Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@09:34:55 GMT

تابلوی نگارگری «غدیر خم»؛ عینیت یافتن باور شیعه

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۷۱۲۴۶

تابلوی نگارگری «غدیر خم»؛ عینیت یافتن باور شیعه


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، یکی از آثار برجسته استاد محمود فرشچیان؛ پدر نگارگری ایران، خلق تابلوی «غدیر خم» است که این هنرمند شهیر آن را در مدت دو سال پدید آورد و نخستین‌بار این اثر فاخر سال 85 رونمایی شد.

«غدیر خم» تابلویی نگارگری از محمود فرشچیان در اوج دقت و شکوه، نقش شده است و در آن روایت موثق شیعی در مورد آخرین حج پیامبر(ص) پیش از وفات یعنی حجة‌الوداع که ایشان مأمور به معرفی جانشینی خود می‌شوند به شکل واضح ترسیم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فوجی از مردم در قاب تصویری این تابلو روبروی بلندی که از جهاز شتران و اسبان درست شده است و حضرت محمد(ص) و حضرت علی(ع) بر فراز آن ایستاده‌اند در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است در حالیکه این دو معصوم پشت به تصویر دارند و تنها یک سوم رخ آنها در حالیکه به یکدیگر نگاه می‌کنند، قابل مشاهده از سوی مخاطب است.

نکته جالب توجه در این تابلو موقعیت حضرت محمد(ص) نسبت به حضرت علی(ع) که کمی بلندتر از ایشان بر جهاز شتران ایستاده و حضرت علی(ع) در موضعی پایین‌تر قرار دارد که از نظر چینش در قاب تصویر نشان از ارجحیت مقام ایشان نسبت به حضرت علی(ع) دارد به این معنی که فرشچیان قصد داشته نبوت را نسبت به ولایت و امامت مقامی بلندمرتبه‌تر نشان دهد.

اما مسئله جالب توجه دیگر در این تابلو چهره آدم‌هایی است که در تابلو تصویر شده و ناظر بر واقعه غدیر خم هستند؛ این افراد سنین مختلفی را به خود اختصاص می‌دهند و حتی چند کودک و نوجوان هم در میان آنها به چشم می‌خورد که نشان از این دارد که ابلاغ پیام پیامبر(ص) مربوط به همه نسل‌هاست و دوره خاصی را شامل نمی‌شود.

مسئله دیگری که حائز اهمیت است چهره افرادی است که در تابلو نقش شده و ناظر این واقعه هستند؛ از نظر فرم چهره و رنگی که برای آنها انتخاب شده باید گفت که نشان از ملیت‌های گوناگون مسلمان دارد که این نیز بر فراگیر بودن پیام رسول(ص) میان همه امت اسلامی با هر نژاد و ملیت صحه می‌گذارد، با این وجود نکته حائز اهمیت اینکه رنگ برخی از چهره‌ها و حالات صورت آنها کمی متفاوت است و گویا پدیدآورنده این اثر در نظر داشته به نکته‌ای که البته نگران‌کننده است اشاره داشته باشد و آن اینکه گروهی با وجود آنکه خود شاهد و ناظر بر این واقعه بودند و حجت بر آنها تمام شد اما پس از وفات پیامبر(ص) عملی خلاف دستور خدا و پیامبرش انجام دادند.

یادآور می‌شود، تابلوی «غدیرخم» استاد محمود فرشچیان هم‌اکنون در موزه دائمی استاد در مجموعه فرهنگی سعدآباد در حال نگهداری است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۷۱۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جست‌وجو برای یافتن پیکر فرد غرق شده در نازلوچای ادامه دارد

فرماندار شهرستان ارومیه با اشاره به غرق شدن دو جوان ۳۳ و ۳۴ ساله در رودخانه نازلوچای این شهرستان و پیدا شدن جسد یک نفر از غرق‌شدگان گفت: جست‌وجوها در سومین روز پس از حادثه برای یافتن پیکر فرد دوم ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، غلامحسین عماری امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: علیرغم پیدا شدن پیکر یکی از غرق‌شدگان حادثه نازلوچای تلاش برای پیدا کردن نفر دیگر در حال جریان است. ️

وی ر افزود: روز جمعه مورخه هفتم اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ طی گزارش مردمی مبنی بر غرق شدن دو نفر در رودخانه نازلو چای ارومیه (دو جوان ۳۳ ساله و ۳۴ ساله) نیروهای امدادی متشکل از ۳ تیم هلال‌احمر و ۲ تیم آتش‌نشانی با همراهی مدیریت بحران فرمانداری و نیروی انتظامی و مردم محلی ساعت ۱۶:۳۰ در محل حادثه حاضر و عملیات جست‌وجو و نجات را آغاز کردند.

فرماندار شهرستان ارومیه گفت: این دو فرد از محدوده روستای تپیک بخش نازلو وارد رودخانه نازلوچای شده بودند تا از مسیر حرکت آب به روستای طمطمان و قلعه اسماعیل آقا در آن طرف رودخانه عبور کنند که در این مسیر گرفتار جریان شدید رودخانه شده و پس از طی مسافتی غرق می‌شوند.

عماری ادامه داد: نیروهای امدادی روز جمعه پس از ۳ ساعت جست‌وجو در ساعت ۱۹:۰۰ جسد مغروق اولی را کمی پایین‌تر از محل ورود به رودخانه پیدا کرده و به عوامل انتظامی تحویل می‌دهند و عملیات نجات از روز جمعه شروع و به‌صورت شبانه‌روزی در حال انجام است و ادامه دارد.

و️ی عنوان کرد: امروز در سومین روز از اجرای عملیات جست‌وجو با حضور تمامی اکیپ‌های مذکور همانند ۲ روز قبل از ساعات اولیه صبح با حضور بخشدار نازلو و مدیریت بحران فرمانداری در محل حادثه و رودخانه، اقدام به بررسی و جست‌وجوی میدانی و دشتی شده ولی تاکنون موفق به کشف جسد مغروق نشده و عملیات تا پیدا شدن پیکر وی ادامه خواهد داشت.

کد خبر 748872

دیگر خبرها

  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • (ویدئو) به خاک و خون کشیدن نمازگزاران شیعه در حکومت طالبان
  • فیلم| اعزام بالگرد برای یافتن دختر گمشده در کلاله‌
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • کاربرد تابلو برق‌های صنعتی در صنایع مختلف (مانند فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی و...)
  • فیلم/ اعزام بالگرد برای یافتن دختر گمشده در کلاله‌
  • تصویب تشکیل بنیاد شیخ انصاری در دزفول
  • جریمه 350 میلیون تومانی باشگاه استقلال خوزستان
  • جست‌وجو برای یافتن پیکر فرد غرق شده در نازلوچای ادامه دارد