Web Analytics Made Easy - Statcounter

گسل‌های اصلی زاگرس شامل گسل معکوس اصلی زاگرس، گسل زاگرس مرتفع (از سمت حاجی آباد تا خورگو)، گسل جبهه کوهستان (گسل تشکیل دهنده کوه گنو) و گسل پیش گودال زاگرس (جداکننده خشکی از دریا) است وگسل زاگرس مرتفع در خورگو به گسل جبهه کوهستان می‌پیوندد و همه این گسل‌ها در سمت شرقی به گسل «زندان میناب پالامی»و مرز زاگرس شرقی متصل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گسترش گسل‌ها موجب لرزه خیری بالا در استان هرمزگان شده است.

بر این اساس درهفته گذشته در جناح استان هرمزگان یک زلزله 3 ریشتری به ثبت رسید و در تنگ ارم این استاندو زلزله 3.8 و 3.3 یک زلزله به بزرگای 4.7 گزارش شده است.

در هفته گذشته علاوه بر تنگ ارم، در خوسف استان خراسان جنوبی نیز زلزله‌ای به بزرگای 4.7 رخ داده است.

جزئیات این زلزله‌ها به شرح ذیل است:

شنبه 11 شهریور

در اشترینان استان لرستان زلزله 2.1، بانه استان کردستان زلزله 2.6، یزدانشهر استان کرمان زلزله 2.3، ساغند استان یزد زلزله 2.2، گلبافت استان کرمان زلزله 2، اهر استان آذربایجان شرقی زلزله 2.9 و رباط قره ییل استان خراسان شمالی زلزله 2.1 ریشتر رخ داده است.

در کوهدشت استان لرستان نیز زلزله 3.4 ریشتری به ثبت رسید. این زلزله در عمق 9 کیلومتری و کانون‌ آن در 13 کیلومتری کوهدشت، 30 کیلومتری سراب دوره و 33 کیلومتری ویسیان استان لرستان بوده است.

سفید سنگ نیز با زلزله 3 ریشتری لرزید. این زلزله درعمق 11 کیلومتری و کانون آن در 27 کیلومتری سفید سنگ، 36 کیلومتری نصراباد و 41 کیلومتری قلندرآباد استان خراسان رضوی به ثبت رسیده است.

در بیرم استان فارس نیز رخداد زلزله 3.3 ریشتری گزارش شده است. کانون این زلزله که در عمق 8 کیلومتری بوده در 23 کیلومتری بیرم، 31 کیلومتری خنج و 36 کیلومتری عماد ده استان فارس رخ داده است.

یکشنبه 12 شهریور

درب بهشت استان کرمان با زلزله 2، مرایجان استان فارس با زلزله 2.9 وسیمین شهر استان گلستان با زلزله 2.1 ریشتری لرزیدند.

مورموری استان ایلام زلزله 3 ریشتری را تجربه کرده است. عمق این زلزله 9 کیلومتری و کانون آن 30 کیلومتری مورموری، 39 کیلومتری موسیان و 49 کیلومتری حسینیه استان خوزستان گزارش شده است.

در بهاباد یزد نیز زلزله 4.4 ریشتری به ثبت رسید. این زلزله در عمق 7 کیلومتری و کانون آن در 27 کیلومتری بهاباد، 31 کیلومتری کوهبنان و 61 کیلومتری کیانشهر کرمان رخ داده است.

در کیلان تهران نیز زلزله‌ای در عمق 9 کیلومتری با بزرگای 2 ریشتر رخ داده است. 2 کیلومتر کیلان و 19 کیلومتری آب سرد استان تهران و 22 کیلومتری ایوانکی استان سمنان گزارش شده است.

در کوهبنان استان کرمان زلزله 2.1، جوکار استان همدان زلزله 2، بوشکان استان بوشهر زلزله 2.5، رودبار استان کرمان زلزله 2.5، فاریاب استان کرمان زلزله 2.6 و یکه سود استان خراسان شمالی زلزله 2.2 ریشتری رخ داده است.

زلزله 4.7 ریشتری در تنگ ارم استان بوشهر زلزله بزرگ دیگر روز 12 شهریورماه بوده است. کانون این زلزله که در عمق 9 کیلومتری بوده است در 19 کیلومتری تنگ ارم، 24 کیلومتری بوشکان و 24 کیلومتری کلمه استان بوشهر به ثبت رسیده است.

دوشنبه 13 شهریور

یکه سود استان خراسان شمالی با زلزله 2.2، موسیان استان ایلام زلزله 2، سیرچ استان کرمان زلزله 2.4، سفیدسنگ استان خراسان رضوی با زلزله 2.1، انارک استان اصفهان با زلزله 2، سرگز استان هرمزگان با زلزله 2.8 و زیارتعلی استان هرمزگان با زلزله 2.1 لرزیدند.

محمله استان فارس زلزله 3.1 ریشتری را تجربه کرده است. این زلزله در عمق 6 کیلومتری و کانون آن در 18 کیلومتری محمله، 27 کیلومتری خنج و 35 کیلومتری علامرودشت استان فارس گزارش شده است.

گالیکش استان گلستان نیز با زلزله 3 ریشتری لرزید. این زلزله در عمق 5 کیلومتری و کانون آن در 5 کیلومترب گالیکش، 10 کیلومتری مینودشت و 14 کیلومتری کلاله استان گلستان رخ داده است.

در تنگ ارم نیز وقوع زلزله 3.8 ریشتری گزارش شده است. این زلزله که در عمق 10 کیلومتری بوده در 17 کیلومتری تنگ ارم، 24 کیلومتری کلمه و 26 کیلومتری بوشکان استان بوشهر بوده است.

زلزله 2.8 ریشتری در فاریاب استان کرمان، 2.2 ریشتری راین استان کرمان، 2.2 ریشتری مهاباد استان آذربایجان غربی، 2.3 ریشتری سرخنکلاته استان گلستان، 2 ریشتری انارک و 2 ریشتری عنبر آباد استان کرمان از دیگر رخدادهای لرزه ای روز 13 شهریورماه بوده است.

سه شنبه 14 شهریور

در بوشکان استان بوشهر زلزله 2.5، فراشبند استان فارس زلزله 2.3، رودبار استان گیلان زلزله 2.2، بوشکان استان بوشهر زلزله 2.8، رامسر استان مازندران زلزله 2.5، فراشبند استان فارس زلزله 2.6، سفیدسنگ استان خراسان رضوی زلزله 2.5، خضری دشت بیاش استان خراسان جنوبی و مشهد استان خراسان رضوی زلزله 2.1 ریشتری گزارش شده است.

چهارشنبه 15 شهریور

در خوسف استان خراسان جنوبی زلزله 4.7 ریشتر رخ داده است. این زلزله در عمق 9 کیلومتری و کانون آن در 17 کیلومتری خوسف، 22 کیلومتری بیرجند و 44 کیلومتری مود استان خراسان جنوبی بوده است.

درجناح استان هرمزگان نیز زلزله3 ریشتری گزارش شده است. کانون این زمینلرزه که در عمق 18 کیلومتری بود در 17 کیلومتری جناح، 30 کیلومتری بستک و 38 کیلومتری کوخرد استان هرمزگان گزارش شده است.

فاریاب استان کرمان نیز با زلزله 3.1 ریشتری لرزید. این زلزله در عمق 10 کیلومتری و در کانون 32 کیلومتری فاریاب، 43 کیلومتری عنبرآباد و 48 کیلومتری کهنوج استان کرمان بوده است.

در مورموری استان ایلام زلزله 2.6، شربیان استان آذربایجان شرقی زلزله‌های 2.7 و 2.1، لوندویل استان گیلان زلزله 2.6، لیکک استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله 2، رباط قره ییل استان خراسان شمالی زلزله 2.4 ، پاریز استان کرمان زلزله 2.1، جورقان استان همدان زلزله 2، یزدانشهر استان کرمان زلزله 2.5 ، شهمیرزاد استان سمنان زلزله 2، شربیان استان آذربایجان شرقی زلزله 2.3، همت آباد استان خراسان رضوی زلزله 2.3، و طرود استان سمنان زلزله 2.2 ریشتر گزارش شده است.

در فیروز آباد استان فارس نیز زلزله 3.7 ریشتری رخ داد. این در 19 کیلومتری فیروز آباد،30 کیلومتری فراشبند و 33 کیلومتری دهرم استان فارس زلزله و در عمق 5 ریشتری به ثبت رسید.

تنگ ارم استان بوشهر بار دیگر در روز چهارشنبه 15 شهریورماه با زلزله 3.3 ریشتر لرزید. این زلزله در14 کیلومتریتنگ ارم، 24 کیلومتریکلمه و28 کیلومتریبوشکان استانبوشهر و در عمق 10 کیلومتری رخ داده است.

زیارتعلی استان هرمزگان نیز با زلزله 3.6 ریشتری لرزید. این زلزله در عمق 10 کیلومتری و در 13 کیلومتری زیارتعلی، 28 کیلومتری فاریاب و 46 کیلومتری نودژ استان کرمان رخ داده است.

پنج‌شنبه 16 شهریور

زلزله‌ای با بزرگای 1.8 بامداد روز 16 شهریور رودهن تهران را لرزاند. این زلزله در عمق 9 کیلومتری و کانون آن در 10 کیلومتریرودهن،12 کیلومتریبومهن و14 کیلومتریپردیس استان تهران بوده است.

در شربیان استان اذربایجان شرقی زلزله 3.6 ریشتری رخ داده است.

جمعه 17 شهریور

دیباج استان سمنان با زلزله 2.2، شوسف استان خراسان رضوی با زلزله 2.7، بوشکان استان بوشهر با زلزله 2.1، تنگ ارم با زلزله 2.7 و لردگان استان چهارمحال و بختیاری با زلزله 2.5 لرزیدند.

وراوی استان فارس با زلزله 3.3 ریشتری لرزیدند. این زلزله در عمق 5 کیلومتری بوده است.

در رویدر استان هرمزگان زلزله 3.6 ریشتری در عمق 16 کیلومتری به ثبت رسید.

تنگ ارم نیز زلزله 3.3 ریشتری را تجربه کرده است که در عمق 8 کیلومتری بوده است.

شنبه 18 شهریور

در بامداد 18 شهریور زلزله ای با بزرگای 3.8 ریشتر فین استان هرمزگان را لرزاند. این زلزله در عمق 28 کیلومتری رخ داده است.

زلزله ایذه استان خوزستان از دیگر رخدادهای لرزه‌ای بزرگ امروز بوده است که با بزرگای 3.8 و در عمق 10 کیلومتری گزارش شده است.

منبع:ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۷۸۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در هفته گذشته چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری با زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ لرزید. به گفته دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌وگو با ایسنا، گسل اصلی مرز شمالی استان مازندران شامل گسل‌های «مازندران»، «کاسپین» و «خزر» یک گسل راندگی پنهان است که لغزش عمودی دو میلی‌متر در سال و متوسط افقی ۳ میلی‌متر در سال را نشان می‌دهد. در جنوب البرز، امتداد گسل‌های «آستانه»، «فیروزکوه»، «مشا» و «طالقان» و از شرق به غرب از میزان لغزش ۵ تا ۲ میلی‌متر در سال تخمین زده شده است.

وی خاطر نشان کرد: مهمترین گسل‌های لرزه‌زا در منطقه البرز مرکزی شامل گسل‌های زیر می‌شود:

* گسل شمال البرز
* گسل کاسپین (مازندران)
* گسل لاریجان
* گسل لار
* گسل مشا
* گسل کندوان
* گسل بلده

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله به بزرگای ۲.۷ و زلزله‌های ۲.۸، ۲.۹ و ۴.۲ به ثبت رسید و کیانشهر استان کرمان با زلزله ۳.۹ و کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ لرزیدند.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه اول اردیبهشت

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۲۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری کنگ، ۳۳ کیلومتری بندر لنگه و ۴۷ کیلومتر جزیره تنب بزرگ این استان بوده است.

خوی استان آذربایجان غربی بعد از یک زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۳ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۰ کیلومتری خوی و ۳۱ کیلومتری ایواوغلی استان آذربایجان غربی و ۳۵ کیلومتری تسوج استان آذربایجان شرقی بوده است.

در مرزن آباد استان مازندران زلزله ۲.۷ رخ داد.

یکشنبه ۲ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید.

معمولان استان لرستان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۰ کیلومتری معمولان، ۲۲ کیلومتری ویسیان و ۲۴ کیلومتری خرم آباد این استان گزارش شد.

دوشنبه ۳ اردیبهشت

در اینچه برون استان گلستان زلزله ۲.۹ رخ داد.

بهاباد استان یزد زمینلره‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۱ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۰ کیلومتری بهاباد و ۴۰ کیلومتری بافق استان یزد و ۷۴ کیلومتری کوهبنان استان کرمان بوده است.

در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری فین، ۴۱ کیلومتری قلعه قاضی و ۴۴ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

سه‌شنبه ۴ اردیبهشت

در چلگرد استان چهارمحال و بختیاری زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۳۳ کیلومتری چلگرد این استان، ۳۸ کیلومتری قلعه خواجه و ۶۵ کیلومتری لالی استان خوزستان بوده است.

در شوسف استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری، زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری را تجربه کرد که کانون این رخدادهای لرزه‌ای در ۶ کیلومتری چالوس، ۱۱ کیلومتری نوشهر و ۱۴ کیلومتری کلارآباد این استان بوده است.

چهارشنبه ۵ اردیبهشت

در گتوند استان خوزستان زلزله ۲.۵ رخ داد.

در کیانشهر استان کرمان زلزله ۳.۹ در عمق ۶ کیلومتری به ثبت رسید که رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری کیانشهر، ۲۲ کیلومتری کوهبنان و ۳۲ کیلومتری راور این استان گزارش شد.

جم استان بوشهر با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۲۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۲ کیلومتری جم، ۲۸ کیلومتری بندر کنگان و ۳۲ کیلومتری بنک این استان گزارش شد. زلزله ۲.۷ از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

پنج شنبه ۶ اردیبهشت

در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۷ و در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

جمعه ۷ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله ۲.۷ و ۲.۹ به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن (فیلم)
  • فیلم/ وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند