Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@01:11:25 GMT

توان تولید بنزین یورو۵ در ستاره خلیج‌فارس

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۷۱۰۱۸

اقتصاد>انرژی - ایسنا نوشت: مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس با بیان اینکه پالایشگاه ستاره خلیج فارس توانایی تولید بنزین یورو ۵ را دارد، درمورد علت نوسان تولید بنزین در این پالایشگاه توضیح داد: از آنجایی که خوراک پالایشگاه از پارس جنوبی تامین می‌شود و خوراک پارس‌جنوبی در حال حاضر مشتری زیادی دارد، گاهی خوراک مورد نیاز پالایشگاه تامین نمی‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرتضی امامی در نشست خبری که در محل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس برگزار شد با بیان این که از فعالیت این پالایشگاه ۱۱ سال می‌گذرد، افزود: هنگامی که عمر یک پروژه طولانی شود چالش‌های آن نیز افزایش می‌یابد. مخصوصا اگر دولت‌ها و استراتژی‌ها تغییر کند. از سوی دیگر در بخشی از عمر پالایشگاه با تحریم‌ها مواجه بودیم و تحریم‌ها روی روند تکمیل پروژه‌ پالایشگاه آثار سوء داشت.

توانایی تولید بنزین یورو ۵ در ستاره خلیج فارس

وی با اشاره به انتقال میعانات گازی از پارس جنوبی به پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس گفت: به دلیل کیفیت مطلوب میعانات گازی که از پارس جنوبی به پالایشگاه ستاره خلیج فارس منتقل می‌شود محصولاتی که دراین پالایشگاه تولید می‌شود زودتر از پیش‌بینی به کیفیت مطلوب رسید. در حال حاضر گازوییلی که در پالایشگاه تولید می‌شود از بالاترین کیفیت برخوردار بوده و بنزینی که دراین پالایشگاه تولید می‌شود یورو ۴ است.

مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس در مورد تفاوت بنزین یورو ۴ و یورو ۵ گفت: تفاوت بنزین یورو ۴ و یورو ۵ میزان گوگرد است. میزان گوگرد بنزین یورو ۴ باید ppm۵۰ باشد درحالی که میزان گوگرد بنزین یورو ۴ که در پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس تولید می شود ۱۰ppm است. اکتان یورو ۵ باید بالا باشد، اکتان یورو ۴ باید ۹۲ باشد و یورو ۵ باید ۹۵ باشد.

امامی با بیان این که ماشین‌هایی که در کشور تردد می‌کنند برای اکتان بالا آمادگی ندارند، تصریح کرد: در حال حاضر پالایشگاه توانایی تولید بنزین یورو ۵ را دارد، اما متقاضی بنزین که شرکت ملی پالایش و پخش‌ فرآورده‌های نفتی است تقاضای بنزین یورو ۵ را از ما ندارد.

وی با تاکید بر این که میعاناتی که از پارس جنوبی منتقل می‌شود دارای کیفیت خوبی است، اظهار کرد: به همین دلیل محصولی که در پالایشگاه ساخته می‌شود از یورو ۵ نیز بهتر است. در حال حاضر بیشترین میزان اکتانی که در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد نزدیک به ۹۰ است. از سوی دیگر آروماتیک باید ۳۵ درصد باشد که محصولی که در پالایشگاه تولید می‌شود زیر ۳۵ درصد است. همچنین بنزن باید زیر یک درصد باشد که بنزن محصولات ما نیز از یک درصد کمتر است.

امکان تولید روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین

مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس از راه‌اندازی واحد ۱۸ پالایشگاه ستاره خلیج فارس خبر داد و اظهار کرد: با راه‌اندازی این واحد میزان تولید بنزین افزایش یافته و شرایط تولید بنزین مرغوب پایدار شده است. قبل از راه‌اندازی این واحد میزان تولید بنزین حدود هشت میلیون لیتر در روز بود. با راه اندازی واحد ۱۸ می توانیم روزی ۱۰ میلیون لیتر بنزین تولید کنیم.

امامی در مورد اختلال در فرآیند بنزین‌سازی در پالایشگاه نفت ستاره نفت خلیج فارس، توضیح داد: خوراک پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس باید از پارس جنوبی تامین شود. از سوی دیگر از آنجایی که محصولات تولید شده از پارس جنوبی کیفیت بالایی دارد مشتری زیادی داشته و باعث می‌شود میزان خوراک مورد نظر ما تامین نشود. به همین دلیل در تولید بنزین نوسان وجود دارد. اما اگر یک فاز ۱۲۰ هزار بشکه در نظر گرفته شود، تولید ۹۵ هزار بشکه تثبیت شده است.

وی در مورد میزان هیدروژن نیز توضیح داد: در طراحی پالایشگاه در ظرفیت کامل که ۳۶۰ هزار بشکه است، حدود ۲۰ تن در ساعت هیدروژن تولید می‌شود. البته برنامه ای مبنی بر راه اندازی کارخانه پتروشیمی در پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس وجود دارد. به طور کلی در فرآیند واحد بنزین سازی مقدار زیادی هیدروژن تولید می‌شود که قسمت اعظم آن برای سوخت پالایشگاه مصرف می‌شود. از آنجایی که شرکت ملی گاز خط لوله خود را تمیز نکرده بود ریز آهن وارد خط لوله شده است و شرایط به تازگی مطلوب شده است. از سوی دیگر برنامه‌ای وجود دارد مبنی بر این که هیدروژن را به پالایشگاه بندرعباس منتقل کنیم. زیرا در آن پالایشگاه یک واحد هیدروژن پلن وجود دارد و هیدروژن تولید می کنند و از آنجایی که تولید هیدروژن بسیار پر هزینه است قرار است ما هیدروژن خود را به آنجا منتقل کنیم.

مدیرعامل پالایشگاه ستاره نفت خلیج فارس با اشاره به مشکل تامین خوراک از پارس جنوبی گفت:کشور به پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس نیاز دارد و باید خوراک این پالایشگاه را تامین کند. در یک مقطعی مشتری ها هجوم آوردند و خوراک پارس جنوبی را خریداری کرده اند اما در این مدت امور پالایشگاه مدیریت شده و خوراک از مخازن تامین شده است. در حال حاضر حدود ۳۰۰ مترمکعب در ساعت تولید محصول اکتانایزر صورت می گیرد که ۸۰ درصد آن پلت فرمیت می شود به عبارت دیگر در ساعت ۲۴۰ مترمکعب بنزین اکتان ۹۵ ساخته می شود.

امامی در مورد سایر محصولاتی که در پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس تولید می شود توضیح داد: در پالایشگاه نفت گاز و نفت سفید تولید می شود. حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ مترمکعب در ساعت نفت گاز تولید می شود و حدود ۵۰ مترمکعب در ساعت نفت سفید تولید می شود. نفت گاز و نفت سفیدی که در اینجا تولید می شود به دلیل کیفیت خوراک پارس جنوبی گوگرد کم تری نسبت به پالایشگاه های دیگر دارد.

تولید سوخت جت و هواپیمای نظامی در ستاره خلیج فارس

مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس از تولید سوخت جت و هواپیمای نظامی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس خبر داد و گفت: با تصفیه نفت گاز و نفت سفید می‌توانیم سوخت جت و هواپیمای نظامی تولید کنیم که احتمالا این موضوع در سال آینده به نتیجه برسد. در حال حاضر طبق مدیریت هزینه‌ای که صورت گرفته تمرکز در فاز ۲ روی تولید بنزین خواهد بود تا تولید بنزین به ۲۰ میلیون تن در روز برسد.

امامی در مورد میزان تولید ال پی جی توضیح داد: قصد داریم ال پی جی را انبار کنیم و از طریق کامیون به فروش برسانیم، میزان ال پی جی در کشور زیاد است و ما در صدد صادرات این محصول هستیم. احتمالا این محصول را به بندر شهید رجایی برسانیم و به دو طریق ال پی جی سرد و ال پی جی گرم به فروش برسانیم.

بررسی راهکارهای تامین سرمایه ستاره خلیج فارس

وی در ادامه در مورد تامین هزینه تکمیل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، توضیح داد: با توجه به هزینه‌های انجام شده و حجم باقی‌مانده و بازپرداخت وام هایی که در طول مدت پروژه تا کنون گرفته شده است، تا انتهای کار حدود یک میلیارد دلار نیاز باشد. که برای تامین آن راه‌های مختلفی از جمله صندوق توسعه، افزایش سرمایه سهامداران، استقراض، قرارداد آف تیک و غیره در دست بررسی است.

مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس ادامه داد: سرمایه‌ گذاران خارجی زیادی برای سرمایه‌ گذاری در این پروژه ابراز علاقه کرده‌اند که در این راستا با سه یا چهار گروه در مورد تامین مالی پروژه مذاکره صورت گرفته است. به طور کلی برای تامین مالی پروژه در بخش خارجی دو روش فاینانس و آف تیک وجود دارد که در روش فاینانس طرف خارجی پول را پرداخت می‌کند و به محصول تولید شده کاری ندارد، اما در روش آف تیک طرف خارجی محصول را پیش خرید می‌کند.

امامی با بیان این‌که برای تامین مالی پروژه ستاره نفت خلیج فارس به دو صورت فاینانس و آف تیک مذاکره شده است، تصریح کرد: این مذاکره هم با کشورهای اروپایی از جمله آلمان و فرانسه بوده و هم با کشورهای اطراف و آسیای شرقی اعم از چین و کره. مهم ترین علت به نتیجه نرسیده مذاکرات این است که سرمایه‌گذار برای سرمایه‌ گذاری تضمین می‌خواهد در حالی که ستاره خلیج فارس خصوصی حساب شده و نمی‌تواند تضمین دولتی بدهد. ضامن ما سهامداران هستند و ضمانت سهامدار نیز در کشور سخت است. تا کنون چند MOU امضا شده است که محصولات را بگیرند که عملیاتی شدن آن منتظر موافقت سهام داران است.

تکمیل ستاره خلیج فارس در سال ۹۸

مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس در مورد زمان تکمیل فازهای ستاره خلیج فارس توضیح داد: دو ماه گذشته اعلام کردیم فاز یک پالایشگاه تا آخر پاییز تکمیل شود اما این زمان به شرطی بود که منابع مالی مورد نیاز پالایشگاه تامین شود. در حال حاضر دو ماه گذشته و هیچ پولی به ما داده نشده است. با این حال سرعت عملیات اجرایی بدون تزریق هیچ پولی پنج برابر شده است. طبق پیش بینی‌های صورت گرفته فاز نخست تا پایان دی ماه، فاز دوم تا پایان سال ۹۷ و فاز سوم شش ماه پس از تکمیل فاز دو تکمیل خواهد شد و به طور کلی در اولین فصل سال ۹۸ به شرطی که جریان نقدینگی مسائل حل شود پالایشگاه روی ظرفیت خواهد بود.

امامی در ادامه در مورد برخی اخبار مبنی بر این که یک نجومی بگیر است، گفت: این مساله تلخ‌ترین طنز مدیریت محسوب می‌شود. معدود افرادی باقی ماندند که به صورت شرافتمندانه در کشور کار می‌کنند تا گره‌ها باز شده و کشور پیشرفت کند، اما این بحث‌ها آنها را مایوس می‌کند. من هیچ‌گاه برای میزان حقوقم با کسی بحث نکردم. در نهایت طبق محاسباتی که انجام شد مشخص شد حقوقی که در این سال ها دریافت کردم بسیار کم‌تر از میزانی بوده که باید می گرفتم.

39225

کلید واژه‌ها : بنزین - واردات بنزین -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۷۱۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری سهام سرخابی‌ها به بانک‌ها و هلدینگ خلیج‌فارس؛ خوب یا بد؟

سرانجام ۱۵ سال پس از اولین باری که نام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در فهرست شرکت های قابل واگذاری قرار گرفت، روز گذشته واگذاری سهام این دو باشگاه به ایستگاه پایانی رسید و بر این اساس ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکت‌های تابعه آن شامل شرکت‌های پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز توسط بانک‌های شهر (۳۰ درصد)، ملت (۲۰ درصد)، تجارت (۲۰ درصد)، صادرات (۵ درصد)، رفاه (۵ درصد) و اقتصاد نوین (۵درصد) انتقال پیدا کرد.

واگذاری که محمود قامت معاون واگذاری سهام و دارایی‌های سازمان خصوص سازی در رابطه با جزئیات آن گفت: ۳ اردیبهشت در بازار سهام ۸۵ درصد از سهام سرخابی‌ها عرضه شد که قیمت هر سهم استقلال ۳ هزار و ۴۶ ریال و ارزش کل معامله این باشگاه در بازار سهام حدود ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و قیمت هر سهم باشگاه پرسپولیس سه هزار و ۵۸۰ ریال و ارزش کل معامله رقمی حدود ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود.

خریداران سهام سرخابی‌ها تایید صلاحیت شدند

او با اشاره به اینکه صلاحیت بانک‌ها و شرکت‌های پتروشیمی توسط سازمان خصوصی سازی و بورس تایید شده است گفت: مشتریان قبل از ورود به معامله توسط سازمان‌های مورد نظر بررسی صلاحیت شده‌اند و بعد اجازه حضور در بازار سهام را پیدا کرده‌اند.

در ادامه هم احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی در گفت‌وگو با رسانه ملی بیان کرد: با توجه به آن‌که ۱۰ درصد معامله سهام سرخابی‌ها به صورت تسه نقدی و ۹۰ درصد اقساطی است، بخش نقدی آن ۳ اردیبهشت قطعی شد و بخش اقساطی آن در طی مهلت ۶ ماه هم از سوی بانک‌ها و هم از سوی شرکت‌های پتروشیمی باید پرداخت شود.

واگذاری سهام سرخابی‌ها به گروه بانک‌ها و هلدینگ خلیج‌فارس که کم هم حاشیه نداشت و برای این واگذاری کارشناسان در جبهه‌های مختلف نظرات متفاوتی داشتند در همین راستا همایون دارایی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: به نوعی مسئله واگذاری سهام سرخابی‌ها به سبب ساختار و روند فدراسیون جهانی فوتبال برای ما یک الزام محسوب می‌شود از آنجایی که بخش اقتصادی ورزش ما با چالش همراه است و این دو باشگاه هم وضعیت مالی مناسبی ندارد و از سویی این دو تیم به‌ گونه‌ای سرمایه ملی محسوب می‌شوند بنابر این باید به واگذاری سهام دو تیم به گروه بانک‌ها و هلدینگ خلیج‌فارس به شکل واقع‌بینانه نگاه کنیم پس در حال حاضر چاره‌ای به جز این واگذاری وجود نداشت و این اقدام یک تصمیم عملگرایانه بود.

این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار کرد:، اما باید بر این نکته تاکید کرد که نباید این موضوع واگذاری کنونی سهام، پایانی برای این قضیه باشد به هر حال نیازمند اصلاح وضعیت اقتصادی ورزش کشور و توسعه باشگاه داری حرفه‌ای هستیم بنابر باید دولت زمینه را برای حمایت از این دو بخش خریدار فراهم کند همچنين گروه بانک‌ها و هلدینگ خلیج‌فارس هم به محض این که شرایط بخش خصوصی آماده باشگاه داری حرفه‌ای شد و یا خریداری دیگر برای این تیم پیدا شد آماده واگذاری باشند.

در ادامه هم دیگر کارشناس اقتصادی کوروش آسایش در گفت‌وگو باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سرخابی‌ها با توجه به صورت‌های مالی منتشر شده در سامانه کدال از جمله بخش‌های زیان‌ده محسوب می‌شوند دو تیم زیان‌دهی که واگذاری سهام آنها به بخش‌های مختلفی پیشنهاد شد، اما بخش‌های گوناگون این مسئولیت پر هزینه را قبول نکردند تا این که قرعه واگذاری به هلدینگ خلیج‌فارس و گروه بانک‌ها رسید. بانک‌ها که با حاشیه بحث بنگاهداری مواجه هستند و هلدینگ خلیج‌فارس هم چشم سهامداران عدالت به آن است؛ صادقانه بخواهیم مطرح کنیم با توجه به زیان‌ده بودن این دو تیم واگذاری سهام سرخابی‌ها برای این دو بخش نمی‌تواند مزیتی داشته باشد.

او افزود: باید به این نکته هم اشاره کرد شاید که گروه بانک‌ها سود خیلی زیادی تقسیم نمی‌کردند، اما سود تقسیمی هلدینگ خلیج‌فارس مناسب بود در کل این دو بخش خیلی ویژه هلدینگ خلیج‌فارس قسمتی از سود خود را به شکل انباشته و برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های اقتصادی سودساز صرف می‌کردند تا در نهایت این سود مجدد به جیب سهامداران بازگردد، اما حال با سهامداری سرخابی‌ها احتمالا بخشی از این سود و سرمایه به سمت این دو تیم روانه شود که این موضوع می‌تواند برای سهامداران نگران کننده باشد.

محمد خبری زاده دیگر کارشناس اقتصادی بود که در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: در دنیا تیم‌های ورزشی از مسیر‌های مشخصی کسب درآمد می‌کنند از جمله این موارد بحث ترانسفر بازیکنان، بحث حق کپی رایت محصولات ورزشی و.... است موضوعی که به شکل واضح در سیستم اقتصادی بخش ورزش ما مغفول مانده است هلدینگ خلیج‌فارس و گروه بانک‌ها روز گذشته به سبب مسئولیت اجتماعی خود اقدام به خرید سهام سرخابی‌ها کردند، اما باید تاکید کرد علاوه بر نگاه مسئولیت اجتماعی این دو بخش قطعا برنامه‌هایی هم برای آینده دارند به طور مثال باتوجه به توانی که دارند می‌توانند در بحث کپی رایت و... ارزش افزوده برای باشگاه‌ها خلق کنند و خلق ارزش افزوده برای سرخابی‌ها یعنی کمک به خروج از بحث زیان ده بودن که این می‌تواند در مجموع با یک دید مناسب و اقدامی همه‌جانبه  به سود این دو بخش یعنی هلدینگ خلیج‌فارس و گروه بانک‌ها تمام شود.

حالا با تمام نقطه نظرات موافق و مخالف، واگذاری سهام سرخابی‌ها به اتمام رسیده و بناست طبق برنامه مراحل اداری انتقال سهام از سوی سازمان خصوصی‌سازی انجام شود در نهایت هم سرخابی‌ها تا ۵ اردیبهشت ماه برای بارگذاری مدارک در سامانه AFC مهلت دارند که با واگذاری رسمی ۸۵ درصد از سهام سرخابی‌ها به خریداران جدید، مشکل مالکیت مشترک این دو باشگاه حل می‌شود. 

همچنين گفتنی است قبلا ۱۰ درصد سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به هواداران آنها فروخته شده بود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • حق امضا از خطیر گرفته شد؟!
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • پروژه‌های ناتمام را خاتمه می‌دهیم/ ستاره خلیج فارس بورسی می‌شود
  • تولید بیش از ۱۴ ساعت برنامه رادیویی در مرکز خلیج فارس
  • راه‌اندازی چهارمین قطار قم_مشهد با تکیه بر توان تولید داخل
  • رکورد تولید ماهانه صبا فولاد خلیج فارس شکسته شد
  • انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس
  • واگذاری سهام سرخابی‌ها به بانک‌ها و هلدینگ خلیج‌فارس؛ خوب یا بد؟