Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:47:12 GMT

انجام عمل جراحی مغز حین بیداری در بیمارستان نمازی

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۵۷۱۶۸

همکاری بین رشته‌ای، امروزه راهگشای مسائل زیادی بوده و کلید گشوده شدن دروازه‌های پیشرفت خواهد بود و این مبحث از مباحث مد نظر در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بوده است.

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر یک عمل جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نمازی شیراز با استفاده از جدیدترین تکنیک‌های پزشکی و مهندسی نرم افزاری، راهی نو فراروی عرصه پزشکی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز شامگاه چهارشنبه 15 شهریور از ارائه خدمتی جدید در عرصه پزشکی توسط نخبگان عرصه‌های دانش در شیراز به بیماران خبر داد که با استفاده از آن کاهش زمان جراحی، ارتقاء کیفیت اعمال جراحی و کوتاه شدن مسیر نجات جان بیماران قابل دسترس است.

دکتر عبدالخالق کشاورزی شامگاه چهارشنبه 15 شهریور از انجام یک جراحی با استفاده از فناوری نوین و با بهره‌گیری از توان نخبگان توسط پزشکان مجرب دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای نجات جان یک بیمار و ثمربخشی این شیوه نوین خبر داد.

کشاورزی گفت: در یکی دو سال گذشته برای پیوند توانمندی پزشکان در شیراز با فناوری و تکنولوژی، برنامه ریزی‌های جدی انجام شد و به تازگی در یک عمل جراحی، برای نجات جان بیماران از این شیوه استفاده شده است.

او توضیح داد: دستگاه جدید یکی از طرح‌هایی است که با کمک شرکت‌های دانش بنیان، تکنولوژی و فناوری را به کمک اساتید آورده و با رفع نیاز تماس اساتید با مانیتورها برای دیدن تصاویر، امکان سرعت بخشیدن به عمل جراحی و ارتقای کیفیت را فراهم کردیم.

کشاوری اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در زمینه تله مدیسین و استفاده از تکنولوژی و فناوری در کنار درمان، مانند تله ویزیت، تله کانسالت و سیستم ریپورت تصاویر رادیولوژی از راه دور، برنامه‌های خوبی را در پیش گرفته است.

جراح مغز و اعصاب و فلوشیپ جراحی مغز و اعصاب کودکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: دستگاه سامانه هوشمند مدیریت تصاویر پزشکی، با همکاری و ایده اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با کمک دانشجویان نخبه دانشگاه شیراز، طراحی و ساخته شده است.

دکتر محمدصادق مسعودی، هدف از طراحی این دستگاه را کاهش طول اعمال جراحی و احتمال عفونت‌ها در کنار به روز رسانی اعمال جراحی، عنوان و اضافه کرد: با استفاده از این دستگاه، تماس مستقیم جراح با تصاویر و کامپیوتر، از راه دور بازبینی و مدیریت کرده و تصویر قسمتی که در حین عمل جراحی نیاز دارد، بدون تماس دست نمایان می‌شود.

این جراح مغز و اعصاب کودکان خاطرنشان کرد: در عمل جراحی انجام شده با استفاده از تکنولوژی فناورانه،ضایعه واقع در کورتکس حرکتی دختر دوازده ساله‌ای، با تکنیک جراحی حین بیـداری(Awake Surgery)همراه با به کارگیری سامانه هوشمند مدیریت تصاویر پزشکیکه برای نخستین بار در ایران مورد استفاده قرار گرفت، با موفقیت انجام شد.

مسعودی خاطرنشان کرد: هدف از ابداع این سامانه، کاهش زمان عمل جراحی و حذف زمان استرلیزاسیون مجدد در حین عمل‌هایی است که جراح باید به طور مداوم و سریع با تصاویر پزشکی در ارتباط باشد.

به گزارش ایسنا، این سامانه به صورت بومی و با توجه به نیازهای داخلی طراحی شده و امید است تا با بهره‌گیری از نسخه‌های بعدی و به‌روز رسانی و شخصی‌سازی نرم‌افزاری بتوان زمینه انجام عمل‌های جراحی مختلف را متناسب با نیاز تشخیص داده شده توسط جراح فراهم شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۵۷۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است

محمدرضا خردمند در پاسخ به این که «عمده شکایات مردم به کدام اقدامات پزشکی مربوط است؟» اظهار کرد: در تمام جهان در رشته‌هایی که اعمال جراحی پرخطرتری وجود دارد احتمال صدمه به بیمار نیز بیشتر است و به دلیل پرریسک بودن اعمال جراحی در حوزه‌های زنان، ارتوپدی و جراحی، شکایات و محکومیت‌ها در این تخصص‌ها نیز بیشتر است اما در سال‌های اخیر بیشتر آسیب‌ها در حوزه زیبایی بوده و اکنون بیشترین شکایات مردمی در زمینه خدمات زیبایی و ترمیمی است.

مراکز زیرزمینی منشأ اصلی صدمه به زیبایی مردم

وی افزود: در حال حاضر مراکز زیبایی به دو دسته تقسیم شده‌اند؛ یک دسته از این مراکز توسط پزشکان تحصیل کرده که عضو سازمان نظام پزشکی و دارای مجوز مرکز تخصصی پوست و مو هستند اداره می‌شود و دسته دیگر توسط افرادی که فاقد تحصیلات و مجوزهای پزشکی هستند اداره و این خدمات زیبایی ارائه می‌شود که دسته دوم، یعنی مراکز فاقد مجوز و صلاحیت، منشأ اصلی صدمات فوق العاده زیادی هستند که به سلامت و زیبایی مردم وارد می‌شود.

عوارض اعمال زیبایی در بسیاری از موارد غیرقابل جبران است

خردمند با بیان اینکه جبران این صدمات بسیار مشکل و پرهزینه است؛ هشدار داد: صدمات ناشی از جراحی و انجام اقدامات زیبایی در مراکز زیرزمینی و فاقد مجوز و صلاحیت پزشکی، در بسیاری از موارد متأسفانه اصلاً قابل برگشت نیست.

وی با بیان اینکه عمده این اقدامات غیرمجاز در آرایشگاه‌ها و مراکز زیرزمینی انجام می‌شود؛ بیان کرد: باید این مراکز بلافاصله پلمب و به مراجع قضایی معرفی شوند. دامپینگ یا قیمت شکنی، یعنی ارائه خدمات زیبایی با قیمت پایین‌تر از آنچه پزشکان دریافت می‌کنند؛ یکی از دلایلی است که مردم را به انجام جراحی‌ها و اقدامات زیبایی در این مراکز غیرمجاز سوق داده است.

پزشکان عمومی حق انجام جراحی زیبایی دارند؟

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این که پزشکان عمومی حق انجام اعمال زیبایی را دارند؟: تصریح کرد: پزشکان عمومی بیش از ۹۰ درصد اورژانس‌های بیمارستان‌های کشور را اداره می‌کنند و بیماران در ابتدای ورود در اورژانس‌ها معمولا توسط پزشکان عمومی معاینه می‌شوند و سپس پزشکان متخصص به ادامه درمان می‌پردازند اما برای ورودشان در حوزه زیبایی، باید کمیسیون تعیین صلاحیت‌ها تعیین تکلیف و حدود وظایف پزشکان را معین کند تا از این نابسامانی که وجود دارد برطرف شود.

وی ادامه داد: ترکیب این کمیسیون شامل اعضای وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است که باید با حضور معاون درمان وزارت بهداشت یا نمایندگان او در محل نظام پزشکی تشکیل شود اما بیش از سه سال است که این کمیسیون تشکیل نشده است. با وجود این، به طور کلی می‌توان گفت که پزشکان عمومی برخی اعمال کوچک زیبایی مانند ژل و بوتاکس را انجام می‌دهند و اگر در همین حدود باقی بماند فعلاً منعی برای ادامه فعالیت‌شان وجود ندارد.

مجازات قصور پزشکی در حوزه زیبایی

خردمند درباره قصور پزشکی در حوزه زیبایی و مجازات آن نیز افزود: اگر صدمه به بیمار، محرز شود پزشک باید دیه پرداخت کنند و اگر شکایت انتظامی شود در مراجع انتظامی نیز محکومیت اعمال خواهد شد. همچنین قانون مجازات اسلامی برای مواردی که قصور پزشکی منجر به فوت شود مجازات حبس را در نظر گرفته اما سازمان نظام پزشکی معتقد است که این مجازات باید به جرائم نقدی یا خدمات پزشکی تبدیل شود تا مردم از دسترسی به پزشک محروم نشوند.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که در قانون سازمان نظام پزشکی، وظیفه نظارت بر عهده سازمان نظام پزشکی گذاشته نشده است؛ ادامه داد: وظیفه نظارت بر مراکز درمانی و عملکرد پزشکان بر عهده معاونت‌های درمان و بهداشت وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی است البته در جرائم مشهور ضابطین قضایی نیز می توانند به موضوع ورود پیدا کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲/۵ ساله
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک بندرعباسی خارج شد
  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • درمان موفقیت آمیز پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک در شیراز
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد
  • انجام موفقیت آمیز عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور
  • انجام جراحی لوزه با تعرفه دولتی در بیمارستان کامکار عرب نیای قم