Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در بیست و سومین گردهمایی سالیانه موسسات تحقیقاتی کشاورزی دیم کشور که در تالار بعثت کرمانشاه برگزار شد؛ روش کشت مستقیم و حفاظتی را راه علاج جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش بهره وری محصولات کشاورزی دانست.

وی با بیان اینکه حدود 50 درصد زمین های کشاورزی کشور دیم است، گفت: روش سنتی کشت محصولات دیم به علت شخم زدن زمین، محدودیت نوع کشت محصول (نبود تناوب مناسب برای جایگزین محصولات کشاورزی دیم) نبود بذر متناسب هر منطقه نه تنها بهره وری ندارد بلکه منجر به فرسایش بیشتر خاک می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه، نبود بذر مناسب و پایدار با شرایط مختلف آب و هوایی و نبود تناوب محصول در حبوبات را نارساترین بخش کشاورزی کشور عنوان کرد.

کشاورز، سیاست و هدف وزارت جهاد کشاورزی را رفع این مشکلات دانست و از همه محققان و پژوهشگران خواست با تلاش و جدیت تمام به رفع این مشکل کمک کنند.

**به نژادی، به زراعی، آموزش، نوآوری و تاثیرگذاری پنج هدف مهم موسسه تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی است

اسکندر زند معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج محصولات کشاورزی (تات) نیز در ادامه این گردهمایی به نژادی (تهیه و اصلاح نژادی اقلام مختلف بذر محصولات کشاورزی) در جهت پایداری محصول در مقابل تغییرات آب و هوایی و افزایش بهره وری را یکی از مهم ترین برنامه های سازمان تات دانست.

وی، آموزش و ترویج یافته های تحقیقاتی را مهم ترین وظیفه سازمان تات دانست و گفت: زمانی به به زراعی می رسیم که بتوانیم روش مناسب و اصولی کاشت، داشت و برداشت هر محصول را به کشاورزان منتقل کرده و در زمین های کشاورزی به کار رود.

زند، مهم ترین مانع توسعه پایدار در بخش کشاورزی را شکاف بین دانش و یافته تحقیقاتی با مزارع دانست و گفت: بسیاری از یافته های دانشی به دلیل انتقال نیافتن درست به کشاورزان دستآورد زیادی نداشته و باید مرز بین مزرعه و علم از بین برود.

وی در ادامه بسیاری از مشکلات و بحران های زیست محیطی کشور در زمینه آب و خاک را نتیجه مدیریت اشتباه دانست تا تغییرات اقلیم آب و هوایی که باید اصلاح شوند.

وی اظهار داشت: افزایش درآمد کشاورزان، افزایش امنیت غذایی و پایداری زیست محیطی را سه هدف با اولویت معرفی کرد که با نوآوری و خلاقیت، تحقیقاتی که قابلیت ترویج و تجاری سازی داشته باشد، میسر می شود.

در این گردهمایی از چند تن از محققان و پژوهشگران تحقیقات، آموزش و ترویج محصولات کشاورزی تقدیر شد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۹۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حامد نجفی علمدارلو، قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و ادامه آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تأمین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تأمین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تأمین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • گردهمایی مددکاران ترویجی شهرستانهای ارومیه، نقده و اشنویه