Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در حالی الزام شرکت ترکیه‌ای یونیت اینترنشنال برای انتقال تکنولوژی ساخت نیروگاه در ایران را نفی کرده است که وزارت نیرو در گزارشی انتقال تکنولوژی در این قرارداد را یکی از دلایل اصلی انعقاد این قرارداد عنوان کرده بود.

سرویس اقتصادی فردا؛ علی مقتدایی:مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در حالی الزام شرکت ترکیه‌ای یونیت اینترنشنال برای انتقال تکنولوژی ساخت نیروگاه در ایران را نفی کرده است که وزارت نیرو در گزارشی انتقال تکنولوژی در این قرارداد را یکی از دلایل اصلی انعقاد این قرارداد عنوان کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انعقاد قرارداد با شرکت ترکیه‌ای یونیت اینترنشنال برای ساخت چند هزار مگاوات برق در ایران به عنوان اولین و یکی از بزرگترین قرارداد‌های پسابرجام از سوی دولت معرفی گردید و تبلیغ رسانه‌ای زیادی برای آن انجام شد. عمده شهرت این شرکت به‌واسطه فعالیت در عرصه هتل سازی است هر چند در خصوص ساخت نیروگاه نیز فعالیت‌هایی صورت داده که مهمترین ان‌ها ساخت پنج نیروگاه در دوران دفاع مقدس در ایران است
هم‌زمان با اعلام این خبر انتقادهای زیادی به این قرارداد وارد شد. چراکه شرکت‌های باسابقه داخلی همانند مپنا توان فنی و مالی برای ساخت نیروگاه در داخل را داشتند. سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق، شرکت مپنا، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و کارشناسان اقتصادی با انتشار نامه و در مصاحبه‌های مختلفی ایرادات و مشکلات انعقاد این قرارداد را مطرح کرده‌اند.
واگذاری احداث نیروگاه به صورت ترک تشریفات بدون برگزاری مناقصه، تضمین خرید برق به مدت 6 سال(1سال بیشتر از تولیدکنندگان داخلی که اقدام به احداث نیروگاه جدید می‌کنند)، امکان صادرات برق و مغایرت‌های قانونی همچون قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی و قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور از جمله تبعیض‌ها و ایرادات وارد به این قرارداد است.

یکی از مهم‌ترین انتقادهای وارد شده به این قرارداد، حذف بند الزام انتقال تکنولوژی است. وزارت نیرو یکی از اصلی‌ترین علت‌های انعقاد قرارداد با شرکت یونیت را انتقال بالاترین تکنولوژی روز دنیا در بازدهی توربین‌های گازی عنوان کرده بود. انعقاد قراردادهای خارجی بدون الزام انتقال تكنولوژي به عنوان موتور توسعه اقتصادي در واقع یک خرید عادی محسوب می‌شود که هیچ مزیتی برای کشور ایجاد نمی‌کند.
اما محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در اظهاراتی عجیب در 4 شهریور 96 عنوان داشته است که این پروژه، صرفاً سرمایه‌گذاری است و نقش ایران تنها سرمایه پذیری است. وی همچنین در مورد شیوه انتقال تکنولوژی نیروگاه‌های اعلامی به ایران گفته است که « شرکت یونیت تنها قرارداد سرمایه‌گذاری و تولید و فروش برق خواهد داشت. لذا نباید فراموش بشود که در این پروژه‌ها سرمایه‌گذار دولت ایران نیست، منابع و سرمایه از ایران نیست که بخواهیم تکلیف نماییم که انتقال تکنولوژی می‌بایست انجام بشود یا خیر[1].»
به عبارت دیگر این شرکت ترکیه‌ای هیچ الزامی برای انتقال تکنولوژی نیروگاه‌های جدید به ایران ندارد. موضوعی که سابقا به عنوان یکی از علت‌های اصلی حضور این شرکت ترکیه‌ای برای ساخت نیروگاه در ایران مطرح شده بود.
این در حالی است که وزارت نیرو در شهریور ماه سال 95 هم‌زمان با بالا گرفتن انتقادها به علت انعقاد قرارداد با شرکت یونیت برای ساخت نیروگاه در ایران در گزارشی مبسوط به دفاع از این اقدام پرداخت و اعلام کرده بود که وزارت نیرو با کسب مجوزهای لازم از رئیس جمهور، سازمان برنامه و بودجه و سایر مراجع قانونی، تصمیم گرفته با ساخت نیروگاه دولتی انتقال فناوری را محقق و کشور را به تکنولوژی ساخت پیشرفته‌ترین توربین‌های گاز جهان مجهز نماید.[2]
جالب‌تر آنکه مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی اذعان داشته است که این قرارداد به صورت ترک تشریفات مناقصه به شرکت یونیت واگذار شده است. اقدامی که مغایر با بند «ج» از ماده 2 قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی است. این قانون هر گونه انحصار و امتیاز دهی به سرمایه‌گذاران خارجی را نفی کرده است.
بنابر این لازم است که مسئولین وزارت نیرو علت این تغییر موضع در مورد دلیل حضور شرکت یونیت برای ساخت چند هزار مگاوات نیروگاه و پشت پا به توان داخل برای این قرارداد را توضیح دهند.
پی‌نوشت:[1]خبرگزاری عیار آنلاین، کد خبر: 249834[2]خبرگزاری فارس، کد خبر: 13950602001455

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۷۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکری هاشمی: قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین را فقط در سایت‌ها و فضای مجازی دیده‌ام

آفتاب‌‌نیوز :

تشکری‌هاشمی با اشاره به اینکه ساخت خطوط مترو در شورای شهر تهران تصویب نشده است، گفت: «این موضوعات با هزینه ۱۲ میلیارد یورو برنامه‌ریزی شده است. از جمله این برنامه‌ها ساخت خطوط ۹ و ۱۱ مترو است که قرار است به این شرکت فاینانسور بدهند. البته هنوز نه بودجه آن در شورای شهر تهران تصویب شده و نه جزئیات فنی این قرارداد‌ها مطرح شده است.

او گفت: وقتی مشکلی پیش می‌آید وااسلاما سر داده و آن را به تحریم نسبت می‌دهیم که از ناپختگی است. شرکت‌های خارجی باید برای فروش این محصولات التماس کنند. اگر به ملاحظات بپردازیم منطقی‌تر است تا اینکه با استفاده از کلمه پرابهامی به نام «تحریم» همه روش‌های قانونی را زیر پا گذاشته و از هر راه غیرمتعارفی پیش برویم.

دیگر خبرها

  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • تشکری هاشمی: قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین را فقط در سایت‌ها و فضای مجازی دیده‌ام
  • انعقاد قرارداد ساخت ۳ هزار مسکن در شهر امیرکبیر
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • امضای قرارداد ساخت تجهیزات سکوهای فشار افزا به زودی
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد