Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرم آباد - مدیر کل مدیریت بحران لرستان از احتمال وقوع سیلاب پاییزه در برخی از شهرستان های استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا آریایی شامگاه یکشنبه در گفت و گو با رسانه ها با بیان اینکه بر اساس اعلام سازمان هواشناسی کشور با شروع سال آبی جدید، بارش های پائیزی امسال در لرستان در حد نرمال پیش بینی شده است اظهار داشت: بر اساس اطلاعات ثبت شده در ایستگاه های سینوپتیک استان میانگین بارش نرمال بلند مدت پائیزه در لرستان ۱۵۳ میلی متر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمال وقوع سیلاب پاییزه در برخی شهرستان ها

وی گفت: براساس همین پیش بینی در فصل پائیز، دمای هوا در سطح برخی از شهرستان های استان نظیر دلفان، سلسله، دورود، بروجرد، کوهدشت و خرم آباد افزایش خواهد یافت و هوا گرم تر خواهد شد.

مدیر کل مدیریت بحران لرستان با بیان اینکه بنابراین احتمال بارش برف در این مناطق در فصل پائیز دور از ذهن است و بارش ها به طور عمده به صورت باران خواهد بود گفت: در این راستا احتمال وقوع سیلاب به خصوص در اولین بارندگی افزایش خواهد یافت.

آریایی گفت: در سایر شهرستان های شمالی استان نظیر ازنا و الیگودرز، میزان دمای هوا در فصل پائیز در حد نرمال سال های قبل خواهد بود و بنابراین احتمال بارش برف، تنها در این مناطق از استان طی ماه های دوم و سوم فصل پائیز متصور است.

وی با بیان اینکه در مهرماه، شاهد وقوع بارش های جدی و موثری در سطح استان نخواهیم بود و بارش چندانی را نخواهیم داشت گفت: اما اوج بارش ها در استان از اواسط آبان ماه شروع خواهد شد.

ضرورت آمادگی دستگاههای امدادی

مدیر کل مدیریت بحران لرستان تصریح کرد: لازم به ذکر است که پیش بینی های هواشناسی به صورت فصلی به طور معمول تا ۷۰ درصد قابل اعتماد و اتکا است و هرچه که به بازه زمانی مورد نظر نزدیک تر شویم پیش بینی های هواشناسی نیز از افزایش دقت بیشتری برخوردار خواهد بود.

آریایی با اشاره به اینکه با توجه به تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی حاکم بر منطقه افزایش گرمای هوا، نفوذناپذیری خاک، تخریب گسترده پوشش گیاهی و ...تجربه سال های اخیر، اولین بارش های تند و رگباری پائیزی در استان منجر به وقوع سیلاب های مخرب همراه با تلفات انسانی بوده است افزود: در این راستا لازم است همه دستگاه های اجرایی در فرصت باقی مانده با هدف حفظ آمادگی نسبت به انجام تمهیدات پیشگیرانه برای مواجهه با شرایط اضطراری و بارش های تند، رگباری و سیل آسا که در آبان ماه شروع خواهد شد، اقدام کنند.

وی بر ضرورت لایروبی رودخانه ها، مسیل ها و انهار درون شهری، رفع خطر سیلاب در شهرها طبق بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، ترمیم و مرمت کانال های جمع آوری و هدایت آبهای سطحی معابر توسط شهرداری ها، بازگشایی و لایروبی دهانه پل ها در محورهای بین شهری، دپوی نمک وشن در راهدارخانه ها، تعویض لامپ های سوخته و تامین روشنایی جاده های چهارخطه و محورهای ارتباطی بین شهری توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان تاکید کرد.

مدیر کل مدیریت بحران لرستان همچنین بر ضرورت تقویت دپوی کالا و اقلام اضطراری در انبارها و پایگاه های امداد بین جاده ای هلال احمر استان تاکید کرد و گفت: همچنین ترمیم و مرمت بندهای خاکی توسط منابع طبیعی، تعمیر ماشین آلات و تجهیزات سنگین شهرداری ها و دستگاه های اجرایی با هدف آمادگی در مواقع بحرانی از وظایف دیگر دستگاه های اجرایی امدادی در فرصت باقی مانده تا قبل از شروع فصل بارندگی است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۷۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود

دادستان زرند با تأکید بر اینکه ترک فعل‌ها می‌تواند شامل قصور و اشتباهات در گذشته و اهمال در زمان حاضر باشد، گفت: زحمات بی شائبه و شبانه‌روزی دستگاه‌های مجری و خدمات‌رسان از جمله مدیران و کارمندان این مجموعه‌ها در کاهش خسارات احتمالی نباید نادیده گرفته شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی دادگستری کرمان، رضا یعقوبی در بازدید از مناطق مختلف آسیب دیده از سیلاب اخیر با همراهی رئیس دادگستری، مسئولان فرمانداری، شهرداری و رؤسای ادارات راهداری و امور منابع طبیعی، اقدامات صورت گرفته را با مثبت ارزیابی و اظهار کرد: ضمن تشکر از عوامل دخیل در کنترل بحران، علل ورود سیلاب به شهرستان و حل دائمی آن به صورت علمی تحلیل شود.

وی افزود: صبوری و همکاری عموم مردم و همچنین زحمات بی شائبه و طاقت‌فرسای مجموعه عوامل دخیل در کنترل و مدیریت بحران از جمله فرماندار محترم و کارکنان فرمانداری، بخشداری‌ها، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، دستگاه‌های اجرایی، نیروهای انتظامی، سپاه و بسیج مردمی که به صورت یکپارچه و هماهنگ عمل نموده‌اند، در کنترل سیل اخیر بسیار مؤثر بود.

دادستان زرند با اشاره به همراهی تمامی ارگان‌ها در دفع خطر و کاهش خسارات، بر لزوم حفظ آمادگی نهادهای ذی ربط تاکید کرد و گفت: باید این سطح از وفاق و همکاری بین بخشی در آینده هم تداوم یابد و با بهره‌گیری از تجارب میدانی به دست آمده و دعوت از کارشناسان و صاحب‌نظران در ستاد مدیریت بحران، در خصوص کاهش آسیب پذیری شهرستان تصمیم گیری شود.

وی ادامه داد: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در شهرستان و پیگیری در سطح استانی و کشوری جهت اخذ بودجه و امکانات برای پیشگیری از حوادث مشابه در آینده اقدام شود.

یعقوبی با تاکید بر اینکه ترک فعل‌ها می‌تواند شامل قصور و اشتباهات در گذشته و اهمال در زمان حاضر باشد، تصریح کرد: زحمات بی شائبه و شبانه روزی دستگاه‌های مجری و خدمات‌رسان از جمله مدیران و کارمندان این مجموعه‌ها در کاهش خسارات احتمالی نباید نادیده گرفته شود.

وی افزود: قدردانی از تمامی افراد دخیل در این امر، دستگاه قضائی از افراد دلسوزی که به صورت جهادی و با کمبود امکانات جهت رفع مشکلات مردم تلاش می‌کنند، حمایت قاطع خواهد داشت.

دادستان زرند اظهار کرد: دادسرای شهرستان مطالبه گری لازم را با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های قانونی از جمله گزارش و پیگیری ترک فعل‌ها، برای مدیریت بحران و تکرار حوادث ناگوار به ویژه در خصوص وقوع سیلاب به عمل می‌آورد که این موضوع نیز در راستای حمایت از حقوق عامه و نیز کمک عملی به دستگاه‌های اجرایی است تا ان شاءالله از این طریق موجبات رفع مشکلات فعلی که در طول سالیان و شاید به علت تصمیمات اشتباه گذشته به وجود آمده‌اند، فراهم شود.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین اصل مدیریت بحران جلوگیری از وقوع و تکرار حوادث است، گفت: وقوع سیل و تکرار حوادث مشابه در چند سال اخیر انتظار به حق مردم جهت رفع نواقص و کنترل بارش‌ها و سیلاب‌ها را به دنبال داشته است و بنابراین در این خصوص هیچ‌گونه کوتاهی پذیرفته نیست.

یهقوبی در پایان با اعلام هشدار خطر غرق شدگی، به شهروندان توصیه کرد: از نزدیک شدن به تالاب‌های به وجود آمده ناشی از سیل و محل‌هایی که سیلاب در آن جمع شده خودداری کنند؛ چرا که ممنوعیت شنا در سدهای خاکی به علت تهدیدات بهداشتی و مهم‌تر از آن خطر غرق‌شدگی به واسطه رسوبی بودن تالاب‌ها و چسبندگی ناشی از گل و لای است که این موضوع به دفعات در شهرستان رخ داده و خانواده‌های بسیاری شاهد از دست دادن جوانان خود به علت شنا در سدهای خاکی بوده‌اند.

کد خبر 748567

دیگر خبرها

  • لزوم آماده‌باش همه دستگاه‌ها به دنبال صدور هشدار نارنجی هواشناسی
  • آماده‌باش دستگاه‌ها برای بارش‌های پیش رو
  • هشدار وقوع سیلاب در افغانستان
  • آماده‌باش هلال احمر در پی احتمال بارش شدید باران در ۱۳ استان
  • خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • احتمال وقوع بارش‌های جدید در استان یزد
  • وقوع ۳۰ حادثه کوهستان در کرمانشاه/ استان دوم کشور در حوادث کوهستان هستیم
  • خسارت بارش تگرگ به ۲ روستای ششتمد خراسان رضوی