Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، بهرام پارسایی، با اشاره به آخرین وضعیت بازشماری آرای وزرای پیشنهادی با تاکید بر این‌که حتی احتمال بروز چنین اشتباهی در «خانه ملت» نگران‌کننده است، گفت: نکته حائز اهمیت این است که به هر حال، فارغ از آن‌که واقعاً اشتباهی صورت گرفته یا خیر، لازم است نهایت دقت صورت گیرد که احیاناً حقی ناحق نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیات رییسه در قبال تک‌تک آرای وزرای پیشنهادی مسئول است

او با اشاره به میزان تاثیرگذاری هر یک از آرای نمایندگان مجلس در جریان رای‌گیری‌های صحن و با تاکید بر حساسیت رای‌گیری برای اعطای رای‌اعتماد که سرنوشت یک وزارتخانه را در ۴ سال تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، یادآور شد: به هر حال نمایندگان و به‌ویژه هیات رییسه مجلس در مورد هر یک از آرای نمایندگان به وزرای پیشنهادی مسئولیت دارند و این درحالی است که به‌عنوان مثال آقای دکتر نجفی شهردار جدید تهران همین ۴ سال قبل و در مجلس نهم به‌خاطر یک رای اختلاف، از وزارت آموزش و پرورش بازماند.

نماینده اصلاح‌طلب مردم شیراز در مجلس همچنین به افزایش ۱۰ رای به آرای وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی اشاره کرد و گفت: باوجود این‌که آقای آخوندی پیش از افزایش آراء نیز حدنصاب برای وزارت را از مجلس دریافت کرده بود اما به هر حال این مسئله وجهه مناسبی ندارد.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دهم با بیان این‌که جلوگیری از بروز چنین اشتباهاتی کار دشواری نیست، گفت: حداقل کاری که می‌توانست انجام شود این بود که آرای وزرای پیشنهادی را چند مرتبه بیش از آن‌چه انجام شد، بازشماری می‌کردیم.

لزوم پاسخگویی به دغدغه‌های افکار عمومی درمورد آرای وزرای پیشنهادی

پارسایی به ابراز امیدواری نسبت به سهوی بودن این اشتباهات تاکید کرد: لازم است دغدغه و نگرانی نسبتاً گسترده‌ای که نزد افکار عمومی ایجاد شد، مورد توجه قرار گیرد و به‌ویژه باتوجه به افزایش این نگرانی‌ها در یکی، دو روز اخیر لازم است تدبیری برای حل این مشکلات ازسوی هیات رییسه مجلس انجام شود. مجلس «عصاره فضائل ملت» است و تاکنون نیز چنین بوده و نباید اجازه دهیم احیاناً این جایگاه رفیع خدشه‌دار شود.

هیات رییسه باید هرگونه تغییر در نتایج آرای وزرای پیشنهادی را رسماً اعلام کند

نماینده اصلاح‌طلب مردم شیراز در مجلس در واکنش به این پرسش که درحالی برخی نمایندگان تاکید دارند با توجه به تعداد ۶ رای باطله بیطرف، امکان دستیابی به حدنصاب وزارت برای وزیر پیشنهادی نیرو میسر نیست که وزیر راه و شهرسازی تنها یک رای باطله داشت و در بازشماری تعداد ۱۰ رای به آرایش افزوده شد، گفت: هنوز هیچ منبع موثقی در این رابطه اظهارنظر نکرده اما حتی اگر یک رای هم به تعداد آرای یک وزیر اضافه یا کم شود، هیات رییسه باید این مسئله را در صحن علنی مجلس اعلام کند.

او گفت: ما معتقد به حق‌الناس هستیم و باوجود آن‌که ممکن است این یک رای بیشتر یا کمتر برای نمایندگان مجلس بی‌اهمیت باشد اما همین مسئله می‌تواند برای وزیر پیشنهادی مهم باشد و به هر حال این حق وزرای پیشنهادی است که آرایشان دقیقاً شمارش و به اطلاع افکار عمومی و خودشان برسد.

سخنگوی هیات رییسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با این حساب این‌که بگوییم تعداد آرایی که اشتباه اعلام شده در دستیابی به حدنصاب موثر نبوده، برای عدم اعلام رسمی کفایت نمی‌کند. درواقع همین که این اشتباه رخ داده باشد، لازم است ترتیبی اتخاذ شود که چند نفر از نمایندگان که مورد وثوق فراکسیون‌ها باشند و رسماً ازسوی ۳ فراکسیون مجلس معرفی شده باشند، در راستای بازشماری آراء اقدام کنند.

انتخاب ناظران فراکسیون‌ها بر شمارش آراء توسط هیات رییسه مجلس

پارسایی در پاسخ به این پرسشی درباره مرجع تصمیم‌گیرنده درمورد انتخاب نمایندگان فراکسیون‌های سیاسی مجلس برای شمارش آرای وزرای پیشنهادی اعلام کرد: تا جایی که بنده اطلاع دارم، حداقل هیات رییسه فراکسیون امید در انتخاب این افراد تصمیم‌گیرنده نبود و به نظر می‌رسد انتخاب اعضای هر فراکسیون برای شمارش آرای بیطرف ازطرف هیات رییسه مجلس انجام شده است.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۱۸۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟

 

تابناک _ با مشخص‌شدن نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در بیشتر کرسی‌های نمایندگی، رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است که شنیده‌ها از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.

 بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت تعیین می‌شوند بنابراین اکنون بیش از دو سوم ترکیب مجلس آینده مشخص شده است.

از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات، موضوع اصلی در محافل سیاسی تعیین «رئیس مجلس دوازدهم» بود. موضوعی که هم در رسانه‌ها پیگیری شد، هم چهره‌های سیاسی داخل و خارج مجلس را به واکنش واداشت و هم زمینه جناح‌بندی‌ها در این باب را فراهم کرد؛ این روند در روز‌های پس از برگزاری انتخابات مجلس آنقدر سرعت گرفت که به موازات اعلام نتایج در مهمترین حوزه‌های انتخابیه، اسامی چهره‌هایی برای تکیه‌زدن به صندلی ریاست مجلس شنیده می‎شد. با نزدیک‌شدن به شروع کار مجلس آینده، اما این رقابت‌ها رنگ‌وبوی بیشتری گرفته و خبر‌ها حکایت از برگزاری جلسات متعدد رسمی و غیررسمی برای تصمیم‌سازی درباره ریاست مجلس آینده دارد.

به نوشته ایسنا و برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می‌توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

باتوجه به رقابت تنگاتنگ جریان‌های مختلف اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم و حضور کاندیدا‌های آنان در بهارستان، انتظار می‌رود صحنه رقابت نه‌تن‌ها برای کسب کرسی ریاست که برای کرسی نایب رئیسی، سایر اعضای هیأت رئیسه مجلس و حتی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز جدی‌تر شود و در نهایت فضای کلی مجلس دوازدهم را به سمت‌وسویی هدایت کند که در آن کمتر شاهد یک‌دستی‌هایی از نوع مجلس یازدهم باشیم.

در چنین شرایطی، اینکه کاندیدا‌های هر کدام از این کرسی‎های ریاست، گوشه‌چشمی به نتایج دوره دوم انتخابات مجلس داشته باشند تا با رایزنی‌ها بتوانند نظر آنان را به خود جلب کنند، نه‌تن‌ها تصور بعیدی نیست که به نظر می‌رسد تاثیر سرنوشت‌سازی هم بر ترکیب نهایی هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس دوازدهم برجای بگذارد.

دیگر خبرها

  • نادری با جدایی ری از تهران مخالفت کرد
  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • حمید رسایی: هیات رییسه مجلس باید امکانات ابتدایی مانند خانه و خودرو برای نمایندگان فراهم کند
  • تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود
  • (ویدئو) تعطیلی پنجشنبه یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود
  • محسن رضوانی عضو هیات رییسه ورزش‌های آبی جهان شد
  • جریمه بیانه نویسی باشگاه ها در صورت تکرار افزایش می یابد