Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-06@22:53:41 GMT

فرشچیان نماد ایران است

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۹۹۵۴۸

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم تجلیل از محمود فرشچیان، پنج‌شنبه شب، 30 شهریورماه در تالار وحدت برگزار شد.

در این مراسم، چهره‌هایی هم‌چون، سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، علی مرادخانی (معاونت هنری فرهنگ و ارشاد)، مجید ملانوروزی (رئیس کل دفتر هنرهای تجسمی)، علیرضا تابش (مدیرعامل فارابی)، احمد مسجدجامعی (اعضای شورای شهر تهران)، ایران درودی، محمود دولت‌آبادی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم، علی مرادخانی گفت: همیشه بحث سر این بوده که مراسم بزرگداشت بزرگان کشوردر زمان حیات و حضورشان برگزار شود،تا خود این عزیزان، حرف‌هایشان را عنوان کنند، و من خوشحالم که چنین اتفاقی برای بزرگمرد نگارگری ایران رخ داد. از خانه‌ی فرهنگ و هنر گویا تشکر می‌کنم که در دوره‌ای که این همه مشکلات و مسائل در حوزه‌ی فرهنگ و هنر داریم، مسبب چنین برنامه‌ای شد.

وی ادامه داد: چندی پیش که به خدمت استاد فرشچیان رسیده بودیم، قرار شد که طی مراسمی از آخرین کتاب‌شان رونمایی کنیم، و خوشحالیم که امشب این اتفاق به وقوع پیوست. ما باید وضعیتی را که هنرمندی چون فرشچیان در هنر مطرح کرده‌اند را هر چه بهتر تبیین کنیم.

معاون هنری وزارت ارشاد عنوان کرد: ما یکبار که با جمعی از هنرمندان، خدمت مقام معظم رهبری رسیده بودیم، مباحث فرهنگی مختلفی در آن جلسه مطرح شد. آقا گفتند که سینه‌ی ما پر از مباحث دینی و حسینی است، اما هر وقت که در مقابل تابلوی امام حسین استاد فرشچیان می‌ایستم، یک حال معنوی‌ای به من دست می‌دهد.

وی در پایان گفت: امیدواریم که برای دیگر اساتیدمان هم اینگونه برنامه‌ها را داشته باشیم.

سپس یدالله کابلی (خطاط) در خصوص همکاری‌اش با فرشچیان گفت: خوشنویسی در چند کتاب نفیسی که استاد فرشچیان نگارگری‌های آن را برعهده داشت، توفیق بزرگی بود. هنر به معنای ژرف‌ترین معنای نبوغ تاریخ بشری است. هنر نگارگری صورتی بی‌بدیل از جلوه‌ی جمال الهی است که هنرمندان بزرگ ایران آن را می‌آفرینند. استاد فرشچیان, هنرمند ملی ایران است. هنرمندی معنوی، که با شهرتی جهانی، با بیش از نیم قرن تلاش، باعث افتاخار ملی است. آثار او، شعرهای بزرگان ادب ایران را به همراه دارد. آنچه کارنامه‌ی فرشچیان را درخشش می‌دهد، فردیت ایشان است.

در ادامه، مسجد جامعی گفت: دوست ندارم، لفظ استاد را برای آقای فرشچیان به کار ببرم. مگر ما سعدی و حافظ و دیگر بزرگان را، استاد خطاب‌شان می‌کنیم؟ آقای فرشچیان بسیار انسانی نیک‌نفس و با صفا و متواضعی است که آثارش از صفای روحش خبر می‌دهد. ایشان خیلی کم حرف می‌زند، که این هم شاید ناشی از تفکر درونش است.

وی افزود: آقای فرشچیان، حدود 30 سال است که ایران زندگی نمی‌کنند، و در شهری در نزدیکی نیویورک ساکن‌اند.؛ ولی در برخورد با ایشان فکر می‌کنید که هنوز هم در اصفهان زندگی‌ می‌کنند. رفتار و لهجه و ... ایشان، همه روایت دیگری را می‌دهند.

مسجد جامعی، به فراگیر هنر فرشچیان در بین مردم ایران اشاره کرد و گفت: نسبت‌های ایشان با هویت و آیین‌ ایرانی، نسبتی عجیب است. ایشان هرکجا که هست، مدافع هنر ایرانی است. آقای فرشچیان، فقط مختصّ‌ِ نخبگان و هنرشناسان نیست، بلکه مردم کوچه و بازار هم با نام و آثار ایشان آشنا هستند. علت این امر، این است که ایشان برای تاریخ و فرهنگ این مملکت احترام خاصی قائل‌اند.

او اظهار داشت: تابلوی «هستی» ایشان، روایت دیگری است از گنبد مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان. آما آثار ایشان، در عین حال که ریشه در سنت دارد، ولی کاملاً مدرن است. ایشان ابعاد مینیاتور را به هم می‌ریزد، و در مینیاتور‌هایش، تراژدی را وارد کار می‌کند. فرشچیان، استاد یک رشته نیست، بلکه استاد بسیاری از علوم است. او هنر را کارگردانی می‌کند، تا یک اثر خلق شود. امیدوارم روزی، آقای فرشچیان، شاهنامه‌ی فردوسی را هم تصویری کنند.

وی در پایان، تصریح کرد: نقاشی‌های ایشان در حوزه‌ی هنر دینی، ارتقاء سطح هنر دینی است.

سپس، عباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) گفت: آقای فرشچیان، نماینده و نماد ایران هستند. شخصیتی که نماینده هنر ترکیب‌ساز ایرانی، و هنر ترکیب‌گر ایرانی است. هنرمندی که توانسته مرز بین خواص و عوام را درنوردد.

او افزود: آقای فرشچیان، شعر ایرانی را به نگارگری رساند. استاد فرشچیان نشان داد که چگونه می‌توان ریشه در سنت داشت، اما مدرن‌ترین نماد‌های امروزی را با آن پیوند داد و در عین حال، مخاطب هم احساس بیگانگی با آن نکند. فرشچیان نشان داد که چگونه می‌توان در غرب زیست، اما نماد ایران بود. طی صحبتی که هم‌اکنون با ایشان داشتم، به من گفتند که 4 محرم به نیویورک بازمی‌گردم چون آنجا محفل محرم نیویورک خودمان را برگزار خواهیم کرد و باید حضور داشته باشم. فرشچیان برای ما نماد ایران است.

در پایان مراسم، بر سنِ سالن، برای حضور هنرمند گل ریخته شد. سپس محمود فرشچیان در پشت بلندگو حاضر شد و گفت: آنان که به نان نیک می‌خوانندم/ احوال درون بد نمی‌‌دانندم/ گه‌گاه که پشت‌و‌رو بگردانندم/مستوجب آنم که بسوزانندم.

وی افزود: هنرمندانی که اهل قلم هستند، چندان کلام ندارند. آنان حرف‌هایشان در آثارشان است. از برادران میرباقری تشکر می‌کنم که کمک کردند، تا این کتاب‌ها منتشر شود. یکی از ناشران خارجی که کتاب مرا دیده بود، باورش نمی‌شد که چنین کتابی در ایران منتشر شود. من امشب واقعاً خوشحال هستم، و اساتید بزرگ خطی که امشب از کتاب‌هایشان رونمایی می‌شود، همه از عزیزان من هستند.

وی در پایان گفت: خداوند بزرگ را قسم می‌دهم که کشور ما را از شمال تا جنوب، و از شرق تا غربدر پناه خودش، حفظ کند.

در پایان مراسم، از 5 کتاب، با حضور محمود فرشچیان، سید عباس صالحی، مجید ملانوروزی، علی مرادخانی، برادران میرباقری و احمد مسجدجامعی به شرح زیر رونمایی شد:

- کتاب ششم آثار محمود فرشچیان

- کتاب «سلطان سریر صبح‌خیزان» به خط اسرافیل شیرچی

- دیوان حافظ با نگارگری‌های فرشچیان و به خط رسول مرادی

- رباعیات خیام، با نگارگری فرشچیان و به خط امیر احمد فلسفی

- کتاب و فیلم محمود فرشچیان، به تلاش امیر صبوری

گفتنی است در تمام طول این مراسم، فیلم مستند محمود فرشچیان، ساخته امیر صبوری به منقطع، پخش شد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۹۹۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» نوشته امیرحسین عرب‌پور با مقدمه محمدرضا دهشیری رییس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه به‌تازگی توسط انتشارات وزارت امور خارجه منتشر شده و در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود.

امروزه کشورهای بسیاری به اهمیت استفاده از دیپلماسی اقتصادی برای تسخیر افکار و اذهان جهانیان پی برده اند؛ زیرا دیپلماسی اقتصادی و تجاری هر کشور در ایجاد تصویر ملی مناسب نزد دیگران و تصحیح برداشت آن‌ها نقشی تعیین کننده ایفا می‌کند و می‌تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی سیاسی کشورها نقش آفرینی کند. همانطور که چگونگی رفتار دولت‌ها در زیست بوم بین الملل بر افزایش یا کاهش قدرت نرم و توانایی آن برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی کشورها موثر است، رفتار اقتصادی و تجاری یک کشور نیز عنصری تاثیرگذار بر تلقی و برداشت جامعه جهانی محسوب می‌شود.

امیرحسین عرب‌پور دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران و کارشناس ارشد اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) در پیشگفتار این کتاب آورده است: «برای فهم دقیق مسئله پژوهش در بخش اول به مبانی نظری شامل ۳ فصل دیپلماسی اقتصادی، برندسازی ملی و بررسی اقدامات ۴ تجربه موفق (چین، ترکیه، قطر و رژیم صهیونیستی) در این زمینه پرداخته می‌شود.

در بخش دوم کتاب شامل ۲ فصل به شناسایی ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی در جهت برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران و ارائه راهبردهای ارتقای برند ملی کشور از دیدگاه خبرگان سیاسی و تجاری ایرانی فعال در امور بین الملل توجه می‌شود. در واقع، رویکرد این پژوهش کیفی و از نوع اکتشافی است. به طوری که مبانی نظری کتاب با مرور منابع کتابخانه‌ای (با تاکید بر دهه اخیر) به منظور دستیابی به یک چارچوب و مدل مفهومی- مبتنی بر مدل‌های نظری برندینگ ملی- و بهینه‌گزینی گردآوری شد. در بخش دوم ابتدا ۱۰ ظرفیت و فرصت پیشران برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران مورد تبیین قرار گرفت و سپس برای ارائه راهبردها و راهکارهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از ابزار مصاحبه نخبگانی بهره برده شد تا راهبردها و راهکارها جنبه عملیاتی بیشتری داشته باشد. در این راستا تلاش شد برای افزایش دقت و کیفیت راهبردهای پیشنهادی پایان کتاب از نمایندگان تمامی دستگاه‌های دخیل در حوزه روابط اقتصادی خارجی کشور اعم از وزارت امور خارجه، اتاق‌های بازرگانی و سازمان توسعه تجارت مصاحبه عمیق انجام شود.

در نهایت ۱۰ راهبرد برای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دیپلماسی اقتصادی به دست آمد که پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری خارجی کشور مورد استفاده قرار گیرد. از این رو، مطالعه کتاب حاضر به علاقمندان و سیاستگذاران حوزه روابط اقتصادی بین‌الملل و برندینگ ملی توصیه می‌شود تا در بستر آن شاهد تحول رو به جلو در پژوهش‌های برند ملی جمهوری اسلامی ایران باشیم».

در این کتاب علاوه بر تشریح مفاهیم نظری دیپلماسی اقتصادی و برند ملی، تجربه ۴ کشور منتخب و موفق در عرصه دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی مورد مداقه قرار گرفته است. همچنین کتاب حاضر با تمرکز بر ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، کوشیده است تا تحلیلی جامع از ظرفیت‌های برندسازی ملی کشور ارایه دهد. فصل پنجم کتاب از آن لحاظ درخور توجه است که به پیشنهاد راهبردهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از طریق دیپلماسی اقتصادی مبادرت می ورزد؛ به ویژه آنکه این راهبردها از دل مصاحبه و گفتگو با صاحب نظران و چهره‌های با تجربه این حوزه به دست آمده است».

این کتاب در غرفه انتشارات وزارت امور خارجه در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی می‌شود.

کد خبر 6098262 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان (+عکس)
  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان
  • تصویر پوشش متفاوت دختران ایران در کنکور ۵۰ سال قبل | چند تست بزنید!
  • چشم طبیعت، نمایشگاهی با الهام از زیبایی‌های طبیعت
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • نماد‌های عجیب در انتخابات هند
  • از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم