Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@02:53:16 GMT

صنایع کوچک کرمان در گرداب رکود/ ترمز تولید کشیده شد

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۱۴۵۵۸

صنایع کوچک کرمان در گرداب رکود/ ترمز تولید کشیده شد

کرمان – رکود و کاهش تولید گریبان واحدهای صنعتی کوچک را گرفته و علیرغم شعارهای اقتصادی اما هم اکنون بیش از ۳۰ درصد از واحدهای صنعتی کرمان با کاهش تولید و یا تعطیلی دست و پنجه نرم می کنند.

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: این روزها مهمترین مشکل کشور در سطح خرد و کلان رکود شدید اقتصادی است، رونق در تولید و پویایی بازار داخلی یکی از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و خروج از رکود است اما سیاستهای انقباضی مالی و پولی که برای کنترل تورم طی چهار سال گذشته در دستور کار قرار گرفت بیش از هر بخش دیگر تاثیر منفی بر صنعت گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در استان کرمان نیز این روزها شهرکهای صنعتی و واحدهای تولیدی کوچک و متوسط اوضاع خوبی ندارند و سطح تولید با افت محسوس روبرو شده است.

اکثر واحدهای صنعتی موجود در کرمان به دلیل مشکلات مالی هم اکنون تعطیل شده اند و یا با بخشی از ظرفیت مشغول به کار هستند

اکثر واحدهای صنعتی موجود در کرمان به دلیل مشکلات مالی هم اکنون تعطیل شده اند و یا با بخشی از ظرفیت مشغول به کار هستند که نتیجه این وضعیت اخراج و یا تعدیل نیرو بوده است.

تکرار این فرایند موجب شده است حالا کرمان با نرخ بیکاری ۱۲ درصدی مواجه شود و کارفرماها نیز با ریسک بالایی نسبت به گذشته مواجه باشند.

عدم وجود زیر ساختهای مناسب اقتصادی که ناشی از تحریمها و سیاستهای چهار سال گذشته بوده است حالا سرمایه گذران را نیز از سمت واحدهای تولیدی به سمت واحدهای خدماتی و یا ورداتی روانه کرده است.

این روزها اگر سری به برخی از واحدهای صنعتی بزنید میلیاردها تومان سرمایه در قالب ساختمان، ماشین آلات و خطوط تولید را می بینید که بدون بهره برداری رها شده اند و سرمایه گذاران بخش صنعتی بیش از هر زمان دیگری با فشارهای مالی مواجه هستند.

مالیاتهای غیرمنطقی بر واحدهای صنعتی ورشکسته

صنایع کوچک یکی از مهمترین زمینه های اشتغالزایی و تولید محسوب می شود که متاسفانه در حال حاضر حال و روز خوشی ندارند طبق آخرین آمار حداقل ۳۰ درصد از این واحدها درگیر مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی است.

اکثر این واحدها که بعد از بروز چالشهای اقتصادی در گیرودار مشکلات اقتصادی دولت دهم با مشکل مواجه شده بودند در دولت یازدهم نیز با ادامه مانع روبرو شدند و عدم حمایت برای خروج از رکود، عدم تزریق سرمایه در گردش، کمبود نقدینگی ناشی از نوسانات شدید قیمتها و مواد اولیه و از همه مهمترین افزایش غیر عاقلانه و ناگهانی مالیات روزگاری را برای آنها رقم زد که موجب شد درب بسیاری از این واحدها بسته شود.

در ادامه پای درد دل برخی از مدیران کارخانه های تعطیل شده می نشینیم، افرادی که تنها درخواستشان از مسئولان رفع موانع و رونق مجدد بخش تولید است.

یکی از سرمایه گذاران بخش صنعت به خبرنگار مهر می گوید: چند سال قبل ۱۰ میلیارد تومان برای ایجاد خط تولید سرمایه گذاری کردم اما از سال ۹۴ مجبور شدم واحدتولیدی را تعطیل کنم و همه کارگران هم بیکار شدند.

در صورتیکه وام را هم دریافت کنیم باید با سود بالا و در اقساط کوتاه مدت باز پرداخت کنیم در حالیکه شرایط بازار و برگشت سود در چرخه اقتصاد و صنعت بسیار سخت شده است

وی با اشاره به اشتغال ۱۰۰ نفر در این واحد تولیدی افزود: مهمترین مشکلی که با آن مواجه بودم عدم حمایت در بخش نقدینگی بود، وقتی ما برای دریافت وام به بانکهای عامل مراجعه می کردیم در کنار وثیقه های عجیب و سنگینی که درخواست می کردند متاسفانه نقدینگی مورد نیاز را هم در اختیار قرار نمی دادند.

وی افزود: در صورتیکه وام را هم دریافت کنیم باید با سود بالا و در اقساط کوتاه مدت باز پرداخت کنیم در حالیکه شرایط بازار و برگشت سود در چرخه اقتصاد و صنعت بسیار سخت شده است.

این تولید کننده کرمانی افزود: چگونه یک سرمایه گذار در شرایط کنونی رغبت می کند سرمایه خود را در بخش صنعت هزینه کند اگر این روزها به بازار نگاه کنید اکثر سرمایه گذارها به سمت کارهایی رفته اند که در کنار هزینه اندک سود بسیار داشته باشند.

واردات اسباب بازی چینی پر سود تر است

وی گفت: سرمایه من سالهاست خوابیده است و ضرر می دهم در حالیکه هم زمان با سرمایه گذاری بنده در بخش صنعت برخی از دوستان نصف این پول را در بخش واردات اسباب بازی چینی هزینه کردند و سودشان بسیار بیشتر شد.

یکی دیگر از سرمایه گذران می گوید: ۱۲۰ نفر را در واحد صنعتی به کار گرفتم و در ابتدا با تشویق مسئولان اقدام به سرمایه گذاری کردم اما وقتی کالا را در بازار عرضه کردیم با مشکلاتی از جمله مالیات های کمر شکن و قاچاق کالا و واردات موازی محصول از کشورهای مختلف مواجه شدیم.

سوله ای که خط تولید را راه اندازی کردم در حال حاضر متروک شده است و چشم اندازی برای رفع موانع نیز وجود ندارد

این زن کرمانی افزود: سوله ای که خط تولید را راه اندازی کردم در حال حاضر متروک شده است و چشم اندازی برای رفع موانع نیز وجود ندارد.

وی بیان کرد: طی این مدت کسی به ما نگفت مشکلاتان کجاست و برای رفع مشکل و موانع باید چکار کنیم.

وی افزود: مالیات به یکباره افزایش یافت و دولت برای اینکه خودش درآمد داشته باشد روی صنایع کوچک که اکثرا با سرمایه های خرد دارند فشار آورد و هیچ حمایتی هم نکرد.

یکی دیگر از سرمایه گذران به خبرنگار مهر گفت: قرار بود با پول ناشی از هدف مندی یارانه ها تولید رونق بگیرد اما هیچ خبری از حمایتهای یارانه ای نشد از سوی دیگر قیمت اجناس گران شد و حالا صحبت از حذف یارانه ها ست! سوال این است اجرای این طرح چرا با این انحراف مواجه شد؟ مگر قرار نبود با اجرای طرح هدفمندی تولید رونق بگیرد.

وی افزود: کارخانه من با نیمی از توان در حال فعالیت است و به زودی با مشکل جدی مواجه می شوم سردخانه کارخانه در حال حاضر حتی یک کیلو گرم تولید ندارد.

وی بیان کرد: اگر این کارخانه فعال شود چندین خانواده درآمد خواهند داشت، محصول کشاورز را خریداری می کنم و در کنارش یک واحد بسته بندی مشتری خواهد داشت و شبکه توزیع هم فعال می شود و اگر این واحدها فعال نشوند در نهایت هیچ اتفاقی در بخش صنعت و تولید نخواهد افتاد.

وی گفت: چگونه است که از هزار و ۵۳۴ واحد صنعتی فعال در حال حاضر به ۴۰۰ واحد صنعتی رسیده ایم که آنها هم در معرض تعطیلی هستند.

چرا می گویند اینجا بهشت سرمایه گذاری است مسئولان اول باید مشکل سرمایه گذارانی که واحدهای صنعتی آنها راکد شده است را حل کنند و این کار با نظارت دقیق و همکاری بانک مرکزی و پیگیری نماینده ها و مسئولان اجرایی حل می شود

وی بیان کرد: چرا می گویند اینجا بهشت سرمایه گذاری است مسئولان اول باید مشکل سرمایه گذارانی که واحدهای صنعتی آنها راکد شده است را حل کنند و این کار با نظارت دقیق و همکاری بانک مرکزی و پیگیری نماینده ها و مسئولان اجرایی حل می شود.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر اظهارداشت: مهمترین مشکلی که در بررسی های واحدهای صنعتی احصا شده است کمبود نقدینگی است.

محمد رضاپور ابراهیمی افزود: در دولت دوازدهم باید راهکاها برای رونق اقتصادی به صورت عملی پیدا شود و رکود پشت سرگذاشته شود.

وی افزود: در جلسات متعدد با سرمایه گذاران مشکلات شناسایی شده است و برای رفع این مشکلات برنامه ریزی با حضور مسئولان دستگاههای اجرایی انجام شده است.

وی خواستار رفع موانع تولید و تزریق نقدینگی به واحدهای صنعتی زود بازده شد و افزود: این واحدها در صورت رونق پایه اقتصاد را تقویت و موجب اشتغال زایی و افزایش امید به برنامه های اقتصادی دولت خواهند شد.

افزایش مالیات منطقی باشد

وی در خصوص افزایش مالیات ها نیز گفت: در شرایطی که صنعت با چالش مواجه است افزایش مالیاتنها باید منطقی باشد.

وی گفت: در بحرانهای اقتصادی واحدهای صنعتی کوچک بیشترین خسارات را داده اند و تامین سرمایه و حمایت از این واحدها بسیار با اهمیت است.

پور ابراهیمی افزود: برخی از این واحدها مورد حمایت قرار گرفته و گفته می شود از رکود خارج شده اند اما تعداد واحدهایی که هم اکنون در رکود به سر می برند بالاست و باید چاره اندیشی فوری انجام شود.

سرمایه گذار باید مورد حمایت باشد نه اینکه بعد از سرمایه گذاری با انواع مشکلات ناشی از بروکراسی و بی توجهی مواجه شود

وی گفت: سرمایه گذار باید مورد حمایت باشد نه اینکه بعد از سرمایه گذاری با انواع مشکلات ناشی از بروکراسی و بی توجهی مواجه شود.

وی از بانکهای عامل نیز خواست شرایط لازم برای حمایت مالی و افزایش گردش مالی را برای واحدهای صنعتی فراهم کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان نیز با اشاره به اینکه حمایت از این واحدها در اولویت کاری مسئولان استان قرار گرفته است بیان کرد: این حمایت ها با جدیدت بیشتر دنبال می شود.

محمدرضا فتوت با اشاره به مشکلات اقتصادی که در سال های گذشته گریبان کشور را گرفت افزود: تمام تلاش ما مدیریت و رفع مشکلات است تا در آینده نزدیک شاهد پویایی اقتصادی در استان کرمان باشیم.

وی به سرمایه گذاران اطمینان داد که مدیران استان کرمان حمایت و تلاش خود را به کار خواهند گرفت که موانع در مسیر تولید رفع شود.

وی به رفع بسیاری از مشکلات در استان کرمان خبر داد و افزود: این مشکلات باید در سطوح ملی نیز برطرف شود و در نهایت شاهد تولید، توسعه و رونق اشتغال در استان کرمان باشیم.

وی از اختصاص ۷۰ میلیارد تومان اعتبار به بخش تولید خبر داد و افزود: سرمایه گذاران در بخش صنعت و تولید مطمئن باشند تمام تلاش خود را برای رونق اقتصادی به کار گرفته ایم.

در کنار تلاش مسئولان در استان کرمان باید در سطوح ملی مشکلاتی از جمله واردات بی رویه کالاهایی که در داخل تولید می شوند متوقف و برای مشکل قاچاق کالا نیز چاره اندیشی شود از سوی دیگر مردم نیز باید با حمایت از تولید داخلی با کیفیت مسیر را برای رونق مجدد صنعت در کشور مهیا کنند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۴۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور

ایسنا/کرمانشاه به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه به نتیجه می‌رسد.

محسن دارابی، امروز(هشتم اردیبهشت) با حضور در دفتر ایسنا در کرمانشاه، با اشاره به آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات سفر رئیس جمهور به استان، گفت: در سفر رئیس جمهور به استان ۶۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای بخش صنعت و معدن کرمانشاه مصوب شد که تا دی ماه ۱۴۰۱ تنها ۵۰ میلیارد تومان آن تعیین تکلیف شده بود، اما با عزم جدی که در مجموعه مدیریت استان در این خصوص شکل گرفت، اکنون ۴۴۰۰ میلیارد تومان از این تسهیلات مصوب، انعقاد قرارداد و پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه در مجموع تاکنون حدود ۶۰ درصد این تسهیلات پرداخت شده، ابراز امیدواری کرد ۴۰ درصد مابقی این تسهیلات نیز که پرونده‌های مربوط به آن در بانک‌ها قرار دارد، تا پاییز امسال تعیین تکلیف شود.

مدیرکل صمت استان کرمانشاه تاکید کرد: تلاش شده این تسهیلات در اختیار واحدهایی قرار بگیرد که هم سرمایه‌گذار آن توانمندی مالی و فنی داشته باشد و هم  پروژه برای اقتصاد استان مفید و اثرگذار باشد.

دارابی خاطرنشان کرد: در کنار تسهیلات بانکی مصوب سفر رییس جمهور، آورده قابل توجی نیز از سوی سرمایه‌گذاران طرح ها داریم و می‌توان گفت با این تسهیلات حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه به نتیجه خواهد رسید.

مزایده ۹۰ محدوده معدنی کرمانشاه

وی به وضعیت محدوده‌های معدنی استان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه اکنون دیگر چیزی به عنوان پهنه معدنی که متقاضی نتواند درخواستی برای آن ثبت کند در استان نداریم، خاطرنشان کرد: ۹۰ محدوده معدنی قابل مزایده در استان داریم که سال گذشته ۵۷ مورد آن به مزایده رفت و از این تعداد ۱۹ مورد واگذار شد. امسال نیز بنا داریم مابقی محدوده‌ها را به مزایده بگذاریم.

به گفته مدیرکل صمت استان کرمانشاه چنانچه بعد از دو دوره مزایده هیچ برنده‌ای برای یک محدوده معدنی وجود نداشته باشد، طبق قوانین موجود به اولین متقاضی - که شرایط کافی و صلاحیت فنی و مالی متناسب با نوع ماده معدنی آن محدوده را دارد- واگذار خواهد شد.

هدفگذاری برای صادرات بالغ بر 4 میلیارد دلاری کرمانشاه

مدیرکل صمت استان کرمانشاه در ادامه از صادرات حدود ۳.۵ میلیارد دلاری کرمانشاه در سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: از این میزان حدود نیمی از آن مربوط به واحدهای تولیدی استان و یا فعالیت تجار ما بوده و نیم دیگر آن فقط از مرزهای ما عبور کرده و خدمات گرفته است.

وی از هدفگذاری برای رشد ۲۳ درصدی صادرات استان در سال جاری یاد و ابراز امیدواری کرد صادرات سال ۱۴۰۳ کرمانشاه به بالغ بر چهار میلیارد دلار برسد.

مدیرکل صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه در کنار صادرات باید به واردات و برقراری موازنه بین صادرات و واردات نیز توجه داشته باشیم، گفت: بر اساس قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی(کولبری و ملوانی)، تخفیفاتی برای واردات در نظر گرفته شده که استان کرمانشاه نیز باید از این ظرفیت استفاده کند و این امر می‌تواند در رونق واردات استان موثر باشد.

مشروط شدن تخصیص ارز واردات به صنایع

نکته مهم دیگری که مدیرکل صمت استان کرمانشاه به آن اشاره کرد لزوم ثبت آمار تولید واحدهای صنعتی در سامانه جامع تجارت برای «ثبت سفارش» بود و گفت: چنانچه واحدهای صنعتی آمار تولید خود را ثبت نکنند، امکان ثبت سفارش برای مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات را نخواهند داشت .

به گفته مدیرکل صمت استان کرمانشاه، هدف از این طرح مدیریت ذخایر ارزی کشور و اختصاص ارز به واحدهایی است که واقعا در زمینه تولید فعال هستند.

تحقق شعار سال نیازمند همبستگی دستگاه‌ها است

دارابی در ادامه از نامگذاری امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» یاد کرد و افزود: جهش تولید یعنی کارهایی متفاوت با آنچه که در گذشته بوده را انجام دهیم.

وی رونق تولید، اشتغال و صادرات را از وظیفه یک دستگاه به تنهایی خارج دانست و با بیان اینکه تمام ارکان اجرایی استان باید برای تحقق جهش تولید و اشتغال پای کار بیایند، عنوان کرد: تمام دستگاه‌ها در حوزه مالیات، بیمه، تامین اجتماعی، دستگاه‌های خدمت رسان، دستگاه‌های قضایی و نظارتی، بانکها و ... در این خصوص مسئولیت دارند.

مدیرکل صمت استان کرمانشاه بر لزوم پرهیز از عملکرد جزیره‌ای و بخشی نگری و اهمیت وجود نگاه سیستماتیک و پیوسته برای پیشبرد امور تاکید کرد و گفت: مسیر توسعه هر استان از دیدگاه مدیران آن استان می‌گذرد و هرچقدر این نگاه به سمت بهبود فضای کسب و کار و تسهیل‌گری باشد، کار آسانتر خواهد شد و قطعا با تنگ کردن فضا راه به جایی نخواهیم برد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجلیل از هنرمندان نمونه فعال در واحدهای تولیدی فعال صنایع دستی
  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • محصولات بیش از ۱۳۰ واحد صنعتی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی
  • سرمایه‌گذاری صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور
  • بازدید هیئت هرمزگانی از نمایشگاه صنعت پلاستیک چین
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی
  • شبکه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی در ماهان متلاشی شد
  • شبکه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی متلاشی شد