Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@20:39:58 GMT

رژه خودروها در محوطه مسجد کبود تبریز

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۹۲۹۸۸

رژه خودروها در محوطه مسجد کبود تبریز

تبریز - انتشار عکسی از پارک دهها خودرو چسبیده به دیوارهای مسجد کبود دل دوستداران میراث فرهنگی تبریز را به درد آورده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که تبریز تا چند صباح دیگر به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام وارد سال ۲۰۱۸ و یکی از دوره های حساس معاصر خود دست کم در حوزه گردشگری خواهد شد و اماکن و جاذبه های تاریخی چون مسجد کبود بدون شک از نمادهای اصلی این رویداد محسوب می شوند، متاسفانه انتشار عکسی از پارک دهها خودرو چسبیده به دیوارهای این بنا به دل دوستداران میراث فرهنگی تبریز را به درد آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید مورد مسجد کبود و داستان آن، تنها یکی از موارد بی توجهی و بی اعتنایی مسئولان دست اندرکار و دخیل به میراث فرهنگی و آثار تاریخی تبریز باشد و اگر با مسجد کبود و دیگر آثار تاریخی تبریز که در دید عموم هستند، چنین برخوردی می شود، باید نگران آثار تاریخی در جاهای دور از چشم باشیم.

البته باید این سئوال را نیز پرسید که با وجود اینکه در همین حوالی مسجد کبود تبریز که یک اثر فاخر و گرانبهای تاریخی است، محوطه و امکانات مصلی تبریز وجود دارد که البته در بیشتر اوقات هم خالی است و البته حاشیه های این محوطه نیز به واسطه برخی ساخت و سازها در جوار ارگ علیشاه کم نیست، واقعا چه لزومی بر لرزه انداختن بر ستون های مسجد کبود با تبدیل محیط پیرامونی آن به محل پارک خودروهاست؟

بدون شک ضعف عملکرد در حوزه مدیریت و حفظ و حراست میراث فرهنگی می تواند چنین میراث آثار تاریخی و هویتی شهر تبریز را در معرض آسیب و تخریب جدی قرار دهد، موضوعی که در موارد دیگری نیز به چشم می خورد و تمام این موضوعات را باید زنگ خطری دانست برای رویداد تبریز ۲۰۱۸ که دست کم در یک سال گذشته اقدامات تبلیغی و البته نه چندان عملی مدیریت شهری و میراث فرهنگی به عنوان دو سازمان اصلی دخیل در آن، ابهامات بسیاری را در خصوص بهره بردن از این فرصت ارزشمند به وجود آورده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۹۲۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: امروز مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد. 

سعید شاهرخی امروز ۱۴ اردیبهشت ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: این اشیاء که از موزه ملی ایران(موزه مادر) انتخاب شده، امروز به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی استان کرمان اظهار کرد: بخشی از اشیاء این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه ۴۰ خورشیدی به دست آمده است. 

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیاء مجموعه انتقالی، اشیاء حاصل از حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در اوایل دهه ۸۰ از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور باز گشته است.

شاهرخی افزود: بخشی از اشیاء مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده که این اشیاء به دوره نوسنگی و حدود۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان