Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد>اقتصاد‌ ایران - آغاز به‌کار پنجمین نمایشگاه پوشاک ایران فرصت‌هایی را برای نشست فعالان این صنعت با وزیر صنعت، معدن و تجارت را فراهم کرد.

امضاي تفاهمنامه همكاري اين وزارتخانه با سازمان مديريت و برنامه‌ريزي براي توليد آزمايشي پوشاك در روستاهاي 5 استان و برپايي همايش حمايت از توليد داخلي پوشاك و چالش‌هاي نظام توزيع با حضور فعالان صنفي و برخي مسئولان دولتي نيز از رويدادهاي اين نمايشگاه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همايشي كه با استقبال حداقلي مقامات مسئول دولتي و ساير دستگاه‌ها مواجه شد و درآن فعالان صنعت پوشاك از شرايط اسفبار اين صنعت در مواجهه با حجم بالا و آمارهاي متفاوت عرضه پوشاك قاچاق، كندي اجراي دستورالعمل ساماندهي برندهاي خارجي پوشاك و ادامه فعاليت فروشگاه‌هاي مدعي نمايندگي اين برندها در بازار پوشاك كشورمان گلايه كردند.

عضو اتحاديه توليد و صادرات نساجي و پوشاك با گلايه از تعطيلي و كاهش شديد ظرفيت توليد پوشاك و ورود توليد‌كنندگان داخلي به جرگه واردات و عرضه پوشاك خارجي اعلام كرد: اشتغال‌پذيري بالا و كم‌هزينه بودن ايجاد اشتغال و بازار آماده از مزاياي اين صنعت و قاچاق‌پذيري از معايب آن است.

به گفته مهرداد زكي‌پور، توليد‌كنندگان داخلي به‌دليل هزينه‌هاي سنگين عرضه پوشاك در مواجهه با برندهاي خارجي و ناتواني در ايجاد گالري، مد، شو و هزينه تمام‌شده بالا در رقابتي نابرابر گرفتار شده‌اند. رئيس انجمن پوشاك نيز با انتقاد از حضور اندك مسئولان دولتي در اين همايش، قاچاق پوشاك فارغ از كم يا زياد بودن آمارهاي آن را مهم تلقي و از كندي اجرايي نشدن دستورالعمل صريح شهريور‌ماه سال گذشته وزير صنعت به مركز امور اصناف و بازرگانان انتقاد كرد.

سومبات هاكوپيان با بيان اينكه برخي كالاها با ابلاغ بخشنامه پيش نمي‌رود و بايد عملياتي شود، تأكيد كرد: تا زماني كه باندهاي قاچاق و برندهاي خارجي پوشاك ته‌مانده‌هاي محصولات خود را به‌صورت كيلويي وارد و پس از هزينه شست‌وشو و بسته‌بندي با تخفيف‌هاي غيرواقعي50 تا 70درصدي بدون هيچ‌گونه مجوزي براي برپايي حراج و فارغ از نظارت مركز امور اصناف، سازمان حمايت يا ساير دستگاه‌هاي نظارتي به‌آساني در فروشگاه‌هاي سطح شهر به مردم عرضه مي‌كنند، حال و روز صنعت پوشاك كشور همين خواهد بود.

اين اقدام آنها طرحي براي نابودي صنعت پوشاك است كه در رقابتي نابرابر توليد‌كنندگان داخلي را زمينگير مي‌كند. به گفته وي درحالي پوشاك نامرغوب خارجي تحت لواي برندهاي خارجي سهم عمده‌اي از بازار كشورمان را به‌خود اختصاص داده كه دستگاه‌هاي متولي به بهانه‌هاي مختلف مانند درخواست آناليز قيمتي براي ايجاد برندهاي داخلي مانع‌تراشي مي‌كنند. اگر ميزان پوشاك خارجي در بازار كشورمان به رقم 60 ميليون دلاري واردات رسمي خلاصه مي‌شود، چگونه اين برندها محصولات خود را در فروشگاه‌هاي گران‌قيمت و با تعداد زياد كارمند ارائه مي‌كنند اما توليد‌كنندگان داخلي قادر به انجام اين كار نيستند.

آمارهاي قاچاق پوشاك، شمشير دولبه

مشاور نساجي و پوشاك وزير صنعت، ارائه آمارهاي حجم قاچاق پوشاك به كشور را شمشيري دولبه تلقي و اعلام كرد، نبايد اين آمارها را تا حدي كم اعلام كنيم كه زمينه فعاليت قاچاقچيان تسهيل شود و از سوي ديگر نبايد در اعلام اين آمارها اغراق كنيم كه توان توليد‌كنندگان داخلي پوشاك زير سؤال برود.

گلناز نصراللهي در مورد اجراي دستورالعمل سوق دادن ورود پوشاك به سمت واردات رسمي و ثبت اجباري برندهاي خارجي تأكيد كرد كه اين دستورالعمل شهريورماه سال گذشته ابلاغ شد و فرصت 3ماهه‌اي براي انطباق دارندگان گواهي با اين شرايط تعيين و اقدامات مركز امور اصناف و بازرگانان موجب بالا رفتن هزينه قاچاق پوشاك شد.

وي از دستور اواخر سال گذشته وزير صنعت براي تشكيل كارگروه پيگيري اجراي اين دستورالعمل خبر داد و جلسات مشترك با مسئولان گمرك ايران، حذف واردات كيلويي پوشاك توسط افراد حقيقي، استقرار گمرك در مناطق آزاد، دريافت مجوز نمايندگي از برندهاي اصلي پوشاك و الزام اين برندها به سرمايه‌گذاري براي توليد مشترك پوشاك در كشورمان را ازجمله اقدامات انجام شده دانست.

نصراللهي تأكيد كرد كه با اين اقدامات اكنون 14برند خارجي پوشاك كه 4برند آن متعلق به كشورهاي اروپايي است كليه ضوابط و تعهدات درون‌سپاري، برون‌سپاري و استفاده از توانمندي توليد‌كنندگان داخلي براي توليد محصولات خود در ايران را پذيرفته‌اند و تا يك‌ماه آينده تعداد اين برندها به 21برند خارجي افزايش و ميزان واردات رسمي و سرمايه‌گذاري براي توليد پوشاك افزايش خواهد يافت.

افسانه محرابي، مديركل دفتري صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز در پاسخ با دفاع از روند مقابله با قاچاق پوشاك اعلام كرد: براساس آمارهاي جهاني واردات رسمي و نياز بازار كشور به پوشاك، رقم قاچاق پوشاك حدود يك ميليارد دلار است و ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز اين رقم را حدود 2.7ميليارد دلار اعلام كرده و با توجه به رقم 12ميليارد دلاري مجموع قاچاق كالا در كشور مي‌توان حداكثر واردات پوشاك قاچاق به كشور را 2.5 تا 2.7ميليارد دلار دانست.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۴۱۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه مسافران تهران - یزد از وضعیت نامناسب فضای داخلی قطار مسافربری + فیلم

به گفته شهروندخبرنگار ما قطار تهران به مقصد یزد در روز ۱۴ اردیبهشت ماه که با تاخیر ۲ ساعته به راه افتاده بود از یک سو مسافران را رنجیده خاطر کرد، اما بیشترین موضوعی که موجب نارضایتی آنها شد وضعیت نامناسب فضای داخلی قطار بود به طوری که از سقف این قطار آب چکه می‌کرد و کف قطار را آب فرا گرفته بود.

شهروند خبرنگار ما با ارسال فیلم وضعیت قطار را به نمایش گذاشت و از مسئولان درخواست رسیدگی کرد.

متن پیام شهروندخبرنگار

با سلام و احترام قطار شماره ۶۲۰ تهران به یزد که ساعت ۲۳:۲۵ روز۱۴ اردیبهشت ماه باید حرکت می‌کرد در اتفاقی نادر ساعت ۲۳.۲۰ برای مسافران پیامک تاخیر ۹۰ دقیقه آمد و نهایتا پس از ۲:۳۰ ساعت تاخیر و سردرگمی مسافران؛ قطار حرکت کرد. این تصاویر وضعیت قطار را نشان می‌دهد. لطفا پیگیری کنید.

منبع: شهروندخبرنگار - تهران

بیشتر بخوانید:

تاخیر در حرکت اتوبوس‌های شرکت واحد صدای مسافران برخی از مناطق پایتخت را درآورد

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • احتمال عرضه داروی ایرانی SMA در خرداد
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • بهترین برند ترکیه برای خرید در سال ۲۰۲۴
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • گلایه مسافران تهران - یزد از وضعیت نامناسب فضای داخلی قطار مسافربری + فیلم