Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@03:54:15 GMT

نقشه راه سازمان ملل برای حل بحران لیبی در راه است

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۵۵۳۱۲

به گفته غسان سلامه سفیر جدید سازمان ملل در لیبی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل طی روزهای آتی نقشه راهی برای حل بحران لیبی در مجمع عمومی ارائه می دهد.

باشگاه خبرنگاران: غسان سلامه سفیر جدید سازمان ملل در لیبی در مصاحبه با رسانه ها گفت: نقشه راهی که دبیر کل سازمان ملل ارائه می دهد، با ایجاد برخی تغییرات در توافقنامه «الصخیرات» مغرب آغاز می شود و با برگزاری انتخابات در لیبی و انجام اقدامات لازم برای مرحله انتقالی در آن به پایان می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غسان سلامه که برای رایزنی با مقام های روسیه به مسکو سفر کرده است، در خصوص این دیدار گفت که وی حامل چند پیام برای مقام های روسی است؛ نخست اینکه مردم لیبی نیاز به کمک های بین المللی دارند تا با آن از گرداب مراحل انتقالی خارج شوند و به ساحل امن حکومت دارای نهادهای قانونی برسند.

وی در خصوص دومین پیام برای رهبران روسیه نیز افزود: «مردم لیبی از جامعه بین الملل می خواهند در خصوص یک طرح واحد برای حل این بحران به توافق برسند».

سلامه گفت: سومین پیام نیز این است که ادامه اوضاع کنونی در لیبی به نفع هیچ کس؛ چه همسایگان طرابلس و منطقه نیست.
نماینده سازمان ملل تاکید کرد طی یک ماه و نیم گذشته که در لیبی بوده است، توانسته با صدها تن از لیبیایی ها دیدار و گفت و گو کند و اکنون وی خود را سخنگوی مردم لیبی می داند.

غسان سلامه در پایان گفت که با کمیته مسئول اعمال تحریم ها ضد لیبی در شورای امنیت در ارتباط است تا در صورت امکان در خصوص این تحریم ها بازنگری یا برخی از آنها لغو شود .

توافقنامه سیاسی طرف های لیبی که به توافقنامه الصخیرات مغرب شهرت یافته است، در 26 آذر 94 (17 دسامبر 2015) زیر نظر سازمان ملل در شهر الصخیرات مغرب و با حضور «مارتین کوپلر» فرستاده ویژه سازمان ملل برای پایان دادن به جنگ داخلی لیبی امضا شد.

این توافق نامه منجر به تشکیل دولت وفاق ملی شد و مقرر گردید تا دولت برآمده از این توافق، دوره انتقال سیاسی را تا برگزاری انتخابات که یک سال پس از تشکیل این توافق برگزار می شد، ساماندهی کند.

این توافق به منظور پایان دادن به دو دستگی، خونریزی و تنشی صورت گرفت که لیبی پس از سرنگونی حکومت معمر قذافی در سال 2011 شاهد آن بوده است.

توافق نامه الصخیرات که پس از 14 جلسه میان طرف های درگیر لیبی به امضا رسید، بر تشکیل دولت وحدت ملی تاکید می کرد اما پس از مدت کوتاهی اختلاف میان لیبیایی ها بالا گرفت و عملا همه مفاد این توافقتنامه به اجرا در نیامد.

لیبی از زمان سقوط حکومت «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامی است.

اکنون دو دولت در این کشور وجود دارد: دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی است و دیگری دولت طبرق (دولت موقت) در شرق لیبی به ریاست «عبدالله الثنی» است که مورد تایید ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای مسلح این کشور قرار دارد.

پارلمان لیبی از عبدالله الثنی که در شرق این کشور مستقر است، حمایت می کند.

به عقیده کارشناسان رقابت عوامل خارجی عامل اصلی تداوم بی ثباتی در لیبی است.

دولت وفاق ملی از سوی اروپا، آمریکا، چندین کشور آفریقایی و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.

ژنرال حفتر مورد تایید امارات، مصر و عربستان است و این کشورها اخوان المسلمین را دشمن خود می دانند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۵۵۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور از ایجاد ۲.۵ میلیون شغل و کاهش ۱.۵درصدی نرخ بیکاری از آغاز دولت سیزدهم تاکنون خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،مهارت و فناوری یکی از عامل های اصلی رشد و توسعه ی اقتصادی پایدار در کشورها به شمار می رود. به همین منظور آموزش های فنی و حرفه ای، نقش مهمی را در افزایش اشتغال مولد، بهبود فضای کسب و کار، استفاده ی بهینه از فرصت ها و افزایش کارایی اقتصاد مقاومتی در درون جامعه بر عهده دارد. بر این پایه سازمان بین المللی کار(I.L.O) آموزش های مهارتی را به عنوان یکی از پایه های اساسی فعالیت خویش قرار داده است و همواره آن را به دیگر کشورها توصیه می کند.

جوانان با فراگیری مهارت های فنی و حرفه ای در واقع نیروی خلاقیت و کاربردی خود را در یک فضای رقابتی در مسیر خدمت به مردم به کار می گیرند. این آموزش های مهارتی زمینه ساز ایجاد حرفه های با ثبات است و از پدید آمدن شغل های کاذب و ناپایدار که توسعه ی همه جانبه ی کشور را هدف قرار می دهد و سبب آسیب های مختلف اجتماعی می شود، جلوگیری به عمل می آورد.

مهرداد عظیمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با ارائه مهمترین خدمات و اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته، اظهار کرد: امسال در راستای تحقق شعار سال و کمک به صنعت و اقتصاد، ظرفیت مراکز جوار کارگاهی 50 درصد افزایش خواهد یافت.

وی از رشد 33 درصدی حوزه آموزش های فنی و حرفه‌ای و 38 درصدی سنجش صلاحیت حرفه ای در سال گذشته خبر داد و افزود: پارسال واگذاری امر آموزش های فنی و حرفه‌ای به بخش خصوصی هزار و 140 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: سال گذشته در حوزه کاهش نرخ بیکاری اتفاق قابل توجهی افتاد و یکی از وعده های دولت در حوزه اشتغال محقق شد، ضمن اینکه صدمات حین کار در سال گذشته 14درصد کاهش یافت.

عظیمی بیان کرد:  یکی از این ظرفیت‌ها، سرمایه نیروی انسانی است و یکی از ماموریت‌های دستگاه‌ها به ویژه رسانه‌ها، معرفی درست توانمندی‌های استان ها است.

رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور، کارگران را مجاهدان عرصه اقتصادی دانست و یادآور شد: هرچه قدر بخش خصوصی را تقویت و شرایطی را فراهم کنیم و مردم امور اقتصادی را دست بگیرند، موفقیت بیشتری خواهیم داشت.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم
  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • تلاش روسیه برای افتتاح کنسولگری در بنغازی
  • مدیرکل نظارت، کنترل فنی و استاندارد سازمان نقشه‌برداری معرفی شد
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس