Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-28@14:44:44 GMT

درمان افسردگی بدون داروی ضد افسردگی!

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۳۹۳۵۵

درمان افسردگی بدون داروی ضد افسردگی!

به گزارش جام نیوز، مراجعه به پزشک عمومی تان برای شکایت از افسردگی، احتمالا نتیجه اش برای شما یک نسخه داروهای ضد افسردگی است. تجویز چنین نسخه ای به این دلیل است که، پزشکان به این حقیقت توجه نمی کنند که شواهدی وجود دارد که حدود 30 تا 40 درصد افراد مبتلا به افسردگی، سطح التهاب مغزشان افزایش پیدا کرده است که مانع از کارایی قرص های بهبود دهنده روحیه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افسردگی چیست؟

نشانه های افسردگی کدامند؟ چگونه می توان متوجه این علائم شد؟

کارمین پرینت (Carmine Pariante) استاد روان پزشکی بیولوژیک دانشگاه کینگ لندن، سال گذشته شواهدی برای اندازه گیری سطح دو ایجاد کننده التهاب در خون ارائه کرد. این بررسی به منظور تعیین میزان تاثیر گذاری داروهای استاندارد ضد افسردگی روی بیماران مبتلا به افسردگی انجام شد. این داروها به عنوان مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (selective serotonin reuptake inhibitors یا SSRIs ) هم شناخته می شوند که شایع ترین آن ها پروزاک (Prozac) است.

ما متوجه شدیم که مصرف این داروها زمانی که التهاب از حد مشخصی بالاتر باشد، هیچ مزیتی ندارد. نیمی از بیماران مبتلا به افسردگی در اولین نسخه ای که دریافت می کنند، موفق به یافتن داروی موثری نمی شوند و یک سوم آن ها از هیچ کدام از داروهای تجویز شده هیچ سودی نمی برند.

خبر خوب این است که تحقیقاتی که پروفسور پرینت اخیرا انجام داده به یک درمان جایگزین اشاره می کند. اگر سطح التهاب خیلی بالا باشد، یک داروی ضد التهاب می تواند کمک کننده باشد. ما یکی از داروهایی که معمولا برای آکنه استفاده می شود را امتحان کردیم. آنتی بیوتیکی به اسم مینوسایکلین (minocycline).

اگر در مورد افسردگی فکر می کنیم، باید همزمان به ایجاد التهاب در بدن هم بیاندیشیم، به این ترتیب بهتر قادر به درک شرایط و درمان آن خواهیم بود. در این صورت افسردگی را به عنوان بخشی از فرایندی که در بدن در حال رخ دادن است، می بینیم. به نظر می رسد که، بیماران به صورت غریزی این مساله را درک می کنند، زیرا از مشکلات فیزیکی که با افسردگی همراه است به خوبی آگاهی دارند.درد و تیر کشیدن در بدن و احساس بیماری و خستگی که همزمان با افسردگی پیش می آید، می تواند دقیقا مشابه آنفلولانزا باشد، به این دلیل که التهاب یکی از نشانه های افزایش فعالیت سیستم ایمنی بدن است.

همچنین،التهاب می تواند باعث تغییر نحوه دید یک فرد افسرده به زندگی شود. به گفته کاترین هارمر (Catheirne Harmer) استاد دانشگاه علوم اعصاب شناختی دانشگاه آکسفورد، اصطلاحی که برای این مفهوم استفاده می شود، منفی نگری است و راهی برای تشخیص افرادی است که به داروها پاسخ می دهند، چون داروهای ضد التهاب روی بیمارانی که دچار التهاب شده اند، با افزایش مثبت نگری آن ها اثر گذاشته و این تغییر خیلی به سرعت رخ می دهد.

درمان های جدید افسردگی بدون نیاز به دارو

چرا التهاب در اولین مرحله افسردگی در مغز افراد رخ می دهد؟

به گفته دکتر فیلیپ کوون (Philip Cowen)استاد روان شناسی دانشگاه علوم پزشکی آکسفورد و مددکار کلینیک شورای تحقیقات پزشکی، استرس سیستم ایمنی را از کار انداخته و هورمون کورتیزول را ترشح می کند، که سبب افزایش التهاب در مغز و بدن می شود.

مکمل های ویتامین B پاسخی دیگر برای افسردگی

محققان کالج سلامت و داروهای زیستی دانشگاه ویکتوریا در استرالیا معتقدند که، مکمل های ویتامین ب کمپلکس می تواند برای درمان افسردگی مفید باشند.این محققان در مطالعه ای که در مجله Maturitas منتشر شد، نوشته اند، کمبود ویتامین ب ( B1، B2، B6، B12)، توسط متخصصان بالینی برای تشخیص و درمان اختلالات روانی استفاده می شود. واضح است که کمبود ویتامین های گروه B، منجر به ایجاد علایم افسردگی شده، روی سلامت و خوشی افراد تاثیر می گذارد.

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۹۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد

ایسنا/اصفهان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که مکمل یاری پروبیوتیک همراه با مصرف منظم دارو  می‌تواند شدت صرع در کودکان مقاوم به درمان را کاهش دهد.

غلامعلی حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که یک سوم بیماران به درمان‌های دارویی پاسخ مناسب نمی‌دهند و یافتن روش‌های مکمل درمان صرع ضروری است پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان یک مطالعه را با مشارکت ۹ کودک مبتلا به صرع مقاوم زیر ۱۶ سال شروع کردند.

وی افزود: در فاز اول مطالعه، کودکان از نظر فرکانس صرع مورد پایش قرار گرفته و در فاز دوم به مدت دو ماه مکمل پروبیوتیک خاص در کنار داروهای روتین آنها برای درمان صرع تجویز شد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: در این پژوهش، فرکانس صرع و سطح آنزیم‌های  کبدی، کراتینین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و قند خون ناشتای آنان قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک با هم مقایسه شد. شدت صرع آنان نیز قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک، بر اساس مقیاس NHS۳ و HASS سنجش و توسط آزمون آماری ویلکاکسون مورد سنجش قرار گرفت.

حمیدی گفت: صرع یک بیماری مزمن مغزی است و علاوه ‌بر ویژگی‌های ژنتیکی بیمار، عوامل محیطی مانند اختلالات الکترولیتی در عود حملات تشنج، نقش دارند که بر اساس یافته‌های پژوهش، تجویز دو ماه مکمل پروبیوتیک به طرز معنی‌داری فرکانس و شدت صرع را کاهش داده و در برخی مقیاس‌ها نیز بهبود بخشید.

وی افزود: بر اساس آمار یک بررسی ملی که در سال ۲۰۲۱ در نشریه نیچر منتشر شد، شیوع صرع در ایران ۱۶.۶ در ۱۰۰۰ نفر است که میزان ابتلای بیماری در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال نیز از همه رده‌های سنی بالاتر است و داروهای ضدّتشنج نیز در یک‌سوم این بیماران کارایی کافی ندارند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: اهمیت انجام این پژوهش در حالی است که تشنج‌های کنترل نشده و مکرر در بیماران مبتلا به صرع علاوه بر تهدید سلامتی بیمار، منجر به کاهش کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنان می‌شود.

حمیدی اظهار کرد: این پژوهش توسط فاطمه زارعی، احمد طالبیان، اژدر حیدری، سید محمد اسماعیلی طبا و محمود سلامی، اعضای گروه اطفال دانشکده پزشکی کاشان انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • شوق و هیجان 15 هزارنفری برای فرار از افسردگی
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • غرب بدون روتوش
  • فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان آغاز می‌شود