Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، مسعود پزشکیان در جریان بازدید از مجموعه بانک ملی ایران و پس از بازدید از موزه تاریخی این بانک در جمع مدیران ستادی آن با بیان اینکه سخن گفتن از بانک و بانکداری در میان جمع مدیران بانکی دشوار است، اظهار داشت: در بازدید از موزه تاریخی بانک ملی هر چه دیدم ساختار نظام‌مند و سیستماتیک بود که در گذشته وجود داشته اما متأسفانه در حال حاضر بانک ملی آن عظمت و هویت گذشته را ندارد و شاهد نمود این هویت ملی در این بانک نیستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تسهیلات بانکی در دنیا بر اساس اعتبار متقاضیان به آنها اعطا می‌شود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا تسهیلات بر اساس اعتباری که افراد نزد بانک دارند به آنها اعطا می‌شود، افزود: اگر این چارچوب‌ها در کشور ما رعایت شود و نظام بانکداری خود را به روز کرده و بر اساس روش‌های نوین بانکی آن را به صورت سیستماتیک ارتقاء بخشدآنگاه عدم بازپرداخت برای شخصی که از بانک پولی دریافت کرده وجود ندارد.

هدفمند شدن پرداخت تسهیلات به تولید کمک می‌کند

پزشکیان خاطرنشان کرد: بانک نباید برای کسی که قصد کارآفرینی دارد وجه نقد به عنوان تسهیلات پرداخت کند بلکه باید کارگاه آن فرد را به وسایل و ابزار مورد نیاز تجهیز کند در این صورت تسهیلات به صورت هدفمند پرداخت شده و دیگر کسی نمی‌تواند برای انجام کاری تسهیلات دریافت کرده و آن را در حوزه دیگری مصرف کند که این کار قطعاً به اشتغال و تولید کمک خواهد کرد.

با اصلاح سیستم داده‌ها، کسی نمی‌تواند سر بانک کلاه بگذارد

وی با بیان اینکه باید از تجربه صحیح و علمی کشورهای دنیا در بانکداری استفاده کنیم، افزود: اگر سیستم بانکی به درستی کار خود را انجام دهد و اصلاح داده‌ها انجام شده باشد دیگر کسی نمی‌تواند سر بانک را کلاه بگذارد و با این روش می‌توان از بروز فساد مالی، رشوه، رانت و فرار مالیاتی جلوگیری کرد.

پزشکیان با تأکید بر یکپارچه شدن سیستم داده‌ها و اطلاعات افراد در نظام بانکی، مالیاتی و گمرکی تصریح کرد: این سازمان‌ها باید اطلاعات افراد را به صورت دقیق و متمرکز داشته باشند به طوری که اگر کسی مشمول پرداخت مالیات است و از آن سر باز می‌زند زمانی که برای عملیات بانکی به بانک مراجعه می‌کند حساب او به طور خودکار قفل شود.

در خارج از کشور نمی‌شود بدون حساب و کتاب عملیات تبدیل پول انجام داد

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به عنوان نمونه در خارج از کشور شما تا پیش از آنکه پاسپورت و شماره آن را به مأمور مربوطه ندهید اجازه خرد کردن 500 یورو را نخواهید داشت در حالی که در کشور ما این اتفاق نمی‌افتد و هر کسی می‌تواند بدون حساب و کتاب مبالغ ریالی هنگفت را در حساب‌ها جابه‌جا و یا در صرافی‌ها تبدیل به ارز کند.

قانونFATF به معنای زمان تولد و مرگ پول است

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه پول بدون منشأ و حساب و کتاب در نظام بانکی دنیا معنا ندارد، تأکید کرد: قانونFATFنیز همین را می‌گوید و به معنای زمان تولد و مرگ پول است و در این صورت است که هیچ پولی گم نمی‌شود و نمی‌توان آن را بدون حساب به فرد دیگری انتقال داد.

وی با بیان اینکه ما در مجلس هر کاری که بتوانیم برای اصلاح قوانین بانکی انجام خواهیم داد، تصریح کرد: یکی از مهمترین کارهایی که بنده در مجلس پیگیری می‌کنم تا با کمک همه دستگاه‌ها و قوای دیگر آن را به نتیجه برسانیم همین اصلاح نظام داده‌ها و اطلاعات است.

رشد قارچ‌گونه مؤسسات مالی و بانکی در کشور جای تأمل دارد

پزشکیان با تأکید بر اینکه رشد قارچ‌گونه مؤسسات مالی و بانکی در کشور جای تأمل دارد، افزود: نمی‌شود یک شبه 8 هزار میلیارد اختلاس کرد و همه بگویند که ما بی‌خبر بوده‌ایم، این بی‌خبری نشان‌دهنده نظارت ضعیف است که وظیفه بانک مرکزی است.

می‌توان پول حاصل از کالای قاچاق را رصد کرد

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با ارتقاء سیستم داده‌ها می‌توان از قاچاق کالا جلوگیری کرد، خاطرنشان کرد: هرچند که کالای قاچاق به صورت رسمی وارد کشور نمی‌شود اما به هر حال پول آن برمی‌گردد و وارد چرخه پولی کشور می‌شود از این رو می‌توان آن را رصد کرد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بانک ملی باید بهترین بانک در منطقه باشد، افزود: برای بهترین شدن باید ارزش‌های سازمانی و چشم‌انداز برای خود تعریف کرد و از زبده‌ترین نیروها و مطمئن‌ترین آنها بهره برد.

وی با بیان اینکه وظیفه بانک حفظ و حراست از سرمایه مردم است، تأکیدکرد: نباید قدرت خرید مردم به واسطه دلال‌بازی برخی مؤسسات و افراد کاهش یابد و این وظیفه بانک است که اجازه بی‌ارزش شدن پول مردم را ندهد.

انتهای پیام/ج/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۵۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد

  احسان خاندوزی با بیان جزئیاتی در این زمینه افزود: قرار شد بار مالی ناشی از این پنجره مالی توسط کشورهایی که جزو سهامداران این بانک هستند و جمع‌بندی اقتصادی مناسبی در حوزه اقتصاد کلان دارند، تأمین شود و در نتیجه بتوانیم شاهد این باشیم که در سال آینده بانک توسعه اسلامی برای نخستین‌بار از روش‌های تأمین مالی ترجیحی هم به‌عنوان یک پنجره تشویقی و ترجیحی استفاده کند.وزیر اقتصاد در توضیح بیشتر تأمین مالی ترجیحی متذکر شد: یکی از روش‌های بانک‌های توسعه بین‌المللی و چندجانبه، برای کمک ویژه به پروژه‌های خاصی که مورد تأکید بانک است یا نیازهای ویژه‌تری دارند، استفاده‌ از ظرفیت پنجره ترجیحی است؛ البته با نرخ‌های ترجیحی برای آن پروژه‌های مورد تأیید بانک که این شرایط تا‌به‌امروز در بانک توسعه اسلامی وجود نداشت اما امسال این پیشنهاد ارائه شد و اکثریت اعضا نیز با این پیشنهاد موافق هستند.وی ادامه داد: ما در بیانیه رسمی ایران به بانک توسعه اسلامی، هم موافقت خودمان با این پنجره را اعلام کرده بودیم و هم شرایطی را در ارتباط با مسأله تأمین مالی پیشنهاد داده بودیم؛ این‌که چه بخش‌هایی، بسته به اولویت‌های توسعه‌ای کشورهای اسلامی، پروژه‌های عمدتا دانش‌بنیان و پروژه‌های حوزه فقرزدایی محسوب می‌شوند تا بتوان در زمینه‌های مختلف از پنجره تأمین مالی ترجیحی استفاده کرد؟ که این امر با استقبال ۵۷ کشور عضو بانک توسعه اسلامی مواجه شد. وزیر اقتصاد کشورمان در پنجاهمین نشست مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی پیشنهاد کرد که سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه راه‌حل‌های فین‌تک (فناوری مالی)، تأمین مالی اسلامی برای بهبود دسترسی به خدمات مالی و دستیابی به بستری برای تسهیل مبادلات مالی بین کشورهای اسلامی به‌دلیل مزایای زیاد آن به‌صورت جدی مورد توجه بانک قرار گیرد. وی ادامه داد: بی‌تردید گروه بانک توسعه اسلامی به‌عنوان یک بانک پیشرو در امت اسلامی قادر خواهد بود نقشی اساسی ایفا کند و ایران نیز با به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات خود آمادگی‌اش برای همکاری با بانک و کشورهای عضو را اعلام می‌دارد.

دیدار وزرای اقتصاد ایران و عمان
در دیدار سعیدبن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان باسیداحسان خاندوزی،وزیر اقتصاد ایران هر دو کشور بر تجدید تفاهمنامه‌های مشترک گمرکی و سرمایه‌گذاری بین دو کشور تأکید کردند و قرار شد لیستی از سرمایه‌گذاران کشور عمان که به ورود به بازار ایران علاقه‌مندند، تهیه و به تهران ارسال شود. همچنین قرار شد در اولین فرصت، کمیته مشترک و دوجانبه هر دو کشور در موضوعات تکنیکی همکاری‌ها تشکیل و در اولین سفر وزیر اقتصاد ایران به مسقط، این مسأله نیز نهایی شود. در ادامه سعیدبن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان نیز با ابراز رضایت از علاقه‌مندی کشورش نسبت به تحکیم رابطه با ایران، بر تسریع عملیاتی و اجرایی‌شدن تفاهمنامه‌های بین دو کشور تأکید کرد. چندی پیش در سفر سلطان عمان به ایران یک توافق‌نامه حوزه سرمایه‌گذاری به‌عنوان کمیته مشترک سرمایه‌گذاری بین دو کشور به امضا رسید و هر دو کشور برای حمایت از سرمایه‌گذاری به توافق رسیدند که پس از طی مراحلی در مجلس عمان به امضای دو طرف نیز رسید.

دیگر خبرها

  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور