Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم‌ساز و کارگردان جوان بجنوردی با اشاره به کمبود فضاهای فرهنگی و هنری در خراسان شمالی گفت: در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان رشته‌های هنرهای نمایشی را نداریم که این باعث پایین آمدن کیفیت آثار تولیدی می‌شود.

سعید آقایی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در بجنورد اظهار داشت: تولید هر اثر هنری همانند تمام بخش‌های تولیدی کشور٬ هزینه‌هایی دارد و حوزه فیلم و مسائل هنری نیز از این قاعده مستثنا نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولاً هزینه‌هایی که در حوزه تولید و محصولات فرهنگی می‌شود چندان به چشم نمی‌آید زیرا که مصرف این محصولات به صورت متداول نیست. شهروندان به راحتی در حوزه های صنعت و کشاورزی هزینه می‌کنند اما این مشکل در تولید محصولات فرهنگی وجود دارد.

وی افزود: مسئولان باید حامی تولیدات و محصولات فرهنگی باشند. مثلا در شهرداری‌ها فقط یک یا دو درصد از درآمد شهرداری‌ها صرف خرید محصولات و تولیدات فرهنگی می‌شود و یا در صنایع پتروشیمی و نظیر آن معافیت‌های مالی در قبال کار فرهنگی را داریم.

فیلم‌ساز جوان بجنوردی با شاره به کاستی‌های موجود در صنعت فیلم‌سازی استان تصریح کرد: متاسفانه حمایت‌ها از سوی مسئولان و مدیران به دلیل عدم درک متقابل از روند و شرایط تولید یک محصول فرهنگی وجود ندارد. مسئولان فرهنگی و هنری باید دارای سابقه و منش خاصی باشند. هم‌چین معاشرت زیادی با هنرمندان داشته باشند تا شرایط درک متقابل فراهم شود.

آقایی نبود بودجه مناسب را معضلی برای تمام بخش‌های تولیدی کشور دانست و گفت: باید به این جریان نگاه اساسی داشت٬ زیرا بستر فرهنگی بستر بسیار مهمی است و هزینه کردن در فرهنگ و هنر سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید. عدم حمایت مالی سبب کند شدن و یا به تعویق افتادن فرآیند ساخت اثر هنری می‌شود.

وی با اشاره به امکانات مورد نیاز برای ساخت ثار سینمایی تصریح کرد: لازمه تولید فیلم سینمایی، سرمایه انسانی و نیروی متخصص و کاربلد است. فیلم‌سازی روز جهان به سمت فیلمسازی کوچک، سبک و با امکانات ساده پیش می‌رود. ولی متاسفانه سازمان‌ها و ارگان‌های اجرایی حامی محصولات و تولیدات افکار فرهنگی٬ فاقد هرگونه ابزار و امکانات اولیه جهت تولید یک اثر استاندارد هنری هستند و این مهم نیز به مدیریت مالی صحیح برمی‌گردد.

هنرمند فیلم‌ساز بجنوردی افزود: کمبود فضاهای فرهنگی و هنری به شدت در استان قابل مشاهده است. تنها یک سینمای خصوصی در شهر بجنورد وجود دارد که علی‌رغم این‌که کیفیت بالایی دارد٬ اما متاسفانه پاسخگوی نیاز شهروندان نیست و انتظار ما از دولت این است که یارانه فرهنگی در این خصوص تعلق بگیرد.

وی با بیان نقطه ضعف های علمی فیلم‌سازی در خراسان شمالی ادامه داد: در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان٬ رشته‌های هنرهای نمایشی را نداریم که این باعث پایین آمدن کیفیت می‌شود. تولید فیلم‌های کوتاه مستلزم هزینه و امکانات اولیه است که متاسفانه این امکانات اولیه در استان وجود ندارد. تئاتر و هنرهای نمایشی به عنوان مزیت نسبی در خراسان شمالی به حساب می‌آید که همین عامل سبب نارضایتی کوچکی در بین اهالی هنرهای دیگر در خراسان‌شمالی شده است.

آقایی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بازنگری جدی در این زمینه داشته باشد. حمایت از جوانان و فرزندان هنری استان سبب پیشرفت و توسعه‌ فرهنگ شهر می‌شود.

انتهای پیام/

R7719/P1357/S6,55/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۰۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند

ایسنا/قم اختتامیه چهارمین همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم شامگاه پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با معرفی و تجلیل از برگزیدگان برگزار شد.

آغازگر مراسم اختتامیه احمد سلیمانی مسئول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری قم بود، وی همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم را بزرگترین همایش در سطح مراکز استانی خواند و گفت: دفتر تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در قم با تاخیر دو ساله افتتاح شد، این تاخیر به خاطر کار ریشه‌ای بود که در ابتدای راه‌اندازی به دنبال آن بودیم و حالا در این سال‌های نتیجه‌اش را می‌بینیم.

سلیمانی همچنین یکی از دلایل رشد تئاتر در مساجد در قم را همکاری و همراهی خوب کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان با حوزه هنری قم دانست.

در ادامه این مراسم گواهی حضور اعضای گروه‌های حاضر در همایش به سرپرستان و مربیان آنها اهدا شد. 

هنر راه مناسبی برای انتقال پیام دین و انقلاب است

سید مهدی حسینی رئیس حوزه هنری استان قم در این مراسم با ابراز خوشحالی از حضور در جمع پرشور بچه‌های مسجد گفت: گروه‌های نمایشی با تلاش توانستند ثابت کنند هنر راه مناسبی برای انتقال پیام دین و انقلاب است. هنرمندان در انتقال پیام مجهز به ابزار روز و فراگیر هستند اما باید توجه کرد با این ابزار دچار روزمرگی نشویم. 

وی با تشکر از دست‌اندر کاران برگزاری همایش تئاتر بچه‌های مسجد گفت: خوشبختانه در استان قم شاهد رشد چشمگیر بچه‌های مسجد هستیم. باید تلاش کنیم که این جایگاه را حفظ و تقویت کنیم. 

در ادامه از حجت الاسلام والمسلمین موسوی معاون فرهنگی هنری دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد قم به خاطر تلاش‌هایش در راستای برگزاری جشنواره تئاتر مسجد تجلیل شد.

موسوی نیز ضمن تشکر از حوزه هنری و دفتر مردمی تئاتر بچه‌های مسجد که با وجود مشکلات کار را پیش برده‌اند، تصریح کرد: جشنواره‌ای موفق است که جذب و ساماندهی، آموزش و رشد نیرو از جمله اهدافش باشد که ما این اتفاق را در این جشنواره می‌بینیم.

وی ادامه داد: تیمی که من دیدم کار خودشان را با حمایت یا بدون حمایت پیش برده‌اند و این موفقیت در سایه تلاش‌های حوزه هنری، ظرفیت بچه‌های مسجدی و در بستر مسجد اتفاق افتاده است.

معرفی برگزیدگان

در ادامه در دو بخش آقایان و بانوان در رشته‌های کارگردانی، بازیگری،‌نمایشنامه‌نویسی، موسیقی، پوستر، ‌طراحی صحنه، گریم و طراحی لباس و اکسسوار معرفی و از آن ها تجلیل شد.

همچنین دو نمایش «سرزمین زیتون» از مسجد حضرت ابوالفضل(ع) و  «خیر و شر» از مسجد حضرت امیر المومنین(ع) به عنوان برگزیده بخش آقایان به دبیرخانه جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد معرفی شد.

در بخش بانوان نیز دو نمایش «امانت خورشید» از مسجد حضرت ابوالفضل(ع) و «پروانه سفید» به عنوان آثار برگزیده معرفی شدند.

در چهارمین همایش تئاتر مردمی بچه‌های مسجد استان قم که از ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۲ آغاز شد ۳۶ گروه متقاضی در دو بخش آقایان و بانوان به رقابت پرداختند.

به گزارش ایسنا، این همایش توسط دبیرخانه تئاتر بچه‌های مسجد استان قم و با حمایت حوزه هنری قم و ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد قم و با هدف بالا بردن توان فرهنگی و هنری مساجد به ویژه در حوزه تئاتر برگزار شد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • پیکر عیسی بخشی آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • وزیر ارشاددرگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی خراسان را تسلیت گفت
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور
  • پیام تسلیت مسئولان و جامعه هنری خراسان شمالی در پی درگذشت هنرمند موسیقی مقامی استان
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • «مهر» در «فرانچایز ایران»