مرتبط با شوراهاست.

رئیس شورای اسلامی استان قم با بیان اینکه تمام زیرساخت‌های یک منطقه باید توسط شوراها ریل‌گذاری شود، عنوان کرد: همچنین طبق قانون، نظارت نیز بر عهده شوراهاست.

وی با تأکید بر اینکه با تصمیمات شوراها نباید مخالفت شود و همه مسئولان باید با آن همراهی داشته باشند، خاطرنشان کرد: انحلال شوراها نیز خارج از اراده شخصی است و تنها طبق قانون می‌توان شوراها را منحل کرد.

سعادتمند با بیان اینکه در راستای آموزش دهیاران و شوراها سال گذشته اقدامات خوبی انجام شد، تصریح کرد: این آموزش‌ها موجب می‌شود که در مسیر خدمت‌رسانی خود کم‌تر دچار لغزش شویم. شوراها اولین خاک‌ریز مطالبات مردم هستند و مردم زمانی که مشکلی داشته باشند، ابتدا به شوراها مراجعه می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شوراها استفاده می‌کنیم
  • عزل و برکناری ۱۲ عضو دوره ششم شوراهای مازندران
  • ۱۲۷ هزار شورا در کشور مشغول خدمت به مردم هستند
  • شوراهای اسلامی به‌منظور حکمرانی مردمی شکل گرفتند
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • شوراها در گره‌گشایی از مردم پیشتاز باشند
  • ۱۴۶۰ نفر عضو شوراهای شهر و روستای استان بوشهر هستند
  • ظرفیت‌های جامعه ایثارگری دیلم استفاده می‌شود
  • اتخاذ بیش از ۵۰ مصوبه برای حل مسائل و مشکلات شرق شهرستان اصفهان
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست