Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی از راه اندازی سامانه جامع نظارت و ارزیابی برای ارزیابی عملکردها واحدها و اعضای هیأت علمی خبر داد و گفت: یکی از فعالیتهای اصلی معاونت آموزش، نظارت بر واحدها و مراکز آموزشی به منظور اصلاح و بهبود روند آموزشی است.

به گزارش ایسنا، سیزدهمین همایش سراسری معاونان آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و امنایدانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علیرضا رهایی معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی و روسای واحدها و معاونین آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در سازمان مرکزی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر رهایی در این همایش با تأکید بر ارتقاء کیفیت آموزشی در واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: معاونت آموزشی برای دستیابی به این امر مهم که همواره مورد توجه و تأکید مسؤولان عالی رتبه دانشگاه است، راهبردهایی را در نظر گرفته است.

وی افزود: بهبود خدمات آموزشی و ایجاد جاذبه بیشتر برای دانشگاه آزاد اسلامی، هدف‌گذاری برای ورود به کسب رتبه زیر ۱۰۰ در نظام رتبه بندی، تنوع بخشی به رشته ها و کاهش سطح پذیرش در رشته‌های کم طرفدار، راه اندازی رشته های جدید، توسعه فعالیتهای بین المللی، افزایش تولیدات علمی و کتاب، تنوع بخشی به منابع مالی دانشگاه و کاهش هزینه های غیرضروری از جمله راهبردهای افزایش کیفیت آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی است.

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر کشور به کاردان و تکنیسین نیاز اساسی و مبرم دارد و خروجی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در این زمینه محدود است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی توسعه فضای مهارتی در دوره های کاردانی و کارشناسی را در اولویتهای خود قرار داده است و سعی دارد افراد را براساس استانداردها و صلاحیت های شغلی برای کسب و کار تا سطح مطلوب و عالی تربیت کند.

رهایی به افزایش ارتباط با بخشهای خدمات و صنعت به عنوان یکی دیگر از راهکارهای ارتقاء کیفیت آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و تصریح کرد: روسا و معاونان آموزش و تحصیلات تکمیلی واحدها باید اعضای هیأت علمی را به اجرای طرحها و پروژه های تحقیقاتی و صنعتی تشویق کنند.

وی، حرکت در مسیر طرح آمایش آموزش عالی را ضرورت ارتقاء کیفیت آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی دانست و گفت: این طرح مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و دانشگاه باید به طور جدی در این مسیر گام بر دارد؛ چرا که طرح آمایش بر حسب نیازهای منطقه ای، پتانسیل های تخصصی واحدها و مراکز آموزشی تدوین شده است و به عنوان نقشه راه برای توسعه آموزش بسیار راهگشاست.

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی با مقایسه نسبت جمعیت دانشجو به جمعیت کل کشور در کشورهایی نظیر انگلستان، ترکیه، ژاپن، آمریکا و ایران پرداخت و افزود: سهم ایران در تعداد دانشجویان نسبت به این کشورها قابل توجه است و موقعیت خوبی به لحاظ تعداد دانشجو داریم.

رهایی ادامه داد: تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی در چهار سال گذشته بیش از ۶۸ درصد افزایش داشته است .

ایجاد سامانه جامع نظارت و ارزیابی

وی در ادامه از راه اندازی سامانه جامع نظارت و ارزیابی برای ارزیابی عملکردها واحدها و اعضای هیأت علمی خبر داد و گفت: یکی از فعالیتهای اصلی معاونت آموزش، نظارت بر واحدها و مراکز آموزشی به منظور اصلاح و بهبود روند آموزشی است.

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: این سامانه نظارتی کمک خواهد کرد که واحدها به طور مرتب و مستمر گزارش عملکرد خود را ارسال کنند تا در معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی بررسی شود و نقاط قوت و ضعف گزارشها مشخص و به واحدها به منظور اصلاحات اعلام شود که در نهایت این فرایند به ارتقاء سطح کیفیت آموزش منجر خواهد شد.

دکتر رهایی بر لزوم هماهنگی و همکاری همه واحدهای دانشگاهی برای شکل گیری پرتال در قالب برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت تأکید کرد.

وی همچنین با تأکید بر تبعیت واحدها از زمان‌بندی فعالیت های آموزشی گفت: تقویم آموزشی سالیانه باید در واحدها تدوین و ابلاغ شود و کلاسهای درسی باید به مدت ۱۶ هفته براساس برنامه مصوب سیلابس دروس برگزار شود.

ایجاد شورای تحصیلات تکمیلی در واحدهای آموزشی

دکتر رهایی با بیان اینکه این شورا با ترکیب مسؤولان تحصیلات تکمیلی باید در واحدهای آموزشی تشکیل شود، گفت: هماهنگی در تأیید پایان نامه ها و رساله ها، هماهنگی در تأیید هیأت داوران رساله ها، ارزیابی دوره های تحصیلات تکمیلی و نظارت بر توزیع تخصصی دروس از وظایف این شوراست.

وی همچنین با اشاره به تشویق اعضای هیأت علمی در صورت داشتن شرایط لازم، اظهار داشت: اعضای هیأت علمی فعال که تدریس با کیفیت ارائه می دهند و تولیدات علمی مناسب دارند، مورد تشویق قرار می‌گیرند.

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی از بررسی برگزاری آزمون جامع در هر رشته به صورت استانی خبر داد و گفت: آزمون باید از بین دروس گذرانده شده در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری برگزار شود.

وی بر انتخاب به موقع استاد راهنما، انجام مراحل تصویب پایان نامه، تشکیل هیأت داوران و دفاع نهائی و ارائه نتایج تحقیقات پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد تأکید کرد.

دکتر رهایی با بیان اینکه رشته های تحصیلی در واحدهای دانشگاهی باید مورد بازنگری قرار گیرد، گفت: این بازنگری باید براساس نظام منطقه بندی جدید، قطب های تخصصی، توزیع گرایشهای بین دانشگاهی، واحدهای تحقیقاتی و واحدهای رشد انجام شود.

نظارت بر امتحانات و ارزیابی دروس

وی در ادامه با تأکید بر حفظ صیانت نمرات درسی و جلوگیری از هر نوع توصیه و یا دخالت خاطر نشان کرد: باید بر نظام امتحانات نظارت جدی صورت گرفته و هر نوع اقدام غیرمتعارف در این زمینه پیگیری و آزمونهای استاندارد و منظم برگزار شود.

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی در خصوص ارزیابی دروس اظهار داشت: طرح درس باید توسط اعضای هیأت علمی تهیه و در پرتال آموزشی ارائه و دروس ۳ و ۴ واحدی به صورت دو جلسه در هفته برگزار شود.

وی در ادامه بر ارزیابی و جذب هیأت علمی توسط معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی واحدها تأکید کرد و گفت: در جذب اعضای هیأت علمی از طرح تعاون استانی برای تأمین اعضای هیأت علمی و جذب افراد نخبه از دانشگاه های مختلف بهره ببرید.

شناسایی واحدهای نمونه و ممتاز

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی گفت: از این پس واحدهای نمونه و ممتاز براساس شاخص هایی چون رعایت نسبت استاد به دانشجو، میزان زیربنای فضای آزمایشگاهی و کارگاهی، اختصاص فضای آموزشی، رعایت مناسب ضوابط و مقررات آموزشی دانشگاه، توزیع متوازن دروس، ممانعت از تدریس اساتید فاقد مدرک تحصیلی مورد نیاز، میزان سرانه مقالات ژورنالیISIاساتید واحد دانشگاهی و ... شناسایی می شوند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر رهایی در پایان این همایش گفت: امیدوارم با همفکری و مشارکت و نگاه به آینده تمای مسئولان و معاونان آموزش و تحصیلات تکمیلی در مسیر ارتقای علمی دانشگاه آزاد اسلامی حرکت کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۷۱۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهر پسران دهه هشتادی با دانشگاه

وقتی شغل‌های آزاد و دلالی پردرآمد و معافیت‌های مالیاتی هست، چرا این همه سال عمرمون را صرف دانشگاه کنیم.» یا «خب دختران راهی جز درس خواندن ندارن اما داستان پسرها فرق می کنه» این‌ها حرف‌های تعداد زیادی از پسران دهه هشتادی است که امسال عطای شرکت در کنکور را به لقایش بخشیده‌اند و در کنکور شرکت نکرده‌اند.

آمار داوطلبان کنکور سال جاری نشان می‌دهد از مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب که در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند تنها ۳۷ درصد مرد هستند.

عدم اقبال پسران برای ورود به دانشگاه به دلیل نگرانی از اشتغال بعد از فارغ‌التحصیلی موجب شده که بسیاری از آن‌ها آموختن مهارت و ایجاد کسب و کار را بر رفتن به دانشگاه ترجیح ‌دهند.

معاون پژوهشی اسبق وزارت علوم محمد مهدی‌نژاد نوری می‌گوید: تغییر در نسبت ورودی دختران و پسران به دانشگاه، از اوایل دهه ۹۰ شروع شده است.

این در حالی است که افزایش نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان آموزش عالی در فاصله سال تحصیلی ۱۳۹۱ ـ ۱۳۹۰ و ۱۴۰۱ ـ ۱۴۰۰ با وجود کاهش نرخ بیکاری از عوامل موثر در کاهش رغبت جمعیت جوان به خصوص پسران به ادامه تحصیلات عالی است.

تحصیلات دانشگاهی برای بسیاری از متولدان دهه‌های ۶۰ و ۷۰ تبدیل به تضمینی برای یافتن شغل نشد، از سویی دیگر نبود بازار کار متناسب با رشته‌های دانشگاهی، درآمدهای پایین و انتظارات جامعه از مردان برای تأمین معیشت، منجر به ورود زودهنگام آن‌ها به بازار کار در رشته‌های درآمدزا شده است.

در آینده نزدیک تعداد دختران تحصیل‌کرده دانشگاهی بیشتر از مردان تحصیل‌کرده خواهد بود. حتی این پدیده در ازدواج‌های سال‌های اخیر نمود بیشتری داشته و اصولاً تبدیل به یکی از موانع ازدواج شده است. زیرا دختران دوست دارند سطح دانش پسر بیشتر یا برابر با خودشان باشد. با توجه به اینکه به تدریج اهمیت درآمد از مدرک بیشتر می‌شود، اما تا تثبیت کامل این فرهنگ، همچنان دختران تحصیل‌کرده در آینده گزینه‌های کمتری برای ازدواج خواهند داشت.

معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی سیدجلال موسوی با تأکید بر اینکه آمار پیشتازی ۲۶ درصدی دختران داوطلب ورود به دانشگاه نشان‌دهنده اصلاح فرهنگ مهارت‌محوری در کشور است، ابراز می‌دارد که «بحث اشتغال برای آقایان مهم‌تر است» و به همین دلیل اولویت اول آقایان تحصیلات آکادمیک نیست.

عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی مهدی گلشنی کاهش تعداد پسران در کنکور را نشان‌دهنده نقص در آموزش عالی می‌داند و می‌گوید اگر در چند سال آینده روند به همین صورت باشد و اعتدال ایجاد نشود حتی تبعات اجتماعی به همراه دارد.

طبق نظر جامعه‌شناسان، جامعه از مردان انتظار سرپرستی خانواده و تأمین معیشت دارند، به همین خاطر مرد از همان ابتدا مسیرش را تغییر می‌دهد. پس ایجاد امید در پسران برای بهتر شدن زندگی مادی آن‌ها در صورت ادامه تحصیل، می‌تواند انگیزه‌ موثری برای تعادل در دانشگاه‌ها باشد. تأکید بر کسب منزلت اجتماعی همراه با تحصیلات عالیه هم می تواند در ایجاد انگیزه ارزشی برای تشویق پسران مؤثر باشد.‌

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان «آزمون آموزگاری» + مراحل گزینش و مدارک امتیازآور
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان «آزمون آموزگاری»
  • تعدد مراکز نظارتی در وزارت علوم مطلوب نیست
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • قهر پسران دهه هشتادی با دانشگاه