Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از تشکیل پایگاه های پژوهشی و حفاظتی بافت‌های تاریخی استان خبر داد.

به گزارش ایلنا از رشت، ولی جهانی بیان کرد:از آنجایی‌که بافت‌های تاریخی شهرستان‌های رشت و لاهیجان در بردارنده هویت تاریخی- فرهنگی غنی است و اماکن مذهبی، عام‌المنفعه و مسکونی فراوانی در این بافت‌ها در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌، لازم است تا برای حفاظت از این مجموعه گروه بررسی و مستند‌نگاری بافت تاریخی- فرهنگی در سطح استان تشکیل شود تا پس از مطالعه و اعلام نتایج کارشناسی اقدامات لازم در جهت حفظ و احیای این گونه آثار انجام پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان با تأکید بر منحصر بفرد بودن این آثار در سطح استان اذعان داشت:سازمان میراث فرهنگی بنا بر ضوابط و مسئولیت های قانونی نمی تواند اقدام به تملک اینگونه اماکن نماید؛لذا با اجرای طرح مذکور با احترام به مالکیت افراد حقیقی،این اداره کل بنا بر وظایف قانونی خود اقدام به ارئه خدمات کارشناسی و مهندسی به مالکین در جهت حفظ بنا خواهد نمود که پس از تکمیل مراحل مستند‌نگاری در جهت شناخت و صیانت از بافت تاریخی و حفظ منافع شخصی مالکین اقدام به تعریف کاربری برای بافت تاریخی به منظور جذب گردشگر می‌کند.

جهانی با بیان اینکه صاحبان این بناها با اعطای مجوزهای لازم می توانند پس از پیاده سازی طرح مذکور اقدام به اسکان گردشگران داخلی و خارجی نمایند؛این شیوه را این راهکاری مناسب برای حفظ بافت، رونق اقتصادی مالکین و نیز ایجاد فضایی برای تلاقی جریان تاریخی با امکانات امروزی قلمداد کرد.

اجرای مکان‌هایی برای اسکان موقت،تجهیز و راه اندازی سفره خانه‌ها یا رستوران‌های سنتی و یا شهرکی توریستی-تفریحی در بافت تاریخی شهر از قابلیت هایی بود که جهانی بدان اشاره کرد و افزود:تمام این آیتم ها بر اساس ضوابط و مقررات حاکم بر بافت‌های تاریخی تعریف خواهد شد.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۲۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است

ایسنا/اصفهان فرماندار نایین گفت: گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار ‌کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نایین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان به‌عنوان اولین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور برای رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار نایین افزود: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چند سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نایین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نایین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نایین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نایین است که نیاز به بررسی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه