Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم به رفاه و معیشت و منزلت معلمان و مربیان و کارمندان آموزش و پرورش توجه چندانی نکرده و دل خیلی از فرهنگیان آزرده شده است.

سید قاسم جاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه با بیان اینکه متأسفانه دولت در اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شتابزده عمل کرده است اظهار داشت: سند تحول بنیادین به عنوان یک سند مادر برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در آموزش و پرورش مطرح است و به تأیید مقام معظم رهبری رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اجرای این سند تحول بنیادین نیازمند فراهم آوردن زیرساختهای لازم است گفت: اما وزیر دولت بدون توجه به این زیرساختها اجرای این سند را آغاز کرده و متأسفانه این امر آسیبهای جدی به نظام آموزشی کشور زده است.

جاسمی عدم گفتمان‌سازی برای اجرای سند تحول بنیادین را یکی دیگر از مشکلات این حوزه دانست و اظهار کرد: اجرای این سند نیازمند همکاری و همفکری همه دستگاه‌های اجرایی مربوطه است و برای تحقق آن باید از ظرفیت همه دستگاه‌ها و رسانه‌های ملی حداکثر استفاده را ببرد.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه این گفتمان‌سازی تاکنون از سوی وزیر مربوطه انجام نشده و مردم اطلاع دقیقی از مفاد این سند تحول ندارند گفت: اکنون معلمان که از اصلی‌ترین عناصر آموزش و پرورش هستند دارای مشکلات معیشتی و منزلتی گوناگون هستند و این مشکلات توانسته تا حدودی بر عملکرد معلمان تأثیر منفی بگذارد و انگیزه آنان را به حداقل رسانده است که امیدواریم وزیر جدید دولت در آینده این گونه مشکلات را برطرف کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نظام آموزش و پرورش از لحاظ کمی و کیفی در تعلیم و تربیت کشور بسیار مؤثر واقع می‌شود افزود: بنده اعتقاد دارم شریف‌ترین و خدوم‌ترین انسانها به عنوان معلم باید در این وزارتخانه مشغول به کار شوند زیرا وزارتخانه آموزش و پرورش به عنوان یکی از تأثیرگذارترین پایه‌های نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح است.

وی با اشاره به اینکه در ساختارهای نظام آموزش و پرورش دنیا از ظرفیتهای فناوری جدید حداکثر استفاده به عمل آمده است گفت: اما متأسفانه در کشور ما هنوز تعداد قابل توجهی از مدارس فاقد این فناوریها هستند و به شبکه‌های ارتباطی متصل نیستند و لذا نمی‌توانند از آخرین یافته‌های علمی استفاده کنند.

جاسمی با اشاره به اینکه کتابهای درسی عنصر جدی تعلیم و تربیت است گفت: حجم کتابهای درسی و محتوای آنها باید متناسب با شرایط سنی و نیازهای جامعه باشد اما اکنون شرایط به گونه‌ای است که مورد اعتراض دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها واقع شده و محتوای این کتابهای درسی نیازمند تجدیدنظر و بازنگری است.

وی با بیان اینکه برای بازنگری و تجدید محتواهای کتابهای درسی مبتنی بر سند تحول بنیادین باید بر برنامه‌ریزی لازم و جدی انجام شود بیان کرد: متاسفانه وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم به رفاه و معیشت و منزلت معلمان و مربیان و کارمندان آموزش و پرورش توجه چندانی نکرده و دل خیلی از فرهنگیان آزرده شده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و‌سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آنچه که باعث شده تا به امروز شاهد این ناکارآمدی در این وزارتخانه باشیم، عدم توجه به دغدغه‌ها و عدم تأمین آرامش خاطر معلمان بوده است عنوان کرد: در این راستا تنها راه، توجه به توانمندی فرد مورد نظر در این جایگاه در دوران اقتصاد مقاومتی بسیار با اهمیت به نظر می‌رسد و وزیر آینده باید به درستی از عهده انجام آن برآید زیرا این کار تاکنون به درستی از سوی وزرای گذشته انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه در این شرایط فرزندان این کشور بعد از فارغ‌التحصیل شدن قدرت خلاقیت و کارآفرینی موثر در جهت توسعه توسعه اشتغال و کسب و کار را ندارند گفت: این فرزندان با وجود صرف هزینه گزاف و گذراندن بهترین دوران عمر نوجوانی و جوانی خود بی‌بهره از اشتغال و ناامید از زندگی باشند.

جاسمی با بیان اینکه لذا در این رابطه نیازمند این هستیم این سیستم اداری و مدیریتی در سطح کلان، منطقه و استان اصلاح جدی شود بیان کرد: این تحول اداری هرچه سریع‌تر باید در وزارتخانه ایجاد شود و امروزه بزرگترین نگرانی رهبر و ملت ایران شرایط کنونی نوجوانان و جوانان است که به علت بیماری علاوه بر هدر رفت آنها به عنوان سرمایه‌های گرانبهای این کشور خود بعضاً در توسعه آسیبهای هزینه‌های گزافی بر کشور تحمیل کردند.

وی با اشاره به اینکه این نابه‌سامانی نگران‌کننده چیزی جز سطح پایین کیفیت آموزش و‌ پرورش نبوده است عنوان کرد: وزارتخانه جدید باید در پیگیری رفع مشکلات و تعیین و تکلیف مربیان حق‌التدریسی و مربیان نهضت سوادآموزی که در عسر و حرج هستند توجه جدی کند.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با وجود شعارهای وزراتخانه‌ها مبنی بر عدم سیاسی کاری و‌سیاسی‌بازی در انتخاب افراد مدیر گفت: شخصی که در آموزش و پرورش تربیت شده بود و مدارج عالی را کسب و در یکی از کلان شهرها به فرمانداری رسیده بود در تحولاتی که در این دولت صورت گرفت و وقتی او را به نظام آموزش و پرورش برگشت دادند نه تنها به عنوان یک معلم ساده از او استفاده نکردند بلکه در یکی از شهرهای اقماری استان از او به عنوان انباردار استفاده کردند و در استان ما فضای سیاسی اینگونه همه را خفه کرده است.

وی با بیان اینکه در این نظام آموزشی دولت کنونی افرادی که لایق و شایسته بودند و سنگر تعلیم و تربیت را حفظ کرده بودند همگی آنها را بازنشسته و یا خانه‌نشین کردند بیان کرد: وزیر جدید آموزش و پرورش باید از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل آموزش و پرورش به خوبی استفاده کنند و اجازه ندهند افرادی سودجو در آموزش و پرورش برجسته شوند و شرایطی را فراهم کنند که معلمان و‌ دانش‌آموزان به جایگاه و منزلت واقعی خود برسند.

انتهای پیام/

R41380/P1361/S6,68/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۷۳۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، به منظور تعیین چارچوب‌های لازم برای ارائه خدمات به جامعه معزز ایثارگری کشور، قوانین و مقررات متنوعی وضع شده که یکی از مهم‌ترین آنها، قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران است. به رغم گذشت بیش از ۱۰ سال از تصویب این قانون، تاکنون ارزیابی دقیقی از عملکرد آن از سوی دستگاه‌های متولی، به ویژه بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت نپذیرفته و همین مسئله سبب ایجاد تفاسیر مختلف از میزان و دلایل اجرایی نشدن آن شده است.

دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی،  در گزارشی با عنوان «ارزیابی عملکرد قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران (۳)؛ بررسی فصل معیشت و رفاه» در این باره آورده است که نظام اسلامی به‌منظور پاسداشت و تکریم از جامعه ایثارگران کشور، به‌عنوان پرچم‌داران فرهنگ ایثار و جهاد، قوانین و الزامات سیاستی متعددی را طی سالیان گذشته مصوب و اجرا کرده است. یکی از مهم‌ترین قوانین این حوزه «قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران» است که پس از سیاست‌های کلی ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران ( ۱۳۸۵.۰۲.۱۶) مهم‌ترین سند کشور در این عرصه به‌شمار می‌رود و تکالیف دولت و تمامی دستگاه‌های اجرایی را در قبال حقوق ایثارگران معزز و خانواده محترم آنان تعیین کرده است. 

* عملکرد مالی و عملیاتی قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران 

این گزارش مطرح می‌کند که باوجود گذشت بیش از ۱۰ سال از تصویب این قانون، تاکنون ارزیابی دقیقی از عملکرد آن از‌سوی دستگاه‌های متولی، به‌ویژه بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت نپذیرفته و همین مسئله زمینه ایجاد تفاسیر مختلف از میزان و دلایل عدم اجرای آن را فراهم کرده است. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با توجه به مفاد ماده (۷۴) این قانون و با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، برای نخستین‌بار در کشور، عملکرد مالی و عملیاتی قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را به تفکیک فصول قانون جامع و به تفکیک موضوع مواد هر فصل از قانون، با تمرکز بر سال‌های اجرای قانون برنامه ششم توسعه کشور طی دوره (۱۴۰۰-۱۳۹۶) مورد ارزیابی کارشناسی قرار داده است. 

تاکنون ارزیابی دقیقی از عملکرد آن از‌سوی دستگاه‌های متولی، به‌ویژه بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت نپذیرفته و همین مسئله زمینه ایجاد تفاسیر مختلف از میزان و دلایل عدم اجرای آن را فراهم کرده است

* ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط

در این گزارش بیان می‌شود که با توجه به حجم بالای احکام مربوط به فصول هشت‌گانه قانون، ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط در قالب سلسله‌گزارش‌ها (به تفکیک و با توجه به حجم فصول) ارائه خواهد شد. این گزارش سومین گزارش از مجموعه گزارش‌های ارزیابی عملکرد قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران است که به بررسی احکام فصل ششم (حوزه معیشت و رفاه) می‌پردازد. 

* پرداخت حقوق و مزایای مشمولین

این گزارش ادامه می‌دهد که یافته‌های تحقیق حاضر نشان داد که پیرامون فصل معیشت و رفاه، به‌رغم اجرای برخی اقدامات همچون «پرداخت حقوق و مزایای مشمولین این قانون ازسوی بنیاد شهید و امور ایثارگران و دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط»، «برخورداری از معافیت‌ها، خدمات و تسهیلات پیش‌بینی شده، شامل کاهش بهای بلیط، ارائه خدمات ترددی، سهمیه حج تمتع و موارد دیگر مصرح در قانون» و همین‌طور «حمایت‌های قضایی و اختصاص بخشی از سهمیه صدور پروانه سردفتری و وکالت و مجوز کارشناسان رسمی دادگستری به مشمولان»، چالش‌هایی نیز در مسیر اجرای احکام این فصل دیده ‌می‌شود که از آن جمله می‌توان به «عدم تشکیل صندوق ذخیره ایثارگران»، «عدم پیش‌بینی اعتبار برای اجرای برخی از خدمات تعیین شده در این قانون»، «عدم دسترسی به اطلاعات مربوط به بهره‌مندی ایثارگران از حمایت‌های قضایی» و «عدم پرداخت فوق‌العاده ایثارگری به ایثارگرانی که مستخدم دولت نیستند و حقوق حالت اشتغال نیز دریافت نمی‌کنند (به‌دلیل عدم تصویب آیین‌نامه اجرایی درخصوص ماده (۵۱) این قانون)» اشاره کرد. 

در این گزارش راهکارهایی اجرای بهینه دو فصل مورد اشاره کرد و پیشنهاد داد که اعتبارات مورد نیاز برای ارائه خدمات موضوع این فصل در بودجه سالیانه دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط پیش‌بینی شود، آیین‌نامه اجرایی ماده (۵۱) این قانون جهت شفاف‌سازی مشمولین و تعیین میزان و نحوه ارائه خدمات مربوط تصویب شود، ارتباط الکترونیکی بین بنیاد شهید و امور ایثارگران (درخصوص خدمات حمایت قضایی) و قوه ‌قضائیه و وزارت دادگستری ایجاد شود، با توجه به مفاد ماده (۵۷) این قانون موضوع بازخرید مرخصی ایام اسارت آزادگان غیرشاغل غیرحالت اشتغال تعیین تکلیف و درخصوص ماده (۴۱) و ابهامات آن نیز از طریق آیین‌نامه اجرایی رفع ابهام شود. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درمانگاه فرهنگیان در میناب احداث شود
  • شکایت آموزش و پرورش از سریال افعی تهران
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • چرا فرهنگیان از طرح بکارگیری دوباره بازنشستگان استقبال نکردند؟
  • معلم، اسوه فرهنگی جامعه است
  • کاهش ورودی به دانشگاه فرهنگیان یک ابرچالش است
  • عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان