Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ>تئاتر - شانزدهمین جشن سالیانه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه‌تئاتر با حضور زنانی سرشناس از جمله زهرا اشراقی، رخشان بنی‌اعتماد، مرضیه برومند، سیمین غانم، هنگامه اخوان و قشنگ کامکار برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عصر روز گذشته پنجشنبه ۲۳ شهریور شانزدهمین جشن سالانه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه‌تئاتر در بنیاد سینمایی فارابی در خیابان سی‌تیر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله مهمانان این مراسم که رسول صادقی، دبیر آن و همچنین رئیس هئیت‌مدیره انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر بر زن بودن آن‌ها، در مورد کسانی که قرار بود جوایز را اهدا کنند، تاکید داشت می‌توان به زهرا اشراقی از نوادگان امام خمینی (ره)، رخشان بنی‌اعتماد کارگردان سینما، مرضیه برومند کارگردان، بازیگر و عروسک‌گردان، الهام پاوه‌نژاد و لیلی رشیدی بازیگر، سیمین غانم و هنگامه اخوان خواننده موسیقی اصیل ایرانی و قشنگ کامکار نوازنده سه‌تار و ویلن اشاره کرد و از جمله مهمانان مرد می‌توان از سعید پورصمیمی، مهدی فخیم‌زاده، اکبر زنجانپور و حمید لبخنده نام برد.

این مراسم با یادی از زنده‌یاد محمدرضا رستمی روزنامه‌نگار فقید و پخش کلیپی از عکس‌های کودکی تا نوجوانی و جوانی و بزرگسالی او آغاز شد. در ادامه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه‌تئاتر عالی‌ترین نشان خود؛ نشان عبدالحسین نوشین را به همسر این روزنامه‌نگار؛ الهه خسروی اهدا کرد.

الهه خسروی همسر زنده‌یاد محمدرضا رستمی

سپس فرزاد حسنی که اجرای این مراسم را بر عهده داشت از داوران شانزدهمین جشن سالانه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه‌تئاتر سیدفرید قاسمی، فریدون عموزاده‌خلیلی، روح الله جعفری و بابک برزویه دعوت کرد تا برای اهدای جوایز برگزیدگان روی صحنه بروند که در این میان عموزاده‌خلیلی در سفر بود و در سالن حضور نداشت. برگزیدگان بخش‌های مختلف به شرح زیر بودند؛

گزارش: هیئت‌داوران در این بخش به دلیل ضعف مشهود آثار رسیده، نامزدی را معرفی نکرده بود.

مقاله: صبورا شهابی‌باهر از فصلنامه هنرهای نمایشی و موسیقی

یادداشت: سبا حیدرخانی از خبرگزاری ایلنا

ترجمه: شیرین میرزانژاد از خبرگزاری هنرآنلاین

گفت‌وگو: عباس غفاری از خبرگزاری هنرآنلاین

نقد: در این بخش پوریا جهانشاد و محسن خیمه‌دوز هر دو از روزنامه شرق و آزاده فخری از ماهنامه نمایش، نامزد شده بودند اما هیئت‌داوران ترجیح داد برگزیده‌ای معرفی نکند.

عکس: مرجانه پورحسین

از راست؛ فرید قاسمی، بابک برزویه و روح‌الله جعفری

در ادامه نازنین سهامی‌زاده برای نمایش «مانوس» اثری که حاصل مصاحبه با افراد حقیقی در کمپ‌های مهاجرپذیر مانوس و نائورو بود و امین میری برای نمایش «شلتر» اثری در مورد زنان کارتن‌خواب، موفق به دریافت جایزه مسئولیت اجتماعی شدند.

سپس علی رحیمی نوازنده سازِ کمتر دیده‌شده هَنگ؛ سازی کوبه‌ای که اولین بار در سال ۲۰۰۰ توسط فلیکس روهنر و سابینا شارر در سوئیس ساخته شد روی صحنه رفت و قطعه‌ای اجرا کرد.

بخش بعدی برنامه مربوط به تقدیر از علی‌اکبر فرهنگی بود که در سال ۱۳۸۴ به عنوان چهره ماندگار کشور در رشته مدیریت معرفی شد. در کلیپ کوتاهی که پیش از حضور او و گرفتن جایزه‌اش از دست مرضیه برومند پخش شد کسانی چون عادل فردوسی‌پور که در مقطع دکترا از شاگردان او بوده‌اند، از دکتر فرهنگی گفتند.

سپس فرزاد حسنی از زهرا اشراقی دعوت کرد تا روی صحنه برود و جایزه بهترین پژوهش سال را اهدا کند. اشراقی پیش از اهدای جایزه با لحنی بین شوخی و جدی گفت: «من به مراسم‌های زیادی رفته‌ام و می‌روم ولی این جا خیلی بهتر است چون آدم‌ها همه، خودشان هستند.»

او که بعد از مرضیه برومند روی صحنه آمده بود ادامه داد: «دوست داشتم من هم مثل خانم برومند خودم باشم، ولی متاسفم که نمی‌توانم. وقتی از من دعوت کردند که در این مراسم حضور داشته باشم تعجب کردم و تردید داشتم که بیایم چون می‌ترسیدم وصله‌ای ناجور باشم.»

زهرا اشراقی و شیوا مسعودی

اشراقی افزود: «البته من هم ژنِ هنری دارم، ژنی که ارثیه‌ای نیست و مال خودم است اما مجبور شدم به خاطر ژنِ ارثیه‌ای سیاسی نادیده‌اش بگیرم.» این صحبت‌های او با تشویق حاضران همراه شد. سپس شیوا مسعودی و روح‌الله جعفری برگزیدگان بخش بهترین پژوهش سال، جوایز خود را از زهرا اشراقی دریافت کردند.

بعد از آن لیلی فرهادپور برای اهدای جایزه فعال‌ترین عضو انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر در طول سال ۹۵ روی صحنه رفت و این جایزه را به علی‌اکبر عبدالعلی‌زاده اهدا کرد. در ادامه مریم دوستی کارگردان فیلم سینمایی «دریاچه ماهی»، جایزه فعال‌ترین نشر در حوزه تئاتر در سال ۹۵ را به لیلا حسین‌خانی مدیر نشر آگه داد که به علت حضور نداشتن در سالن، محمد نبوی جایزه‌اش را دریافت کرد.

سپس سیمین غانم روی صحنه حاضر شد تا جایزه تقدیر از دو کارگردان را اهدا کند. جایزه اول تقدیم شد به علیرضا کوشک‌جلالی که در آلمان به سر می‌بَرَد و هدیه‌اش را الهام پاوه‌نژاد دریافت و با اشاره به وضعیت جسمی نامناسب این نویسنده و کارگردان برایش آرزوی سلامتی کرد و جایزه دوم اهدا شد به حسین محب‌اهری که جواد اعرابی آن را به نمایندگی از طرف او گرفت.

سیمین غانم و الهام پاوه‌نژاد

در بخش دومِ تقدیر از هنرمندان پیشکسوت، کلیپ کوتاهی در مورد اسماعیل شنگله پخش شد که در آن مهدی فخیم‌زاده، اکبر زنجانپور، حمید لبخنده، مهوش افشارپناه و... از او گفتند و سپس احترام برومند و لیلی رشیدی برای اهدای جایزه‌اش روی صحنه رفتند.

اسماعیل شلنگه صحبت‌های خود را با اشاره به آن‌چه از ابتدای مراسم تا آن لحظه گذشته بود شروع کرد و گفت: «برمی‌گردم به آن‌چه از ابتدا در این مراسم شنیدیم، اکثرا شکایت داشتید از آن‌چه از بعد از انقلاب بر تئاتر و تئاتری‌ها گذشته، من نمی‌خواهم از کسی یا چیزی دفاع کنم ولی نباید فراموش کنیم که بخشی از تقصیر هم به گردن خودمان است.»

او ادامه داد: «پیش از انقلاب در بیشتر شهرهای بزرگ ایران؛ مشهد، گیلان، اصفهان و... تئاتر داشتیم اما انقلاب که شد همه جمع کردند و آمدند تهران. با هر کدام‌شان هم که حرف می‌زدیم که چرا این کار را کردید می‌گفتند مسئولین شهرمان تئاتر نمی‌خواستند و ما هم آمدیم این جا! آن‌ها به شهری آمده بودند که فقط یک تئاترشهر داشت و این همه متقاضی.»

این بازیگر ۸۱ ساله سینما، تئاتر و تلویزیون ادامه داد: «آن طور که به من گفته‌اند سالی حداقل ۱۰۰۰ فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌ها بیرون می‌آیند که تئاتر خوانده‌اند. اکثر این‌ها هم در تهران می‌مانند. می‌مانند که چه کنند؟! آن قدر زیاد شده‌ایم که به جان هم می‌افتیم و برای هم می‌زنیم.»

شنگله تصریح کرد: «مقصر فقط حکومت نیست. ما هم هستیم که همه‌مان یک جا، جمع شده‌ایم.»

اسماعیل شنگله و احترام برومند

شنگله با اشاره به شایعه فوت شدنش که در چند وقت اخیر چندین بار مطرح شده است گفت: «هر چند وقت یک بار هم که می‌گویند من مرده‌ام! آخری‌اش همین چند وقت پیش بود. یکی از دوستانم که وقتی مرا زنده دید به شدت تعجب کرد، می‌گفت؛ وقتی خبر فوتت را شنیدم با خودم گفتم چرا زودتر سراغت را نگرفتم و حتی رویم نشد زنگ بزنم به خانواده‌ات تسلیت بگویم!»

او خطاب به فرزاد حسنی ادامه داد: «آخرین بار با شما همبازی بودم و دیگر هیچ وقت بازی نخواهم کرد. در آخرین کارم دیدم دو نفر از بازیگران که دوستانم هم بودند ساعت که چهارونیم، پنج می‌شد مرتب می‌گفتند کِی ماشین میاید دنبالمان؟! و دیرمان شد! بعدا فهمیدم این‌ها همزمان سر چند کار هستند و هر گوشه از وجودشان را یک جا گِرو گذاشته‌اند.»

در پایان این بخش از برنامه، احترام برومند و لیلی رشیدی که برای اهدای جایزه اسماعیل شنگله روی صحنه بودند از لاله؛ همسر شنگله یاد کردند که در تمام مدت در کنار او و همراهش بوده و هست.

سپس طبق آن‌چه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر اعلام کرده بود از میان ۵۸۶ نمایشی که در سال ۹۵ در سالن‌های حرفه‌ای تهران اجرا شده بود؛ منهای تئاتر آزاد و اجراهای فرهنگسراها یک نمایش حائز رتبه سوم، دو نمایش حائز رتبه دوم و یک نمایش حائز رتبه اول شناخته شدند.

رتبه سوم تعلق گرفت به «صور اسرافیل» اثر عامر مسافرآستانه، محمد رحمانیان برای «نام تمام مادران» و محمد رضایی‌راد برای «دوشس ملفی» به صورت مشترک دوم شدند و همایون غنی‌زاده برای «می‌سی‌سی‌پی نشسته می‌میرد» اول شد. این کارگردان‌ها جایزه خود را از رخشان بنی‌اعتماد گرفتند.

محمد رضایی‌راد و رخشان بنی‌اعتماد

همایون غنی‌زاده صحبت‌های خود را این طور آغاز کرد که؛ «ما نمی‌توانیم به تماشاگر تئاتر بگوییم تو حق نداری جُنب بخوری، حق نداری حرف بزنی و حق نداری در طول اجرا به موبایلت یا بروشور نمایش نگاه کنی و فقط باید مرا ببینی. اگر تماشاگر شش‌دانگ حواسش به شما نیست، حتما یک جای کارتان اشکال دارد. من به شدت مخالف توهین به تماشاگر جلوی چشم همه، به دلیل این که مثلا موبایلش را در طول اجرا چِک کرده، هستم و می‌گویم لابد منِ کارگردان نتوانسته‌ام با اثرم جذبش کنم و اجازه ندهم حواسش پرت شود.»

رخشان بنی‌اعتماد اما در پاسخ به غنی‌زاده گفت: «ولی تماشاگر بودن به نظر من اصول و آدابی دارد که هر وقت در جایگاه تماشاگر قرار می‌گیرید باید رعایتشان کنید. مثلا بسیار پیش آمده که مرا برای جلسات پرسش و پاسخ به شهرستان‌ها دعوت کرده‌اند یا در همین تهران جلسه گذاشته‌اند، با این که زمان جلسه از پیش معلوم است اما از دقیقه پنج به بعد خیلی‌ها شروع می‌کنند به چک کردن موبایل! حرف من این است که اگر نمی‌توانید تحمل کنید آرام و بی‌سروصدا از سالن خارج شوید.» غنی‌زاده اما همچنان تاکید کرد که؛ ما حق توهین به تماشاگر را به علت این که حواسش با ما نیست، نداریم.

سپس از هنگامه اخوان دعوت شد تا روی صحنه برود و جایزه بهترین برنامه رادیویی و تلویزیونی در حوزه تئاتر را اهدا کند که جایزه اول به برنامه «پرده آخر» رسید از رادیو گفت‌وگو و جایزه دوم به برنامه «چشم شب روشن» از شبکه چهار سیما.

در پایان جایزه بهترین گروه تئاتر در سال ۹۵ توسط قشنگ کامکار به گروه تئاتر «گاراژ» اهدا شد از قم. علی مسعودی با حضور روی صحنه برای دریافت این جایزه گفت: «پنج ماه پیش در طبقه منفی چهار ساختمانی در قم در حال تمرین بودیم که نیروهای امنیتی و انتظامی وارد ساختمان شدند. بعد از آن هیچ مجوزی برای هیچ اجرایی به ما نمی‌دهند و پنج ماه است که در روستاهای اطراف قم در حال گشت زدن و تمرین کردنیم و نمی‌دانیم چرا نمی‌توانیم مجوز بگیریم. تئاتر کار کردن در ایران سخت است و گمان می‌کنم در قم سخت‌تر باشد.»

عکس‌ها از ایران‌تئاتر/ عکاس بابک برزویه

۲۴۲

کلید واژه‌ها : تئاتر - خانه تئاتر - انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۴۶۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد بازیگر قدیمی به جیغ و دست و هورا در شب آخر عروسک‌خونه

برگزیدگان دومین جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه» در حالی مشخص شدند که حسن دادشکر بازیگر پیشکسوت حوزه کودک بعد از تجلیل روی صحنه از مدیران تلویزیون خواست بازنگری نسبت به فرمول جیغ و دست و هورا در برنامه‌های کودک داشته باشند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیین اختتامیه دومین جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی تحت عنوان «عروسک‌خونه» در برج میلاد به پایان رسید. در این مراسم هم پیشکسوتان حضور پیدا کردند و هم هنرمندان نسل جدید حوزه کودک به سالن اصلی برگزاری آخرین ایستگاه دومین عروسک‌خونه تلویزیون پای گذاشتند.

به صفِ اول «عروسک‌خونه» نگاه می‌کردیم از رضا فیاضی و مریم سعادت نشسته بودند تا حسن دادشکر، عادل بزدوده، هومن حاجی‌عبداللهی، محمد بحرانی، وحید آقاپور، ماشاالله شاهمرادی، ساقی زینتی و حتی محمد لقمانیان، احسان مهدی و بسیاری دیگر حضور داشتند.

محسن برمهانی معاون سیما آمد تا جایِ پیمان جبلی رئیس صداوسیما خالی نماند که قرار بود در این آیین سخنرانی کند به دلیل کاری که برای او پیش آمد نتوانست خودش را به برنامه برساند. اما در بخش‌های پایانی برنامه، وحید جلیلی قائم‌مقام صداوسیما هم به سالن اصلی برج میلاد آمد تا از نزدیک نظاره‌گر آیین اختتامیه عروسک‌خونه باشد.

کودک 5 ساله از قاریان بین‌المللی قرآن کریم، تلاوت آیاتی از کلام الله مجید را برعهده گرفت و سپس نوبت به سرود ملی جمهوری اسلامی و حضور حامد مدرس مجری روی صحنه برنامه فرارسید. او با اشاره به اینکه این برنامه به صورت زنده از شبکه شاد در حال پخش است از حمایت‌های مسئولین تلویزیون برای رونق گرفتن این جشنواره تشکر کرد که امروز این جشنواره را به یکی از معتبرترین جشنواره‌های عروسکی ایران رسانده است.

بعد از اجرای نمایشی کوتاه از کودکان، فاطمه امینی معروف به خاله گلی با گودرز عروسک برنامه‌های کودکانه تلویزیون روی صحنه حاضر شد. بعد از چند دقیقه اجرای برنامه نوبت به سخنرانی محسن برمهانی رسید. او هم از برگزارکنندگان و تلاشگران این برنامه تشکر کرد و عروسک‌خونه را اتفاق مهمی در دوره‌ای دانست که بیشتر محصولات حوزه کودک و نوجوان به سمت تولید انیمیشن رفته و جای خالی کارهای عروسکی بیش از پیش احساس می‌شود.

برمهانی ابراز امیدواری کرد که سال‌ آینده این جشنواره در ابعاد گسترده‌تر و بزرگتری برگزار شود و حتی در حد بین‌المللی بتوان عروسک‌خونه را مطرح کرد.

در ادامه گروه موسیقی تهران قدیم روی صحنه آمدند و قطعاتی را برای کودکان و مهمان‌های حاضر در سالن اجرا کردند.

بخش اول اهدای جوایز با بخش بازیگری آغاز شد. جایی که محسن برمهانی، وحید آقاپور، مهدی صبایی روی صحنه آمدند تا جوایز بخش بازیگری را اهدا کنند. در این بخش هیات داوران متشکل از رضا مهدی‌زاده، فاطمه کریمخانی، امیر سلطان احمدی، سمیه عبدالله زاده، آرش مصطفایی، فاطمه امینی، حسین نعیمی ذاکر، سارا روستاپور و محمد بحرانی اعلام شدند و بعد از اعلام نامزدهای بخش بازیگری جایزه اصلی این بخش به بازیگران تئاتر «کی بود، کی بود، من نبودم» اهدا شد.

سپس نمایشی با صدای لالایی و با عنوان «پرواز فرشته‌ها» و با محوریت کودکان فلسطینی اجرا و تصاویری از برگزیدگان پویش «پرواز فرشته‌ها» پخش شد.

بدقولی کنداکتوری تلویزیون این بار با برنامه «هفت»

در این بخش محمدصادق باطنی مدیر شبکه کودک روی صحنه حاضر شد و به فراموش شدن عروسک‌ها اشاره کرد و گفت: مدتی این عروسک‌ها کمرنگ شده بودند اما تمام تلاش برگزارکنندگان ‌جشنواره برگرداندن عروسک‌ها بود که برای نسل جدید خاطره بسازند. آرایی که در این جشنواره ثبت شد برای ما انگیزه داشت تا پرقدرت‌تر این جشنواره را ادامه دهیم.

شاید یکی از بخش‌های جذاب و البته حاشیه‌ای برنامه تقدیر از دو چهره پیشکسوت و خاطرانگیز برای حوزه کودک بود. اول حسن دادشکر بازیگر، نویسنده و کارگردان آثار کودک روی صحنه حاضر شد؛ رضا فیاضی، وحید جلیلی، هومن حاجی‌عبداللهی و مریم سعادت برای تقدیر از او روی صحنه آمدند. او به هنگام تقدیر لحظاتی پشت تریبون حاضر شد و این نکته را مطرح کرد: «واقعیت این است که کار من چیزی جز وظیفه نبوده است. از سال 1350 با دیدن یک نمایش عاشق کار کودک شدم و پس از دوران دانشجویی این راه را ادامه دادم به این امید که نسل‌هایی را برای آینده کشورم تربیت کنم. تئاتر کودک فقط برای سرگرمی نیست بلکه پایه اصلی و فرهنگ‌ساز است و تحول ایجاد می‌کند. من هر کجا تریبونی بوده ابراز کرده‌ام‌ که در سطح کشور کارهایی از کودک داریم که ملغمه‌ای از جیغ و‌ هورا کشیدن است! چرا در تلویزیون همه مجریان مثل هم کار می‌کنند چرا خلاقیت هنری در آن نیست و چرا همه از بچه‌ها می‌خواهند جیغ و هورا بکشند!

اینکه می‌گویید «دارید خسته می‌شوید» عرایض بنده را تایید می کند. اگر هنری دارید پس کسی از آن خسته نمی‌شود. به عنوان یک علاقه‌مند از مسئولان تلویزیون خواهش میکنم فرمول جیغ و‌ هورا را اصلاح کنند. من خدمتگذار بچه‌های این مراسم هستم. از تلویزیون و مسئولان و «عروسک‌خونه» به سهم‌ خود تشکر می‌کنم. از همه همکاران و پیشکسوتان که در این جمع حضور دارند تشکر می‌کنم. ما نسلی بودیم که جز خدمت به فرهنگ و هنر کار دیگری نکردیم.»

بعد از این بخش عادل بزدوده با پخش کلیپی از آثار او روی صحنه حاضر شد و مریم سعادت این نکته را درباره او گفت: «ما صد سال با هم کار کردیم اما واقعا وقتی به آن فکر میکنم در حال حاضر خاطره‌ای به یاد نمی‌آورم جز یک رفاقت سی، چهل ساله چیزی به خاطرم نمی‌آید.»

بزدوده هم به نقلِ ماجرای نامگذاری زی‌زی‌گولو اشاره کرد و گفت: من بیشتر عمرم را با عروسک‌ها زندگی کرده‌ام. زمانی که قرار بود موجودی ساخته شود که بعدها اسم آن «زی‌زی گولو، آسی پاسی، دراکولا، تا به تا» شد، ما اولین سکانس‌ها را که کار میکردیم اسم انتخاب شده بود و تنها کسی که می‌توانست اسم او را به خوبی ادا کند مانی 8 ساله بود که تعجب همه ما را برانگیخت.

پس از اجرای نمایش زورخانه‌ای کودکان تحت عنوان پهلوانک‌ها نوبت به اجرای محمد لقمانیان رسید؛ او با عروسک بی‌چشم و رو روی صحنه حاضر شد. او گفت: «خوشحالم که امشب اینجا هستم. محمد لقمانیان یک عروسک‌گردان ‌هستم. صدا پیشه بچه فامیل دور و عروسک‌گردان‌ فامیل دور هستم. امروز می‌خواهم راجع به عروسک‌ها صحبت کنم. عروسک‌گردانی در ایران شغل عجیبی است اما به هر حال کسی از یک راهی باید نان دربیاورد و ما هم از عروسک‌ها نان درمی‌آوریم. قصدم این است که بگویم با عروسک‌ها می‌توان‌ حرف‌های بزرگی زد.

عروسک‌ها خیلی کارها می‌توانند انجام دهند مثلا می‌توانند نفس بکشند. می‌توانند حرف بزنند. حتی می‌توانند ببینند. عروسک‌ها تا اندازه‌ای بامزه و‌ساده هستند که می‌توانند حرف‌هایی را بزنند که ما آدم بزرگ‌ها جرات بیان آن‌ها را نداریم.»

در بخش‌های دیگر این مراسم گروه سرود نجم‌الثاقب و کودکان نینجا به اجرای برنامه پرداختند. اما شاید یکی از مهمترین بخش‌های برنامه اعلام نام برگزیدگان دومین جشنواره «عروسک‌خونه» بود که با بخش طراحی و ساخت عروسک ادامه پیدا کرد. برای اهدای جوایز، ایرج محمدی، حسن دادشکر، محمدصادق باطنی، ساقی زینتی، مجید اکبرشاهی و حامد علامتی روی صحنه آمدند.

در بخش طراحی و ساخت عروسک از نمایش «خرگوشک و رودخانه» تقدیر و تندیس این بخش به نمایش «راز» اهدا شد.

در بخش طراحی هنری، از دو اثر «مترسک و آدم برفی» و «خورشید خانم کجایی» تقدیر و تندیس این بخش به نمایش «شازده کوچولو» اهدا شد.

در بخش صداپیشگی، از نمایش‌های «کفشدوزک بداخلاق» و «امانت‌فروشی آمیرزا» تقدیر شد و تندیس این بخش به «مورچه‌های بامزه» اهدا شد.

در بخش عروسک‌گردانی، «آدم‌های بافرهنگ» تقدیر و تندیس این بخش به «جادوی مهربانی» اهدا شد.

در بخش نمایشنامه از نمایش «خرگوشک و رودخانه» تقدیر شد و تندیس این بخش به نمایش «جادوی مهربانی» اهدا شد.

در بخش کارگردانی، از نمایش‌های «خرگوشک و رودخانه» و «کی از همه پر زورتره» تقدیر شد و تندیس این بخش به نمایش «جادوی مهربانی» اهدا شد.

در ادامه مراسم، علی خواجه، محمدحسین بخشی‌زاده، محمدصادق باطنی، مجید اکبرشاهی، مقصود نعیمی‌زاده و احسان مهدی برای اهدای بخش دوم جوایز روی صحنه آمدند.

در این بخش از نمایش «دو دریچه» برای خلاقیت و انتقال معنا، به خاطر توجه به فرهنگ و ارزش‌های از نمایش «پهلون کچل»، برای استعداد بداهه پردازی و طنز از نمایش «بی بی نبات و قندک» تقدیر شد.

در بخش برگزیده آرای مردمی نمایش سوم «کفشدوزک بداخلاق»، در رتبه دوم «کی بود کی بود من نبودم» تقدیر شد و جایزه اصلی این بخش به نمایش «هاجر عروسی داره» اهدا شد.

در انتهای این مراسم از کتاب «فرهنگ‌نامه برنامه‌های عروسکی تلویزیون» که در اداره کل پژوهش صدا و سیما تهیه شده بود، رونمایی شد. این کتاب شامل مشخصات و عوامل همه برنامه‌های عروسکی تلویزیون از سال 1345 تا سال 1399 است.

تصاویر این برنامه را در ادامه ببینید:

انتهای پیام/

اختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونهاختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونه

دیگر خبرها

  • نونزدهمین مراسم «شب کارگردان» برگزار شد/ آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • نکوداشت اکبر زنجان‌پور همراه با شرم و حیای نوید محمدزاده
  • جایزه‌ای به نام اکبر زنجانپور اهدا شود/آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • انتقاد بازیگر قدیمی به جیغ و دست و هورا در شب آخر عروسک‌خونه
  • جشنواره «عروسکخونه» برگزیدگان خود را شناخت/ تجلیل از حسن دادشکر و عادل بزدوده
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم برگزار می‌شود
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • میز خدمت ادارات و خدمت‌رسانی به مردم تداوم داشته باشد