Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور عالی سازمان سنجش گفت: ظرفیت پذیرش در کنکور سراسری به جز دانشگاه آزاد، ۷۵۴ هزار و ۹۶۱ نفر بود که ۶۸. ۶۰ درصد انتخاب رشته کنندگان در دانشگاه‌های سراسری قبول شدند. حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش در خصوص ظرفیت پذیرش و آمار قبولی‌ها در کنکور ۹۶ گفت: فهرست اسامی تعداد ۳۷۸ هزار و ۷۰۶ نفر پذیرفته شدگان نهایی آزمون سراسری سال ۹۶ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از ساعت ۲۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۵ دقیقه دیروز جمعه ۲۴ شهریور ماه ۹۶ برروی سایت سازمان سنجش اموزش کشور قرار گرفته است.

پذیرش تعداد ۲۰۳ هزار و ۲۴۸ نفر در کد رشته محل‌های با آزمون

وی ادامه داد: از تعداد قبول شدگان ۲۱۳ هزار و ۸۴۴ نفر زن و ۱۶۴ هزارو ۸۲۲ نفر مرد هستند، از تعداد ۳۷۸ هزارو ۷۰۶ نفر پذیرفته شدگان نهایی، تعداد ۲۰۳ هزارو ۲۴۸ نفر در کد رشته محل‌های با آزمون و تعداد ۱۷۵ هزارو ۴۵۸ نفر در کد رشته محل هایی که براساس سوابق تحصیلی گزینش آن‌ها انجام گرفته پذیرفته شده اند.

مشاور عالی سازمان سنجش افزود: از تعداد ۲۰۳ هزارو ۲۴۸ نفر پذیرفته شدگان کد رشته محل‌های با آزمون تعداد ۱۱۲ هزار و ۶۶۶ نفر زن و ۹۰ هزار ۵۸۲ نفر مرد هستند. از تعداد ۱۷۵ هزار و ۴۵۸ نفر پذیرفته شدگان براساس سوابق تحصیلی ۱۰۱ هزار و ۲۱۸ نفر زن و ۷۴ هزار و ۲۴۰ نفر مرد هستند.

بیشترین پذیرش در گروه علوم تجربی

وی خاطرنشان کرد: از تعداد ۳۸۷ هزارو ۷۰۶ نفر پذیرفته شدگان نهایی تعداد ۱۰۳ هزار و ۷۵۵ نفر در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، ۱۳۳ هزار و ۷۷۹ نفر گروه آزمایشی علوم تجربی، ۱۱۹ هزار و ۱۷۹ نفر در گروه علوم آزمایشی علوم انسانی، تعداد ۹ هزار و ۲۷۹ نفر در گروه آزمایشی هنر، ۱۲ هزار و ۷۱۴ نفر در گروه زبان پذیرش شدند.

پذیرش ۱۳۳ هزار و ۲۹۹ نفر در دوره روزانه

توکلی افزود: از تعداد ۳۷۸ هزار و ۷۰۶ نفر پذیرفته شدگان نهایی ۱۳۳ هزار و ۲۹۹ نفر در دوره روزانه و ۲۴ هزار و ۵۹۸ نفردر نوبت دوم (شبانه)، ۱۳۱ هزار و ۶۸۴ نفر در دانشگاه پیام نور، ۸ هزار و ۹۷۲ نفر دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم، ۷۰ هزار و ۱۴۰ نفر در موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، ۴ هزار و ۱۳۸ نفر در پردیس خودگردان دانشگاه‌ها، تعداد یک هزار و ۹۳۲ نفر در دوره‌های مجازی دانشگاه‌های دولتی، تعداد ۲ هزار و ۳۳۰ نفر در دوره‌های مجازی موسسات غیرانتفاعی و تعداد یک هزار و ۶۱۲ نفر در ظرفیت مازاد پذیرفته شدند.

آمار حاضرین در جلسه آزمون

وی در خصوص اینکه چه تعداد در جلسه شرکت کرده بودند افزود: به طور کلی داوطلبانی که در جلسه آزمون حاضر بودند، ۸۳۸ هزار و ۸۹۸ نفر بودند که از این تعداد ۴۹۷ هزار و ۴۹۷ نفر زن و ۳۴۱ هزارو ۴۰۱ نفر مرد بودند.

توکلی افزود: مجازین به انتخاب رشته هم ۸۳۸ هزار و ۸۵۵ نفر بودند یعنی ۴۳ نفر مجاز به انتخاب رشته نشدند که از این تعداد ۴۹۷ هزار و ۴۹۷ نفر زن و ۳۴۱ هزارو ۳۷۸ نفر مرد بودند.

مشاور عالی سازمان سنجش افزود: آمار انتخاب رشته کنندگان با آزمون و بی آزمون به طور جمع ۵۵۲ هزار و ۲۲ نفر بودند. از این تعداد ۳۱۷ هزار و ۶۹۹ نفر زن، ۲۳۴ هزار و ۳۲۳ نفر مرد بودند.

وی ادامه داد: آمار انتخاب رشته کنندگانی که براساس نتیجه آزمون انتخاب رشته کردند، ۳۷۶ هزار و ۵۶۴ نفر بود که از این تعداد ۲۱۶ هزارو ۴۸۱ نفر زن و ۱۶۰ هزارو ۸۳ نفر مرد هستند.

توکلی خاطرنشان کرد: آمار انتخاب رشته کنندگان از کد رشته محل هایی که بر اساس سوابق تحصیلی دانشجو پذیرش می‌کنند ۱۷۵ هزارو ۴۵۸ نفر بوده از این تعداد ۱۰۱ هزار و ۲۱۸ نفر زن و ۷۲ هزار و ۲۴۰ نفر مرد بودند.

وی ادامه داد: ظرفیت پذیرش ۷۵۴ هزار و ۹۶۱ ظرفیت به جز دانشگاه آزاد بوده که از این تعداد ۳۷۸ هزار و ۷۰۶ نفر پذیرش شدند یعنی ۶۸. ۶۰ درصد انتخاب رشته کنندگان پذیرفته شدند.منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۶۰۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه

ترکیه در حالی یکی از ۱۰ کشور برتر جهان در پذیرش دانشجوی خارجی است که دانشگاه‌های این کشور در بین ۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا جایی ندارند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، طی سالیان گذشته، بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه توانسته‌اند شمار قابل توجهی از دانشجویان خارجی را به سوی خود جلب کنند. افزایش آمار دانشجویان خارجی در ترکیه، علاوه بر آن که آورده اقتصادی قابل توجهی داشته، از حیث معادلات مرتبط با قدرت نرم و سیاست گسترش آموزش زبان ترکی نیز، شایان اهمیت است.

بر اساس تازه‌ترین آماری که پروفسور دکتر ارول اوزوار رئیس شورای آموزش عالی ترکیه (YÖK) اعلام کرده، ترکیه یکی از 10 کشور برتر جهان در پذیرش دانشجوی خارجی است و قصد دارد به زودی در رده پنج کشور نخست قرار بگیرد.

یکی از ابعاد متناقض در پذیرش دانشجوی خارجی در ترکیه، این است که در چند سال گذشته، به خاطر شرایط نامناسب اقتصادی، بخشی از جوانان ترکیه، تحصیل در دانشگاه را نیمه کاره رها کرده و بخش قابل توجهی از آنان نیز به کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند.

ترکیه میزبان 350 هزار دانشجوی خارجی
اظهارات رئیس شورای آموزش عالی ترکیه حاکی از آن است که هم اکنون 350 هزار نفر از دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های این کشور در حال تحصیل هستند. این دانشجویان از 198 کشور مختلف به ترکیه رفته‌اند اما آمارها نشان می‌دهد که دانشجویان کشورهای آسیای میانه و آفریقا در صدر لیست هستند. 


ارول اوزوار در سخنان خود، به این اذعان کرده که نزد بخشی از مردم ترکیه، نوعی نگرش و دیدگاه منفی نسبت به دانشجویان خارجی وجود دارد و گروهی از مردم تصور می‌کنند که با آمدن آنان، فرصت‌های تحصیلی و شغلی از دست جوانان ترکیه گرفته شده است.

او درباره این موضوع گفته است: حضور دانشجویان بین‌المللی باعث تضییع حقوق دانشجویان شهروند ترکیه نمی‌شود. این یک نگرش اشتباه است که به موضوع دانشجوی خارجی به عنوان یک مشکل و مساله غیرقانونی یا پناهنده و مهاجر نگاه کنیم.

برخی از احزاب و جریانات سیاسی راست و ملی گرا در ترکیه، نگاه خوشبینانه‌ای به بالا بردن آمار دانشجوی خارجی ندارند.

روزنامه ینی چاغ ارگان رسانه‌ای حزب خوب، در یک گزارش ویژه اعلام کرده که ورود دانشجویان خارجی به شهرهای کوچک ترکیه، تبعات فرهنگی و اجتماعی دارد و در تازه‌ترین مورد، در شهر کوتاهیا، یک دانشجوی دختر 21 ساله مراکشی که به خاطر فحشای غیرقانونی دستگیر شده، مبتلا به ایدز تشخیص داده شده و از ترکیه اخراج شده است.

این روزنامه افزوده که لازم است برای پذیرش دانشجویان خارجی، مقررات سختگیرانه‌ای در نظر گرفته شود.

کمیت یا کیفیت؟ مساله این است
ترکیه در سالیان اخیر، تلاش کرده تا تعداد دانشگاه‌های دولتی را افزایش دهد. زمانی که حزب عدالت و توسعه به قدرت رسید، ترکیه دارای 53 دانشگاه دولتی بود اما این تعداد حالا از عدد 125 فراتر رفته است.

همچنین تعداد خوابگاه‌های دولتی دانشجویی نیز از 190 خوابگاه به 587 خوابگاه رسیده که رشد قابل توجهی است. اما مساله اینجاست که ترکیه هنوز هم نتوانسته در لیست‌های معتبر رده بندی بهترین دانشگاه‌های جهان، جایی برای خود دست و پا کند.

تنها 6 دانشگاه ترکیه در لیست پانصد دانشگاه برتر جهان قرار دارند که البته رده آنها از 337 به بالا است و در سیصد دانشگاه اول، جایی ندارند. بنابراین به نظر می‌رسد این کیفیت علمی و تحصیلی دانشگاه‌های ترکیه نیست که توانسته 350 هزار دانشجوی خارجی را به سوی خود جذب کند و باید برای ذکر دلایل مهم، به سراغ موضوعاتی همچون جاذبه‌های فرهنگی – طبیعی، هزینه‌های پایین و اشتراکات ارزشی و تربیتی برویم.

یکی دیگر از موضوعات متناقض در مورد دانشگاه‌های ترکیه، این است که از حیث درصد دانشجو و فارغ التحصیل تحصیلات عالی، هیچکدام از کشورهای اروپایی به گرد پای ترکیه نمی‌رسند.

به نحوی که مثلاً در دو کشور مهم اتحادیه اروپا یعنی در فرانسه و آلمان، به ازای هر 1 هزار نفر جمعیت کشور، تنها 40 دانشجو وجود دارد، اما این تعداد در ترکیه به 95 نفر می‌رسد!

یعنی در حالی که میانگین کل کشورهای اتحادیه اروپا، 38 نفر به ازای هر 1 هزار نفر است، ترکیه با رقم 95 به 1 هزار، از همه کشورهای اروپایی سبقت گرفته است. اما کیفیت و سطح علمی دانشگاه‌های ترکیه تنها با برخی از کشورهای ضعیف اتحادیه اروپا قابل مقایسه است. 

آیا اوضاع دانشجویان ترکیه رضایت بخش است؟
گزارش‌های فراوانی در روزنامه‌ها و شبکه های تلویزیونی ترکیه منتشر شده که نشان می‌دهد در سه سال گذشته، ترک تحصیل دانشجویان ترک به دلایل اقتصادی، رکوردشکنی کرده است. چرا که بسیاری از خانواده‌ها، توانایی تامین هزینه دانشجویان خود را ندارند و امیدی هم به استخدام وجود ندارد.

گزارش روزنامه جمهوریت چاپ آنکارا نشان داده که در یک بازه زمانی 4 ساله یعنی از 2018 تا 2022 میلادی، یک میلیون و 957 هزار دانشجو ترک تحصیل کرده‌اند. مشخص شده که بیشترین تعداد ترک تحصیل دانشجویان در کلان شهرهای استانبول، آنکارا، آدانا، بورسا و آنتالیا بوده است.

به عبارتی دیگر ما در بررسی وضعیت نظام آموزش عالی ترکیه با چند ویژگی و جلوه متناقض روبرو هستیم:
1.ترکیه یکی از 10 کشور برتر جهان، از حیث پذیرش دانشجوی خارجی است.
2.آمار ترک تحصیل دانشجویان به خاطر ناتوانی در تامین هزینه تحصیل در ترکیه بی داد می‌کند.
3.تعداد دانشگاه‌های دولتی ترکیه در بیست سال اخیر، دو و نیم برابر شده اما این کشور در لیست سیصد دانشگاه برتر جهان، جایگاهی ندارد.
4.از حیث سرانه تعداد دانشجو، ترکیه حتی از آلمان و فرانسه نیز پیشی گرفته و از هر یک هزار شهروند 95 نفر آنها دانشجو است. اما با این حال، آمار بیکارهای فارغ التحصیل دانشگاه، به سطح نگران‌کننده ای رسیده است. 

در پایان باید گفت، جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های ترکیه، موافقان و مخالفان فراوانی دارد. برخی از منتقدین بر این باورند که تنها در شرایطی می‌توان جذب دانشجوی خارجی را به عنوان یک دستاورد علمی و فرهنگی به رخ جهانیان کشید که کیفیت علمی دانشگاه‌ها در سطح بالایی باشد و دانشجویان فارغ التحصیل بتوانند پس از ورود به بازار کار، خوش بدرخشند و برای دانشگاه خود، اعتبار کسب کنند.

اما گروهی دیگر چنین دیدگاهی ندارند و بر این باورند که جذب دانشجوی خارجی در هر حال یک اقدام ارزآور و اقتصادی است و می‌تواند به توسعه روابط فرهنگی و اجتماعی نیز کمک کند.
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۹۸ درصد پذیرفته شدگان ان. جی. ال دهلران بومی هستند
  • ثبت فوت مردان ‌در استان زنجان بیشتر از زنان بوده است‌
  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • رشد ۸ درصدی تعداد کارگاه‌های فعال استان مرکزی
  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • اعلام نتایج آزمون ورودی جامعه الزهرا (س)
  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ ها در غزه از دست مقامات در رفته
  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی