Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ناصر پارسا متخصص ژنتیک و سرطان شناسى در نشست خبری کنگره سرطان آسیای غربی که امروز برگزار شد، با بيان اينكه بیماری سرطان قدمتى پنج هزار ساله دارد، گفت: با افزايش جمعیت کشورها شیوع سرطان نیز رشد چشمگیری داشته است.

وی گفت: امروزه نزدیک به 50 درصد از بیماران مبتلا به سرطان به كمك متخصصان درمان می‌شوند و اگر با تشخیص زودرس همراه باشد، درمان موفقيت آميز خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص ژنتیک تصریح کرد: باید توجه داشت هر چه از زمان ایجاد توده سرطانی در بدن بگذرد درمان آن سخت‌تر خواهد بود و به دليل تغيير ماهيت سلول ها روش‌های درمانی كمتر موثر واقع و به درمان مقاوم مى شوند.

وی با اشاره به عوامل سرطان زا گفت: دخانیات، پرتوهای رادیواکتیو، عناصر شیمیایی سرطان‌زا، اشعه ماورای بنفش نور خورشید از جمله عوامل بروز سرطان هستند که می‌توان با کاهش آنها از بروز سرطان پیشگیری كرد.

پارسا به عوامل كنترل ناپذيز اشاره کرد و افزود : باید توجه داشته باشیم وراثت، سن و سیستم ایمنی از جمله موارد غیرقابل کنترل در بروز سرطان محسوب می‌شود.

این متخصص ژنتیک، گفت: 80 درصد بیماران مبتلا به سرطان را افراد بالای 60 سال تشکیل می دهند و سالیانه 6 میلیون نفر به دلیل ابتلا به انواع سرطان‌ در دنیا جان خود را از دست می‌دهند که این آمار بیش از جمع قربانیان سل، مالاریا و تصادفات است.

وى با اشاره به تاثير دخانيات در سرطان ادامه داد: از هر 10 قربانی بیماری سرطان ریه هشت نفر و به عبارتى ٨٠ درصد سيگارى هستند.

پارسا عنوان كرد: در مواد دخانی حدود چهار هزار نوع مواد شیمیایی وجود دارد که 70 نوع آن سرطان‌زا هستند، در قرن بیستم حدود 100 میلیون نفر به دلیل استعمال دخانیات جان خود را از دست داده‌اند و با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده در قرن بیست و یکم، یک میلیارد نفر قربانی دود سیگار خواهند شد.

این متخصص ژنتیک با بیان اینکه آگاهی نداشتن مردم و نداشتن فرهنگ صحیح باعث شیوع بیماری سرطان شده است، گفت: باید در این زمینه فرهنگ سازی‌های لازم انجام شود، همچنین توجه داشت که حق بیمار است که از بیماری خود اطلاع داشته باشد اما برای اطلاع دادن به او باید از فرهنگ‌سازی مناسب و روش اطلاع‌رسانی صحیح استفاده شود.

وی در ادامه گفت: عمر زندگی افراد سیگاری حدوداً 15 سال از افرادی که مواد دخانی استفاده نمی‌کنند کمتر است و متأسفانه آمارها نشان می‌دهد که 15 درصد جمعیت ایران دخانیات مصرف می‌کنند.

پارسا به نقش مؤسسه‌های خیریه در حمایت از بیماران سرطانی‌ اشاره كرد و گفت: نقش این مؤسسات بسیار مهم است به دلیل اینکه آنها از منابع مالی قوی برخوردار هستند لذا باید توجه کنیم که همکاری تنگاتنگی بین بیمارستان‌ها و این مؤسسات آغاز شود.

مرگ و میر ناشی از سرطان در ایران و جهان بالاست

در ادامه مراسم عبدالله فضلعلی‌زاده نائب رئیس انجمن سرطان ایران گفت: خوشبختانه با راه اندازی انجمن سرطان ایران انکولوژیست ها زیر چتر سرطان گرد هم آمدند و اکنون هیئت مدیره انجمن متشکل از هفت گروه انکولوژی است.

وی ادامه داد: هدف ما از تشکیل انجمن بالا بردن سطح آگاهی مردم در شناسایی عوامل خطر ابتلا به سرطان بود و با همکاری رسانه‌ها توانستیم آگاهی مردم نسبت به عوامل خطر را افزایش دهیم هر چند که نیاز به تعامل بیشتر وجود دارد و اقدامات انجام شده کافی نیست.

رئیس انجمن سرطان ایران با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از سرطان در ایران و جهان بالاست، گفت: با وجود اطلاع رسانی هنوز عوامل ابتلا به سرطان جزو باورهای مردم در نیامده و شاهد رو آوردن مردم به برخی از این عوامل هستیم.

فضلعلی‌زاده افزود: یکی از عوامل مهم ابتلا به سرطان استعمال دخانیات، مصرف سیگار و قلیان است که باید به افزایش سطح فرهنگ سلامت مردم از مصرف این عامل سرطان آنها را باز داشت.

وی یادآور شد: سال گذشته نخستین کنگره آسیای غربی سرطان در ایران را برگزار کردیم و دانشمندان خارجی با وجود تبلیغات سوء کشورهای غربی علیه ایران به کشور ما آمدند و امنیت کشور را به چشم خود دیدند و آن را تایید کردند.

ضرورت کار تیمی در تشخیص و درمان سرطان

همچنین در ادامه جنابیان فوق تخصص سرطان شناسایی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به کنگره سرطان آسیای غربی در ایران، گفت: این کنگره بهترین فرصت برای نشان دادن توانمندی دانشمندان ایرانی در حوزه سرطان به کشورهای مختلف است و خوشبختانه سال گذشته شاهد آن بودیم که بهترین‌های انکولوژی، علوم پایه بالینی و جراحی در کشور حضور داشتند.

وی افزود: الگو بالینی سرطان در ایران به دلیل تفاوت‌های ژنتیکی، علوم زیست و فرهنگ با سایر کشورهای دنیا متفاوت است و با توجه به اینکه این بیماری عامل مهم مرگ و میر و اشغال تخت در جهان شناخته شده است به همین دلیل این کنگره در ایران برگزار و به مباحث مربوط به این بیماری به خوبی پرداخته می‌شود.

جنابیان ادامه داد: کنگره سرطان آسیایی غربی این فرصت را به ما می‌دهد که با کشورهای همسایه فضای را ایجاد کنیم که در زمینه تشخیص و درمان سرطان برای بیماران پیشرفت کنیم و دانش پزشکان و دانشجویان ارتقا پیدا کند.

فوق تخصص سرطان شناسایی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر کار تیمی در تشخیص درمان سرطان، گفت: باید در زمینه سرطان به صورت چند تخصصی و بین رشته‌ای عمل شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۰۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان

زهرا سید معلمی مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت اظهار کرد: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری‌های دهان و دندان می‌تواند تاثیراتی در بیماری‌های دیگر داشته باشند و همین‌طور برخی بیماری‌های جسمی نیز می‌تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری‌های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن‌ها می‌تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری‌ها می‌پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می‌کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می‌شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهاد‌های مردمی و سایر نهاد‌های دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهاد‌ها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می‌شود که چه کمک‌هایی می‌توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟