Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاکنون ۱۸ نفر بر اثر غرق شدگی در سدها و کانال‌های استان جان خود را از دست داده‌اند این آمار تکان دهنده سبب شده تا استان قزوین رتبه ۹ کشور در زمینه غرق شدگی را داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، ظهر تابستان استدر حاشیه کانال مادر در نزدیکی شهر مهرگان چهار جوان حدود 20 تا 25 ساله در حال شنا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شادی وصف نشدنی در چهره‌هایشان مشاهده می‌شود و با هر شیرجه‌ای که در کانال پر از آب می‌زنند یکدیگر را مورد تشویق قرار می‌دهند، در گوشه‌ای دیگر چند لباس زیر سایه تابلوی شنا ممنوع قرار دارد. آب ظاهری آرام و دل فریب به خود گرفته است. به آنها نزدیک شده و از وضعیت آب کانال سوال می‌کنم، وضعیت آب را عالی توصیف کرده و مرا تشویق می‌کنند که به آنها ملحق شوم.

از احمد یکی از افرادی که همراه برادرش محمد در حال شنا کردن است می‌پرسم آیا از غرق شدگی‌های اخیر در کانال‌ها و سدهای قزوین خبر دارد، وی به 200 متر دورتر اشاره می‌کند و می‌گوید یک مورد در همان محل اتفاق افتاده است، تعجب را در نگاهم احساس می‌کند ناخودآگاه ادامه می‌دهدآنها شنا کردن بلد نبودند و حماقت کردند که در این آب شنا کردند ولی من و دوستان مهارت بالایی در شنا داریم و برای ما اتفاقی نخواهد افتاد.

به آنها می‌گویم تمام افرادی که تاکنون در کانال‌ها و سدها غرق شده‌اند همین طرز فکر را داشته‌اند زیرا اگر احساس خطر می‌کردند هرگز داخل آب نمی‌شدندبرایم بسیار تعجب‌آور است با توجه به علائم هشدار دهنده و همچنین وجود فنس‌ها در اطراف کانال‌ها و سدها جوانانی همچون احمد و برادرش که خود شاهد غرق شدن افراد در این محل‌ها بودند باز هم با جان خود بازی می‌کنند تا سریال ادامه دار غرق شدگی‌ها در استان قزوین در سال 96 تمامی نداشته باشد.

18 نفر در سدها و کانال‌های استان قزوین جان خود را از دست داده‌اند

در استان قزوین بیش از دو هزار و 700 متر بستر رودخانه‌ای و یک هزار و 200 کیلومتر کانال‌های اصلی و فرعی آب برای انتقال آب سد طالقان به مزارع، باغات و زمین‌های کشاورزی وجود دارد که به گفته کارشناسان یکی از بزرگترین شبکه‌های منسجم آبیاری کشور محسوب می‌شود این در حالی است که هر گوشه این شبکه آبیاری به واسطه استفاده نامناسب شهروندان می‌تواند به یک تهدید و خطر تبدیل شود.

در حالی آخرین ماه از فصل تابستان را پشت سر می‌گذاریم که همچنان خبر غرق شدن شهروندان در هر نقطه استان به گوش می‌رسد، امروز اگر از هر گوشه استان خبر غرق شدن شهروندان را بشنویم اصلا تعجب‌آور نخواهد بود چرا که قبح آن هم برای شهروندان و هم برای مسئولان شکسته شده است.

تاکنون 18 نفر بر اثر غرق شدگی در سدها و کانال‌های استان جان خود را از دست داده‌اند، این آمار تکان دهنده سبب شده تا استان قزوین رتبه 9 کشور در زمینه غرق شدگی را داشته باشد در حالی که پیش از این رتبه 12 کشور در این زمینه را داشته است؛ آماری که تنها در سه ماه نخست امسال برابر با کل غرق شدگی‌های سال 95 اعلام می‌شود، اکنون به یک بحران و هشدار جدی برای شهروندان و مسئولان تبدیل شده و به صورت نگران کننده‌ای نیز در حال افزایش است.

اجرای 20 مصوبه پیشگیری از غرق‌شدگی نتوانست جلوی حوادث را بگیرد

هر چند می‌توان حوزه فرهنگ را مهم‌ترین عامل ظهور و بروز این حوادث به شمار آورد ولی عملکرد و اقدامات مسئولان دستگاه‌های اجرایی استان در این حوزه بی‌تاثیر نیست این در حالی است که تناقض‌گویی‌های بسیاری در بین مسئولان دستگاه‌های اجرایی در این حوزه دیده می‌شود.

ایرج زاهدپور رئیس ستاد مدیریت بحران استان در واکنش به بحران غرق شدگی‌ها در استان قزوین می‌گوید: رسیدگی به این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و به مسئولان تاکیده کرده تا تیم دائمی پیشگیری از غرق شدگی شامل نیروهای امدادی و انتظامی هر چه سریع‌تر تشکیل شود و تا پایان امسال در سد زیاران (یکی از حادثه خیزترین سدهای استان قزوین) مستقر شود.

وی ادامه می‌دهد: 20 مصوبه جلسه پیشگیری از غرق‌شدگی به تصویب رسیده است که از جمله آنها می‌توان به اقدامات پیشگیرانه، افزایش تیم‌های گشت، تشکیل تیم دائمی پیشگیری از غرق‌شدگی اشاره کرد.

به گفته وی اطلاع‌رسانی و بیان هشدارهای لازم، نظارت بر رفت و آمد و همچنین اقدام سریع در صورت بروز حادثه از وظایف تیم پیشگیری از غرق‌شدگی به شمار می‌رود، افزایش علائم هشدار دهنده، فنس‌کشی و همچنین ایجاد سازه‌های جداکننده رودخانه و سد زیاران از جمله مواردی بوده که شرکت آب منطقه‌ای و همچنین سایر دستگاه‌های مربوط باید به سرعت انجام و در اولویت قرار دهند، اما اجرای 20 مصوبه پیشگیری از غرق‌شدگی ها هم نتوانسته جلوی حوادث غرق شدگی در استان قزوین را بگیرد.

با این حال در حالی زاهدپور از تصویب اعتبار 1200 میلیون ریالی برای اقدام فنس‌کشی کانال‌های آبیاری توسط فرمانداری آبیک خبر می‌دهد و می‌گوید شهرداری محمدیه و قزوین و شرکت سهامی آب منطقه‌ای قزوین نیز موظف شده‌اند در محدوده شهری خود با پیگیری اعتبارات داخلی و ملی برای احداث سازه و فنس در کانال‌های آب شهری وارد عمل شوند.

یدالله ملکی معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان قزویناز نبود اعتبارات لازم و توجه کافی مسئولان به این موضوع گلایه می‌کند و می‌گوید: در دو سال اخیر اعتبار اختصاص‌یافته برای ایمن‌سازی نقاط خطرآفرین اطراف کانال‌ها و بستر رودخانه بسیار ناچیز بوده و جوابگوی نیاز استان در این حوزه نیست و اعتباری نزدیک به 30 میلیارد تومان برای ایمن‌سازی کامل همه پروژه‌ها مانند گاردریل، فنی، جان‌پناه، تبلیغات و غیره نیاز است.

اما در این میان رحمانی فرماندار آبیک از مدیران اداره امور آب استان قزوین گلایه می‌کند و می‌گوید: اقدام اداره امور آب استان در جابه‌جایی اعتبار یک میلیارد و 800 میلیونی ریالی مورد اعتراض و گلایه مسئولان شهرستان است، اداره امور آب استان از لحاظ قانونی، عرفی و شرعی در زمینه جابه‌جایی اعتبار تخصیص داده‌ شده برای ایمن‌سازی سد زیاران، بستر رودخانه و کانال‌های انحرافی آن و همچنین فنس‌کشی مقصر بوده و باید پاسخگوی مردم باشد.

وی علت غرق شدن مسافران در سد زیاران را نبود علایم هشدار دهنده عنوان کرده و ادامه می‌دهد: علاوه بر شهروندان قزوینی متاسفانه هر ساله شاهد غرق شدن مسافرانی که برای تفریح به این منطقه آمده‌اند نیز هستیم، نبود تابلوها و علائم هشدار دهنده در این خصوص کاملا مشهود است.

این در حالی است که مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین که مسئولیت اصلی سدها و کانال‌های استان را بر عهده دارد می‌گوید که این شرکت تمام تلاش خود را در راستای حفاظت از تاسیسات آب استان انجام داده و در غرق شدگی‌های اخیر تقصیری ندارد

فریب ظاهر آرام کانال مادر را نخورید

با توجه به اقدامات و برنامه‌هایی که مسئولان در راستای کنترل این بحران انجام داده‌اند متاسفانه این آمار به جای کاهش رو به افزایش است، هر چند مسئولان دستگاهای اجرایی استان به ویژه مدیرانی که به طور مستقیم در این حوزه دخیل هستند در این ماجرا بی‌تقصیر نبوده و رد پای آنها در این حوادث دیده می‌شود ولی بعد فرهنگی و مردمی این آسیب بسیار پررنگ‌تر است.

فرض کنید کم کاری مسئولان استانی سبب شده تا گودالی بزرگ و حادثه‌خیز درست در وسط شهر ایجاد شود و مسئولان هم هیچ برنامه‌ای برای ساماندهی آن نداشته باشند آیا شهروندان باید به بهانه کم کاری مسئولان خود مراقبتی را کنار گذاشته و یکی پس از دیگری خود را در معرض خطر قرار دهند؟

به گفته یک روانشناس افرادی که در کانال‌های آب شنا می‌کنند از شرایط کانال‌ها و خطرات احتمالی آن آگاه نبوده و تصورشان از شنا در کانال‌ها همچون شنا در استخرهای معمولی است، به عبارت دیگر می‌توان گفت آنهاخود را همچون نهنگ‌هایی که در جزر و مد ساحل گرفتار شده و به گل می‌نشینند در معرض خطر و آسیب قرار می‌دهند.

بسیاری از صاحب‌نظران و مسئولان استانی عوامل فرهنگی را مهمترین عامل بروز این حوادث می‌دانند در همین راستا حمید پویا مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین علت اصلی این حوادث را ضعف فرهنگی عنوان می‌کند چرا که به گفته این مسئول با وجود تابلوهای شنا ممنوع و هشدار دهند همچون خطر مرگ و فنس‌کشی در نقاط حساس و حادثه خیز و همچنین گشت سیار، باز هم هستند افرادی که برای شنا به داخل کانال‌های آب وارد شده و جان خود را به خطر می‌اندازند.

به گفته کارشناسان در 90 درصد این گونه حوادث فرد با بی‌احتیاطی و عدم توجه نسبت به هشدارها خود و اطرافیان خود را در معرض خطر می‌اندازد، بنابراین باید نهادهای فرهنگی در این زمینه آموزش‌های لازم را به مردم بدهند.

حال سوال اینجاست، نقش شهروندان قزوینی برای پیشگیری از این حوادث چیستو چقدر می‌تواند در پیشگیری از این حوادث دخیل باشند، چند نکته‌ای که شهروندان قزوینی باید بدانند و به اطرافیان خود نیز آموزش دهند از قیبل ذیل است.

فریب ظاهر آرام کانال ها و سدها را نخورید این جمله بارها و بارها از سوی مسئولان استان برای هشدار عمومی به مردم تکرار شده است، چرا که یکی از مهم ترین دلایل غرق شدن در کانال‌ها و سدهای استان به دلیل شکل و ساختار آنها است.

1. شکل و ساختار کانال‌های آب به گونه‌ای طراحی شده که گویا در سطح کانال آب به آرامی در جریان است و شنا در آن همچون استخرهای شنا خواهد بود ولی در عمق این کانال‌هاآب با سرعت بسیار بالایی در حرکت است این در حالی است که سدها هم به دلیل وجود مکنده‌های مختلف در کفبسیار خطرناک هستند. این ویژگی کانال‌ها و سدها در کنار عدم آگاهی افرادی که از آن برای تفریح استفاده می‌کنند سبب شده تا احتمال بروز حادثه و غرق شدگی بسیار زیاد شود، تا جایی که یکی از غریق نجات‌هایی که برای جست و جوی اجساد افراد غرق شده سد زیاران در تلاش بود در این باره می‌گوید با اینکه دورهای تخصصی شنا و قواصی را گذرانده است باز هم شنا کردن در سدها به دلیل وجود مکنده‌ها و در کانال‌ها به دلیل شکل و ساختار آنها بسیار دشوار است.

2. نجات افراد در حال غرق نیز یکی از نکاتی بوده که باید مورد توجه قرار گیرد، پیمان نامدار رئیس مرکز اورژانس استان قزوین می‌گوید: در حوادث غرق شدگی زمان نجات افراد بسیار کم است، در بیش از 90 درصد مواقع تا رسیدن نیروهای امدادی به محل حادثه متاسفانه غرق شدگی اتفاق افتاده و عملیات احیا امکان پذیر نیست.

به گفته ابوالفضل ذوالقدر مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین آحاد مردم باید نسبت به خطرات موجود در مسیر کانال‌های آب هوشیار باشند چرا که نمی‌توان به ازای هر نفر نجات‌غریق و تابلوی هشدار نصب کرد.

3. امر به معروف و نهی از منکر را در دستور کار خود قرار دهید، با توجه به آمار بالای غرق شدگی در استان قزوین شهروندان نباید نسبت به این موضوع غفلت کرده و آن را نادیده بگیرند، در صورت مشاهده افرادی در حال شنا در کانال‌ها و سدها تذکرات جدی به آنها داده و پیشنهاد نگارنده این است که در صورت نپذیرفتن افراد با دستگاه های امنیتی و امدادی تماس بگیرند.

4. نبود امکانات ورزشی و تفریحی را بهانه‌ای برای بازی با جان خود و عزیزانتان قرار ندهید.

5. در مورد خطرات شنا در سدها و کانال‌ها با خانواده و دوستانتان صحبت کرده و آموزش همگانی را مورد توجه قرار دهید.

گزارش از شهاب ربیعی

انتهای پیام/

R41364/P1357/S6,63/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۶۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌آموزان و کودکان قربانیان اصلی جنایات اسرائیل هستند

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی گفت: دانش‌آموزان و کودکانی غزه که هنوز سن‌شان به مرحله دانش‌آموزی نرسیده است قربانیان اصلی جنایات رژیم صهیونیست هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید امیر شوشتری در مراسم یادواره شهدای معلم که با محوریت گرامیداشت شهید معلم غلام محمد پایرنج برگزار شد، اظهار داشت: این روزها در فلسطین کلاس‌های درس دایر نیست و معلمان و دانش‌آموزان شهید می‌شوند و حتی کودکانی که هنوز سن آنها به مرحله دانش‌آموزی نرسیده است اینها قربانیان اصلی این جنایات صهیونیست هستند.

وی خطاب به دانش‌آموزان افزود: اگر در هرموقعیتی، یادواره شهدایی برگزار می‌شود به این دلیل است که امنیت بالاترین ارزش هر جامعه محسوب می‌شود، اگر امنیت نباشد رشد و ارتقای جامعه شکل نمی‌گیرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی تصریح کرد: باید قدر امنیتی که به سختی و با از دست دادن جوانان کشورمان به‌دست آمده را بدانیم؛ باید قدر خانواده‌های شهدای بزرگوار را بدانیم و از این خانواده‌ها صبر و بردباری را درس بگیریم و مسیر زندگی خود قرار دهیم؛ ما باید الگوی رفتاری زندگی‌مان، همانند الگو رفتاری زندگی 36000 شهید والامقام باشد و این شهدا هستند که تا پایان همیشه زنده هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی گفت: شهدای معلم کسانی بودند که در جبهه جنگ شرکت کردند و در آن شرایط تدریس می‌کردند و درس اخلاق و رفتار و کردار را به خوبی به رزمندگان منتقل می‌کردند. 

وی ادامه داد: معلمینی که قدم در عرصه جهاد گذاشتند و در دفاع مقدس شرکت کردند جزو گروه معلمین خاص و ویژه ای هستند. زمانی که  جنگ تحمیلی شروع شد، انسان‌های فرهیخته و باسواد بسیار کم بودند کسانی که مدرک تحصیلی داشتند جایگاهشان در میان رزمندگان و آحاد مردم ارزشمند بود و عده‌ای از این افراد تشخیص دادند که به حضورشان در جنگ نیاز است و زمانی‌که امام  مردم را به جبهه فراخواند، افراد بسیار زیادی در هر شرایطی که بودند در این جبهه شرکت کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی تصریح کرد: از جمله برجسته‌ترین و فرهیخته‌ترین شهدای ما، شهدای معلم هستند که تعداد آنها به 5000 نفر هم می‌رسد و آنان در عرصه جبهه هم شغل خود را با رفتار و منش‌شان ادامه دادند.

وی در پایان متذکر شد: ما قدر شهدای معلم خود را می‌دانیم و همچنان طبق گفته پروردگار می‌گوییم که شهدای ما همیشه زنده هستند و نزد پروردگارشان روزی دریافت می‌کنند.

زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست

حجت الاسلام والمسلمین مهدی حسن‌زاده نامقی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی در حاشیه مراسم یادواره شهدای معلم ضمن اشاره به پیام مقام معظم رهبری اظهار داشت: در مقابل موج سهمگین تبلیغات مسموم دشمن باید یاد و خاطره شهدا را زنده نگه داشت.

وی تصریح کرد: شهدا هیچ نیازی ندارند که ما یاد و خاطره آنها را زنده نگه داریم بلکه این نیاز ماست که در عصر فتنه گون غیبت کبری امام زمان(عج) که به تعبیر پیغمبر اکرم(ص) دین داشتن مثل نگه داشتن گداخته‌ای از آتش در کف دست است؛ شهدا مانند ستارگانی هستند که ما راه را گم نکنیم و به آنها تأسی کنیم و سیره عملی آنها را بازخوانی کنیم.

نامقی افزود: امیدواریم بتوانیم سیره شهدا را الگو قرار دهیم و راه آنان را ادامه دهیم.

عرصه امروز ، عرصه‌ جنگ روایت‌ها است

خواهر شهید معلم غلام محمد پایرنج نیز اظهار داشت:در زمان جنگ ایران ما به خون؛ جان و به ایمان احتیاج داشت که پدران و برادران ما نگذاشتند اینها گوشه چشمی به ایران نگاه کنند.

وی افزود: به فرمایش مقام معظم رهبری؛ در پیچ تاریخی قرار داریم که دیگر تکرار نخواهد شد، ما ملتی هستیم که در طول تاریخ بشریت دارای امت و حکومت واحدی هستیم.

این خواهر شهید تصریح کرد: امروز معلمان و دانش آموزان عزیز، با مرکب و قلمی که در دست دارند راه شهدا را ادامه خواهد داد؛ روایت معصومین را داریم که می‌فرمایند: مرکب قلم معلم با ارزش‌تر از خون شهید است؛ امروز عرصه جنگ روایت‌ها در دست دانش‌آموزان است.

وی ادامه داد: این شما هستید که تاریخ را در عرصه‌ جنگ نرم به احسن وجه رقم خواهید زد؛ در عرصه جنگ نرم به فرمایش مقام معظم رهبری؛ ایران برای خروج از این بحران سیاسی و فرهنگی به توان شما دانش‌آموزان و معلمان نیاز دارد.

خواهر شهید معلم غلام محمد پایرنج گفت: امروز شما ثابت کردید تا فتنه را در عالم برنکنید و مقدمه ظهور نباشید برای مهدی صاحب‌الزمان، بر زمین نخواهید نشست.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • قربانیان سیل در کنیا به ۲۲۸ نفر افزایش یافت
  • قربانیان سیل در کنیا به ۲۲۸ نفر افزایش یافت+ فیلم
  • فوت یک دختربچه درپی غرق شدگی در کانال آب تیران
  • دانش‌آموزان و کودکان قربانیان اصلی جنایات اسرائیل هستند
  • غرق شدگی ۵ نفر در شهرستان‌های فارس
  • شمار قربانیان سیل بزریل به ۵۷ نفر افزایش یافت + تصاویر
  • جنگ غزه/ شمار قربانیان به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت
  • اعلام آمار جدید قربانیان جنگ غزه
  • آمار جدید قربانیان جنگ غزه
  • سقوط اتوبوس به دره در شمال پاکستان ۲۰ کشته برجای گذاشت