Web Analytics Made Easy - Statcounter

تسهیلات گمرکی برای ترخیص مواد اولیه فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی یا کالاهای دو منظوره طی بخشنامه‌ای تمدید و به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شد.

به گزارش ایسنا، این اقدام در جهت تسریع در ترخیص این نوع کالاها پس از ارتباط سیستمی گمرک و سازمان غذا و دارو انجام می‌شود و بر اساس تفاهم‌نامه‌ای است که پیش از این بین گمرک و سازمان غذا و دارو به امضا رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اعلام سازمان غذا و دارو با توجه به برقراری ارتباط الکترونیکی این سازمان با گمرک از طریق سامانه‌های TTAC و EPL و به منظور تسهیل در امور گمرکی و تکریم ارباب رجوع بندهای ۲، ۳، و ۴ تفاهم‌نامه گمرک و غذا و دارو جهت اجرا تنفیذ شده است.

به این ترتیب بر اساس بخشنامه گمرک که به تازگی از سوی علی معقولی، مدیر کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جهت اجرا به گمرکات اعلام شد، بندهای ۲، ۳ و ۴ از ماده دو این تفاهم نامه به منظور تکریم ارباب رجوع به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شد.

هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه بین گمرک و سازمان غذا و دارو حفظ ایمنی و کیفیت مواد اولیه و فرآورده‌های مشمول ماده ۱۶ قانون نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و تسریع در صدور مجوز ترخیص این نوع مواد اولیه است.

بر اساس بندهای ۲، ۳و ۴ ماده دو تفاهم نامه منعقد شده، تسهیلات ترخیص این کالاها به مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در اندازه حمل و نقل مسافر و مصرف شخصی محدود می‌شود. همچنین واردات مواد اولیه یا فرآیند مشمول ماده ۱۶ قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی را که صرفا برای نمونه و در تعداد کم است، شامل می‌شود.

بر پایه این تفاهم‌نامه در بند دیگری مواد اولیه مشمول ماده ۱۶ قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، بهداشتی و آرایشی که در صنایعی غیر از این قانون کاربرد دارند و به عنوان مواد اولیه به کار برده می‌شوند را هم شامل می‌شود.

همچنین در این تفاهم‌نامه وظایفی برای گمرک و سازمان غذا و دارو پیش بینی شده است که بر اساس آن، مواد و فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، که به عنوان مصرف شخصی و در حد حمل مسافر تلقی می‌شود و از نظر تعداد، مقدار و ارزش، جنبه تجاری ندارد و جزء کالاهای ممنوع شده از نظر ایمنی و سلامتی و استثنائات امنیتی و ممنوع یا محدود شده از نظر شرعی و قانونی نیست با ثبت مشخصات مسافر یا صاحب کالا (برای مرسولات پستی) و اخذ تعهد کتبی مبنی بر تقبل تمامی مسئولیت‌های ناشی از واردات و مصرف آن، توسط گمرکات کشور از صاحب کالا و با رعایت سایر شرایط و مقررات جاری کشور رأسا توسط گمرکات کشور قابل ترخیص است.

از سوی دیگر شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده مجاز که دارای مجوز فعالیت از مراجع ذی‌صلاح بهداشتی یا بازرگانی هستند، در خصوص واردات مواد اولیه یا فرآیند شده مشمول ماده ۱۶ قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به صورت نمونه و در تعداد و مقدار بسیار کم، مشروط به اینکه از نظر تعداد، مقدار و ارزش جنبه تجاری نداشته باشد و جزء کالاهای ممنوع شده مذکور نباشد با ثبت مشخصات صاحب کالا (حقیقی و حقوقی) یا شرکت و با ارائه تعهد مبنی بر عدم مصرف مواد اولیه در فرآورده‌های نهایی و عرضه در بازار و برای فرآورده‌های فرآیند شده (آماده مصرف) عدم عرضه به بازار با قبول تمامی مسئولیت‌های قانونی و حقوقی ناشی از واردات و مصرف توسط صاحب کالا یا شرکت متقاضی، ترخیص آن رأسا توسط گمرکات کشور بلامانع است.

درخصوص مواد اولیه که صرفا از نظر نام (نه درجه خلوص و سلامت) مشابه مواد اولیه ماده ۱۶ قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی هستند و نیز در صنایع غیر از مشمول این قانون کاربرد دارند و اصطلاحا به عنوان مواد اولیه با کاربرد دو منظوره شناخته می‌شوند، در صورتی که مدارک و مستندات قابل پذیرش توسط گمرکات به عنوان Technical Grade یا Industrial Grade معرفی شوند با ثبت مشخصات صاحب کالا و اخذ تعهد کتبی و ذکر عبارت غیرقابل استفاده و مصرف در فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی در مدارک ترخیص و اظهارنامه، با رعایت سایر شرایط و مقررات جاری کشور رأسا توسط گمرکات کشور قابل ترخیص خواهند بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۰۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد در لامرد

ایسنا/فارس معاون بهداشت شبکه و رئیس مرکز بهداشت لامرد از کشف و معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته در این شهرستان، خبر داد.

یعقوب رضایی امروز، ۱۱ اردیبهشت‌ماه با اعلام این مطلب گفت:‌ با هدف تامین امنیت غذایی، بازرسی های متعدد و مستمر در دستور کار کارشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان قرار دارد که در همین راستا، با بازرسی‌های انجام شده در چند روز گذشته بیش از ۲۳۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته کشف و معدوم شده است.

وی با اشاره به تشدید نظارت‌های بهداشتی از مرکز بهداشت شهرستان لامرد از تمام اصناف و شهروندان خواست با رعایت بیشتر شیوه‌نامه‌های بهداشتی ضمن حفظ سلامت خود و جامعه، یاریگر کارشناسان بهداشت، در اجرای دستورالعمل های بهداشتی باشند.

رضائی افزود: شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تماس بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۱۶۱ روستای لرستان از آب شرب در دولت سیزدهم
  • مشکل طولانی شدن فرایند اداری ترخیص مواد اولیه شرکت‌های داروسازی به زودی رفع می‌شود
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود
  • تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد
  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • سمنان|وقتی تحریم‌ باعث کاهش هزینه مواد اولیه یک شرکت می‌شود
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی
  • معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد در لامرد
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور