Web Analytics Made Easy - Statcounter

تغییرات چشمگیری که پس از اجرای طرح تحول سلامت در نحوه پرداخت و دریافت هزینه های درمانی انجام گرفت، خیلی زود آثار مثبت و منفی خود را نشان داد و علی رغم کاهش پرداخت هزینه های درمانی از سوی بیماران عایدی پزشکان را به شکل چشمگیری افزایش داد؛ اتفاقی که گویا اکنون مسئولان وزارت بهداشت را در عمل به تعهداتشان با مشکل مواجه کرده و آنها اکنون به دنبال کاهش تعرفه ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش «تابناک»، مسئولان ارشد وزارت بهداشت کشور، اخیراً و در راستای کاهش بار مالی سنگین طرح تحول سلامت که دولت را در پرداخت ها با مشکل رو به رو و صدای اعتراض سازمان های بیمه گر را نیز بلند کرده است، تصمیم به کاهش تعرفه های پزشکی گرفتند؛ تصمیم که البته بر اساس شواهد موجود تنها برای متخصصان بیهوشی به اجرا درآمده و قرار نیست در مورد سایر کادرهای درمانی اجرا شود.
در پی افزایش تعرفه های پزشکی که پس از اجرای طرح تحول سلامت صورت گرفت، حجم دریافتی پزشکان و سایر کادرهای درمانی بیمارستان های دولتی کشور در عین کاهش پرداختی مردم افزایش یافت و این موضوع برای مدتی رضایت کادرهای درمانی را فراهم کرد؛ رضایتی که البته فراگیر و عادلانه نبود و اکنون نیز تحت تأثیر مشکلات مالی پیش آمده در وزارت بهداشت به صورت غیر عادلانه ای در حال باز تعریف است.
این را می شود از تصمیم جدید مسئولان وزارت بهداشت در کاهش تعرفه های متخصصان بیهوشی فهمید. چرا که اگر در پی مشکلات مالی پیش آمده و عدم پرداخت هزینه های کادرهای درمانی، کاهشی در تعرفه ها نیاز بود، این مهم باید در قبال همه بخش ها و به صورت عادلانه رخ می داد.
متخصصان بیهوشی را باید پزشکانی معرفی کرد که در فرایند انجام عمل های جراحی دردآور وظیفه انجام بیهوشی فرد بیمار و کنترل علائم حیاتی او را قبل از آغاز عمل تا مرحله به هوش آمدن بر عهده دارند و بر این اساس در یک عمل جراحی جدا از جراحان که در محور عمل قرار دارند، نیاز است که به صورت مستمر در حال فعالیت باشند.
با اجرایی شدن طرح تحول سلامت که در رأس اهداف خود ضمن دنبال کردن کاهش پرداختی بیماران، واقعی سازی درآمد پزشکان را نیز دنبال کرد، میزان دریافتی جراحان، متخصصان بیهوشی و خدمات رسان های بخش داخلی افزایش یافت و این موضوع در ابتدای کار رضایت این تیم های درمانی را به همراه داشت.
با توجه به اینکه علی رغم افزایش تعرفه ها، پرداختی بیماران نیز کاهش پیدا کرد، قرار بر این بود که ما به التفاوت این هزینه ها از محل اعتبارات دولتی و سازمان های بیمه گر پرداخت شود. با اینحال پس از گذشت مدت زمانی کوتاه و عدم توان دولت در پرداخت 100 درصدی هزینه ها، گلایه های وزیر بهداشت شروع شد و کار به جایی رسید که وزیر هشدار داد اگر کمک های دولتی پرداخت نشود، طرح تحول سلامت شکست خواهد خورد.
با افزایش فشارها و مشکلاتی که دولت در پرداخت تعهدات خود پیدا کرد، وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر چاره ای جز کاهش تعرفه ها نیافتند و این موضوع برای همه بخش های درمانی در دستور کار قرار گرفت؛ موضوعی که البته آنچنان که در عالم واقع دیده می شود، تنها در رابطه با متخصصان بیهوشی عملیاتی شد و اعتراضات این گروه از جامعه پزشکی را به همراه آورد.
یکی از متخصصان بیهوشی در رابطه با جزئیات این موضوع به خبرنگار «تابناک»، گفت: از آنجا که در حال حاضر سازمان های بیمه گر توان پرداخت تمام هزینه های درمان را ندارند و دولت نیز در این زمینه با مشکلات مالی رو به روست، تصمیم پیشنهادی این بود که برای حل مشکل تعرفه متخصصان بیهوشی 25 درصد، تعرفه متخصصان جراحی 50 درصد و خدمات داخلی نیز 40 درصد کاهش یابد که البته جز درصد متخصصان بیهوشی ما بقی کاهش ها عملیاتی نشد.
این متخصص بیهوشی ادامه داد: در حالی که یک متخصص بیهوشی باید در صفر تا صد فرایند عمل جراحی حضور داشته باشد، اخیراً مسئولان وزارت بهداشت به صورت ناعادلانه ای تصمیم به کاهش 25 درصدی تعرفه متخصصان بیهوشی گرفته اند و این شائبه ایجاد شده است که آنها در پی حل مشکلات مالی و کاهش تعرفه ها تنها زورشان به ما رسیده است.
وی افزود: در یک عمل جراحی، جراحان بیش از دو برابر متخصصان بیهوشی دریافتی دارند و با افزایش تعرفه ها پس از طرح تحول این اختلاف بیشتر هم شد، اما حالا از آنجا که مسئولان وزارت بهداشت می ترسند با کاهش تعرفه جراحان بار دیگر با پدیده دریافت های نامتعارف رو به رو شوند، به ناچار تیغ اصلاح تعرفه ها را روی گلوی متخصصان بیهوشی گذاشته اند.
این متخصص بیهوشی در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با راهکار صحیح حل مشکل گفت: ما به عنوان جامعه متخصصان بیهوشی از مسئولان ارشد وزارت بهداشت انتظار داریم، عدالت را اجرا کنند و اگر به هر دلیلی قرار است تعرفه ها کاهش یاید، این موضوع در مورد همه بخش ها به صورت عادلانه انجام شود؛ موضوعی که بر اساس تعرفه های مندرج در کتاب کالیفرنیا مشخص است و سالیانه نیز به روز می شود، اما در کشور ما این تعرفه ها بر خلاف سایر کشورهای توسعه یافته دستکاری می شود و عدالت رعایت نمی شود.
بر اساس تفاسیر بالا ضروریست، وزارت بهداشت و درمان با مروری مجدد بر روی تصمیم اخیر خود، کاهش یا عدم کاهش تعرفه های تیم های درمان را به صورت عادلانه ببینند و عادلانه اجرا کنند؛ موضوعی که خواسته متخصصان بیهوشی نیز هست و آنها را از حس تبعیضی که اکنون گریبان آنها را گرفته خارج خواهد کرد.
برچسب ها: متخصص بیهوشی ، طرح تحول سلامت ، وزارت بهداشت ، تعرفه ، خدمات درمانی ، بیمه

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۳۹۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 

به گزارش همشهری آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بارها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظرهای متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.» اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.»

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آنها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه داروهای سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰(وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶(بیمه سلامت) گزارش دهند.

کد خبر 849168 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم کودکان بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • وزیر اسبق بهداشت: طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • نقش موثر متخصصان مامایی در اجرای طرح جوانی جمعیت
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان