Web Analytics Made Easy - Statcounter

تسنیم نوشت: پژوهشکده اقلیم‌شناسی در پیش‌بینی فصلی خود گفت: در مجموع بارش پاییز سال جاری اندکی کمتر از نرمال است اما نسبت به سال گذشته شرایط بهتری دارد؛ میانگین دمای ماهانه کشور غیر از نیمه اول شهریور تا اواخر پاییز یک درجه بیش از نرمال است.

پژوهشکده اقلیم‌شناسی کشور، پیش‌بینی فصلی ایران را به‌طور کامل انجام داده که در بخش خلاصه آن گفت: مجموع بارش سال زراعی جاری کشور تا پنجم شهریور ماه 96 حدود 215 میلیمتر است که نسبت به میانگین سال گذشته و بلندمدت به ترتیب هفت و 9 درصد کاهش را نشان می‌هد؛ بیشترین کاهش بارش سال زراعی در استان خوزستان با بیش از 40 درصد رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



انتظار می‌رود بارش نیمه دوم شهریور در استانهای حاشیه دریای خزر در حد نرمال تا بیش از نرمال باشند اما در سایر نواحی کمتر از نرمال؛ ضمناً کاهش بارش مهرماه در غرب کشور هم محسوس است.

در ماه آبان باوجود کمبود بارش در سطح کشور (به ویژه در سواحل خزر)، در بخش‌هایی از جنوب و جنوب غرب کمی بیش از نرمال خواهد بود. برای ماه آذر، بارش در استانهای ساحلی خزر، شمال غرب و جنوب غرب کشور کمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود اما در شمال شرق کشور در حد نرمال است؛ در مجموع بارش پاییز سال جاری اندکی کمتر از نرمال است اما نسبت به سال گذشته شرایط بهتری دارد.

میانگین دمای ماهانه کشور غیر از نیمه اول شهریور تا اواخر پاییز حدود یک درجه بیش از نرمال خواهد بود و این افزایش در مناطق غربی بیش از سایر نواحی است.

وضعیت جاری: مطابق پهنه‌بندی انحراف مجموع بارش کشور از 1395/7/1 تا 1396/6/5 دو منطقه پربارش شامل استان‌های در مناطق بادپناهی زاگرس مرکزی در جنوب، جنوب غرب کشور وجود دارد. سایر نواحی به ویژه جنوب غرب و سواحل شمالی کشور با کاهش بارش مواجه بوده‌اند که بیشترین کاهش در استان خوزستان به مقدار 40 درصد در مقایسه با بلند مدت رخ داده است.

پیش‌بینی بارش: با استثنای نیمه دوم شهریور در بخش‌هایی از شمال غرب و سواحل دریای خزر در مجموع بارش کشور در شهریور متمایل به کمتر از نرمال است؛ در ماه مهر به جز بخش‌های مرکزی سواحل خزر، میانگین بارش به ویژه در شمال غرب و غرب - کمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود. انتظار می‌رود بارش آبان در سواحل خزر و شمال غرب کمتر از نرمال بوده اما در جنوب غرب بیش از نرمال باشد.

میانگین بارش پاییز 1396 کشور با تلفیق برونداد مدل‌های مختلف آورده شده که باوجود تغییرپذیری بارش ماهانه، میانگین بارش در شمال غرب و سواحل خزر متمایل به کمتر از نرمال خواهد بود. در مناطقی از جنوب غرب، بارش بیش از نرمال مورد انتظار است.

پیش‌بینی دما: میانگین دما در شهریور ماه به‌خصوص در شرق کشور کمتر از نرمال است؛ در مهر ماه میانگین دما تا 1.5 درجه بیش از نرمال خواهد بود و در ماههای آبان و آذر پهنه افزایش دما در کشور گسترده شده و بیشترین آن در نیمه شمالی و غربی رخ می‌دهد. در برخی نواحی احتمال افزایش دما تا بیش از دو درجه است.

پیش‌بینی ناهنجاری دمای کشور در پاییز سال 1396 نسبت به میانگین بلند‌مدت در نقشه‌ها آورده شده است؛ افزایش دما در مناطق شمالی و غربی کشور متمرکز بوده که تا 1.5 درجه بیش از میانگین بلندمدت را تجربه می‌کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۹۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم

مدیرکل هواشناسی استان یزد گفت: میانگین بارش استان در نیمه اردبیهشت ماه به ۱۰۷ میلی متر رسیده است که نسبت به دوره نرمال و مدت مشابه سال گذشته شرایط خوبی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، رضا برهانی پیش از ظهر امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست با خبرنگاران استان یزد، با اشاره به اینکه میانگین بارش سال در استان یزد ۸۶ میلی متر است و یزد کم بارش ترین استان در کشور است.

وی ادامه داد: پاییز سال ۱۴۰۲ یکی از کم بارش‌ترین فصل‌های پاییز در استان یزد بود و حدود ۱۰ میلی متر میانگین بارشی ثبت شد و شاهد گسترش خشک سالی شدید در ۱۰۰ درصد مساحت استان اتفاق افتاد.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد با اشاره به اینکه امسال پیش‌بینی می‌شود تا دو درجه افزایش میانگین دما خواهیم داشت ادامه داد: خوشبختانه از فصل زمستان سامانه های بارشی وارد استان شد که تا حد زیادی از گرمای زود هنگام هوا در یزد کاست.

برهانی افزود: در پایان فصل زمستان شرایط بارشی سال آبی استان به شرایط نرمال خود رسید و شرایط هوایی در اسفند ماه امسال کم سابقه بود و از نظر افزایش میزان بارش‌ها، نزدیک به ۴۰ میلی متر بارندگی در سطح استان یزد ثبت شد و اولین اسفندی بود که میانگین دما از نرمال خود در یزد سردتر شد و دو سامانه بارشی موثری در اسفند میانگین بارش را به ۲۴ میلی متر رساند.

وی با اشاره به اینکه در فرودین ماه شاهد ادامه بارش‌ها بودیم و میانگین بارش‌ها به ۲۲ میلی متر رسید ادامه داد: این سامانه در هفته اول اردیبهشت قوی بود و میزان بارش در یزد میانگین بارش را در استان به ۲۶ میلی متر رساند.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد افزود: میانگین بارش استان در نیمه اردبیهشت ماه به ۱۰۷ میلی متر رسیده است که نسبت به دوره نرمال و مدت سال گذشته شرایط خوبی شده است.

برهانی بیان کرد: هرچند بارش‌های فرا نرمال را شاهد هستیم و اثرات خشکسالی های فصل پاییز تا حد قابل توجهی کاسته شده است گفت: باید توجه کرد که خشکسالی برای امر کشاورزی و منابع آبی به این سرعت با این بارش‌ها قابل جبران نیست و اثرات آن همچنان بر کشاورزی تاثیرگذار خواهد بود و پابرجاست.

وی ادلمه داد: در حال حاضر ۱۰۰ ایستگاه فعال هواشناسی در استان داریم تا پوشش کاملی از تمام پدیده‌های استان داشته باشیم، هرچند با توجه به تغییر اقلیم و اتفاقات گوناگون سامانه‌ای بعضاً از دید هواشناسی خارج است، اما با ارتقا کمیت و کیفیت نقاط ضعف احتمالی را پوشش خواهیم داد.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد گفت: هواشناسی نمی‌تواند پیش بینی صد درصدی داشته باشد، پیش‌بینی‌ها همراه با خطا است و خطا و خطر را برای مخاطبان پیش‌بینی می‌کند تلاش این است که برداشت درست و دقیق صورت بگیرد.

برهانی ادامه داد: در تمام ساعات شبانه روزداده های هواشناسی ارائه می‌شود، همچنین گرد و خاک، احتمال سرمازدگی کشاورزی، سیل در بارش‌های فصل گذر پاییز و بهار از موارد خطرسازی هستند که برای مردم پیش‌بینی آن‌ها صورت می‌گیرد.

وی از آماده باش نیروهای هواشناسی در شرایط اضطرار خبر داد و گفت: در طول سامانه‌های بارشی با هشدار زرد و نارنجی نیروهای هواشناسی بسیج هستند و لحظه به لحظه گزارشات را برداشت و ثبت می‌کنند و با ارسال اطلاعات و داده‌ها به تمام مراکز از دامنه خسارات به مردم می‌کاهند.

کد خبر 749434

دیگر خبرها

  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
  • پیش بینی بارش سنگین باران در برخی استان‌ها تا خرداد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان مثبت شد
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان اعلام شد
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان و بلوچستان مثبت شد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • هفته پر بارش برای حوضه‌ی مند،کاریان و خنج