Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای فارس گفت: نقش انسان به عنوان اصلی‌ترین نقش در تصادفات بسیار مهم است تا جایی که با ارتقاء فرهنگ ترافیکی و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، تصادفات و تلفات به‌صورت چشمگیری کاهش می‌یابد.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای فارس، در این راستا و با رویکرد به ارتقاء فرهنگی رانندگان و کاربران جاده‌ای، نشست کمیته فنی کمیسیون ایمنی راه‌های فارس با حضور مدیرکل راه و شهرسازی، رئیس اداره ایمنی ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، فرماندهان پلیس ‌راهنمایی و رانندگی و نمایندگان ادارات و سازمان‌های مرتبط در حوزه ایمنی و خدمات‌رسانی جاده‌ای برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد صباحی رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای فارس پس از تشریح نقش سه عامل انسان، خودرو جاده در تصادفات گفت: بر علل حادثه‌ساز راه و محیط پیرامون آن‌ها تحقیقات متعدد انجام و در این زمینه اصول و دستورالعمل‌های متعددی وجود دارد و در نتیجه راه‌حل‌ها در این زمینه مشخص هستند و علیرغم کمبود اعتبارات، در این زمینه اقدامات متعدد و مؤثری در دست انجام و پیگیری است.

وی ادامه داد: برای دستیابی به اهداف در زمینه ایمنی تمرکز بر دیگر عوامل حادثه‌ساز در تصادفات که نقش مؤثرتری نیز در تصادف دارند نیز باید مدنظر قرار گیرد که از آن جمله می‌توان بر تمرکز بر کاهش خطای انسانی از طریق رانندگی تدافعی، ایمنی سرنشینان وسایل نقلیه نظیر استفاده از کلاه ایمنی راکبان موتورسیکلت، استفاده از صندلی ایمنی کودکان در خودرو، اطلاع‌رسانی از قوانین، مقررات و آموزش‌های لازم برای جوامع هدف استفاده‌کنندگان از راه و نهادینه کردن آن از طریق مدارس، دانشگاه‌ها، خانه‌های بهداشت، صدا و سیما و رسانه‌ها و سایر ارگان‌های دولتی و غیردولتی نام برد.

صباحی همچنین تأثیر استفاده از خودروهای با ضریب ایمنی بالاتر، لزوم خارج کردن قاطعانه خودروهای فرسوده و به ویژه خودروهای سنگین فاقد استاندارد از طریق روش‌های قانونی، نصب حفاظ‌های ایمنی در وسایل نقلیه سنگین از طریق تعامل و حضور تمامی دستگاه‌ها و اداراتی که توان کمک در این زمینه را دارند را از الزامات اولیه در ارتقاء ایمنی ترافیکی دانست.

رئیس اداره ایمنی ترافیک راهداری و حمل و نقل جاده‌ای فارس عنوان کرد: در بحث فرهنگ‌سازی و تولیدات تلویزیونی جهت ارتقاء فرهنگ ترافیک و رانندگی مباحث: تجهیزات ایمنی موتورسواران و موتورسیکلت، نحوه عبور افراد پیاده، ایمنی در وسایل حمل و نقل عمومی، خطرات بار اضافی (اضافه تناژ) و بارهای خطرناک و لزوم صیانت از راه، رانندگی تدافعی، مدیریت صحنه تصادف (کارهایی که در صورت مواجه شدن با صحنه تصادف باید انجام داد) ایمن‌سازی آموزشی و فیزیکی مدارس حاشیه راه‌ها، ایمنی تردد وانت‌بارها، آشنایی با سامانه‌های هوشمند ثبت تخلف، عدم رانندگی در حین خستگی و خواب‌آلودگی و امکانات مجتمع‌های خدماتی رفاهی، خطرات رانندگی پس از مصرف داروهای خواب‌آور، مواد مخدر و مشروبات الکلی از جمله مواردی هستند که تأثیر بسزایی در افزایش ایمنی دارند.

وی همچنین در خصوص نحوه اجرای تبلیغات نیز اشاره کرد: مخاطب امروز راه‌های متنوع و مختلفی را برای تأثیرپذیری نیاز دارد و ساخت برنامه‌هایی با رویکرد میزگرد و نشست یا ساخت تیزرهایی خالی از آمار و ارقام مستند، تأثیرات لازم بر بیننده یا مخاطب نخواهد داشت.

صباحی در پایان تأکید کرد: با توجه به نقش بالای 75 درصدی انسان در سوانح رانندگی برای کاهش تلفات آحاد جامعه باید مواظب خود و دیگران باشند و روحیه گذشت، مسئولیت‌پذیری و رعایت قوانین جهت ایمن ماندن را در خود تقویت کنند.

شایان ذکر است در این نشست، همچنین در خصوص سایر راه‌های تبلیغاتی و فرهنگ‌سازی مانند راه‌اندازی کمپین‌ها، به‌کارگیری افراد بانفوذ جامعه جهت تبلیغ پیام‌های فرهنگ ترافیکی، استفاده از پتانسیل‌های آموزش و پرورش، استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی و موارد تخصصی شامل: عدم توجه کافی به نقش خودرو در تصادفات، کاهش زمان سفر، نیز بحث و تبادل‌نظر شد.

در این نشست همچنین با تأکید بر مفید بودن اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقاء ایمنی شامل سامانه سپهتن (سامانه پیمایش هوشمند تردد ناوگان)، دوربین‌های ثبت تخلف، خودروهای کنترل نامحسوس، نصب برچسب‌های سامانه‌های پیامکی 110120 و 3000143 جهت ثبت شکایات مسافران به پلیس‌راه و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و سایر خدمات و تلاش‌های صورت گرفته توسط این اداره کل قدردانی شد.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۸۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لکه های پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شود

ایسنا/گیلان معاون سازمان راهداری، خواستار تحلیل تصادفات در سطح استان ها شد و بیان کرد: متولیان حوزه ایمنی راه ها، لکه های حادثه خیز را شناسایی کنند و محور به محور به تحلیل آمارهای سه ساله تصادفات بپردازند.

رضا اکبری امروز، ۸ اردیبهشت ماه در جلسه ایمنی راه های استان گیلان، با اشاره به نقش موثر مدیران و راهداران در کاهش سوانح جاده ای، اظهار کرد: متولیان حوزه ایمنی راه ها اقدام به بررسی آمارهای سه ساله سوانح و تصادفات جاده ای در استان مربوطه کنند.

وی با تاکید بر لزوم ارائه راهکارهای جدید برای کاهش تلفات در تصادفات جاده ای، افزود: استان های گردشگری مانند گیلان نیازمند ایمنی راه ها هستند.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور با اشاره به گزارش های بین المللی، سهم جاده در تصادفات را زیر ۱۰ درصد دانست و تصریح کرد: جاده در سوانح ترکیبی سهم بالایی دارند و سهم عامل انسانی را تشدید می کند.

اکبری، هزینه کرد در حوزه زیرساخت های راه را موجب افزایش ایمنی دانست و عنوان کرد: جاده های استاندارد راننده استاندارد می سازد و لذا متولیان حوزه راهداری باید بیشترین مسئولیت پذیری را داشته باشند تا شاهد کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن باشیم.

وی ماموریت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و پلیس راه و دستگاه های حوزه حمل و نقلی را خطرشناسی و نجات بخشی دانست و یادآور شد: باید اعتبارات را به سمت رفع نقاط پر خطر ببریم.

معاون سازمان راهداری، خواستار تحلیل تصادفات در سطح استان ها شد و بیان کرد: متولیان حوزه ایمنی راه ها، لکه های حادثه خیز را شناسایی کنند و محور به محور به تحلیل آمارهای سه ساله تصادفات بپردازند؛ روسای ادارات راهداری و حمل و نقل جاده ای باید این آمارها را در شهرستان خود استخراج و بهترین و موثرترین راهکار برای کاهش تصادفات را اعلام کنند.

وی یکی از مشکلات حوزه ایمنی راه در استان گیلان را کمبود علائم راهنمایی و رانندگی و یا جانمایی غیر اصولی آنها دانست و خاطرنشان کرد: تابلوهای راهنمایی و رانندگی به کاربران جاده کمک می کند و لذا نباید در بین تابلوهای تبلیغاتی کنار جاده محو شود.

غلامعلی نیک فهم، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان نیز، این استان را دارای بالغ بر ۱۳ هزار کیلومتر راه همسنگ دانست و اظهار کرد: ۹۲۰۰ کیلومتر راه روستایی داریم و مابقی راه اصلی و بزرگراه و فرعی است.

وی با اشاره به کوهستانی بودن گیلان، هزینه های راهداری را بسیار بالا دانست و گفت: افتتاح هشت کیلومتر باقی مانده آزادراه قزوین - رشت کمک بسیار بزرگی به ورودی های استان کرد و شاهد کاهش ترافیک در پیک سفرها هستیم.

مدیرکل راهداری گیلان همچنین به افتتاح تقاطع میدان گیل لاهیجان اشاره کرد و یادآور شد: محور سنگر به سیاهکل نیز دارای پیشرفت ۹۰ درصدی بوده و به زودی تکمیل می شود.

نیک فهم از رفع هفت نقطه پر حادثه استان در قالب آشکارسازی و نصب روشنایی و ایمن سازی طی سال گذشته خبر داد و بیان کرد: در طرح نوروزی امسال یک میلیون و ۷۳۴ هزار و ۹۱۸ دستگاه خودرو وارد استان شد، اما شاهد کاهش تصادفات بودیم.

وی بالغ بر ۵۰ درصد تلفات در حوادث جاده ای را مربوط به عابران پیاده و موتورسواران دانست و اضافه کرد: از فردا آموزش ایمنی تردد این دو قشر را از شهرستان شفت آغاز می کنیم و این روند ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ارتقاء ایمنی تردد عابرین و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • بزرگداشت روز ملی ایمنی حمل و نقل در لرستان
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • لکه های پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شود
  • لزوم جلوگیری از احداث ابنیه در مجاورت جاده‌های گیلان
  • نقاط حادثه خیز جاده‌های گیلان شناسایی و رفع شود
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است