Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@02:29:15 GMT

یزد به عنوان شهر دوستدار کودک معرفی می‌شود

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۹۷۳۳۹

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآنی(ایکنا) از یزد، مظفر الوندی،دبیر مرجع ملی کنوانسین حقوق کودک ایران روز گذشته در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر نسبت به دهه‌های قبل از آن به موضوع کودک توجه بیشتری شده، اظهار کرد: یکی از دلایل این موضوع افزایش مشکلاتی است که کودکان با آن روبرو هستند و با توجه به وجود شبکه‌های اجتماعی و مجازی و انتشار این مشکلات، مطالبات هم افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه کنوانسیون حقوق کودک در سال 72 پذیرفته بودیم و در مجلس شورای اسلامی هم به یک قانون تبدیل شد، گفت: رنح سنی کودکان و نوجوانان بر اساس کنوانسیون و قوانین داخلی ایران زیر 18 سال است که حدود 30 درصد از جمعیت کشور به حساب می‌آید.
دبیر مرجع ملی کنوانسین حقوق کودک ایران ادامه داد: نگاهی که ما به این موضوع داریم و به دنبال ترویج آن هستیم، بحث توجه به حقوق کودک به طور اعم است به این معنی که کودکان به دلایل سنی و جسمی قادر به احقاق حقوق خودشان نیستند و از طرف دیگر علاوه بر قوانین ملی و بین المللی، ما در دینمان قوانین بسیار زیادی در ارتباط با رعایت حقوق کودکان داریم.
الوندی به ثبت جهانی بافت تاریخی یزد اشاره کرد و با بیان اینکه یزد باید به نام شهر دوستدار کودک معرفی شود، افزود: یکی از مسائلی که در این زمینه مورد توجه قرار گرفت، استفاده از ظرفیت رهبران مذهبی در نقاط مخلتف کشور برای ترویج رعایت حقوق کودکان است چرا که نقش رهبران مذهبی در این زمینه بسیار تاثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه سازمان ملل یک سال را به نام نقش رهبران دینی در کاهش خشونت علیه کودکان قرار داد، عنوان کرد: همان سال هم نشستی در ایران با حضور رهبران دینی اسلامی و سایر ادیان برگزار شد.
دبیر مرجع ملی کنوانسین حقوق کودک ایران از اجرای اقدامات متعدد در ارتباط با حقوق کودکان خبر داد و تصریح کرد: با این وجود چالش‌های متعددی هم در نقاط مختلف کشور داریم که در هر نقطه کشور این چالش‌ها متفاوت است و باید برای رفع آن چاره‌اندیشی شود.
الوندی افزود: ازدواج‌های زودهنگام زیر سن تکلیف و اجباری، اتباع بیگانه، مجازات‌های مربوط به کودکان و مواردی از این قبیل موضوعاتی است که باید برای آن چاره‌اندیشی شود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری کشورهای جهان از ایران به دلیل مبانی اعتقادی که در زمینه رعایت حقوق انسان‌ها به ویژه کودکان دارد و خودمان هم در این زمینه مدعی هستیم، توقع زیادی دارند، اظهار کرد: ما ظرفیت‌های متعدد و ساختارهای قانونی در این زمینه داریم ولی یک سری به هم ریختگی‌هایی هم وجود دارد که باید به آنها رسیدگی شود.
دبیر مرجع ملی کنوانسین حقوق کودک ایران بحث سلامت را یکی از حقوق همه انسان‌ها دانست و گفت: متاسفانه در برخی موارد مشاهده می‌شود که عدم رسیدگی درست سبب از دست رفتن یک کودک می‌شود که در واقع اقدام به تضییع حقوق کودک شده است.
الوندی بیان کرد: کودک آزاری هم یکی دیگر از مواردی است که متاسفانه در بعضی مواقع شاهد آن هستیم و واقعا ناراحت کننده است که این چنین مواردی در جامعه ما وجود داشته باشد به همین دلیل باید از تمام ظرفیت‌ها برای ترویج رعایت حقوق کودکان در جامعه استفاده شود.
منبع: دفتر امام جمعه یزد

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۹۷۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان

سازمان نجات کودکان (Save the Children) اعلام کرده است ۹۲ تُن دارو برای معالجه حدود ۶۷۵ هزار تن به شمول ۴۰۰ هزار کودک مبتلا به بیمار‌های خطرناک، اما قابل پیش‌گیری وارد افغانستان شده است.

سازمان نجات کودکان روز سه‌شنبه، ۱۱ ثور، با نشر اعلامیه‌ای گفته است این محموله پس از افزایش عفونت‌های تنفسی و سرخکان در سال جاری وارد افغانستان شده است.

این سازمان افزوده است که در چهار ماه اول سال جاری میلادی بیش از یک هزار کودک زیر پنج سال به دلیل بیماری‌های تنفسی جان‌های‌شان را از دست داده‌اند که ۸۸ درصد از کل مرگ‌ومیرهای ناشی از عفونت تنفسی را شامل می‌شود.

در این اعلامیه آمده است: «طی سه ماه گذشته تیم‌های سیار سازمان نجات کودکان که در ۸ ولایت کار و نزدیک به ۶۹ هزار مورد عفونت حاد تنفسی را در کودکان زیر پنج سال درمان کرده‌اند.»

از سویی، ارشد مالک، رییس سازمان نجات کودکان در افغانستان گفته است: «بسیاری از کودکان در افغانستان به دلیل بیماری‌های قابل پیش‌گیری می‌میرند. ورود این دواها به این معنا است که بیش از ۴۰۰ هزار کودک در برخی از دورافتاده‌ترین مناطق کشور زیر درمان بالقوه نجات‌دهنده قرار خواهند گرفت.»

این سازمان ارزش کمک‌های پزشکی را حدود ۵۹۰ هزار دلار گفته است که از سوی نهاد اتحاد امداد هالند (DRA)، کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا (ECHO)، وزارت امور خارجه آلمان، اداره توسعه بین‌المللی امریکا و دیگر سازمان‌ها اهدا شده است.

پیش از این، سازمان صحی جهان گفته بود که عدم دسترسی به خدمات صحی باکیفیت، یک چالش اساسی در افغانستان است.

این سازمان افزود که ۱۸ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های صحی وابسته‌اند.

گفتنی است که سازمان نجات کودکان از سال ۱۹۷۶ به این‌سو از جوامع و از حقوق کودکان در سراسر افغانستان حمایت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق