Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، با توجه به رسالت بزرگ قرآنی خبرگزاری ایکنا، در راستای معرفی چهره‌های شاخص ولی گمنام قرآنی و همچنین معرفی مؤسسات قرآنی برنامه‌ای برای تهیه گزارش و معرفی مؤسسات و جلسات قرآنی در استان ترتیب داده شده است.

بر این اساس، تصمیم داریم قدمی جهت احیاء و مهجوریت‌زدایی از مؤسسات و متولیان پرفروغ قرآنی برداشته و آنان را به‌عنوان الگوی برتر در جامعه اسلامی و همچنین اصلح فعالیت‌ها به همگان معرفی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای تهیه گزارش کلاس‌های قرآن بانوان به مسجد چهارده معصوم شهرک پرواز رفتم. همزمان دو کلاس قرآن در حال برگزاری بود و در هر دو کلاس بانوان حضور چشمگیری داشتند یکی از قرآن‌آموزان کارنامه خود را با بهترین نمره از مدیر دریافت می‌کند. در همان لحظه خانم نوایی از مسئولین و کارشناسان حوزه مربوطه برای بازدید از کلاس‌های قرآن وارد کلاس می‌شوند و جلسه کوتاهی با مدیر و قرآن آموزان برگزار می‌شود. بعد از اتمام جلسه پای صحبت بتول محمودی مدیر خانه قرآنی ریحانهٌ النبی(س) مسجد چهارده معصوم می‌نشینم.

وی با اشاره به اینکه حدود 12 سال است فعالیت قرآنی دارند گفت: کلاس‌های روخوانی، روان‌خوانی، تصحیح خوانی، قرائت سطح سه، مفاهیم قرآن در تمامی سطوح در طول سال در خانه قرآن برگزار و قرآن‌آموزان از سن 5 سالگی تا 50 سالگی همه با شور و اشتیاق در کلاس‌ها شرکت می‌کنند. بعد از اتمام شدن هر سطح به قرآن‌آموزان کارنامه رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی اعطا می‌شود.

وی افزود: در کلاس‌های قرآن ضمن اینکه تمامی آیات شرح داده می‌شود، نکات تربیتی آیات در آورده شده و بر روی یک موضوع تربیتی از قرآن تحقیق می‌کنیم تا بدانیم چه تاثیراتی در جامعه دارد. مثلاً در جلسه اخیر در مورد صفت نفاق صحبت شد و قرآن‌آموزان در مورد صفت نفاق تحقیق کردند و در کلاس به صورت کامل این مبحث مورد بحث و تفسیر قرار گرفت.

محمودی، تصریح کرد: حلقه ما فقط آموزش و قرائت قرآن نیست، بیشتر تربیتی است و در مورد مسائل روز صحبت می‌شود. موضوعاتی که به درد خانواده و جامعه بخورد چرا که قرآن کتاب راهنمای زندگی بشر است و باید منبع ما برای تعلیم و تربیت قران باشد.

مدیر خانه قرآنی ریحانه النبی مسجد چهارده معصوم، گفت: کانال‌های تربیتی و سایت‌های صالحین هم برای قرآن‌آموزان طراحی شده و در کنار کلاس‌های آموزشی اردوهای تفریحی یک روزه و دو روزه نیز برای قرآن‌آموزان برگزار می‌شود.

وی، با بیان اینکه کلاس‌ها به صورت رایگان برگزار می‌شود، افزود: فقط قرآن‌آموزان بعضاً مبالغی را برای کمک در اختیار ما قرار می‌دهند و ما هم با آن مبالغ جوایزی تهیه کرده و به قرآن‌آموزان نوجوان و خردسال هدیه می دهیم.

محمودی، اضافه کرد: استواری و محکم بودن در مقابل دشمنان را از مکتب قرآن یاد می‌گیریم، مسجدی و قرآنی بودن همان مسیری را به جوانان ما نشان می‌دهد که شهدا آن مسیر را پیموده‌اند. اطلاع رسانی کلاس های آموزشی قرآن از طریق خبرگزاری‌ها و مطبوعات که حالا ایکنا در این امر بسیار قدم‌های خوبی برداشته است چون حقیقت این است که خیلی‌ها اطلاع ندارند از برگزاری چنین کلاس‌هایی در مساجد محله خودشان، اگر اطلاع‌رسانی بشود مطمئنا کلاس‌ها از این هم با شکوه تر برگزار می‌شود.

ما بین تهیه گزارش از نحوه برگزاری کلاس‌ها و میزان علاقه مندی پای گفت‌وگو با طاهره اکبری از قرآن‌آموزان نشستم، وی با اشاره به اینکه یکسالی است که در کلاس‌های قرآن شرکت می‌کند گفت: قرآن هم در زندگی شخصی و هم در جامعه تاثیراتی بسیار مفیدی دارد و آرامشی که به انسان می‌دهد موجب صبور شدن انسان می‌شود و در مقابل مشکلات تصمیمات بهتری بگیرد.

وی، ادامه داد: قرآن در رفتار خانواده تاثیر زیادی دارد و آرامش خاصی به قلب و روح انسان داده و بیماری‌های روحی را درمان می‌کند و وقتی بیماری‌های روحی درمان می‌شود، بیماری‌های جسمی هم به همان نسبت درمان می‌شوند.

اکبری، در ادامه با بیان اینکه قرآن در زندگی من تاثیرات بسیار مثبتی گذاشته، اظهار کرد: قرآن موجب پیشرفت من از نظر علمی و هم از نظر اعتقادی شده است و قصد دارم تا آخرین مراحل به یادگیری قران بپردازم و پیشرفت بهتری داشته باشم.

وی، گفت: من به همه بانوان توصیه می‌کنم در کلاس‌های قرآن شرکت کنند چون آرامش روحی و جسمی انسان را فراهم می‌کند و باعث موفقیت در زندگی دنیوی و اخروی می‌شود.

این قرآن‌آموز در خاتمه افزود: قرآن موجب مستحکم شدن رابطه همسر و فرزندان و اخلاق در خانواده می شود.

در پایان این گزارش گفت‌وگویی هم با بهارک شجاعی دیزجی کارشناس سلول محیطی، یکی دیگر از قرآن‌آموزان انجام دادم وی با اشاره به اینکه از سنین نوجوانی در کلاس‌های قران شرکت می‌کند گفت: قرآن به زندگی انسان هدف و معنا می‌بخشد و موجب می‌شود انسان در زندگی با شادابی و روحیه آرام به سر برد و هیچ استرسی در حیات دنیوی و اخروی خود نداشته باشد.

وی با بیان اینکه قرآن باعث پیشرفت در تحصیلات و زندگی شخصی من شده، گفت: قرآن مرا در زندگی مصمم‌تر کرده و باعث شده از زندگی‌ام بیشتر و بهتر استفاده نمایم و محیطی شاداب و آرام برای خود و دیگران ایجاد کنم.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۴۰۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: خداوند متعال خواندن قرآن را از مهم‌ترین و بهترین اعمال قرار داده است. گواه این است که خداوند متعال می‌فرماید: «إِنَّ هَٰذَا الْقرآن یَهْدِیلِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ؛ همانا این قرآن به راست و استوارترین طریقه هدایت می‌کند.» (سوره اسرا، آیه ۹). در روایتی از پیامبر نیز بر فضیلت خواندن روزانه قرآن شواهدی وجود دارد، چنان‌که پیامبر صلی‌الله علیه و آله می‌فرماید: «بخوانید قرآن را که شفیع شما در روز قیامت می‌شود.» لذا به‌منظور بهره‌مندی از اثرات مادی و معنوی قرآن باید قرآن را وارد متن زندگی خود کنیم.

حجت‌الاسلام وحید پیرشریف از جمله کسانی است که با فعالیت‌های ارزشمند خود در مسجد فاطمه الزهرا قمسال شهرستان خوی سعی دارد قرآن را از مهجوریت خارج کرده و با تدبر و تفکر در اقیانوس معرفت باعث انس بیشتر با قرآن شود.

حضور ۲۰۰ نوجوان در پویش قرآنی زندگی با آیه‌ها

این امام محله دغدغه‌مند، در ماه رمضان باتکیه برطرح «زندگی با آیه‌ها»، هر روز برنامه‌های متنوعی از قبیل آشنایی با احکام و نهج‌البلاغه، جز خوانی و مسابقات قرآنی را تدارک می‌دید و هر روز ۴۰۰ نفر را افطاری می‌داد.

حجت‌الاسلام پیرشریف در خصوص استقبال جوانان از طرح زندگی با آیه‌ها می‌گوید: «این طرح باعث انس بیشتر نوجوانان و جوانان با قرآن شده است؛ تا جایی که در ماه رمضان که ۴۰۰ نفر در مراسم قرآن‌خوانی شرکت می‌کردند، حدود ۲۰۰ نفر از آنها نوجوانان بودند.»

این روحانی فعال، در طول سال هم از این دریای علم و معرفت بهره جسته و در طول سال هر هفته دو روز را به تلاوت یک صفحه و تفسیر یک آیه از آن صفحه اختصاص می‌دهد. حدوداً دو سه ماه یک بار جز خوانی قرآنی نیز در این مسجد انجام می‌شود و جایزه بچه‌ها در آن محفل قرآن اهدا می‌گردد.

طرحی برای تشویق نوجوانان و جوانان

حجت‌الاسلام پیرشریف طرحی را در مسجد فاطمه الزهرا دنبال می‌کند و درباره آن توضیح می‌دهد: «حدود چهار ماه است که طرح بچه‌های مسجد را اجرا کرده‌ایم. در این طرح حدود ۳۵۰ نفر نوجوان را ثبت‌نام و برای آنها کارت نماز صادر کردیم؛ هر وعده نماز که آنها در مسجد حضور پیدا می‌کنند، ما در آن کارت‌ها مهر می‌زنیم و در نهایت به آنها جایزه می‌دهیم؛ این امر باعث تشویق نوجوانان به حضور در مسجد و خواندن نماز اول وقت شده است.»

جذب نوجوانان به حفظ قرآن با اهدای جوایز

برگزاری کلاس‌های حفظ و روخوانی قرآن در مسجد فاطمه الزهرا قمسال یکی دیگر از اقدامات این امام محله است و هر روز یک ساعت مانده به اذان برنامه قرآن‌خوانی و آشنایی با احکام و نهج البلاغه در این مسجد برگزار می‌شود.

این روحانی به‌منظور جذب کودکان و نوجوانان به حفظ قرآن مسابقه حفظ جز سی قرآن را در مسجد برگزار کرد و در این مسابقه حتی از بچه‌هایی که دو سوره از قرآن را حفظ بودند، دعوت به عمل آورد. او در این باره می‌گوید: «اگرچه این برنامه با عنوان مسابقه برگزار شد؛ اما سعی کردیم بین بچه‌ها رقابت ایجاد نکنیم و در پایان مسابقه به همه بچه‌ها جایزه اهدا کردیم و همین باعث شد تا بچه‌هایی انگیزه حفظ قرآن پیدا کنند.»

رونق مسجد با کمک‌های مردمی

تأمین مخارج مسجد یکی از دغدغه امام محله‌های مساجد است؛ اما این روحانی دغدغه‌مند با جلب‌اعتماد مردم توانسته تمایل به کمک‌های مالی را در مردم ایجاد نماید. به گفته او، در ماه رمضان امسال نزدیک به ۱۵۰ میلیون تومان بابت افطاری، قاریان و جوایز مسابقات در این مسجد هزینه شد که تمام این هزینه‌ها از کمک‌های مردمی تأمین شد. در هر سه شب قدر نیز نزدیک به هزار افطاری داده شد و هزینه این سه شب نزدیک به حدود ۸۰ میلیون تومان تمام شد که همه این هزینه را یک نفر از تهران تقبل کرد.

کارآمدی قرآن در رشد جوامع اسلامی

حجت‌الاسلام پیرشریف معتقد است کارآمدی قرآن کریم در رشد و بالندگی جوامع اسلامی بسیار مؤثر بوده و ملت‌ها را بیدار می‌کند. او دلیل بی‌رغبتی مردم به تلاوت و حفظ قرآن را ناشی از کم‌کاری مساجد در این زمینه می‌داند و دراین‌باره می‌گوید: «اگر مردم به خواندن قرآن اقبال نشان نمی‌دهند ما مقصر هستیم. اگر تمام مساجد تلاش کنند برای برگزاری برنامه‌های قرآنی ما تأثیر آن را در کل جامعه می‌بینیم.»

استفاده از ظرفیت مسجد برای دستگیری از نیازمندان

با توجه به سفارش‌های مؤکد ائمه معصومین (ع) درباره دستگیری از نیازمندان، این روحانی پرتلاش با کمک مرکز نیکوکاری مسجد، سالانه بالای ۲ میلیارد تومان را صرف کمک به نیازمندان کرده و هر ماه حدود ۲۰-۳۰ میلیون را هزینه درمان نیازمندان می‌کند. به دنبال ویران شدن برخی خانه‌ها در زلزله سال گذشته خوی نیز این روحانی با استفاده از ظرفیت مسجد ساخت و ساز خانه برای بچه یتیمان را دنبال کرد.

بها دادن به روحانیان راهی برای بهتر شدن وضع مساجد

حجت‌الاسلام پیرشریف که پنج سال است مسئولیت مسجد فاطمه الزهرا را برعهده دارد، یکی از مشکلات مساجد را محدود کردن روحانیان در اداره مساجد می‌داند و می‌گوید: «یکی از مشکلات خیلی از مساجد بر می‌گردد به اینکه امام محله کاره‌ای نیست. در همین محله ما شاید یکی - دو مسجد باشد که روحانی در رأس امور است و آنها موفق‌ترین مساجد شهر ما هستند.»

وی تأکید می‌کند: «اگر مسئولین ما به روحانیان بها دهند و مدیریت مساجد را به دست خود روحانیان بسپارند و کمی از نظر مالی به مبلغین رسیدگی کنند ما شاهد وضع بهتری از مساجد خواهیم بود.»

کد خبر 6086668

دیگر خبرها

  • هجدهمین جلسه استماع قرآن به یاد معلمان فقید برگزار شد
  • رقابت قرآنی دانش آموزان شمال فارس در سرچهان
  • قرآن همه چیز ماست
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • محدودیت وزن وسایل در پرواز
  • ۲۲۴۱ دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند
  • افتتاح پایگاه آموزش قرآنی مساجد در مسجد صاحب الزمان (ع) مشهد
  • «قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است