Web Analytics Made Easy - Statcounter

انفجار خانه مسافر آفتاب در قم با ۵ کشته و ۱۶ مجروح بی‌گناه در حالی روی داد که اداره کل میراث فرهنگی با توجه به شرح وظایفشمسئول مستقیم این حادثه به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، در حالی‌که شهر قم نیازمند هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های بسیاری است تا هم نیاز شهر را تأمین کند و هم خدمات ایمن و مناسب با شأن زائران ارائه دهد، اما آنچه بیش از همه به چشم می‌خورد، رشد قارچ گونه خانه مسافرهایی است که دست‌کم بااطلاع و آگاهی اداره کل میراث فرهنگی تأسیس می‌شوند، اما فاقد هرگونه مجوز فعالیتی هستند، و این دوگانه مجهولی است که معلوم نیست چه کسی باید پاسخ آن را بدهد و با این هرج‌ومرج برخورد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتاق‌های خالی هتل‌ها و فعالیت خانه مسافر‌های بدون مجوز

دبیر جامعه هتلداران قم با ابراز نگرانی از شرایط این خانه مسافرها اظهار داشت: یکی از نگرانی‌های ما شرایط نابسامان این خانه مسافرهاست و مدام شاهد چنین اتفاقاتی در این اماکن هستیم، و کشته و زخمی شدن جمع بی‌گناهی از شیعیان عراق و هم‌وطنان عزیزمان در قم در حالی صورت گرفته که جامعه هتلداران قم از خالی بودن اتاق‌هایشان گله‌مندند و بارها خواستار برخورد مسئولان میراث فرهنگی با پدیده شوم و خسارت‌بار خانه مسافر شده‌اند.

این گفته وی را با گزارش‌های چندی پیش مسئولان امنیتی انتظامی باید تکمیل کرد که خانه مسافرها مجموعه‌هایی است که از اراذل‌واوباش سابقه‌دار تا مردمانی با بنیه مالی ضعیف در آن‌ها اقامت می‌کنند و علاوه بر مخاطرات امنیتی، به مخاطرات ایمنی شهر هم افزوده‌اند.

حادثه خانه مسافر آفتاب امنیتی نیست

رضا سیار فرماندار قم به‌عنوان مسئول امنیت و ایمنی شهر، در جریان این اتفاق تأکید کرد: علت این حادثه نشت گاز و عدم رعایت نکات ایمنی بوده است و به‌هیچ‌عنوان موضوع امنیتی نیست.

اما سؤال اینجاست، فرمانداری قم با مسئولیت ذکرشده و به‌عنوان مسئول فرا دستگاهی چرا نسبت به عملکرد اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با این عملکرد ضعیف برخورد جدی ندارد و در مقابل امنیت شهروندان و زائران اقدامات لازم را صورت نمی‌دهد؟

آیا بازرسی‌های اداره کل میراث فرهنگی مورد ارزیابی قرار نمی‌گیرد تا چنانچه کوتاهی و قصوری صورت گرفت، جان مردم به خطر نیفتد؟

آیا اینکه حادثه امنیتی نبوده کافی است تا خیال مردم و مسئولان راحت باشد؟

خانه مسافر آفتاب مجوز درجه کیفی 2 دارد

عیسی رضایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قم هم بعدازاین اتفاق با جدیت ابراز کرد: این ساختمان ایمن‌سازی شده بوده و استعلام استحکام بنا از کانون کارشناسان دادگستری داریم و علت حادثه نیز سهل‌انگاری بوده است. معاون گردشگری وی نیز در تکمیل این سخنان با اعلام مجوز دار بودن و ایمنی سازی خانه مسافر آفتاب تأکید کرد: این خانه مسافر با درجه کیفی دو دارای مجوز از اداره کل میراث فرهنگی قم است و بر اساس گزارش‌های آتش‌نشانی تمام استانداردهای لازم در این واحد اقامتی رعایت شده و سهل‌انگاری یکی از مسافران سبب وقوع این حادثه دل‌خراش شده است.

اما دبیر جامعه هتلداران قم از عدم مجوز این مسافرخانه خبر داد و گفت: این مسافرخانه فاقد مجوز بوده و شواهد از عدم ایمن‌سازی این مسافرخانه خبر می‌دهد.

سخنان مسئولان اداره کل میراث فرهنگی در حالی است که حمید کریمی سخنگویآتش‌نشانی در جریان این اتفاق صریحاً تأکید کرد: ما به تمام نهادها و ادارات اعلام کردیم آتش‌نشانی آماده همکاری برای ایمن‌سازی است و در این راستا مواردی که برای ایمن‌سازی لازم باشد اعلام می‌کنیم، متأسفانه تا این زمان هیچ نهادی برای ایمن‌سازی پیگیری نکرده است.

همچنین عباس جعفری مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات شهرداری قم، با تکذیب انفجار به علت کپسول گاز، گفت: پس از ایمن‌سازی محل، کارشناسان وارد عمل خواهند شد تا به‌طور دقیق ضمن بازرسی محل، علت اصلی حادثه را اعلام کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: از تمام نهادها و رسانه‌ها درخواست داریم تا پیش از بررسی دقیق محل و کارشناسی هیچ دلیلی را برای حادثه اعلام نکنند تا شایعه‌ای در شهر منتشر نشود.

حال اما در میانه این تناقض‌ها و سؤالات، سخن اینجاست که این وضعیت تا کی و کجا قرار است ادامه پیدا کند؟

مردم شهر قم و زائران حرم حضرت معصومه(س) امنیت می‌خواهند و این موضوعی نیست که بتوان با اغماض از آن گذشت. جا دارد این حادثه تلخ و دل‌خراش محل تصمیمی جدی در سطح استان برای بستن پرونده خانه مسافرها و فکری جدی در جهت تأمین نیاز اماکن اقامتی استاندارد و در شأن قم شود.

گزارش از راحله روشن

انتهای پیام/

R7854/P1486/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۰۱۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح ایمن‌سازی مناطق حادثه‌خیز تهران

سرهنگ احسان مؤمنی با اشاره به مطالبه‌گری پلیس از سازمان‌های مختلف در خصوص ترافیک و حوادث ترافیکی گفت: «پلیس مطالبه‌گر است و ما در تمام زمینه‌های مربوط به حفظ جان و مال مردم، از نهاد‌های مختلف مطالبه‌گری می‌کنیم.»

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به کیفیت خودرو‌ها افزود: مطالبه ما از سازمان استاندارد، وزارت صمت و شرکت‌های خودرو ساز در خصوص ایمنی وسیله نقلیه است. همچنین از وزرات راه و شهرداری در خصوص وضعیت راه‌ها و جاده‌سازی‌ها مطالبه داریم.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ با تشریح اقدامات انجام شده ادامه داد: در سال گذشته با پیگیری‌های پلیس راهور، ۲۱۲ نقطه حادثه خیز در تهران رفع خطر شده است که ان‌شاءالله در سال جدید کمتر شاهد تصادفات فوتی خواهیم بود. همچنین ۱۲۵۸ نقطه در شهر تهران با استفاده از نورپردازی، برچسب گذاری و نصب بنر آشکار سازی شده تا از وقوع تصافات جلوگیری شود.

وی افزود: در معابر بزرگراهی، نیازمند نصب بیشتر تابلو برای هدایت بهتر رانندگان بودیم که با پیگیری پلیس، این مسئله نیز انجام شد و ۲۰۰ تابلوی جدید هدایت مسیر به این معابر اضافه شد.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در معابر بزرگراهی، ۱۷ پهلوگاه اضطراری جدید، تعبیه و احداث شد. از این محل‌ها می‌توان هنگام تصادفات و حوادث استفاده کرد تا جای خودرو وسرنشینان آن امن باشد.

مومنی آموزش را بخش مهمی از فرهنگ سازی دانست و گفت: پلیس در زمینه آموزش نیز قدم‌هایی برداشته و امیدوار است با آموزش، تصادفات به حداقل برسند.

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌ دستی استان سمنان به ۱۹باب رسید
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • اجرای طرح ایمن‌سازی مناطق حادثه‌خیز تهران
  • ۱۵ نقطه حادثه خیز قم در سال گذشته ایمن سازی شد
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • وقتی می گوئیم چیدمان هوشمندانه داخل خانه دقیقا منظورمان این است!(+تصاویر)