Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی معتقد است: هنوز قیمت گوشت مرغ زیاد گران نشده است و جا دارد گرانتر هم شود درمجموع می توان گفت کاهش قیمت نهاده می تواند در قیمت تمام شده گوشت مرغ تاثیر بگذارد و در نهایت مصرف کننده نیز متضرر نشود. یوسف خانی گفت: هم اکنون ایران توان رقابت با کشورهای همسایه چون ترکیه و عراق را ندارد چرا که قیمت تمام شده برای تولید کننده در این کشورها پایین است و نهایتا صادرات آنها با قیمت مناسب تری صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین- بازار گوشت مرغ به عنوان محصولی استراتژیک همیشه و در طول سال‌ها و شاید دهه‌های اخیر درگیر نوسان قیمت بوده که دلایل متعددی برای آن از سوی مسئولان و تولیدکنندگان مطرح شده است، همیشه بازار این کالای خوراکی پس از تجربه مدتی کوتاه یا طولانی از گرانی و نوسان قیمت، دوباره به حالت عادی بازگشته است، اما هیچ‌گاه دستگاه‌های نظارتی نتوانستند به خوبی این بازار را برنامه‌ریزی و مدیریت کرده و از نوسان و آشفتگی آن پیشگیری کنند.

جالب ‌تر این‌که بازار گوشت مرغ همیشه در ایام پرمصرفی مانند ماه رمضان یا شب عید با نوسان و افزایش قیمت مواجه می‌شود، چرا که مردم به بازار هجوم می‌آورند و به اصطلاح نیاز یک ماه‌شان را از بازار طلب می‌کنند، در واقع عامل این گرانی کمبود عرضه نسبت به تقاضا عنوان می‌شود که معمولا با تزریق گوشت مرغ منجمد دولتی پس از مدتی این افزایش قیمت فروکش می‌کند.

اما گرانی این محصول استراتژیک و پرمصرف‌ترین محصول پروتئینی سبد غذایی مردم این‌بار نه در ایام پرمصرف و پرتقاضایی مانند ماه رمضان یا شب عید بلکه در روزهای گرم تابستان که هیچ مناسبت یا افزایش ناگهانی تقاضایی وجود ندارد، رخ داده است که باز هم مشخص نیست مسئولان یا دستگاه‌های نظارتی چه تدبیری برای آن می‌اندیشند.

در همین راستا امسال با ورود به فصول گرم از ابتدای تیر ماه، نرخ مرغ افزایش پیدا کرده است به نحوی که طی هفته‌های گذشته با افزایش غیرمنطقی و نوسان قیمت مواجه بوده و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به عنوان حامی مصرف‌کننده از پاسخگویی در قبال علت گرانی و برخورد با گرانفروشان خودداری می‌کند!

مهدی یوسف خانی در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین در خصوص گرانی ۵۰ روزه قیمت گوشت مرغ اظهار داشت: دلیل این گرانی منطقی بوده است و با توجه به بالا بودن قیمت نهاده ها، قیمت تمام شده تولید نیز بالا است.

وی ادامه داد: قیمت جوجه یک روزه از ابتدای امسال ۱۵۰۰ تومان بوده است سپس به یکباره به ۲۶۰۰ تومان رسید، یعنی هزار تومان افزایش پیدا کرد و این موضوع تاثیر بسیار بالایی در قیمت تمام شده مرغ دارد.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی با اشاره به اینکه قیمت منطقی جوجه باید۱۵۰۰ تومان باشد، تصریح کرد: افزایش قیمت هزار تومانی در جوجه موجب افزایش ۵۰۰ تومان در هر کیلو گوشت مرغ خواهد شد.

یوسف خانی اعلام کرد: افزایش قیمت نهاده نیز تاثیر بسزایی در افزایش قیمت گوشت مرغ داشته است و افزایش قیمت نهاده موجب شد که قیمت گوشت مرغ برای حدود ۲ ماه از مرز ۸ هزار تومان عبور کند.

وی اذعان کرد: هم اکنون قیمت جوجه یک روزه از ۲۵۰۰ تومان به ۲۰۰۰ تومان رسیده است و این امر موجب می شود که پس از چند ماه قیمت گوشت مرغ کاهش یابد، اما هم اکنون قیمت مرغ زنده که که مرغدار، عرضه می کند همان قیمت ۵۵۰۰ تومان است.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی افزود: این ثابت ماندن بدان جهت است که تولیداتی که از جوجه ۲۰۰۰ تومانی به بازار خواهد آمد، هنوز به بازار عرضه نشده است و تولیدات آن حدود ۷ هفته دیگر به بازار می آید؛ به همین جهت گوشت مرغی که در بازار به فروش می رسد از همان جوجه های ۲۵۰۰ تومانی است و طبیعی است که قیمت مرغ ارزان نشود.

یوسف خانی گفت: پیش بینی می شود که از اواخر شهریور ماه قیمت گوشت مرغ کاهش یابد چرا که اولین دوره ای که گوشت مرغ های با وزن کم وارد بازار می شوند نتیجه جوجه های ۲ هزار تومانی خواهد بود.

وی توضیح داد: با توجه به اینکه دلیل گرانی قیمت های گوشت مرغ منطقی است به همین جهت سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان هیچ گونه دخالتی در تعدیل و یا کاهش قیمت گوشت مرغ نکرده است.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی اضافه کرد: امکان عرضه گوشت مرغ با قیمت ۸۰۰۰ تا ۸۱۰۰ نیز وجود داشته است.

شبکه های اجتماعی تولید کنندگان گوشت مرغ را متحد کرد

یوسف خانی توضیح داد: افزایش قیمت های اخیر بدان جهت است که تولید کننده ها حدود یک سال است که با هم متحد شده اند و این اتحاد از آنجایی ناشی شد که شبکه های اجتماعی فعال شدند و تمامی تولید کننده ها در تمام ایران با هم در اتباط ند.

وی اذعان کرد: تولید کنندگان گوشت مرغ از طریق شبکه های اجتماعی به هم اطلاع می دهند و اجازه نمی دهند که قیمت ها کاهش پیدا کند؛ در عین حال اگر اعلام کنند قیمت ها باید شکسته شود یک شب از فروش امتناع می کنند، در این شرایط کافی است مرغدار عرضه مرغ را ۵۰ درصد کاهش دهد، به سرعت کمبود گوشت مرغ در کشور احساس می شود و همین امر موجب می شود که اگر شب قبل قیمت تمام شده مرغ ۲۰۰ تومان کاهش پیدا کرده است به یکباره ۵۰۰ تومان افزایش پیدا کند.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی افزود: این اتحاد دلیل خوبی بود برای اینکه اجازه ندهند قیمت مرغ کاهش یابد و تولید کنندگان بتوانند آن سودی که مطلوبشان است را ببرند.

یوسف خانی با بیان اینکه امسال تولید کنندگان توانستند جان دوباره ای بگیرند، توضیح داد: به نظر می رسد که از این پس هم اجازه ندهند که قیمت ها دستخوش بازار شود و کاهش یابد.

گوشت مرغ می تواند بیشتر افزایش یابد

وی تشریح کرد: به طور معمول گوشت قرمز حدود ۳ برابر مرغ بوده است اما هم اکنون اگر قیمت مرغ را با قیمت گوشت قرمز مقایسه کنید خواهید دید که قیمت گوشت قرمز ۵ برابر قیمت مرغ است.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی معتقد است: هنوز قیمت گوشت مرغ زیاد گران نشده است و جا دارد گرانتر هم شود درمجموع می توان گفت کاهش قیمت نهاده می تواند در قیمت تمام شده گوشت مرغ تاثیر بگذارد و در نهایت مصرف کننده نیز متضرر نشود.

یوسف خانی گفت: هم اکنون ایران توان رقابت با کشورهای همسایه چون ترکیه و عراق را ندارد چرا که قیمت تمام شده برای تولید کننده در این کشورها پایین است و نهایتا صادرات آنها با قیمت مناسب تری صورت می گیرد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۵۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است

استاندار سمنان گفت: بحث تنظیم بازار و جلوگیری از تورم و گران‌فروشی در تحقق ابر پروژه دولت مردمی سیزدهم در راستای امیدآفرینی در بین آحاد اقشار جامعه و افزایش رضایتمندی عمومی، تاثیر بسزایی دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سمنان، سید محمدرضا هاشمی، امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست ستاد تنظیم بازار استان سمنان، اظهار کرد: نظارت ها بر بازار به منظور جلوگیری از ایجاد تنش و یا گرانفروشی و افزایش رضایتمندی در بین آحاد اقشار جامعه، بیش از پیش تقویت شود.

وی افزود: گران‌فروشی در استان سمنان به هیچ عنوان پذیرفته نیست و لازم است تا در این راستا به عنوان یک مطالبه مردمی دقت شود.

استاندار سمنان خاطرنشان کرد: برپایی نمایشگاه‌های فصلی در سطح استان امری مطلوب است، اما ضرورت دارد تا در اجرای نمایشگاه ها از ظرفیت بازاریان، اصناف و کسبه هر شهرستان استفاده شود.

هاشمی با اشاره به نظارت بر نحوه فعالیت خبازی‌ها در سطح استان در راستای افزایش کیفیت نان، تصریح کرد: بر اساس مصوبه سازمان پدافند غیرعامل کشور، ۳۰ درصد نانوایی های سطح استان به منظور مدیریت امور در مواقع بحران و اضطرار نسبت به دوگانه سوز نمودن واحدهای خود اقدام نمایند.

وی ادامه داد: بحث تنظیم بازار و جلوگیری از تورم و گران‌فروشی در تحقق ابر پروژه دولت مردمی سیزدهم در راستای امیدآفرینی در بین آحاد اقشار جامعه و افزایش رضایتمندی عمومی، تاثیر بسزایی دارد.

استاندار سمنان گفت: تامین کالا و اقلام اساسی مورد نیاز مردم در بازار یکی از وظایف اصلی ستاد تنظیم بازار است و به هیچ عنوان نباید در خصوص کالایی در استان با کمبود مواجه شویم.

کد خبر 751524

دیگر خبرها

  • کالکالیست: یمنی‌ها باعث گرانی خودرو در اسرائیل شدند
  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال
  • تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است
  • آخرین قیمت گوشت و دام زنده اعلام شد
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول