Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران دانشگاه تهران با دستیابی به نانوداروی هوشمند ضدسرطان کبد بر پایه گیاهان دارویی، درصدد تولید صنعتی و تجاری‌سازی این محصول هستند. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو پژوهشگران دانشگاه تهران با دستیابی به نانوداروی هوشمند ضدسرطان کبد بر پایه گیاهان دارویی، با مشارکت در برنامه "نانو مچ" ستاد توسعه فناوری نانو درصدد تولید صنعتی و تجاری‌سازی این محصول هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در طرح تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه تهران، سامانه هوشمند و زیست‌تخریب‌پذیر دارای دو داروی ضد سرطان گیاهی، تولید شد. در تولید این سامانه هوشمند رهایش دارو، ترکیبات گیاهی به صورت همزمان در یک سامانه ۵۰ نانومتری قرار داده شد که این سامانه شامل یک کپسول در ابعاد نانومتری است.
هدف از اجرای این طرح، کپسوله کردن همزمان دو ترکیب داروی گیاهی در داخل نانو لیپوزوم و هدفمندسازی آن با اتصال آنتی بادی مونوکلونال بوده است.
نانوسامانه فیتولیپوزومی پگیله با بارگذاری همزمان دو داروی ضد سرطان گیاهی سیلی‌بینین (با اثر ضد سرطانی) با راندمان ۲۵ درصد و گلیسیریزیک اسید با اثر ضد سرطانی، ضد ویروسی و محافظتی از کبد) با راندمان بارگذاری حدود ۷۰ درصد تولید شد.
ماده مؤثره «سیلی‌بینین» از گیاه خارمریم به عنوان یک ترکیب ضد سرطان و «گلیسیریزیک اسید» از گیاه شیرین به عنوان ترکیبی با خواص ضد هپاتیت استخراج شده است.
با اتصال آنتی‌بادی مونوکلونال به نانو فیتولیپوزوم، نانوسامانه لیپوزومی هدفمند حامل دارو تولید شد که می‌تواند جهت رسانش دقیق دارو به سلول‌های سرطانی خاص مانند سرطان کبد مورد استفاده قرار گیرد. رهایش آهسته داروی کپسوله شده سبب کاهش اثرات جانبی دارو بر سایر سلول‌های سالم و افزایش اثرگذاری دارو بر سلول‌های سرطانی خواهد شد.
کپسوله کردن همزمان دو ترکیب دارویی در نانو فیتولیپوزوم هدفمند سبب افزایش پایداری سیلی‌بینین در خون و تشدید اثرگذاری با سمیت ۳۰ برابری آن نسبت به سمیت دو داروی آزاد روی سلول‌های سرطانی می‌شود.
همچنین نتایج این تحقیقات نشان داد نانوسامانه در محلول بافری دارای پایداری مناسبی است به طوری که بعد از گذشت ۳ ماه از تولید، اندازه و بار سطحی آن تغییر قابل ملاحظه‌ای نداشته و نانو لیپوزوم‌های تولیدی حامل دارو بعد از گذشت ۳ ماه دارای اندازه میانگین ۵۸. ۲ نانو متر بوده است.
نوآوری این طرح در تولید نانو داروی فیتولیپوزومی ضد سرطان کبد با ویژگی راندمان بارگذاری مناسب همزمان دو داروی سیلی‌بینین و گلیسیریک اسید، رهایش آهسته و پایداری مناسب این سامانه است.
بارگذاری همزمان داروی ضد سرطان و ضد هپاتیت سیلی‌بینین و گلیسیریک اسید با راندمان مناسب، تولید سامانه دارویی حامل دو داروی گیاهی با رهایش آهسته دارو‌ها از مزایای این سامانه هوشمند است.
این طرح علاوه بر آنکه به ثبت بین‌المللی رسیده است، به عنوان طرح برتر برنامه «نانو مچ» ستاد توسعه فناوری معرفی شد که مشمول تسهیلات و خدمات این ستاد در راستای توسعه و جذب سرمایه‌گذار شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۹۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود

به گزارش خبرآنلاین، سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: طبق آخرین ویرایش فهرست دارویی ایران، سفتریاکسون داروی بیمارستانی است و باید از تجویز و مصرف سرپایی آن اجتناب کرد.

مهر در خبری نوشت: زهرا جهانگرد، با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک سفتریاکسون فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیا و تیم متبحر برای انجام عملیات احیا) انجام شود، افزود: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی ادامه داد: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هر گونه علائم و نشانه‌های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تأیید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تأیید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی داروهای آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903351

دیگر خبرها

  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • ثبت برنامه تولید ۱۶۰ واحد صنعتی نیازمند ارز در گیلان
  • هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد