Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز سه شنبه (۱۳ شهریور ماه) حدود ۷۰ نفر از مجموع ۹۷ کارگر واحد بهره‌برداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس با تجمع مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، خواستار رسیدگی به مشکلات صنفی خود شدند.

این کارگران که از بندرعباس راهی تهران شده‌اند، مدعی هستند از طریق شرکت در آزمون استخدامی که در دی ماه سال ۹۲ برگزار شد، توانستند از سال گذشته در این واحد پتروشیمی به صورت قرارداد مستقیم مشغول کارشوند اما در نتیجه جابجایی مدیریت پالایشگاه ستاره خلیج فارس از حدود دو ماه پیش، برای تغییر قرارداد استخدامی و معرفی شدن به پیمانکار تحت فشار کارفرما قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرارداد کاری این معترضان که در روزهای گذشته در محل کارخود تجمع صنفی مشابهی برپا کرده بودند، تا پاییز سال جاری اعتبار دارد. آنها می‌گویند: از اعضای کمسیون نفت انرژی در خواست تعیین تکلیف داریم.

در عین حال سیدضیاء الدین فائق (مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس) در گفتگو با ایلنا، بار دیگر خبر اخراج نیروهای رسمی این پالایشگاه را تکذیب کرد و گفت: این خبر به هیچ وجه با واقعیت مطابقت ندارد.

به گفته وی، پالایشگاه ستاره خلیج فارس یکی از درخشان‌ترین پروژه‌های کشور است و شرایط خوبی دارد و طبیعتا باید مراقب مدل اطلاع‌رسانی در مورد پروژه‌هایی مثل ستاره خلیج فارس باشیم.

این مقام مرتبط با پالایشگاه ستاره خلیج فارس در توضیح وضعیت نیروهای این پالایشگاه گفت: حدود ۹۰ نفر در آزمونی به صورت کارآموز جذب شده‌اند که اکنون دوره آموزشی خود را می‌گذرانند. ستاره خلیج فارس تا قبل از افتتاح فاز اول در دست احداث بوده و هنوز به بهره‌برداری نرسیده بود بنابراین هیچ نیرویی نمی‌‌توانست به‌طور رسمی در آن فعالیت کند زیرا نیروها هنوز آموزش خاصی ندیده بودند. بعد از افتتاح فاز یک و همزمان با ورود مدیرعامل جدید سیاست بر این شد که دوره آموزشی این افراد شروع و تکمیل شود.

فائق ادامه داد: علی‌القاعده پروژه‌های حوزه انرژی به این نحو است که وقتی شرکت سازنده پالایشگاه را می‌سازد همزمان با اینکه پروژه تحویل کارفرما داده می‌شود یک شرکت دیگر پروژه را راه‌اندازی می‌کند که در مورد این پالایشگاه شرکت اویکو این وظیفه را برعهده دارد.

وی بیان کرد: باتوجه به اینکه این افراد از نیروهای جوان و مستعد کشور هستند، مدیرعامل ستاره خلیج فارس تصمیم گرفت برای تکمیل دوره‌هایی که این افراد باید برای حضور در پروژه پالایشگاه داشته باشند به شرکت اویکو منتقل شوند و آموزش تکمیلی را در این شرکت بگذرانند.

مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس تصریح کرد: در حقیقت اویکو به عنوان شرکت راه‌انداز؛ پست‌ها و بخش‌های مختلف را در اختیار دارد و این افراد در کنار پرسنل اویکو هم دوره آموزشی را طی می‌کنند و هم دیسیپلین‌هایی که پالایشگاه براساس چارت طراحی کرده را اشغال می‌کنند. بعد از دوره آموزش، اویکو از محیط خارج می‌شود و همین نیروها جایگزین می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: در اصل هیچ اولویتی برای ما بالاتر از این نیست که از همان نیروهایی که آموزش دیده‌اند استفاده کنیم و منطقی نیست که در زمان بهره‌برداری نیروی جدیدی وارد کنیم چون برای این مقطع نیروی متخصص نیاز است و این نیروها دوره‌های لازم را گذرانده‌اند و بهترین موقیعیت را دارند تا در مجموعه مشغول به کار شوند.

فایق در ادامه یادآور شد: این افراد به دلیل سن و تجربه کم در حوزه انرژی و بی‌توجهی به رفتارهای سازمانی تصور اخراج شدن را داشته‌اند اما در واقع اتفاق خاصی نیفتاده است.

وی همچنین این نکته را متذکر شد: این افراد البته رسمی نیستند و قراردادشان نیز تا ۳۱ شهریور است و قبل از این هم قراردادی بوده‌اند، ضمن اینکه قرار مدیرعامل قبلی هم این بود که به شرکت بهره‌بردار پالایشگاه که اکنون اویکو این مسئولیت را دارد، اضافه شوند.

مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس با تاکید بر اینکه اصلا موضوعی تحت عنوان اخراج وجود ندارد، اظهار داشت: این افراد دوره آموزشی را طی می‌کنند و بعد از آن همزمان با اینکه بخش قابل بهره‌برداری به ما برمی‌گردد، مجددا به شرکت بازخواهند گشت البته طی این مدت ممیزی می‌شوند و در دوره آموزشی تخصصی بررسی می‌شوند و اگر نیرویی توانمند نباشد و قادر به انجام وظیفه نباشد؛ یا از نظر نظم و انضباط و کار سازمانی به نقطه مورد نظر ما نرسد طبعا آن شرکت به ما اعلام می‌کند که او نمی‌تواند در این پوزیشن قرار گیرد اما در کل چیزی به عنوان اخراج نداریم. اما طبیعی است در مرحله‌ای هم به نقطه‌ای برسند که اگر افرادی شرایط لازم را احراز نکرده باشند؛ ممکن است ترک همکاری صورت گیرد اما در رابطه با کل این افراد صدق نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: ما خودمان نیروها را جذب و آموزش داده‌ایم و در آینده هم به آنها نیاز داریم. وقتی این افراد جذب شدند سیاست اینگونه بود که در پالایشگاه کار نهایی را انجام دهند و اکنون نیز اتفاقی که افتاده این است که ما از امکانات آموزشی برخوردار نیستیم درحالیکه اویکو این کار را می‌کند، طبیعی است که در این شرکت عملیات راه‌اندازی را یاد بگیرند.

فائق تصریح کرد: در حال حاضر در بخش راه‌اندازی شده حدود ۵۰۰ نفر و در بخش پروژه نیز بالغ بر چند هزار نفر کار می‌کنند و کارآموزان در قسمت راه‌اندازی شده مشغول می‌شوند، البته ما غیر از حدود ۹۰ نفر یاد شده، ۱۱۰ نفر نیز فراخوان کرده و به اویکو معرفی کرده‌ایم و اکنون بدون هیچ حاشیه‌ای مشغول به کارند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۵۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: اقدامات نظارتی در زمینه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی مازندران به ویژه دشت هراز به طور مستمر انجام می‌شود و در همین راستا بیش از یک‌ هزار پرونده مرتبط با چاه‌های کشاورزی حوضه آبریز هراز طی کمتر از ۲ هفته تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره‌برداری شد.

سید محمد موسوی با بیان این‌که برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی در مازندران به مرز هشدار رسیده است، افزود: بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز مصارف کشاورزی در مازندران از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که ضرورت نظارت بر چاه‌های استان را بیشتر می‌کند و این نظارت در دشت هراز که بزرگ‌ترین دشت کشت برنج کشور است با توجه به تعداد چاه‌ها با جدیت و دقت انجام می‌شود.

وی افزود: حدود نیمی از برنج تولیدی مازندران در دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز کشت می‌شود و بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز کشاورزان این دشت نیز در حال حاضر باید از چاه‌ها برداشت شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که ۴۴ هزار و ۷۷۶ حلقه چاه مجاز در دشت هراز وجود دارد، گفت: از این تعداد ۴۳ هزار و ۴۲۶ چاه مربوط به تأمین آب بخش کشاورزی است. حدود ۳۳ هزار حلقه چاه نیز در این دشت فاقد پروانه هستند.

به گفته موسوی نیاز آب کشاورزی دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز که محدوده حدفاصل بابلرود تا آلش‌رود را در بر می‌گیرد سالانه یک میلیارد و ۲۶ میلیون متر مکعب است که ۳۵۶ میلیون متر مکعب از این میزان نیاز آبی کشتزار‌های دشت هراز از چاه‌ها و مابقی از منابع آب‌های سطحی تأمین می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اعلان این‌که نظارت بر برداشت آب از چاه‌ها به طور مستمر انجام می‌شود، گفت: به منظور جلوگیری از برداشت بی‌ضابطه از چاه‌ها، رسیدگی به پرونده‌های مربوط به تعیین تکلیف چاه‌های آمل و محمودآباد و بابل با قید فوریت در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای مازندران قرار گرفت که در روز‌های پایانی سال گذشته طی کمتر از ۲ هفته افزون بر یک‌هزار پرونده مربوط به متقاضیان برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی این حوضه آبریز تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره برداری شد.

وی با عنوان این‌که حدود یک هزار چاه کشاورزی در مازندران برای ضابطه‌مند شدن میزان برداشت آب به کنتور حجمی نیز تجهیز شده‌اند، اظهار کرد: ۱۷۰ دستگاه از این یک‌هزار کنتور حجمی روی چاه‌های دشت هراز نصب شده است.

موسوی به ابلاغ شیوه‌نامه توامان مصرف آب و برق به همه شرکت‌های آب منطقه‌ای و توزیع برق استان‌ها از سوی وزارت نیرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: طبق این دستورالعمل مشترکانی که مصرف آب مازاد داشته باشند اگر اضافه برداشت‌شان محرز شود، برق‌شان در طول سال محدود و مشترکانی که فاقد پروانه هستند و از برق استفاده می‌کنند مشمول محدودسازی یا تغییر تعرفه برق می‌شوند.

دیگر خبرها

  • تدوین الگوی توسعه زنجیره متانول هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی طرح پتروشیمی دنا/ پیشروی با تکیه بر توان داخل
  • الگوی نظام‌ بهره‌برداری کشاورزی عامل افزایش بهره‌وری آب و خاک است
  • دامداران مراقب احشام خود در بارندگی ها باشند
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • پارکینگ طبقاتی خیابان امام خمینی (ره) تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران
  • پشت پرده برکناری علی خطیر/ چه کسی مدیرعامل باشگاه استقلال می‌شود؟
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • سکوت در ماجرای سنگلج جایز نیست!