Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - خروجي برخي منابع برون‌مرزي درباره وضعيت کنوني و پيش‌بيني سرنوشت "توافق هسته‌اي" که محصول رصد گروه مانيتورينگ جام طي ساعات اخير مي‌باشد، در قالب کوتاه و گزيده از منظرتان مي‌گذرد.
سرويس سياسي جام نيـوز؛
بي بي سي: هيأت حاکمه آمريکا بر خلاف دوران اوباما يکپارچه عليه ايران شده است. در خصوص موضوع خروج از برجام، يک دسته از سناتورها معتقدند آمريکا بايد از برجام خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دسته ديگر استدلال مي‌کنند که بايد آن‌قدر به ايران فشار آورد که خودش برجام را ترک کند. در اين ميان فقط دو سناتور از حفظ برجام دفاع مي‌کنند.
فرانسه از مدافعان سرسخت حفظ برجام است، اما در عمل همان حرف ترامپ را تکرار مي‌کند: تجديد مذاکره و تغيير و تصحيح توافق هسته‌اي با ايران.
هدف از برجام، «مهار ايران» بوده و نه صرفا مهار برنامه هسته‌اي اين کشور؛ درنتيجه آمريکا تلاش مي‌کند تا با تجديدنظر در برجام، برنامه موشکي و رفتار منطقه‌اي ايران را تغيير دهد. اروپا نيز مجبور خواهد بود در صورت تحريم‌هاي جديد آمريکا عليه ايران، با ترامپ همراه شود.
راديو زمانه: در آنچه به ايران و برجام مربوط است، در نگاه اول بين مکرون و ترامپ اختلاف‌نظر مشاهده مي‌شود، اما اگر دقيق‌تر سخنان اين‌دو را بررسي کنيم، درمي‌يابيم که در هدف چندان از هم دور نيستند.
تفاوت آمريکا با فرانسه در اين است که فرانسه به‌دنبال تکميل برجام با مذاکره است و آمريکا به‌دنبال فشار رواني و تشديد تحريم‌ها از هم‌اکنون است.
ايده تکميل برجام -چيزي که از سوي فرانسه مطرح مي‌شود- به اين معني است که رژيم ايران بايد جام زهر ديگري را سرکشد: هم دست از بخش مهمي از برنامه موشکي خود بردارد و هم در مورد غني‌سازي در آينده به عقب‌نشيني‌هاي جديد دست بزند.

توييت بن رودز مشاور اوباما (رئيس‌جمهور پيشين آمريکا) در امور برجام: «خروج از توافق هسته‌اي باعث ايجاد يک بحران با ايران خواهد شد و اعتبار آمريکا را براي امضاي توافقات ديگر (مثلا با کره‌شمالي) از بين خواهد برد.»
توييتر/ حقيقت نژاد، تحليلگر رسانه‌هاي اپوزيسيون: روحاني درباره آينده برجام مسؤوليت‌هايي را متوجه اروپا کرد. حالا اگر اروپا براي راضي کردن ترامپ به گزينه مذاکره مجدد رسيدند، تکليف چيست؟ در اين صورت ممکن است سياست روحاني وارد شدن در يک روند مذاکره طولاني بي‌حاصل به‌منظور حفظ برجام باشد.
يک عده مرتب از تبعات شکاف بزرگ اروپا و آمريکا بر سر برجام مي‌نويسند. اينها توهمات است و برجام بدون آمريکا مي‌ميرد.
دولت روحاني به‌درستي هدفش را حفظ برجام گذاشته ولي تنها راه ممکن، پيدا کردن گزينه براي مهار، قانع کردن و يا بازي دادن ترامپ مي‌باشد؛ باقي حرف مفت است.
راديو فردا: بازگشت ترامپ به مواضع بوش موجب شد که روحاني هم به ادبيات ضدامپرياليسمي دهه شصت برگردد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۰۶۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا
  • کسب یک هزار و ۳۰۰ مدال کشوری و ۴۰ مدال برون مرزی توسط ورزشکاران قمی
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • فاز اول پروژه جاده مرزی آستارا با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال تکمیل است