Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست ؛ آیین نامه اجرایی مواد 2 و 3 قانون توسعه و بهسازی آب شرب شهری و روستایی کشور در تاریخ یازدهم اسفندماه پارسال به تصویب هیات وزیران رسید و در تاریخ شانزدهم مردادماه امسال توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری ابلاغ شد.

در ماده 2 قانون توسعه و بهسازی آب شرب شهری و روستایی کشور که در اردیبهشت ماه پارسال توسط رییس جمهوری ابلاغ شد، بر اقداماتی مانند ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب توسط صدا و سیما و رسانه های دولتی، گسترش برنامه های آموزشی توسط وزارت آموزش و پرورش، در اختیار گذاشتن تجهیزات کاهنده مصرف آب توسط شرکت های آب و فاضلاب و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. تاکید شده است.

در ماده 3 این قانون نیز آمده است: وزارت نیرو می تواند با همکاری وزارت راه و شهرسازی، در شهرها و روستاهای با میانگین بارش سالانه 250 میلی متر و بالاتر نسبت به ارایه تسهیلات به مشترکان جهت احداث تاسیسات لازم به منظور جمع آوری آب باران و استفاده مجدد از آن با رعایت استانداردهای مربوط، اقدام کند.

بر اساس آیین نامه اجرایی این مواد، وزارت نیرو موظف شده است تعرفه های آب و فاضلاب را سالانه با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور به تفکیک شرایط عادی، تنش و بحرانی به تصویب هیات وزیران برساند، به نحوی که حداقل 50 درصد از منابع مورد نیاز جهت کاهش حداقل یک درصد از هدر رفت آب در شبکه تا رسیدن به استاندارد جهانی تامین شود. مابقی منابع مورد نیاز در بودجه سنواتی پیش بینی می شود.

بر اساس این آیین نامه، سازمان صدا و سیما مکلف است با هماهنگی و کمک وزارت نیرو در همه ایام به ویژه در ماه های گرم سال در شبکه های رادیویی و تلویزیونی سراسری و استانی، برنامه های مرتبط با مدیریت مصرف و بهره وری آب شرب در گروه های مختلف سنی شامل کودکان و بزرگسالان را تولید و نسبت به پخش رایگان آن در ساعت های پرمخاطب اقدام کند.
وزارت آموزش و پرورش نیز مکلف شده است با همکاری وزارت نیرو ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ آیین نامه، آموزش نحوه مصرف بهینه آب را در تدوین کتب درسی و برنامه های آموزشی و پرورشی منظور کند.

همچنین سازمان ملی استاندارد ایران نیز مکلف است با همکاری وزارتخانه های نیرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استانداردهای ملی تجهیزات و ماشین آلات آب بر و آب پخش شامل استاندارد برچسب آّب، استانداردهای فنی و تاسیسات جمع آوری آب باران و بازچرخانی آب را متناسب با شرایط کم آبی کشوری در راستای مدیریت مصرف بهینه آب، ظرف سه ماه تدوین و جهت طی مراحل اجباری شدن به شورای عالی استاندارد ارایه کند.

بر اساس این مصوبه، سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است به منظور تامین منابع مورد نیاز جهت خرید و نصب تجهیزات کاهنده مصرف آب، بازچرخانی آب و تاسیسات جمع آوری آب باران در همه مراکزی که برابر قانون معاف از پرداخت آب بها می باشند، اعتبار لازم را با هماهنگی وزارت نیرو در قالب طرح مالی مدیریت مصرف آب شهری پیش بینی و در بودجه سالانه طرح های عمرانی تامین کند.

وزارت راه و شهرسازی نیز مکلف است ظرف 6 ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، نسبت به اصلاح مقررات ملی ساختمان در زمینه طراحی و اجرای تاسیسات بازچرخانی آب، جمع آوری آب باران و دفع بهداشتی فاضلاب در ساختمان های بند ث ماده 2 و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف و الزامات مدیریت بهینه مصرف آب در همه ساختمان ها اقدام و شرایط لازم را جهت کنترل و تایید طراحی و اجرای آن فراهم کند.

به گزارش ایرنا، در بند ث ماده 2 آمده است: کل هتل ها، بیمارستان ها، شهرک ها، مجتمع های مسکونی، ساختمان های دولتی و ادارات، دانشگاه ها و سایر مراکز آموزشی و نظایر آن در صورتی که از سامانه های بازچرخانی آب و پساب استفاده کنند، مشمول دریافت مشوق ها و تخفیف های وزارت نیرو می شوند.

بر اساس آیین نامه ابلاغ شده قانون توسعه و بهسازی آب شرب شهری و روستایی کشور، شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی مکلفند پس از دریافت تاییدیه سازمان نظام مهندسی ساختمان در شهرها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مناطق روستایی مبنی بر نصب تاسیسات بازچرخانی آب و جمع آوری آب باران در ساختمان های تازه احداث شده موضوع بند ث ماده 2 قانون نسبت به اعمال تخفیف در حق انشعاب آب به میزانی که به پیشنهاد وزارت نیرو به تصویب هیات وزیران می رسد اقدام کنند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۸۱۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان

  مدیرکل دفتر سرمایه انسانی وزارت نیرو در این آیین با بیان اینکه بهره‌گیری از دانش در حل مسائل شرکت توزیع برق همدان جای قدردانی دارد، گفت: مرکز مدیریت هوشمند انرژی (مها) در همدان پیش نیازهایی، چون تفکر، دانش‌ورزی و ارتقای بهره‌وری را پشت سر گذاشته و حرکت به سمت بهره‌گیری از علم و دانش در حل مسائل دارد.

مصطفی شاه بوداغیان با بیان اینکه تصمیمات آینده ما بر مبنای داده‌ها و هوش مصنوعی است که باید به بهترین شکل از آن‌ها برخوردار شد، اظهار کرد: ستادی در وزارت نیرو شکل می‌گیرد که نیرو‌های شرکت توزیع برق استان همدان می‌تواند با ارتباط‌گیری با آن سرعت پیشرفت کار خود را را در پیشبرد برنامه‌های مورد نظر بیشتر کنند.

شاه بوداغیان با بیان اینکه امیدواریم به سمتی حرکت کنیم که در حوزه‌های مختلف پیش‌بینی‌هایی را با درصد خطای بسیار پایین داشته باشیم، گفت: شرکت توانیر و مجموع شرکت توزیع در این مسیر قدم گذاشتند و امیدواریم در آینده نزدیک به سمتی حرکت کنیم که همه فرآیند‌ها بر مبنای واقعیت‌ها و داده‌ها باشد و تصمیمات کاملا علمی شکل گیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان نیز در این آیین گفت: سال گذشته ناترازی در صنعت برق داشتیم بنابراین باید تغییر در حوزه مصرف صورت بگیرد و به اعتدال در مصرف برسیم.

امیرضا یوسفیان با بیان اینکه امروز حرکت به سمت انرژی تجدیدپذیر اجتناب‌ناپذیر است، گفت: از صرفه‌جویی می‌توانیم به سمت تامین تولید برویم تا نیازی به واردات نداشته باشیم.

او با تاکید بر اینکه در موضوع مصرف در همه حوزه‌ها ناترازی وجود دارد بر فرهنگ مصرف انرژی در کشور تاکید کرد و گفت: در خیلی از حوزه‌ها از جمله آب اهل اسراف هستیم و امروز فروچاله‌هایی که به وجود آمده، نتیجه مصرف بی‌رویه ماست.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان با اشاره به تامین آب شرب شهر همدان با تلاش‌های انجام شده و اهتمام دولت، گفت: سال گذشته با وجود خشکسالی و کمبود ذخایر منابع آبی توانستیم آب لازم را تامین کنیم تا مشکل آب همدان حل شود، با این حال از آب برای شستشوی منازل و خودرو‌ها استفاده می‌کنیم که این مسائل نیاز به تحلیل رفتار‌های فرهنگی دارد.

او با بیان اینکه کارگر ماهر و پرانگیزه رکن جهش تولید است، افزود: نگاه وزارت نیرو به کار و کارگر و نیروی انسانی منطبق بر نگاهی است که دین اسلام تبیین و تاکید کرده است.

منبع ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع