Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@05:41:26 GMT

تغذيه شاگرد زرنگ ها را بشناسيد

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۹۲۱۱۴

خبرگزاري آريا -

بهتر است براي تهيه غذاهاي سرخ کرده، مواد غذايي را به جاي سرخ کردن زياد، فقط تفت بدهيد و حتما هم از روغن مايع مخصوص سرخ کردن استفاده کنيد.
بعضي پدر و مادرها مي‌گويند وقتي مدرسه‌ها دوباره باز مي‌شود و سال تحصيلي جديدي در پيش است، يکي از سخت‌ترين کارها و وظايفي که به عهده دارند، انتخاب ميان‌وعده‌هاي مناسب براي فرزندشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها يا نمي‌دانند کدام از مواد غذايي مي‌تواند بهترين انتخاب براي ميان وعده دانش‌آموزان باشد يا نمي‌توانند فرزندشان را متقاعد کنند که در ساعت‌هاي درس و مدرسه از مواد غذايي مناسب استفاده کند.
البته عده اي هم هستند که اصلا به تغذيه صحيح دانش آموزان فکر نمي کنند و همين که بچه ها سير باشند، از نظر آنها کافي است. در صورتي که متخصصان تغذيه با تاکيد بر اهميت تغذيه دانش آموزان معتقدند: تغذيه بچه ها در اين سنين اهميت زيادي دارد و در صورتي که اختلال يا کمبودي در برنامه غذايي شان پيش بيايد، به رشد جسمي آنها لطمه وارد خواهد کرد. بنابراين نه تنها ميان وعده ها که حتي وعده هاي اصلي غذا نيز بايد با دقت و توجه انتخاب و مصرف شود تا دانش آموزان از نظر جسمي و ذهني بخوبي رشد کنند.
خوب بخوريد تا موفق شويد
تغذيه صحيح نه تنها موجب بهبود رشد جسماني کودکان مي شود که حتي مي تواند بر قدرت يادگيري و فعاليت هاي ذهني آنها هم اثر بگذارد. آن طور که برليانت بزرگمهر، مشاور تغذيه و رژيم درماني مي گويد کمبودهاي غذايي و اختلالات تغذيه اي علاوه بر اين که اثراتي منفي بر رشد جسمي کودکان دارد، مي تواند موجب کاهش قدرت يادگيري و تمرکز آنها نيز بشود و به اين ترتيب، باعث افت تحصيلي دانش آموزان خواهد شد؛ بنابراين والدين بايد به تغذيه صحيح بچه ها توجه داشته باشند و نيازهاي غذايي شان را تامين کنند.
اين مشاور تغذيه يادآور مي شود: کودک بايد به ميزان لازم انرژي دريافت کند نه کمتر و نه بيشتر. بنابراين زماني که کودک چاق مي شود، مشخص است که ميزان انرژي دريافتي او بيش از نيازش بوده و بايد برنامه اش اصلاح شود.
همچنين بهتر است براي تهيه غذاهاي سرخ کرده، مواد غذايي را به جاي سرخ کردن زياد، فقط تفت بدهيد و حتما هم از روغن مايع مخصوص سرخ کردن استفاده کنيد. مصرف سالاد و سبزي همراه با غذا براي کودکان بسيار مفيد خواهد بود و حتي بهتر است در سالادشان از روغن زيتون نيز استفاده کنيد. علاوه بر اين، بچه ها بايد از مصرف نوشابه هم پرهيز کنند و به جاي آن، دوغ يا آب بنوشند. کلسيم و فسفر نيز بايد به مقدار کافي در برنامه غذايي کودک وجود داشته باشد. وي با اشاره به اين موضوع، مي گويد: لبنيات از بهترين منابع براي دريافت کلسيم و فسفر است و حتما بايد به مقدار کافي مصرف شود. علاوه بر اين، براي جذب کلسيم و فسفر، کودک حتما بايد به مدت کافي در معرض نور خورشيد قرار بگيرد.
به گفته بزرگمهر، کودکان بايد نسبت به نيازهاي تغذيه اي خود آگاهي کافي داشته باشند. به اين معنا که لازم است آنها بدانند به چه موادي نياز دارند، چطور بايد اين نياز را تامين کنند و کمبودهاي غذايي چه صدمه اي به سلامتشان وارد خواهد کرد، بنابراين نبايد فراموش کنيم آگاهي دادن به کودک و افزايش اطلاعات او درباره نيازهاي تغذيه اي، يکي از بهترين شيوه ها براي اصلاح برنامه غذايي اش به حساب مي آيد.
براي صبحانه وقت بگذاريد
بارها درباره اهميت مصرف صبحانه صحبت شده و متخصصان و کارشناسان تغذيه در اين باره توضيح داده اند. با اين حال، متاسفانه هنوز هم بسياري از افراد و بويژه دانش آموزان، از خوردن صبحانه طفره مي روند و اين وعده غذايي را براحتي حذف مي کنند. بعضي بچه ها، صبح زود خواب آلود هستند و حوصله صبحانه خوردن ندارند. بعضي هم در هيچ شرايطي راضي به خوردن صبحانه نمي شوند و فکر مي کنند يک کيک يا شکلات براي اين وعده غذايي کافي است.
بزرگمهر؛ اما اين شيوه ها را صحيح نمي داند و مي گويد: بچه ها حتما بايد به درستي صبحانه شان را مصرف کنند؛ بنابراين لازم است پدر و مادر شيوه هايي را در پيش بگيرند که به کمک آن، کودک آماده صبحانه خوردن شود و همراه با والدينش صبحانه کاملي را ميل کند. به گفته اين مشاور تغذيه، دانش آموزان بايد شب ها زودتر بخوابند تا صبح هم زودتر از خواب بيدار شده و سرحال باشند و بتوانند در فرصت کافي صبحانه شان را ميل کنند.
بسياري از بچه ها، شب ها دير مي خوابند و صبح هم، نگران اين هستند که دير به مدرسه برسند. به همين دليل هم طبيعي است اشتهاي شان کاهش يافته و اصلا وقت کافي براي صبحانه خوردن نداشته باشند.
از طرف ديگر، شب ها هم بايد شام سبکي براي دانش آموزان تدارک ببينيد. بزرگمهر با اشاره به اين موضوع، يادآور مي شود: دانش آموزان نبايد غذاهاي سنگين و چرب را به عنوان شام و بويژه در ساعات پاياني شب مصرف کنند؛ چون چنين غذاهايي معده بچه ها را پر و آنها را سير مي کند و طبيعي است هنگام صبح هم ميل چنداني به صبحانه خوردن نداشته باشند. وي توصيه مي کند براي شام غذاهايي سبک انتخاب کنيد که بتواند نيازهاي تغذيه اي کودک را نيز تامين کند، ولي اشتهايش را از بين نبرد.
اين مشاور تغذيه مي افزايد: براي صبحانه مي توانيد از شير کم چرب، پنير بدون نمک، مقداري عسل يا خرما، گردو يا خيار يا گوجه فرنگي استفاده کنيد که همگي اين موارد مي توانند به عنوان صبحانه اي مفيد و مغذي مصرف شوند. البته گاهي تخم مرغ هم مي تواند جايگزين پنير شود، ولي در کل، پنير کم نمک يکي از مواد غذايي مناسب براي وعده صبحانه است.
بهترين ميان وعده ها؛ ميان وعده هاي خانگي
اگر دانش آموزي در خانه داشته باشيد، حتما هر روز به فکر تهيه ميان وعده اي مناسب براي روز آينده هستيد؛ ساندويچ ها، انواع ميوه ها، بيسکويت، کيک، شيريني يا شکلات؟ به تمام اين موارد فکر مي کنيد و مي خواهيد بهترين را انتخاب کنيد؛ ميان وعده اي سالم و مغذي که مورد علاقه فرزندتان هم باشد.
بزرگمهر در اين باره مي گويد: خوب است کودکان را طوري عادت دهيم که هميشه ميان وعده ها را از خانه ببرند و از خوردن انواع چيپس، پفک و کيک هاي آماده که از فروشگاه ها خريده مي شوند، پرهيز کنند. به گفته وي، اين مواد ارزش تغذيه اي بالايي ندارند و براي سلامت بچه ها مضر هستند. به عنوان نمونه مصرف چيپس و پفک که هم بسيار شور است و هم چرب يا کيک هاي چرب و شيرين مي تواند براي سلامت همه افراد و بويژه کودکان خطرساز باشد، بنابراين از نظر تغذيه اي به هيچ عنوان مصرف اين مواد براي کودکان مناسب نيست و توصيه نمي شود.
بزرگمهر يادآوري مي کند، به جاي استفاده از اين مواد، مي توانيم از ساندويچ هاي خانگي و ميوه هاي تازه به عنوان ميان وعده در مدرسه استفاده کنيم. به عنوان نمونه نان، پنير، خيار يا گوجه فرنگي که در خانه تهيه شده باشد، ميان وعده اي مغذي، خوشمزه و مفيد خواهد بود. وي مي افزايد: علاوه بر اين، ميان وعده هاي خشک مانند کشمش، خرما، برگه و انجير خشک نيز ازجمله مواد غذايي مناسبي به حساب مي آيند که مي توانند به عنوان ميان وعده در مدرسه مصرف شوند. آجيل بدون نمک و مغز دانه ها هم براي مصرف کودکان بسيار مناسب است.
غذاهاي پخته به جاي سرخ کرده ها
ناهار از وعده هاي غذايي مهم است که براي دانش آموزان بايد به دقت انتخاب شود؛ بويژه بچه هايي که پس از صرف نهار بايد راهي مدرسه شوند يا آنهايي که ناهار را در مدرسه ميل مي کنند و پس از آن هم بايد کلاس هايشان را ادامه دهند. بزرگمهر در اين باره مي گويد: غذاهايي که براي وعده ناهار انتخاب مي شوند، نبايد خيلي سنگين و چرب باشند؛ چون مصرف غذاهاي خيلي چرب و سرخ شده موجب احساس خواب آلودگي و سنگيني دانش آموزان مي شود و مي تواند قدرت تمرکز و يادگيري شان را کاهش دهد.
بنابراين به طور کلي، بهتر است ميزان چربي را در برنامه غذايي بچه ها کاهش داده و به جاي غذاهاي سرخ شده، آنها را به مصرف غذاهاي پخته عادت دهيم.
نه افراط کنيد و نه تفريط
بعضي وقت ها، پدر و مادر اينقدر نگران کمبودهاي تغذيه اي هستند که در مصرف مواد غذايي افراط مي کنند. بزرگمهر ضمن اشتباه دانستن اين شيوه، خاطرنشان مي سازد: همان طور که کم خوردن، مي تواند مشکلاتي را براي کودک ايجاد کند، زياده روي در مصرف غذا و پرخوري هم مضر و دردسرساز است. پرخوري موجب افزايش وزن و چاقي کودک مي شود که حتي ممکن است اين مشکل تا پايان عمر هم براي او باقي بماند.
منبع : jamejamonline.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۲۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید

مغز عضوی است که ۲۴ ساعته، حتی زمانی که خواب هستید، مشغول به فعالیت است؛ کل سیستم عصبی را تنظیم می‌کند و سیگنال‌ها و دستورالعمل‌ها را از یک قسمت بدن به قسمت دیگر منتقل می‌کند. بیشتر غذا‌هایی که به تقویت حافظه کمک می‌کنند، حاوی مقادیر زیادی از این موارد هستند: آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین B، چربی‌های سالم، اسید‌های چرب امگا.

به گزارش خبرآنلاین، چند مورد از بهترین غذا‌هایی که مغز و حافظه را تقویت می‌کنند و سلامت آن را ارتقا می‌دهند، در ادامه به شما معرفی شده‌اند:

توت‌ها

انواع توت‌های غنی از آنتی اکسیدان مانند توت فرنگی، شاه‌توت و توت سفید، استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌های موجود در توت‌ها می‌توانند به: بهبود ارتباط بین سلول‌های مغز، تقویت یادگیری و حافظه با افزایش انعطاف‌پذیری مغز، جلوگیری یا به تأخیر انداختن زوال شناختی کمک کند.

غلات کامل

سطوح بالاتر قند خون با کاهش بازدهی و فعالیت مغز مرتبط است. بر خلاف کربوهیدرات‌های تصفیه شده، غلات کامل دارای شاخص گلیسمی (قند) پایینی هستند و برای همین به آرامی در بدن تجزیه می‌شوند، قند را به تدریج آزاد می‌کنند و به مغز اجازه می‌دهند تا عملکرد مؤثرتری داشته باشد.

برخی از جایگزین‌های سالم غلات کامل که برای تقویت ذهن مفید هستند، عبارتند از: نان جو، بلغور جو دوسر، برنج قهوه‌ای، گندم سیاه، کینوا.

آجیل و دانه‌ها

درست مانند ماهی‌های چرب، آجیل‌ها و دانه‌ها نیز حاوی سطوح بالایی از اسید‌های چرب امگا ۳ و آنتی اکسیدان هستند که آن‌ها را به یکی از بهترین غذا‌ها برای مغز تبدیل می‌کند. این گروه هم‌چنین منبع غنی ویتامین E هستند که از مغز در برابر استرس اکسیداتیو در دوران پیری محافظت می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منظم آجیل می‌تواند خطر از دست دادن حافظه مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.

گردو بهترین غذا برای مغز است و سطوح بالاتری از آنتی اکسیدان را نسبت به سایر مغز‌ها و دانه‌ها در خود دارد.

قهوه

کافئین موجود در قهوه به تقویت عملکرد کلی مغز کمک می‌کند. قهوه هم‌چنین منبعی غنی از آنتی اکسیدان است که [با افزایش سن]از سلامت مغز محافظت می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مادام‌العمر قهوه می‌تواند خطر زوال شناختی و بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

با این وجود، در مصرف قهوه زیاده‌روی نکنید، چرا که کافئین می‌تواند چرخه خواب را مختل کند.

پرتقال

پرتقال سرشار از ویتامین C است و در بهبود توانایی‌های شناختی و تقویت سلامت مغز نقش دارد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول‌های مغز در برابر آسیب‌های ناشی از بالا رفتن سن محافظت می‌کند. هم‌چنین این ویتامین به پیشگیری از اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی کمک می‌کند. برخی از منابع سرشار از ویتامین C عبارتند از: کیوی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی، انبه، آناناس.

دیگر خبرها

  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید