Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس اقتصاد پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


یک کارشناس حوزه آب گفت: با قطعیت می‌توان اعلام کرد میزان ھدررفت از شبکه انتقال آب در کشور و به ویژه شھر تھران قابل توجه بوده و در بھترین شرایط از ۳۰ درصد بیشتر است.

به گزارش خبرنگار بی‌باک، آمارھا نشان می دهند که مصرف سرانه آب کشور بیش از میزان استانداردھای جھانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رقم به ویژه در تھران به بیش از دوبرابر می رسد. در این میان به نظر می رسد ھنوز متولیان منابع آب و مصارف آن فکری به حال این اوضاع نکرده اند و از طرفی فرسودگی زیرساخت و نبود فرھنگ استفاده صحیح از منابع آب بین مردم ھدررفت آب را بیشتر کرده است.

حیدر ستایش،کارشناس حوزه آب در پاسخ به مهر درباره اینکه آمار مصرف آب شھری در کشور به ویژه در تھران چگونه است،گفت: اگر در اینجامنظور از مصرف آب شھری، میزان مصرف آب شرب باشد، سرانه مصرف آب شرب در شھر تھران حدود ۲۵۰ لیتر در شبانه روز است. این درحالی است که سرانه مصرف آب شرب در مقایسه با سایر کلانشھرھای کشور مانند تبریز ۱۹۰ ، اصفھان ۱۵۰ ، مشھد ۱۶۰ ، شیراز ۲۰۰ و کرج ۲۲۰ لیتر در شبانه روز است.

وی با اشاره به اینکه با در نظر گرفتن استاندارد جھانی مصرف آب آشامیدنی که حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ لیتر در روز است،ادامه داد:با توجه به آمار ارائه شده، به راحتی می توان به این واقعیت پی برد که سرانه مصرف بالاتر از استاندارد جھانی بوده و متاسفانه میزان سرانه مصرف در شھر تھران حدود دو برابر استاندارد جھانی است.

به گفته ستایش میزان سرانه مصرف در شھر تھران در قیاس با بسیاری از کشورھای اروپایی مانند آلمان ۱۲۱ ، برزیل ۱۴۳ ، اسپانیا ۱۵۷ و انگلیس ۱۴۵ لیتر در شبانه روز است.

البته در بسیاری از شھرھای بزرگ کشور مانند مشھد و اصفھان مدیریت صحیح مصرف منجر به کاھش قابل توجه میزان مصرف شده است. به عنوان نمونه در سالیان نه چندان دور میزان سرانه مصرف آب شھر اصفھان حدود ۱۹۰ لیتر در شبانه روز بوده که این عدد در سال ھای اخیر به ۱۵۰ لیتر در شبانه روز کاھش یافته است.

این کارشناس حوزه آب و نیرو در مورد اینکه چه میزان از این سرانه مصرف به دلیل فرسودگی شبکه انتقال است،گفت: میزان ھدر رفت آب به دلیل فرسودگی شبکه انتقال آمارھا متفاوت و بعضا متضاد است. آنچه در رابطه با آن قطعیت وجود دارد این است که میزان ھدررفت از شبکه انتقال آب در کشور و به ویژه شھر تھران قابل توجه بوده و در بھترین شرایط از ۳۰ درصد بیشتر است. با توجه به سرانه مصرف آب ۲۵۰ لیتر در شبانه روز در شھر تھران، حدود ۷۵ لیتر در شبانه روز از این آب ھدر می رود که میزان قابل توجھی از آب شرب است.

ستایش تصریح کرد: با در نظر گرفتن بالا بودن میزان مصرف در کلانشھرھا و نیز شرایط تنش آبی در اغلب نقاط کشور ھدررفت این میزان از آب در شبکه و عدم سرمایه گذاری در این بخش توجیه علمی ندارد که در این ضمینه باید دقت کرد که در آب فاضلاب آستان تهران حدود ۸۰۰۰ نیروکار می کنند که ۳۵۳۱ نفر انها با استفاده از رانت وارد شرکت شده و تقریبا هیچ تخصص ویژه ای ندارند و عملا کارایی مناسبی ندارند و چون از وابستگان برخی مدیران هستند استخدام یا در شرکت تحت هر عنوانی جذب و بکارگیری شده اند که اگربرای هر کدام از این افراد ۲ میلیون تومان ماهانه حداقل حقوق پرداخت شود ماهانه حدود ٧میلیارد و ٦٢ میلیون تومانو سالیانه ٨٤میلیاردو ٧٤٤ میلیون توماناز جیب مردم تهران تحت عنوان حق آب بها و حق اشتراک و عناوین دیگردریافت و به جایآنکه در بازسازی شبکه و موارد دیگه به کار رود، به عنوان حقوق پرداخت می شود.

وی افزود:با این مبلغ ظرف مدت ۷ سال کل شبکه فرسوده را بازسازی کرد و در این شرایط بحران آب از هدر رفت آب جلو گیری کرد جدا از اینکه این افراد بعدا با در دست گرفتن پستهای مدیریتی چه بحرانهای به وجود میاورند فقط با مبلغ حقوق آنها می شود حداقل بحران آب را مدیریت کرد.

طبق گفته این کارشناس حوزه آب بحث نشت در سیستم انتقال از مباحث پیچیده در مدیریت شبکه ھای آب است و امکان به صفر رساندن آن وجود ندارد. اما می توان با نوسازی شبکه آبرسانی و نیز بھره گیری از تکنولوژی ھای نوین نشت یابی با مدیریت صحیح میزان ھدررفت آب در این بخش را به حداقل رساند.

وی تصریح کرد: در این زمینه پیشنھاد می شود سازمان ھا و ارگان ھای ذی ربط مانند وزارت نیرو و سازمان آب و فاضلاب با بھره گیری از نیروھای متخصص در دانشگاه ھا سعی در یافتن روش ھای مناسب در مدیریت و کنترل نشت شبکه آبرسانی کنند.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۰۸۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور

تورج کرمیان رییس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه گفت : به منظور حفظ بهداشت و سلامت عمومی شهروندان، این اداره اقدام به تشدید نظارت‌های بهداشتی بر مراکز عمده تهیه و توزیع فرآورده‌های خام دامی اعم از سردخانه ها، مراکز بسته بندی، قصابی ها، رستوران ها، کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه کرده است.

وی افزود: این میزان گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی به دلیل عدم انطباق با موازین بهداشتی و نداشتن هویت از ۶ واحد عمده تهیه و تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی کشف و با دستور مقام قضایی به طریق کاملا بهداشتی امحاء و از چرخه مصرف خارج شد.

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه اضافه کرد: در این راستا چهار واحد از این مراکز پلمب و صاحبان ۲ واحد متخلف دیگر نیز پس از تشکیل پرونده قضایی به اداره تعزیرات معرفی شدند.

کرمیان با قدردانی از دادستان و معاونان دادستانی، یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون ۴.۵ تن انواع گوشت، آلایش و فرآورده‌های دامی در شهرستان کرمانشاه جمع آوری و پس از خارج شدن از چرخه مصرف معدوم و در این زمینه ۱۶ واحد تهیه و توزیع نیز پلمب شد.

وی گفت: از شهروندان تقاضا می‌شود، گوشت و آلایش مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه و هرگونه انتقاد، پیشنهاد و شکایت خود را از طریق سامانه تلفنی ۱۵۱۲ و پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ با شبکه دامپزشکی در میان بگذارند.

رییس شبکه دامپزشکی کرمانشاه تاکید کرد: شهروندان علاوه بر تهیه فرآورده‌های دامی از مراکز معتبر و مجاز، گوشت مصرفی را نیز از مراکز معتبر عرضه و توزیع فرآورده‌های خام دامی که دارای مهر دامپزشکی و برچسبی که دارای تاریخ انقضا، تاریخ تولید، محل تولید و شرایط نگهداری بر روی لاشه است، خریداری کنند و به این موارد دقت لازم را داشته باشند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • پیوستن اداره‌های دولتی پایتخت به پویش کاهش مصرف آب
  • حمله به کنیسه‌ای در پایتخت لهستان با ۳ بمب آتش‌زا
  • نابودی یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران
  • استفاده از تلفن همراه با ۴۶ درصد بالاترین علت بروز تصادف است
  • مشهد با کسری ۴۶ درصدی تامین آب مواجه است
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور