Web Analytics Made Easy - Statcounter

یاسوج - ایرنا - جنگل‌ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد به‌عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار، ظرفیت‌ها و چالش‌هایی دارند که نیازمند توجه بیشتری است.

به گزارش ایرنا، وجود بیش از 2 هزار و 100 گونه گیاه دارویی و خوراکی در این استان گنجینه‌ای بی‌نظیر برای بهره‌وری‌های اقتصادی و گردشگری است.
کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و 722 هزار و 800 هکتار عرصه جنگلی و مرتعی دارد که از این میزان 999 هزار و 100 هکتار جنگل و 723 هزار و 700 هکتار نیز مرتع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کهگیلویه و بویراحمد یک درصد مساحت ونزدیک به یک درصد جمعیت ایران را دارد.
این استان با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به‌گونه‌ای که افزون بر 40 درصد گونه‌های گیاهی و دارویی کشور را در خود جای داده است.
دولت در چهار ساله اخیر تلاش کرده با کاشت درختان بادام تلخ در مناطق گرمسیری و آنغوزه در مناطق سردسیری ضمن ایجاد اشتغال برای جوامع محلی زمینه صیانت از این سرمایه ارزشمند را فراهم کند.
اما آتش سوزی‌ها، چرای بی‌رویه دام، بیماری خشکیدگی درختان بلوط و کمبود نیروهای انسانی برای حفاظت از جنگل‌ها و مراتع چالش‌های جدی این حوزه در کهگیلویه و بویراحمد است.

**شیرینی کام منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با کشت 33 هزار هکتار بادام تلخ
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: 33 هزار و 500 هکتار درخت بادام تلخ در منابع طبیعی مناطق گرمسیری و میان بند این استان اجرا شده است.
گودرز باقری فرد افزود: این طرح در شهرستان‌های گچساران، باشت، کهگیلویه، چرام، بهمئی و لنده با مشارکت بهره برداران انجام شد.
وی بیان کرد: امسال نیز در صورت تأمین اعتبار 2 هزار هکتار بادام کاری در کهگیلویه و بویراحمد اجرا خواهد شد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برای اجرای هر هکتار بادام کاری و انجام سه سال قرق و حفاظت سه میلیارد و 200 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
باقری فرد بیان کرد: هر پنج هکتار بادام کاری افزون بر افزایش پوشش گیاهی جنگل‌ها و مراتع، حفاظت از منابع آب، زیبایی و مزیت‌های گردشگری یک شغل مستقیم و 10 شغل غیرمستقیم ایجاد می‌کند.
وی با اشاره به مقاوم بودن گونه بادام تلخ بیان کرد: این طرح راهکاری برای احیای پوشش جنگلی و ایجاد جنگل در مناطق فاقد پوشش گیاهی است.

** حفاظت از مراتع با کشت آنغوزه
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون 34 هزار و 200 هکتار از مراتع این استان زیر کشت گیاهان دارویی آنغوزه و باریجه رفته است.
باقری فرد اظهار داشت: کشت گیاهان دارویی آنغوزه در پاییز آغاز می‌شود که براساس پیش بینی‌ها 2 هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت این محصول برود.
از هر هکتار گیاه دارویی آنغوزه 100 کیلوگرم شیرابه برداشت می‌شود که 80 میلیون ریال درآمد برای بهره برداران دارد.
وی گفت: بخش اعظم شیره تولید شده به کشورهایی نظیر هند، کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی صادر می‌شود.
باقری فرد بیان کرد: تنگ سرخ، تل گاه، سرداب، مله شوره و کاکان از جمله مهمترین مناطق احیای مراتع با استفاده از کشت گیاهان دارویی هستند.
درمان اختلالات عصبی در کودکان، کاهش فشارخون، درمان بیماری‌های قلبی عروقی کمک به هضم غذا، جلوگیری از حمله‌های هیستری، رفع درد دندان، جلوگیری از رشد میکروب، درمان سیاه سرفه و برونشیت، درمان یبوست از جمله خواص شناخته شده آنغوزه است.
وی تصریح کرد: توزیع بذر رایگان، نظارت فنی، کمک به قرق و حفاظت از جمله حمایت‌های منابع طبیعی برای رونق تولید گیاهان دارویی در این استان است.
باقری فرد عنوان کرد: سند توسعه گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد به تصویب رسیده است که توسعه در مراتع، کشت در مزارع و ایجاد صنایع تبدیلی در آن پیش بینی شده است.

** تعلیف 2 برابری دام در مراتع
باقری فرد گفت: تعداد دام‌هایی که هم اکنون در مراتع این استان تعلیف می‌کنند 2 برابر ظرفیت مراتع موجود است.
کهگیلویه و بویراحمد دارای 552 هزار هکتار مرتع و 2 میلیون و 100 هزار واحد دامی است.
وی اظهار کرد: اجرای طرح‌های توسعه و احیای مراتع برنامه دولت برای صیانت از مراتع این استان است.
باقری فرد بیان کرد: تاکنون 150 هزار هکتار احیای مراتع در قالب کپه کاری، نهال کاری و بذرپاشی اجرا شده است.
باقری فرد گفت: اجرای طرح‌های احیا به‌صورت مداوم باید اجرا شود.

**اجرای طرح‌های مشارکتی
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح توسعه حفاظت مشارکتی در 368 هزار هکتار از عرصه‌های جنگلی و مرتعی این استان سال گذشته اجرا شد.
احسان نعمتی توسعه طرح حفاظت مشارکتی را از برنامه‌های اولویت دار منابع طبیعی دانست و اظهار کرد: جلب مشارکت مردمی تقویت حفاظت و احیای عرصه‌های طبیعی را به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: با مشارکت مردم مبارزه با آفات و بیمارهای جنگل‌ها و نیز جلوگیری از تصرف سودجویان بیش از پیش فراهم خواهد شد.
نعمتی عنوان کرد: اگرچه رسالت سازمان جنگل‌ها حفاظت از عرصه‌های ملی بوده اما تحقق این مهم نیازمند مشارکت و تعامل همه مسئولان و مردم است.

** آتش سوزی بلای جان جنگل‌ها و مراتع
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: براساس برآورد کارشناسان، آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع ملی این استان از سال 1385 تا پایان سال 1395 افزون بر هشت هزار و 700 هکتار از منابع ملی را نابود کرده است.
عزت الله بهشتی فر اظهار داشت: 952 مورد آتش سوزی در 10 سال گذشته در جنگل‌ها و مراتع این استان رخ داده است.
وی بیان کرد: سال 1386 با یک هزار و 408 هکتار در 122 فقره آتش سوزی بیشترین میزان خسارت به جنگل‌ها و مراتع این استان رسید.
بهشتی فر میزان آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع این استان در سال 1392 را 425 هکتار، سال 1393 نیز 774، سال 1394 بیش از یک هزار و 164 و در سال گذشته را 950 هکتار ذکر کرد.
از ابتدای سال جاری تا روز نهم تیر امسال 50 فقره آتش سوزی 230 هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان کهگیلویه و بویراحمد را خاکستر کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: جنگل‌ها و مراتع پیچاب، کوه لار، کوه عنا در باشت، انبار شاهی در گچساران، مختار و گردوه در بویراحمد، بهرام بیگی در دنا و شرابگروه در چرام از مهم‌ترین مناطق دچار آتش سوزی شده در سال جاری است.
بهشتی فر تصریح کرد: این آتش سوزی‌ها با وجود کمبود تجهیزات با تلاش امدادگران و مردم کهگیلویه و بویراحمد مهار شده است.
وی افزود: نبود چرخبال اطفای حریق و کمبود نیروهای قرقبان از موانع مهار آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع این استان است.
بهشتی فر بیان کرد: کهگیلویه و بویراحمد با وجود 874 هزار هکتار جنگل و 540 هزار هکتار مرتع به حداقل 300 قرقبان نیاز دارد که هم اینک 74 قرقبان در جنگل‌ها و مراتع این استان مشغول خدمت هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: به دلیل سخت گذر بودن بسیاری از مناطق این استان نیروهای امداد و نجات پس از ساعت‌ها پیاده روی به منطقه بروز حادثه می‌رسند که این امر در طولانی شدن مهار آتش و افزایش خسارت‌ها نقش مهمی دارد.

** خشکیدگی جنگل‌های بلوط
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: 85 هزار هکتار از جنگل‌های بلوط این استان دچار خشکیدگی شده است.
جعفر گوهرگانی اظهار داشت: بخشی از خشکیدگی درختان بلوط این استان ناشی از بیماری زغالی بوده و عامل ثانویه که سبب گسترش آن می‌شود نیز سوسک چوب‌ خوار است.
وی افزود: از مجموع این 85 هزار هکتار خشکیدگی جنگل‌های بلوط کهگیلویه و بویراحمد میزان آلودگی در 32 هزار هکتار کم، در 15 هزار هکتار متوسط و در 37 هزار هکتار نیز زیاد است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در برخی مناطق این استان شامل دشتک سی‌ سخت، خائیز کهگیلویه، گناوه گچساران و بوستان باشت کانون‌های آلوده به خشکیدگی مشاهده شده است.
گوهرگانی عنوان کرد: 106 روستای کهگیلویه و بویراحمد با حدود 6 هزار خانوار در مناطق آلوده به خشکیدگی بلوط قرار دارد.
گوهرگانی گفت: تعلیف بیش از حد دام و به‌ویژه بز از جمله عواملی است که می‌تواند منجر به از بین رفتن جنگل‌های بلوط در کهگیلویه و بویراحمد شود.
گزارشگر: فرزانه شریفی** انتشاردهنده: مسعود علیزاده
8143/6110/1662

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۱۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام میزان بارش های بهاری در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، میزان بارش‌های اخیر (از چهارشنبه تا شنبه صبح) استان کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰شنبه ۱۵اردیبهشت ۱۴۰۳ به این شرح است.

دوگنبدان ۷۹.۱

دلی خمسیر ۷۸

باشت ۷۸

فیلگاه ۷۶

ماهورباشت ۷۵

امامزاده جعفر ۷۲

سوق ۷۰

امامزاده پهلوان ۶۹

برم سبز ۶۹

دیشموک ۶۸

علی کرمی دمچنار ۶۷

بوستان ۶۵.۵

دهدشت ۶۵.۴

دیل ۶۴

گنجگون ۶۳.۸

سی سخت ۶۳.۷

دشتروم ۶۳.۵

ستنگان ۶۲.۵

سرفاریاب ۶۱

سرآب ننیز ۵۸

یاسوج فرودگاه ۵۷.۸

چرام ۵۶

منصورخانی کاکان ۵۶

گنجه‌ای ۵۵.۸

درغک ۵۵

وزگ ۵۴

کریک ۵۴

تنگ پیرزال ۵۳

تل گاه ۵۳

ممبی ۵۳

تنگ سرخ ۵۱

چیتاب ۵۰

لیکک ۴۸.۸

مارگون ۴۸

جاورده ۴۷

سرآسیاب یوسفی ۴۴

قلعه دختر ۴۴

لنده ۴۳

قلعه رئیسی ۴۰

پاتاوه ۳۸.۵

تنگ رواق ۳۶

موشمی زیلایی ۳۴

سیرون شبلیز ۲۴

 

دیگر خبرها

  • سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در کهگیلویه و بویراحمد
  • اعلام میزان بارش های بهاری در کهگیلویه و بویراحمد
  • طراوت باران بهاری به طبیعت کهگیلویه و بویراحمد
  • دهدشت رکورددار میزان بارش‌ها
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • انتصاب سرپرست شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود