Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@14:30:11 GMT

۲ نمایش استان فارس راهی رقابت جشنواره فجر شدند

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۴۸۳۷۹

۲ نمایش استان فارس راهی رقابت جشنواره فجر شدند

بیست‌وهشتمین جشنواره تئاتر استان فارس با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد و ۲ نمایش از شهرستان‌های کازرون و قیروکارزین راهی جشنواره فجر شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به‌نقل ازروابط‌عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد فارس، مهدی شفیعی در آئینمعرفی برگزیدگان بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس با این نوید که انجمن‌های تئاتر استان‌ها در این مسیر دولت را تنها نگذاشتند اظهار داشت: در استان فارس هم با همت و تلاش انجمن تئاتر و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سالن‌های بسیاری در شیراز و شهرستان‌ها تجهیز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: راه‌های بسیاری برای افزایش سالن‌های تئاتر در شهرستان‌ها پیش روی ماست که از جمله می‌توان به تجهیز ظرفیت‌های موجود تکیه کرد.

وی با اعلام اینکه یکی از راه‌های گسترش سالن‌های تئاتر عقد تفاهم‌نامه‌هایی با دیگر نهادهای استانی است افزود: این آمادگی از سوی مرکز هنرهای نمایشی وجود دارد که با شورای شهر شیراز درتفاهم‌نامه‌ای برای افزایش سالن و تجهیز و تدارک زیرساخت‌ها همکاری شود.

مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد تصریح کرد: بهره‌مندی از ظرفیت‌های قانونی برای ساخت و تجهیز سالنهای تئاتر از برنامه‌های این مرکز است.

دبیر بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس هم در این آئین اظهار داشت:انجمن نوپای تئاتر استان از بدو تشکیل نخستین گام‌ها را برای هرچه بهتر برگزار شدن این رویداد مهم تئاتری استان برداشت وپس از انتشار فراخوان بیست و هشتمین جشنواره تئاتر فارس 109 نمایشنامه به دبیرخانه ارسال شد که با داوری میلاد اکبرنژاد، سعیدرضا خوش‌شانس و فرهاد ارشاد در نهایت 77 متن برگزیده شد.

رئیس انجمن تئاتر استان فارسبا اعلام اینکه از متون پذیرفته شده 53 اثر برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردند افزود: 27 نمایش از شهرستان‌ها و 26 اثر از شیراز بود که در نهایت 15 اثر برای حضور در بخش مسابقه انتخاب شد.

وامق رویکرد بیست و هشتمین دوره جشنواره تئاتر استان فارس را قانونگرایی، تکریم و انضباطعنوان کرد و گفت: در انتخاب داوران بر این مبنا توجه به ویژگی‌هایی از جمله دانش، تخصص و مقبولیت در جامعه هنری مورد نظر قرار گرفت.

برگزیدگان بیست و هشتمین جشنواره تئاتر فارس

نمایش‌های«سون سی» به کارگردانی مجتبی راوش از کازرون و «این داستان را اولین بار آسیابان پیری شنیده بود» به کارگردانی رزاق حسین‌نیا از قیروکارزین راهی سی و ششمین جشنواره فجر شدند.

بر این اساس در بخش طراحی گریم که توسط مجید شناور اعلام شد از میان نامزدهای بخش یادشدهتندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای نمایش «هوملت» به فرزانه رادفر و مهدی ستوده اهدا شد.

در بخش موسیقی بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس که توسط سهند شکرزاده سرپرست گروه موسیقی بامداد اعلام شد تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و جایزه نقدی به شیما پورسهم‌الدین برای تئاتر «بیست و سومین جلسه جن‌گیری آنه میشل» از شیراز اهدا شد.

در بخش طراحی لباس از میان سه نامزد معرفی شدهتندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی به سحر گودرزی برای نمایش «لاموطا» و رزاق حسین‌نیا برای نمایش «این داستان...» رسید.

در بخش طراحی صحنه که مسعود حیدری(آگورا)، مجتبی راوش(سون سی) و امیربهبودنیا(لاموطا) هم نامزد دریافت جوایز این دوره جشنواره بودند کهلوح تقدیر و جایزه نقدی به رزاق حسین‌نیا و روح الله اسماعیلی برای تئاتر «این داستان را...» اهدا شد.در این بخش تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مجتبی راوش برای نمایش «سون سی» اهدا شد.

در بخش نمایشنامه بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس که توسط سعیدرضا خوش شانس اعلام شد از میان 6 نامزد این بخش، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی مقام اول به علی دل پیشه برای نمایش «سون سی» تعلق گرفت و لوح تقدیر و جایزه نقدی مقام دوم به هادی امامی مقدم برای متن «یک دقیقه روزمرگی» اهدا شد. جایزه سوم نمایشنامه از سوی هیئت داوران به متن رضا گشتاسب برای «این داستان را...» اهدا شد و لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایشنامه «اکبر کجاست؟» نوشته محمدحسن محمودی تعلق گرفت.

در بخش بازیگر زن برتر بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس که توسط فخری امامی، بازیگر مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون اعلام شد، از میان نامزدهای این بخش ابتدا از آیدا اسماعیلی بازیگر نوجوان نمایش «این داستان را...» تقدیر شد سپس از میان 7 کاندیدای زن بازیگر بیست و هشتمین جشنواره تئاتر فارس شیما پورسهم‌الدین برای حضور در تئاتر«بیست و سومین جلسه...» حایز مقام اول شد و شهرزاد بداغی بازیگر «لاموطا» در جایگاه دوم قرار گرفت. این درحالی بود که پردیس شیروانی و زهرا استواری به طور مشترک دیپلم افتخار و جایزه نقدی این جشنواره را دریافت کردند.

جوایز بازیگری مرد بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس توسط استاد رحیم هودی، پیشکسوت بازیگری سینما، تئاتر و تلویزیون ایران اعلام شد که بر اساس نظر هیئت داوران تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمد قائدنیا بازیگر تئاتر «اکبر کجاست؟» تعلق گرفت.

در این بخش به ترتیب ایمان دبیری و محمدحسن محمودی به طور مشترک و حسن فلاح زاده برای نمایش «آبی ترین آسمانی زمین» موفق به جوایز دوم و سوم این دوره شدند.

اعلام جوایز بخش کارگردانی این دوره از جشنواره تئاتر فارس را کاظم روزی طلب، بازیگر باسابقه سینما و تئاتر ایران برعهده داشت که در این بخش از میان 6 کارگردان کاندید شده، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مجتبی راوش برای تئاتر «سون سی» اهدا شد.

در بخش یادشده لوح افتخار و جایزه نقدی دوم به رزاق حسین نیا برای «این داستان را...» تعلق گرفت و امیر بهبودنیا و مسعود احمدی به طور مشترک لوح تقدیر و جایزه نقدی سوم را دریافت کردند.

بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان فارس با حضور 15 گروه نمایشی از شهرهای شیراز، کازرون، قیروکارزین، مرودشت، لامرد، فسا و لارستان از 20 تا 23 شهریورماه برگزار شد.

انتهای پیام/

R41382/P41362/S6,61/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۴۸۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز درباره انسی ۲۰۲۴/ تری گیلیام جایزه افتخاری می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، انسی مدت‌هاست به عنوان مکانی برای انیمیشن‌های جهانی و مستقل شناخته می‌شود، اما در چند سال اخیر به پلتفرمی مهم برای استودیوهای بزرگ نیز تبدیل شده است. امسال، این روند نه تنها ادامه دارد که افزایش می‌یابد و همه بازیگران بزرگ انیمیشن استودیوهای آمریکایی برای پیش‌نمایش برخی از انیمیشن‌های آینده خود در این جشن حضور خواهند داشت.

ایلومینیشن نمایش ویژه «من نفرت‌انگیز ۴» در انسی را خواهد داشت تا ادامه دهنده راهی باشد که پیشتر با ۳ فیلم قبلی «من نفرت‌انگیز» و اسپین‌آف «مینیون‌ها: ظهور گرو» در انسی به نمایش درآمدند.

استودیو دیزنی هم «درون بیرون ۲» پیکسار و «موآنا ۲» از استودیوی انیمیشن والت دیزنی را در جشنواره دارد و پارامونت پیکچرز و استودیوی انیمیشن نیکلودئون پیش نمایشی از «تبدیل شوندگان یک» را ارایه می‌کنند که قرار است ۲۰ سپتامبر راهی سینماها شود.

انسی پیشتر اعلام کرده بود وس اندرسون کارگردان «آقای فاکس شگفت‌انگیز» و «جزیره سگ‌ها» امسال میزبان یک مسترکلاس خواهد بود و کریس سندرز کارگردان معروف «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم» هم در این جشنواره حضور خواهد داشت تا فیلم آینده‌اش «روبات وحشی» از استودیو دریم ورکس را به نمایش بگذارد.

انسی ۲۰۲۴ یک بخش کاملاً غیررقابتی به نام «انسی ارایه می‌کند» را نیز میزبانی می‌کند که به فیلم‌های تجاری پرهزینه تخصیص داده شده که جایی در بخش‌های رقابتی ندارند.

نتفلیکس هم برای میزبانی اولین نمایش «گرگ و میش خدایان» زک اسنایدر و پروژه بدون عنوان «والاس و گرومیت» و همچنین اولین نمایش جهانی «اولترامن: طلوع» در انسی امسال خواهد بود.

همچنین اعلام شد که تری گیلیام، فیلمساز برجسته بریتانیایی از گروه مانتی پایتون، جایزه کریستال افتخاری ۲۰۲۴ را دریافت خواهد کرد و روز یکشنبه ۹ ژوئن میزبان یک مستر کلاس خواهد بود. گیلیام که فیلم‌هایی مانند «۱۲ میمون»، «برزیل» و «ترس و نفرت در لاس وگاس» را در کارنامه دارد، در زمان حضورش در گروه مانتی پایتون روی چند سکانس انیمیشنی فراموش نشدنی کار کرد و انیمیشن کوتاه «استوری تایم» او در سال ۱۹۶۸ یک اثر کلاسیک است که تاثیر عمیقی بر جهان و انیمیشن بریتانیا در آن دوره داشت.

انسی بزرگ تر می‌شود

در کنفرانس مطبوعاتی پنجشنبه، برگزارکنندگان چهل و هشتمین دوره انسی درباره رشد جشنواره در دوره‌های اخیر صحبت و تاکید کردند، قصد دارند پذیرای مهمانان بیشتری باشند.

در این مسیر سال گذشته، انسی زمان جشن خود را از ۶ روز به ۷ روز افزایش داد، زیرا رویداد میزبان رقم رکوردشکن ۱۵۸۲۰ فیلم بود که ۱۹ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش داشت.

جشنواره امسال نیز از ۹ تا ۱۵ ژوئن (۲۰ تا ۲۶ خرداد) در طول یک هفته کامل برگزار می‌شود و برای پذیرایی از شمار باورنکردنی شرکت کنندگان، امسال ۴ سالن دیگر را به سالن‌های قبلی خود افزوده و نمایش دهنده ۲۳ عنوان انیمیشن بلند در بخش‌های رقابتی خواهد بود.

«گرانبهاترین محموله‌ها» ساخته میشل آزاناویسیوس، جشنواره انسی امسال را افتتاح خواهد کرد. این فیلم در طول جنگ جهانی دوم می‌گذرد و داستان یک خانواده یهودی فرانسوی را روایت می‌کند.

بخش رقابتی

فرانسه که همیشه یکی از عوامل اصلی در ترکیب اصلی رقابت‌های انسی است، با ۵ فیلم بلند شامل «جریان» ساخته جینتس زیبالودیس، «قایق در باغ» ساخته ژان فرانسوا لاگویونی برنده کریستال افتخاری انسی ۲۰۱۹، «داخل سرزمین‌های زیرزمینی» ساخته الکسیس دوکورد، «گربه روح آنزو» ساخته یوکو کونو و «گرانبهاترین محموله» میشل آزاناویسوس در بخش رقابتی حضور دارد.

ژاپن با ۴ فیلم در بخش رقابتی حضور دارد که شامل «توتو چان: دختر کوچک پشت پنجره» نامزد آکادمی ژاپنی ساخته شینوسوکه یاکووه، «رنگ های داخل آن» ساخته نائوکو یامادا، «خیالی» ساخته یوشیوکی موموس از هنرمندان سابق استودیو جیبلی و «تولد کیتارو: راز گگگه» ساخته گو کوگا (در بخش رقابتی کانترچمپ) می‌شود.

آدام الیوت، فیلمساز استرالیایی، امسال با جدیدترین فیلم استاپ موشن خود، «خاطرات یک حلزون» به انسی بازگشت. وی سال ۲۰۰۳ با فیلم کوتاه «هاروی کرومپت» که برنده اسکار شد ۳ جایزه انسی را هم دریافت کرد و سال ۲۰۰۹ با «مری و مکس» عنوان بهترین فیلم بلند را از آن خود کرد.

کلود باراس فیلمساز سوییسی دومین استاپ موشن بلند خود با خط را با عنوان «وحشی‌ها!» در بخش رقابتی دارد. فیلم قبلی باراس یعنی «زندگی من به عنوان یک کدو سبز»، برنده جایزه انسی بهترین فیلم بلند سال ۲۰۱۶ شد و در ماه‌های بعد نامزدی اسکار، بفتا، سزار، جوایز فیلم اروپا و آنی را دریافت کرد.

«پایین سنگ» ساخته ماریا ترنور اسپانیایی و «توفان» دومین فیلم ژیگانگ یانگ دیگر شرکت کنندگان بخش رقابتی اصلی هستند.

فیلم های بخش رقابتی اصلی

«گربه روح آنزو»، یوکو کونو (ژاپن، فرانسه)

«به جنگل عجایب»، الکسیس دوکورد (فرانسه، لوکزامبورگ)

«جریان»، جینتس زیلبالودیس (لتونی، بلژیک، فرانسه)

«رنگ‌های درون»، نائوکو یامادا (ژاپن)

«توتو چان: دختر کوچک پشت پنجره»، شینوسوکه یاکووه (ژاپن)

«خاطرات یک حلزون»، آدام الیوت (استرالیا)

«پایین سنگ»، ماریا ترنور (اسپانیا، لهستان)

«وحشی‌ها!» کلود باراس (سوییس)

«یک قایق در باغ»، ژان فرانسوا لاگویونی (فرانسه)

«تخیلی»، یوشیوکی موموس (ژاپن)

«توفان»، ژیگانگ «بوسیفان» یانگ (چین)

«گرانبهاترین محموله»، میشل آزاناویسیوس (بلژیک، فرانسه)

بخش رقابتی کانترچمپ

از برجسته‌ترین فیلم‌های بخش «کانترچمپ» می‌توان به «پلیکان آبی» اولین مستند انیمیشن مجارستان، «شیشه‌کار» اولین انیمیشن سنتی دوبعدی پاکستان و «گمشدگان» اثر کارل جوزف پاپا که فیلیپین برای بخش بین‌المللی اسکار سال گذشته معرفی کرد، اشاره کرد.

«رویای سلطان» ایزابل هورگرا که اولین بار در جشنواره بین‌المللی فیلم سن سباستین سال گذشته در بخش رقابتی اصلی دیده شد و یک شاهکار نادر انیمیشن محسوب می‌شود، «سفر سایه‌ها» ایو نتزامر و «تک شاخ آفتاب سوخته» نیک جانسون که یک حماسه فانتزی رنگارنگ است، «پروانه‌های سیاه» دیوید باوت درباره ۳ زن که از زمین‌هایی که به دلیل تغییر آب و هوا غیرقابل سکونت شده‌اند، فرار می‌کنند و «گیل» جدیدترین اثر جائهون آن که با فیلم «جادوگر شمن» برنده همین بخش انسی ۲۰۲۰ شد، دیگر فیلم‌های این بخش هستند.

فهرست کامل بخش رقابتی کانترچمپ

«رویای سلطان»، ایزابل هورگرا (اسپانیا)

«گیل»، جائهون آن (کره جنوبی)

«گمشدگان» کارل جوزف پاپا (فیلیپین)

«زندگی بزرگ»، کریستینا دوفکووا (جمهوری چک)

«پروانه‌های سیاه»، دیوید باوت (اسپانیا، پاناما)

«عشق دیوانه ما»، نلسون بوتر جونیور (برزیل)

«پلیکان آبی»، لازلو چاکی (مجارستان)

«سفر سایه‌ها»، ایو نتزامر (سوئیس)

«تک شاخ آفتاب سوخته»، نیک جانسون (کانادا)

«تولد کیتارو: راز گگگه»، گو کوگا (ژاپن)

«شیشه‌کار»، عثمان ریاض (پاکستان)

برنامه جدید: انسی ارایه می‌کند

امسال یک برنامه کاملاً جدید نمایش غیررقابتی در انسی برای فیلم‌هایی درنظر گرفته شده که در هیچ یک از بخش‌های رقابتی جشنواره جا نمی‌گیرند، اما جشنواره می‌خواهد آن‌ها را به نمایش بگذارد. این بخش جایی است که فیلم های بزرگ استودیویی آمریکا و انیمیشن‌های بلند تجاری موفق از سراسر جهان در دسترس شرکت کنندگان انسی قرار می‌گیرد.

«فیلم گارفیلد» محصول سونی پیکچرز، فیلم فوق‌العاده ژاپنی «کارآگاه کانن: پنتاگرام میلیون دلاری» از کمپانی TMS که بیست و هفتمین فیلم از سازنده مجموعه انیمیشن‌های پرکار ژاپن است، «روباه و خرگوش جنگل را نجات می‌دهند» اثر ماشا هالبرستاد، فیلم مستقل «جهان‌ها تقسیم می‌شوند» اثر دنور جکسون که فیلم‌ساز کاملاً خودش آن را ساخته است و «سرزمین شنی» که از مانگایی به همین نام از آکیرا توریاما اقتباس شده از فیلم‌های این بخش هستند.

فهرست کامل بخش انسی ارایه می‌کند

«بچه های بوفالو»، خوان «گالو» گالوچا، پدرو سولیس (اسپانیا)

«کارآگاه کانن: پنتاگرام میلیون دلاری» ناگائوکا چیکا (ژاپن)

«دیپلودوکوس» وویتک واوشوچیک (لهستان)

«انقراض» بهنود نکویی (مالزی)

«روباه و خرگوش جنگل را نجات می‌دهند»، ماشا هالبرستاد (هلند، لوکزامبورگ، بلژیک)

«همه چیز را بده»، یوهی ساکوراگی (ژاپن)

«فیلم گارفیلد»، مارک دینال (آمریکا)

«قصه‌های کریسمس جادوی کریسمس»، کامیل آلمراس، کارولین آتیا لاریویر، سیلان بی اوغلو، هارونا کیشی، ناتالیا چرنیشوا، اولسیا شوکینا (فرانسه، آلمان)

«خارج از آشیانه»، آرتورو هرناندز (تایلند، چین)

«سرزمین شنی»، توشیهیسا یوکوشیما (ژاپن)

«راه تنبل»، تانیا وینسنت، ریکارد کوسو (استرالیا)

«جهان‌ها تقسیم می‌شوند»، دنور جکسون (کانادا)

کد خبر 6089009

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره انسی ۲۰۲۴/ تری گیلیام جایزه افتخاری می‌گیرد
  • راهیابی ۲ نمایش از البرز به جشنواره سراسری تئاتر بچه های مسجد
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم
  • تسویه حساب خواهر با برادر/ در «آگنیتاژ» پرواز می‌کنید؟
  • این خبرها را از دست ندهید
  • جایزه جشنواره ایتالیایی برای «در سایه سرو»
  • «در سایه سرو» جایزه جشنواره فیلم ایتالیا را از آن خود کرد
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از چهارمحال و بختیاری به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد